Jag vill ha en hund

Och en kille. Iaf just ikväll vore de hemskt mysigt. vill ha nån att kramas med bara. är det för mkt begärt..?

I brist på kille försöker jag skaffa mej en hund som sällskap. dock ingen hund på heltid för de skulle ja inte hinna med.
har hittat en jättefin hund som de söker en andra familj till som lite avlastning. de vore nåt för mej de! alldeles perfekt närmare bestämmt. har mailat dom nu så får vi se om de tkr ja är någe intressant...


Med en sån här fining skulle jag dessutom våga gå ut själv när det är mörkt.
de bästa av allt är ju att jag är sugen på att kanske skaffa den här rasen senare nån gång så de vore ju ett ypperligt tillfälle att få lära sig mer om rasen anser jag:)


Liten rapport om gårdagskvällen kanske borde vara på sin plats oxå. vi va på strömpis där de va smockat med folk minst sagt. träffade både den ena o den tredje. bonngrabbarna från back in de days bland annat. vad sägs om Bonn-per, thomas och johan alkman, och lill-alkman framför allt, inte så illa va? Bonn-per va för övrigt väääldigt trevlig och tillmötesgående mot mig, ville veta allt om mitt nuvarande liv osv.. hade detta varit i nian hade jag förmodligen varit överlycklig hah:)

Dagen har ju även bjudit på 2-års kalas som heter duga.
Elsa var verkligen i sitt esse, och till skillnad från förra året hade hon fattat de där med att paketen var till henne o att man skulle öppna dom osv. Av mej fick hon en riktig docka med napp, blöja, nappflaska och potta tillhörande. Det bästa av allt va att dockan även har ett hål i varje ände så den kan kissa oxå. succé!
E´s min när hon fick se vad de var i paketet var inte att leka med, har nog aldrig sett ett så lyckligt leende förut. De övriga paketen var sen inte så värst intressanta att öppna och hon släppte inte dockan ifrån sej en sekund, till o med vid fikat skulle dockan sitta på en egen stol brevid Elsa så att hon verkligen kunde ha henne hos sej hela tiden. Kul att se att min present var SÅ uppskattad, förmodligen kommer hon älska den där dockan lika mkt som jag älskade min Louise-docka. Henne vårdade jag ömmt fram tills typ 12 års ålder med hela mitt hjärta. De är sann kärlek det.
Jag ska barnvakta henne på tisdag eftermiddag så då ska vi förmodligen leka med dockan hela eftermiddagen lång:)

/S


Crap!

Att frivilligt bege mej till kyrkan såhär dags en söndagsmorgon efter en utgång kan ju vara bland det dummaste jag gjort. på riktigt är jag rädd att jag typ ska svimma lr spy där framme på scenen. vore ju en vacker syn.
fundear allvarligt på att skita i de...men då kommer jag bli så besviken på mej själv och framförallt sofia kommer bli besviken på mej.

uschusch. fan oxå. jag som aldrig brukar bli bakis annars. inte alls rättvist!!
/S


Var nöjd med allt som livet ger

Jag har gjort det, slagit rekord i sämsta tentaresultatet, ever! Tror att det är så dåligt att jag aldrig ska nämna det högt för någon. Tur att jag kan skratta åt det och inte gråter i alla fall, men jag känner mig ju inte direkt nöjd. Gäller att tagga om och satsa på A i redovisningen istället, vilket aldrig kommer ske. Nu håller jag på att laga rådjursstek för första gången i mitt liv och ska ta tag i mina studier innan de blir gymmet för att avsluta kvällen med Elin. Lagom. Lycka till Sara! /j



Fredag

-snart lördag, längtar som en galning till imorrn kl 14 när jag äntligen får skriva den här tentan o sen bara släppa det o hålla tummarna hårt som tusan att min prestation räcker hela vägen. den borde verkligen göra det.

den här fredagskvällen blir väl ungefär lika spännande som förra veckans fredagskväll förutom att jag inte ska tvätta den här gången. och att mamma ska bjuda mej på min favoritmat framför allt: lasangeeee! drömmen! så lite bättre är den allt när jag tänker efter:)

för övrigt bor jag oxå i en riktig skrutt-stia kan ja tala om. men nu har jag iaf tagit reda på 2 veckors disk så nu är det något bättre iaf. borde göra en riktigt grundlig städning oxå. tex tvätta fönstren för dom ser man snart inte ut genom längre. menmen, de får blir nån gång i livet när jag har tid för sånna tråkigheter. inte nu med andra ord.

