Flygplatsbloggen

Nu sitter jag här igen, i Ronneby på flygplatsen. Jag landade och allt har varit frid och fröjd. Eller jag kunde inte checka in min biljett i morse så jag fick be om hjälp i disken men de var ju inga problem med de. Flyget var sedan till och med 10 minuter för tidigt ner. Jag trodde dock att det var en som skulle komma och möta mig med planet efter. Men ringde i alla fall min handledare för att bekräfta detta, men fick inget svar och inte från två andra heller som jag ringde. Så väntade till nästa flyg kom men där var de ingen jag kände med. Så ringer igen och även till alla andra jag har sparat nummer till. Men inget svar. Till slut fick jag tag på en som visste att några var i Kosta och en i Ronneby men de hjälpte ju inte mig. Bussen som går fem minuter efter planet landat gick dessutom och nästa buss går 2½ timme senare. Så nu sitter jag här utan att få tag på någon mer än den person som befinner sig i Stockholm. Vart ska jag ta vägen? Vill någon hitta mig? Ni kan få hittelön. Jag vill inte sitta här som ett borttappat fån på världens sämst flygplats. Är det ingen av alla jag ringt som märker de, som ringer upp? Min klasskompanjon kommer med planet 19.00 så får väl sitta här till dess om inte annat. Kan ju inte åka till Karlskrona som ligger en timme bort om de inte finns någon där. Vet ju inte vart jag ska ta vägen när jag kommer dit heller. 
Det roligaste idag var dock när självaste Carl Jan glider in. Glad och rolig som på tv. Detta är verkligen en flygplats där man kan kändisspana. Är det inte politiker så är det topp kockar. Tror jag såg ett hockeylag/fotbollslag på arlanda förut idag också. Alla stirrade på dem och de var många och tog upp mycket plats med all sin packning. Vet dock inte vilka de var eftersom de där med kändisar inte är min grej riktigt. Nu dör min dator, men praktik är kul. /j

Taking the scene in my crazy dream

Nu börjar de dra ihop sig. På fredag skall allt byggas upp och de vi gjort hittills under praktiken ska ta form och två kiosker och en butik skall bildas. Idag har beställning av byggmaterial, livsmedelsortiment och diverse andra nödvändiga beställningar checkats av (vad vore livet utan check-listor!? Hopplöst snurrigt!). På fredag kl 12.20 flyger jag ner och min kompanjon kommer lite senare, sedan stannar vi en vecka och ser till att allt blir snyggt. Hela projektet känns väldigt mycket som företagsekonomi och marknadsföring (dock fek B och inte så fek A:igt) men de är ju så här arbetslivet är, man ska klara lite av allt och visa att man kan göra saker som man egentligen aldrig gjort. Ska leta fram mina gamla saneringskläder och packa med mig, förhoppningsvis kommer de andra också komma i arbetskläder och inte jeans och skjorta så jag inte klär ner mig i onödan (eller är ju snarare de som skulle klä upp sig i onödan om de gjorde de)... Känns mycket spännande, mycket som ska byggas upp (och rivas) under de närmaste veckorna och som jag skrev i mitt brev på första föreläsningen den här terminen är det här förmodligen den här terminen jag kommer utvecklas mest på alla plan hur jobbig den än kommer vara. Har fått koll på min nästa kurs lite också vilket betyder att jag och Sara kan (och kommer?) åka till dig Maalin den 4de November! Weekend i Stavanger- heere we come! Nu träning sen myyys med Sofia. /j 





Today is a goood day

Känner mig gladare än på länge faktiskt. Vet inte riktigt varför men en skön känsla helt klart.
Hade en rolig skön dag på jobbet också, fick vara "amb" när jag får hoppa runt och hjälpa de andra sköterskorna med de som behövs. Är så skönt för man slipper ha koll och läsa in sig på alla patienter utan gör bara de jag blir tillsagd typ. Har fått göra massa roligt som att sätta dropp, sätta blod och trombocyter, ge cytostatika, antibiotika och massa mer. sånt man tycker är väldigt roligt som ny sköterska med andra ord. väldigt skönt att slippa allt annat runt omkring som allt pappersarbete och dokumentation och all kontakt med anhöriga som ringer och tjatar osv.. !
Har varit och tränat ikväll och nu håller mina vader på att dö dödens död kan jag tala om. hade jordens träningsvärk i dom redan innan jag gick iväg. nu värker de i dom så ja vet inte vad.