jaha nej mer spännande är så blir de nog inte denna gång.
tjoflöjt
/S


Sunkbo 13

Min lägenhet har nog aldrig varit så stökig och sunkig som den är just nu. Det ligger kuddar på golvet, täcken på golvet, är disk i hela mitt kök, de ligger kläder överallt, de luktar instängt, det luktar fylla och bakfylla. Ja ni förstår nog. Behöver ta fram dammsugaren, såpan, moppen, bädda rent och verkligen göra så att den skiner och luktar gott igen. Men så de blir när man har folk på förfest kanske och när man har folk som kommer och går lite som de vill, ibland undrar man ju faktiskt om de är fritidsgård och vandrarhem hos mig. Men det är ju positivt.  
Gårdagen skulle ha slutat på Stocken med dans, men istället för att komma in där stod vi i kö i 3 timmar på ett ungefär. Så när vi väl kom fram för att kunna komma in tackade jag för mig och gick ur kön. Kan ju tyckas vara super dumt, men istället fick jag med mig en snäll och mycket trevlig kille till Svantes där vi drack öl till de stängde. Jag menar vad är väl en danskväll ute på Stocken när man kan få dricka öl på Svantes och diskutera livet med en främling?! Att tillägga är ju att denna kille skulle kallas nästan död om jag kallas för tant. Men han hade mycket att berätta om livet och de var kul, mycket kul faktiskt, jag fick till och med eskort de många långa metrarna hem till dörren men där tog historien slut. Jag och mitt sunkbo har legat bakis i sängen hela dagen tillsammans M istället och Linnea som kom förbi en stund på morgonkvisten. Har också lyckas genomlida min första bakisföreläsning, grundläggande redovisning. Inget att rekommendera och inget jag vill göra om igen! Jag skulle nog kunna tänka mig gå och bli nykterist för mina bakisdagar är inte att leka med, och de blir bara värre och värre. Nej men det var det där med städningen kanske... eller så borde jag sova en timme eller två först? /j

Rå fisk, sötat ris, soya och wasabi

Efter ett måttligt ansträngande seminarium satte sig Stephanie bakom ratten och som vanligt var jag shot gun. Vi var på väg mot ett träningspass men efter lite kurrande magar tog vi en liten avstickare mot stan. Vi orkade väl jämföra si sådär två sushirestauranger innan våra magar beslutade sig för att priset 125kr för 10 bitar sushi var rena kapet. Så där satt vi, på varsin sida av ett romantiskt bord för två, en helt vanlig torsdag. Jag lyxade till det med ett glas vitt till min mat medan Stephanie, som chaufför, fick nöja sig med ett glas isvatten. Vi diskuterade diverse intressanta ämnen och avnjöt en otrolig måltid. Det är vardagslyx och jag slår ett slag för fler sådana kvällar! / m

En grå Torsdag.

Kolla in ett av klippen till årtets hjälptemamma, helt klart sevärt:

http://tv.expressen.se/nyheter/aretshjaltemama/1.2189268/linda--snart-har-de-ingen-mamma



Jag ska nog inte klaga så mkt mer över att "ja måste plugga till tenta" utan bara göra det och hålla käften. och framförallt ska jag se till att klara den där skiten!
lycka till malin på din tenta :)

/S

Min Tisdag

Min tisdag blev oxå riktigt bra faktiskt, jag hann med en del annat kul trots plugget.


Det började med att jag uppfann en ny kaffekanna. funkar bra faktiskt. så länge man bara kokar typ 2 koppar i taget vill säga. inget storfrämmande här altså.


Sen bjöd min förtjusande mormor mej på lunchbuffe på svampen. var ju typ 10 år sen jag var där sist så de va inte en dag för tidigt. eller säger man försent?



såhär bra blev de när mormor skulle försöka ta kort på mej med min mobil. inte de lättaste.
det är för övrigt hennes solglasögon ni skymtar i förgrunden.


vi fick oss ett gott skratt :D


fin utsikt va de oxå. framförallt en blå himmel.



skulle egentligen stanna hemma och plugga hela kvällen men ja orkade helt enkelt inte mer + att jag intalade mej att jag pluggar så mkt bättre när ja fått lite sångendorfiner frisatta så sagt och gjort, jag begav mej till frälsis framåt kvällskvisten.
för övrigt har vi julkonsert den 7 dec. om ni vill komma o lyssna. kommer bli fantastiskt vackert;)


fick syn på vårt fina slott på vägen hem. det borde vara rosa jämt om ni frågar mej. tuttrosa!
so long!
/S