Galet taggad införhelgen är jag oxå, ska bli sååå skönt att få vara ledig en hel helg, bara göra massa roliga saker, få mysa med min bella som kommer, gå på 90- års galej och sen festa järnet. kommer inte ens ihåg när jag gjorde de senast. kommer bli succe´!




/S

Ni kan kalla mig städtanten

För idag är just den sådan dag. Har lovat mig själv att tag i massa gammal skit här hemma, ut det met gamla och in med det nya helt enkelt. Med tanke på att jag typ inte ens kan stänga mina garderober längre för alla fula kläder som finns därinne tänkte jag mig att det vore på sin plats att rensa lite. och det här gången ska jag verkligen vara hård mot mig själv, inte spara nåt bara för att, ALLT som inte använts senaste halvåret ska bortbortbort! inga undantag fröken lundh. Jag är ju annars av den typen att jag gärna spara bara för att och för att jag blir lite nostalgisk. till exempel de där gnallgröna något hemska linnet med paljetter jag hade på min 18 års/inflyttningsfest, det sparade jag på i många år trots att jag aldrig använde det men bara för att jag förknippade det med en sån lyckad kväll. typ.
på tal om nostalgi och separationsångest kan jag bjuda på ytterligare en anekdot. när jag var sådär 10 år köpte pappa ny bilradio till vår bil. jag tyckte det var så fruktansvärt jobbigt att skiljas från den gamla att jag har fotograferat den gamla radion och satt i den i ett fotoalbum. herregud. som ni hör är mina problem av den allvarligare graden.

tjing!
/S

From me to you

Stort Grattiiiiiiiis på kalasdagen DiSsE!!




Har du riktigt tur kommer snyggingarna nedan och hälsar på dig inom en snar framtid! längtar som en tok efter dig!!



skrattade ihjäl mig när jag hittade den här lilla läckerbiten till bild. fyy fan altså, man är ju inte alltid till sin fördel på bild om man säger så... men ja talar givetviiiiis bara för mig själv! love ya!

/S

Tursdag.

Imorrn är jag ledigledigledig, första gången på lääänge så det ska bli mycket skönt vill jag lova. eller om inte om min kära erika också hade varit ledig hade det nog kvittat, har fått nog av lediga vardagar när ändå ingen annan är ledig och kan umgås. men imorrn - icke! kvalitetstid dagen lång!

Var och tittade på lgh i almby imorrse. mäklaren ringde upp mig och meddelade att lgh fanns till förfogande typ från och med nu. kände inte riktigt att jag kunde låta bli att åka och titta. MEN jag kände hur ågesten och olustkänslan kom krypande när jag kom dit och var tvungen att bestämma mig snarast. efter förra veckans "förlust" när min drömlgh blir snodd mitt framför näsan på mig känner jag helt enkelt inte att jag orkar ge mig in i karusellen igen. orkar inte med ett nederlag på lgh-fronten igen så snart. det tar helt enkelt för mycket energi och jag blir deppig när jag aldrig får lgh jag vill ha. håller givetvis alla ögon och öron öppna men ligger ändå lite lågt i väntan på en juvel skulle man kunna säga.

Tänker ist att jag ska bränna lite pengar och boka en flygbiljett till stavanger och vår kära malin- nån som ska med?

/S


Grannar hit eller dit... Kändis hit eller dit.