T i s d a g

Opponering, vila, Gossip Girl, Yoga, Loka krusbär&päron, mandariner, Desperate Housewives och Cougar Town. Tisdag skulle ju kunna vara den bästa dagen i veckan. Förövrigt brukar jag alltid tycka att Ola inte riktigt kan sjunga så bra, men jag är redo att ändra mig för här var han väldigt duktig http://www.youtube.com/watch?v=uVJsfouT8eA .
Men inget slår Darin ! /j



Ett färgsprakande tycke i svartvitt, individualist javisst .

Just nu sitter jag och läser igenom olika gruppers PM inför den kommande opponeringen som ska äga rum imorgon. Helt plötsligt kommer jag på mig själv att skratta för att jag verkligen inte förstår hur en del tänkt och så kommer jag på hundra saker jag skulle kunna säga till denna grupp, fast det inte ens är jag som ska opponera på den. Jag triggar igång mig själv och tycker det är jättekul och det är ju hemskt att jag känner så. För varför skulle jag veta så mycket bättre egentligen och vad har jag för rätt att säga till en annan grupp vad de gjort för "fel" enligt mig, när de förmodligen (förhoppningsvis) är nöjda med vad de gjort. Jag älskar opponeringar av någon anledning men jag ska i alla fall tygla mig imorgon och tänka på att jag inte ska säga allt för mycket för de är ju egentligen bara sårande, och allt jag säger ska vara på ett positivt sätt. Det händer ju faktiskt att folk tar åt sig och blir väldigt berörda av kritik de får på arbeten. Men kan tänka mig att morgondagen i alla fall kan bli mycket spännande, och jag längtar efter att få höra hur mycket jag och min grupp blir sågade! Bring it on! 
Ikväll blir det förhandspremiär på "Du kommer möta en lång mörk främling" på bio med Linnea, mysigt. /j  


Så festligt!



Dyngfest för tusan!
Tur att det inte är en sån skylt utanför min dörr nu. Det blir liksom lättare att motivera tentaplugget om det inte är dyngfest. Hetsskrivit seminarieuppgiften hela eftermiddagen o nu får den duga.
Nu återstår kvällens dilemma: Beck eller vid din sida. båda är ju lite av mina favoriter. förmodligen svitchar jag emellan.

Grattis älskade mamma på 49-års dagen !

/S


10 tankar som snurrar just nu...

1 strukturellt-, symboliskt-, politiskt- och HR -perspektiv
2 ledarskapsteorier
3 Min pojkvän
4 Bokföring
5 dammsugaren, som förmodligen skulle vilja ta sig en sväng om
6 att det är mycket bra repriser på tv en söndag
7 Min pojkvän
8 Kassaflödesanalys
9 hur skönt det skulle vara med en lång promenad
10 Min pojkvän
... om jag lyckades kontrollera dessa tankar och begränsa mig till punkt 1,2,4 och 8 skulle jag förmodligen klara tentorna om en vecka. FOKUS Malin Dismats!!!

tre och en halv män

MÄN är något som i mitt liv gått i vågor. När jag väl har fått en på kroken så dyker det helt plötsligt upp fler som visar intresse och när jag istället varit ensam och i behov av närhet så verkar det inte finnas någon till förfogande. Igår var vi ute med massa i klassen och min T överöser mig med gulliga sms som gör att det bubblar av pirr i magen och jag blir på jätte bra humör. Sen får jag helt plötsligt ett sms från okänt nummer som frågar om jag ska ut ikväll. Det visar sig vara kökschefen på Radisson som av någon anledning är intresserad av att veta det. En lång smstråd, innehållande smicker i form av att jag är vacker osv, slutar med att han möter upp oss ute och vi pratar och har det trevligt. Jag suger väl åt mig av den uppmärksamheten eftersom den inte allt för ofta gör sig påmind. Men det blir tillslut lite slitsamt då jag känner att jag måste umgås med honom hela kvällen fast jag egentligen vill dansa gärnet med resten av klassen. Sista halvtimmen ursäktar jag mig dock och ansluter till PA-ringen. Sen när vi ska gå hem så vet jag inte helt vad som händer men jag tror det är tal om efterfest, kan mycket väl ha vart på mitt initiativ. J, en kille i klassen, som inte har någon cykel, hoppar upp på min pakethållare och otroligt vingligt tar vi oss fram genom staden. Vi halkar dock efter de övriga och efter ett tag har vi helt tappat rygg och vet inte längre vart folket tog vägen. Vi försöker ringa runt och kolla läget men ingen svarar. J som bor utanför Linköping ska egentligen sova hos F, den F!, men han behagar inte heller att ta luren så jag erbjuder sängplats hos mig och han kan inte annat än tacka och ta emot. Väl hemma ringer F upp mig och vi har ett låååångt samtal och kommer fram till att jag ska ta hand om J för natten så tar han över vid morgonskiftet. Så jag delar alltså säng med J utan någon kroppskontakt. Vi har varsitt täcke och det är på en mycket vänskaplig nivå. I morse begav han sig till F så att dem hann få lite kvalitetstid. Sen har dagen fortlöpt i kärlekens tecken och jag har haft långa samtal med min T och vi är så sjukt förälskade i varandra. Det är en helt underbar känsla. Sen får jag helt plötsligt sms från F och vi har en liten konversation och kan väl nu klassas som vänner igen. Han bjöd precis hem mig till honom för att kolla film ikväll men jag får se hur det blir med den saken. Inte helt bestämt mig.
Hur som helst så omges jag av ganska mycket män för tillfället men det är så sjukt skönt att veta att jag har T och att jag inte är det minsta intresserad av någon annan. Sen är det ju alltid härligt med komplimanger och uppmärksamhet men mer än så behövs inte. Nu ska jag rycka upp mig ur soffan och fräscha till mig lite så att det inte uppdagas vilken bluff till "vacker" och "bedårande" kvinna jag är. / m

KK ger 76 400 000 resultat på google

Här sitter jag och lyssnar på P3 Star som pratat med Håkan Hellström och om KK relationer. Tämligen intressant och aktuellt kan jag tycka, jag hoppas jag ska lära mig något. Jag sitter även i mysbyxor och påklädd mina nya träningsskor som jag köpt idag. Tänkte att jag skulle känna efter om de är så bra som de kändes i butiken. Har också lagat mat precis. Men mitt i detta ringer det på dörren. Och vem står inte där om inte den där farbrorn som skrämde livet ur mig på vinden häromdagen. "Hej hörde att du hade problem med värmen" sa han denna gång. Och jag "ja". Så kliver han in. Jag smiter om honom och sänker ljudet på P3 och plockar undan den där bh:n som hängde över stolen precis vid elementet. Något pinsamt. Men men... jag hade de i övrigt ganska städat i alla fall och hade bäddad säng. Och att jag var/är iklädd myskläder och joggingskor inomhus är ju ganska vanligt. Han tyckte inte att de var kallt hos mig i alla fall, bortsett från i köket. Men det elementet visste han inte hur jag skulle få värme i så. Får väl hoppas att de löser sig själv? Men hur ofta händer det? Är ju inte direkt så att Saras trasiga elektronik kommer hela sig själv... Nu är jag i valet eller kvalet om jag ska vila och fortsätta lyssna på P3 Star eller om jag ska gå till gymmet i mina nya skor, svårt val ! /j
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan

Check!

Då var det klart :D

På nyårsafton beger sej mammi och jag tillsammans med hennes vännina och hennes två döttrar till Egypten och El Gouna!

Ska bli såååå jäkla nice, hade verkligen inte förväntat mej någon solsemester på ett bra tag till och så huxflux frågar hon om jag vill följa med till egypten- självklart kan jag inte tacka nej till ett sådant eminent förslag!

Det är tydligen någon nyuppbyggt lyxig turistresort vi ska bo på. all inclusive,egen stand, pool, spa, gym osvosv. låter helt galet skönt och ser verkligen superlyxigt ut på bilderna. med tanke på vad det kostade förväntar vi oss verkligen att det är så fint som det ser ut oxå;)

finns bara en liten detalj och det är att jag måste klara tentan nu på lördag för nästa omtenta är den 7:e januari, samma dag som vi kommer hem, altså inte läge att skriva en omtenta då. och har jag inte klarat detta får jag antagligen inte skriva c-uppsatsen i vår.
så som vanligt har jag lite press på mig när jag skriver mina tentor..men är ju ganska van vid de här laget så de ska väl gå vägen får vi verkligen hoppas. har ju om inte annat en väldigt bra morot till att motivera mej att tentaplugga som en galning hela den kommande veckan.