Roligaste idag var nog när vi satte oss på planet, satt på bältet och det glider in två stycken kvinnor framför oss som levt runt bland parfymerna. Luften försvann och jag visste inte var jag skulle ta vägen så dog av skratt så tårarna sprutade, klockan är 08.00 och de ska tillbringa minst en timme med oss instängda på ett plan! Ge mig syrgasmaskerna! Men överlevde trotts detta komiska start på dagen. Nu glider det in en man här till bordet brevid mig och jag skickar lite diskret till Patrik via facebook-chatten "Jag tror att han som sitter brevid oss är från örebro, typ en granne, men jag vet inte, blir tokig när jag inte får ihop det!". Jag satte sedan mina lurar lite längre bak för att kunna tjuvlyssna på deras samtal och skickade snabbt efter "eller är det en kändis? Blir tokig." Visste att han hette något som Göran, Pär, Bosse, Tage... Ni vet typiskt medelåldersgubbe i beige kostym, snygg kostym för all del. Får tillbaka i alla fall "jag tror jag är ganska säker på att det är göran hägglund". Åter igen viker jag mig, inte alls diskret, ner över bordet och dör av skratt, högröd i ansiktet ! Sicken skit ! Jag är ansiktblind och seriöst lite korkad och dessutom är jag trött! Var jag trött i morse är det inget emot vad jag är nu. Mindre än en timme kvar! Låt de gå bra nu, snälla låt de gå bra nu. /j

FAN! Ny tid, kom nu precis! 22.10. Jippi jippi jeeh! Dansar olycksdansen och vill gråta som ett barn i ett hörn.



Grattis, det går bra nu, flygena är i tid nu !

Nu sitter jag här igen, i Ronneby på denna minst sagt händelselösa flygplats. Men som just nu börjar bli livlig. Har suttit här sedan 17.20 och för cirka 30 minuter fick vi veta att avgångstiden 20.05 numera är flyttad till 21.45. Jul kul säger jag, men tur att vi var här i god tid så vi fick de bästa platserna på flygplatsen (och de är inte många). Man är ju dock inte den piggaste mörten i sjön efter en dag som började vid 05.15 och sedan har bestått av att ta cykeln, till tåget, till flyget, till bussen, till promenad-letande-jakt, till mätande 1, till mätande 2, till matkasseundersökning 1, till matkasseundersökning 2, till promenaden, till bussen, till en annan buss, till att ta-promenaden-dit-bussen-inte-går, till mätning 3, till bilen, till flygplatsen. Men dagen har varit bra, vi har hunnit allt och jag känner mig nöjd för har till och med fått in de där mötet med en butiksinredningsfirma på fredag. Produktiv dag. Jag tänkte börja göra om skissningarna på butiken och kioskerna nu men kom fram till att jag inte har något blankt papper och får inte till de i paint så därför sitter jag nu och kollar på idol och tittar på alla viktiga människor som sitter och dricka kaffe, äter snickers, dricker en flaska vin eller öl om de handlar om män, alla ser mycket sammanbitna ut också. Så oförutsägbart, vissa har slagit till på en sallad, eller räkmacka. Jag är inte bättre som sitter med min dator, glasögon, ramlösa och med svenska dagbladet på bordet, har också skjorta dagen till ära men jag vill nog inte bli viktig resenär pendlar åkare. Men som sagt jag har den bästa platsen på flygplatsen, ser alla från mitt lilla hörn och de är underhållande. Nej nu ska jag ta en sväng till toaletten. /j

Mera bebis!

Kvällen på jobbet har gått i kaosets tecken bokstavligt talat. Har nu lärt mig att det inte är något ide att känna sig glad över att man har några tomma patientlplatser när man får på passet på em, för det slår aldrig fel, innan kvällen är slut har man garanterat fyllt upp alla de där platserna med råge. patienterna bara strömmade in. Ikväll var inget undantag! Visste knappt vad jag själv hette till slut. Känns gött att jobba över en timme till kl 23 när man vet att man ska vara där kl 06.45 igen. haha tur att man tycker om sitt jobb!