Blev lite full i skratt häromdagen i skolan när en tjej i klassen beklagade sej över att hon skulle göra sin första omtenta på lördag, och hon kände sej så himla pressad över det och fattade inte hur andra överlevde att ha en omtenta överhängandes..
Jag tänkte i mitt stilla sinne, att lilla gumman du skulle bara veta att du sitter brevid en tjej som haft x antal tentor släpandes efter sej i stort sett under hela utbildningen, och skulle jag stressa upp mej sådär varje gång skulle det ju aldrig gått vägen..! så med andra ord har jag nog blivit förbaskat bra på att verka cool och ta ett djupt andetag när många andra förmodligen hade gett upp för länge sen. och nog fan har jag klarat det oxå! nu ligger fröken lundh bättre till än nånsin;)

/S


Playa del sol

Nu slår jag ihop statistikboken för ikväll. Har faktiskt inte ens sett idol (förutom utröstningen).
Ska strax kila upp på min otroligt obehagliga vind och hämta den sista tvätten. känns inte alls speciellt trevligt att ge sej upp dit själv såhär dags, men bara att bita ihop. tur jag har mitt överfallslarm. dock vet jag inte riktigt vem som skulle höra om det tjuter där uppe men de väljer jag att helst inte tänka på.

Imorrnfm ska mammsen och jag till resebyrån och boka solresa :D helt otippat ska jag bege mej till betydligt varmare breddgrader över nyår, återstår att se var de blir men troligen egypten. malin har inte du varit där så du kan ge oss lite tips o trixs?!

soo long!
/S

Långtråkig dag !

Jag Johanna Sara Petronella Björkman har inte förstört Sara Maria Lundhs kaffebryggare, för det har hon nog sig själv att skylla då hon tappade den i vasken. Dock kanske det var mitt fel eftersom det var jag som ville ha kaffe? Jag kanske får ta på mig halva skulden, men absolut inte hela! Vägrar!
Idag har jag rättat och skickat in min grupps PM, tränat, diskat, sovit, lagat mat, pratat massa i telefon och bara gjort tråkiga saker och varit för ovanlighetens skull väldigt uttråkad. Men i och med detta kom jag på att jag skulle ta tag i det där med att införskaffa gardiner. Så nu är det beställt från ellos.se och de kommer komma den 24 November ungefär, så är ju lagom att jag önskar mig gardinstänger i julklapp... Jag har även fått iväg ett antal mail varav ett var till styrelsen om min värme så hoppas att de har något förslag på vad jag ska göra åt den. Ja ibland är det helt enkelt bra att vara uttråkad. /j

Dreamboy – What Have I Done


Helg? nejtack!

Helger och ledighet är såå överskattat om ni frågar mej just idag.
När andra säger äntligen helg säger jag, kan det inte bli måndag snart igen!
För att undvika den här fredagsmys/ledighets känslan så tänker jag mig att jag ska pluggapluggaplugga hela eftermiddagen fram tills kl 20 ca. eventuellt kommer jag då ta lite rast för att se på idol samtidigt som jag har tvättid mellan 20-23. Jag känner att det här kommer lätt bli den roligaste fredagen någonsin!

Imorrn fortsätter firandet med mera plugg all day long, innan jag ska till mammsen på middag för att fira hennes 49-onde levnadsår(ojdå!). efter buller och bånk och sjungande ut i hundrade år tänker jag avancera till TIVA och USÖ för att spendera natten när med lite intensivvårsarbete, och det går ju verkligen inte av för hackor.
och vet ni vad jag tänker göra på söndag? jo, ta igen lördagnattens sömn och sen pluggapluggaplugga.

och sen äääääntligen är de måndag igen!:D



ps. för att göra det lite mera tråkigt och sömnigt att studera hade jag sönder min kaffebryggare idag, eller snarare kaffekannan. fick brygga direkt i muggen ist men de gick ju oxå bra. vill bara delge er misstanke om att jag tror det är johanna sara petronella björkman som har haft sönder kannan när hon var här sist och försökte lära sig brygga kaffe. jo johanna det tror jag visst för jag såg att det var en spricka i den häromdagen faktiskt. har ganska stark bevisning som kan binda dej till brottsplatsen dessutom.
vad är det som händer med all teknisk utrustning i mitt hus? först lägger micron av, sen modemet , hårtorken och nu kaffebyggarn. tror kanske någon försöker säga mej att jag borde införskaffa mej en teknisk karl? hmm.
tjoflöjt!
/S