Den lille prinsen har fått ett namn, Gustav med G!
Fick äran att vara den förste som fick träffa honom efter sin egen mamma&pappa. Hälsade på på sjukan innan de fick åka hemåt idag. Hur fin som helst är han verkligen. Kunde inte sluta ta på hans små fingrar och lena kinder. herregud det är heeeelt sjukt hur mycket kärlek man direkt kan känna för en sån liten person! min kära syster såg dessutom mycket pigg och fräsch ut för att nyligen fött barn.





nee sängen nu kanske. natti!

/S

Välkommen till världen!



Klanen Lundh har fått förstärkning!
Min kära syster och hennes J har lyckats avla fram en välmående liten pojke! Kul att jag kände på mig att det skulle bli en av det manliga könet och de faktiskt blev de, det kallar jag kvinnlig intuition!

Ska lära dig allt jag kan och skämma bort dig med hur mycket kärlek som helst!
/moster S :)

Bebis.



ååh så ja längtar efter att få hålla en sån här liten korv i armarna igen. nu är det fritt fram för dig att komma ut förstår du, nu är det bara 4 veckor kvar till maxdatum nämligen. så komsikomsi !

för övrigt har ingen blivit dödad ännu. leder so far budgivningen av lägenhetsjäveln. håll tummarna.
tack&bock på förhand

/S


Känns som vi landar i helvetet

Tiden springer iväg och nu är det höst! Igår när vi efter mycket lång väntan på, fem timmar, en av de tråkigaste flygplatserna i sverige väl fick flyga från södra breddgraderna Ronneby tillbaka till Stockholm så var det så där sjukt fint när man väl tagit sig igenom täcket av moln (typ så där fint att man blir hypontiserad och jag önskade att jag hade kunna skriva hur fint de var). Himlen var blå, molnen alldeles dunigt vita och solen höll på att gå ned i horisonten så den var alldeles röd. Då man önskade att medresenären var någon man verkligen tyckte om. När vi sedan skulle lämna de övre delarna av skyarna för att ta oss igenom det mycket sämre vädret upp här var det som att ta sig från himlen till helvetet. Från ljus till totalt mörker i turbulens. Min klasskompis förstod inte riktigt helt hur jag menade, och de är då de är tur att min fantasi är på topp och jag är så rolig att jag kan skratta åt och med mig själv (kunde nästan se hur alla djävulens arbetare stog och skyffla kol när vi landa). Aja hösten är ju här i alla fall eftersom de är totalt svart kl 21 om de inte finns lampor. Men jag älskar hösten för att man får klä på sig igen och får tända alla brinnande ljus. Älskar också att Sara kanske kommer ikväll. Men först ska jag ut och studera Närbutikerna. Hej ! /j




Haveri

Vafan är det för fel på mig själv??!!
Letar och letar efter orsaker, kanske är det PMS varning? en annan teori är att jag är så jävla stressad över att vilka hitta en ny bostad att jag verkligen får panik av att vara här hemma. Känner mig deprimerad bara jag kommer in över tröskeln, det är bara gråttgråttgrått och luktar unket i den här jävla skitlägenheten!!!ge mig en ny för fan!!!!!!och de nuuuuuuuu!!!
sen blir jag så frusterad över att alla andra som bara vill väl men som hela tiden frågar om jag tänkt efter vad jag håller på med ang att köpa lägenhet, att det handlar om mycket pengar osv..blablabla. Jag veeet att ni bara vill väl men till slut blir det bara föööööör mycket och jag orkar inte!!!!!samtidigt är jag så jävla dum att jag vet att ni bara vill väl och att jag ska vara jävligt glad att jag faktiskt har en mamma, en pappa, en syster, en mormor osv som alla bryr sig och engagerar sig och så blir jag ännu mer ledsen på mig själv för att jag är så jävla otacksam och inte bara kan vara glad för att folk bryr sig. 

Är även aaaningens bitter över att jag har semester, regnet bara öser ner och det blåser så man inte ens kan gå utanför dörren utan att blåsa bort. altså det var ju precis exakt såhär jag inte ville att min semester skulle bli!! att jag dessutom har asont i halsen och ont i kroppen gör ju inte saken bättre precis.

För övrigt är det en sak till jag styr mig jävligt mycket på, när jag ändå håller på och är såhär negativ kan jag ju lika gärna fortsätta liksom. Varför låter jag mig styras av en annan människa? hatar att mitt humör pendlar efter om han har hört av sig eller inte. vad är det för jävla fasoner? sen när låter jag mig styras av en kille?? inte sen jag blev singel för över 2 år sedan. jag håller ju inte på med sånt längre. jag har ju intalat mig själv att jag aldrig igen ska låta mig styras av nån annan utan göra det jag själv mår bäst av, inte vara beroende av någon annan. inte behöva vänta på att någon annan ska komma hem. jag intalar mig ju att det blir bäst så. bättre det än att bli sårad. eller?

Så imorrn är det jag som tar mig i kragen, sover bort den analkande förkylningen inatt så jag imorrn förhoppningsvis kan bege mig till uppsala och njuta av resterande semester!Nu jävlar är det jag som rycker upp mig. det var allt för nu. 

/S

ps. håll gärna tummarna för att jag lyckas knipa åt mig lägenheten jag budar på nu. det skulle vara positivt för mitt stämningsläge minst sagt. funderar på att ta reda på vem den andra budaren är och typ döda honom/henne.



God morgon!



/S

Jämtland it is!


Det började med ett iskallt morgondopp i Siljan efter en mysig övernattning i Bejjans stuga utanför Rättvik.


Första kvällen i på storulvåns fjällstation sopade vårat lag allt motstånd, kallade hem stationens music-quiz och vann dessa finfina pannband- bra start!


Nuu är vi på g som aldrig förr!






Man måste ju vila sig också.


Mammas eviga karta, själv föredrar jag att gå utan karta, mer på känsla liksom.
Här ska också poängteras att det regnade för fullt, med trots detta ser vi ju faktiskt glada ut. Innan detta kort togs hade jag dock varit lite sur en stund för precis när vi satt oss ner och krånglat av oss all utrustning och kläder för att äntligen skulle få äta lite lunch i form av nudlar och smörgås bestämmer sig vädergudarna plötligt för att ge oss en kalldusch. Lunchen blev inte vad den kunde ha varit om man säger så. Det blev nudlar i kallt regnvatten istället för varmt termosvatten. I kombo med iskalla fingrar.


Tur att jag hade regnbyxor.


Skål!


För första gången i mitt liv fick ja se livs levande renar


Och massor med små lemmlar som kom farande överallt. Snabba som tusan kan ja tala om! Och väldigt söta och pipiga.


Äntligen framme vid sylarna, den sista fjällstationen vi skulle ta oss till. Den här lilla toppen har mamma bestigit en gång tidigare, utan guide. något hon absolut inte tänker göra om. Efter vad hon berättade kände jag inget jättesug efter att försöka heller.. Efter den lilla incidenden med "väggen" är höga höjder och branter inte riktigt mig grej. Men väldigt fint var det att titta på nerifrån iaf.


Fick lära mig lite namn på växter längs vägen också antingen jag ville eller ej. Denna lilla växt heter fjällbjörk för de som undrar.


Bejjan mår som aldrig förr! En väldigt rolig kvinna kan jag avslöja!


Fredagsmys med varma koppen. Jummi.





Hmm åt vilket håll ska vi gå egentligen? M blev lite fundersam..


likaså jag.


Finfin björkskog när vi kom ner från fjället.


And she made it!

Kommer definitivt bli fler turer liknande dessa.
Jag älskade det känner jag såhär i efterhand.

/S






RSS 2.0