With arms wide open

Visst är det så att man ibland skjuter bort saker och försöker hålla dem ifrån sig. Och jag är väl som de flesta vet ganska bra på att distansera mig på något vis. Efter min kvällspromenad möts jag av ett mail på facebook som ber mig och uppmanar mig till att riva en av dessa distanser, om man nu kan uttrycka det så. Och lustigt nog hade jag bestämt mig redan idag på eftermiddag, eller i helgen kanske, för att göra det. Att återigen faktiskt jobba och ta kontakt, jag vet ju hur det alltid slutar men frågan är varför jag ska skjuta bort det och jobba med att hålla det där hela tiden. När det egentligen är lika jobbigt att ha det som det alltid varit innan som att ha det som det varit sen i våras. En familj är väl alltid en familj och varje dag är jag ju en del, gen och allt av honom i alla fall. Det är ju oundvikligt och varje gång jag åker hem eller pratar med min syster får jag ju höra allt ändå. 
Men jag har inte tagit steget att ringa utan jag har nu mailat, och det visar sig om jag denna gång får svar och jag faktiskt får höra själv frågan "hur mår Johanna?".
För andra kanske detta låter helt idiotiskt och ni kanske inte alls förstår grejen med att jag borde hört av mig tidigare eller inte bara sluta med att höra av mig. För andra kanske det inte spelar någon roll om en relation är baserad på en persons visade intresse. För andra kan det ju låta idiotiskt att man inte tar hand om den familj man har och är tacksam över att man faktiskt har en. Och jag kan hålla med att det inte borde spela någon roll och att jag verkligen borde vara mer än tacksam för de jag har. Men de är faktiskt ibland lättare att bara låtsas att någon inte finns än att veta att denna inte själv tar steget för att höra hur det är med en fast den egentligen bryr sig. Det räcker faktiskt inte att få höra det vis andra alla gånger, inte i längden och speciellt inte när man vet att det i dagens samhälle tar två minuter att höra av sig. Alla borde ha två minuter över. Och nu har jag i alla fall återigen börjat om. /j

Lille lort !

Tänkte skriva att de är ju omöjligt att det är såhär kallt så här års. Men så kollade jag och funderade över vad de är för datum idag 2010-10-21 och de är ju nästan November så det är ju faktiskt inte alls konstigt. Men det är ändå kallt som jag vet inte vad. Har 15 grader inomhus och 2 minusgrader utomhus. Jag måste verkligen försöka hitta den här fastighetsägaren och fråga hur jag ska göra för att få värme i mina element, och gärna att han luftar dem åt mig om det är det som krävs... För detta är inte hållbart ! Men jag får ju användning för nästan alla mina raggsockor och tofflor, bra att jag har ett litet lager och är lite härdad efter att levt med min far. Ha en fin dag  /j

Ovärt!

Finns det någon som tycker att det är upphetsandet att står och bli juckad på på ett jävla dansgolv?
förmodligen inte.
Finns det någon som helst jävla studie på att någon tycker att detta är skönt??förmodligen inte.
så varför inte bara lägga ner den här attans verkligheten och satsa på nåt som är mera värt.
typ att ta fast våldtäcktsgubbarna.

/S



Singsing

Varit och sjungit i frälsis ikväll, alltid lika roligt och energifyllande.

Vi bad också för dom sjuka människorna som håller staden-( och framförallt mej) i skräck, 23-åringens anhöriga och framför allt tjejerna som blivit utsatta. man kan ju inte ens föreställa sig hur dom mår. just när vi talade om det kände jag hur mitt hjärta började slå så fort och hårt så jag trodde det skulle hoppa ur kroppen, jag var tvungen att titta ner på mitt bröst och såg fan hur det rörde sej under tröjan. här snackar vi riktig hjärtklappning, aldrig kännt nåt liknande förut. undrar sa flundra om det var min kropp som visade vilka känslor det här ämnet rör upp inom mej.. inte allt leka med. och det här var faktiskt inte en överdrift utan helt sant!

serriöst var det länge sen jag blev så påverkad av något som det här, jag tänker på det typ hela tiden känns de som, så fort jag går utanför dörren känner jag efter att jag har överfallslarmet i fickan, jag vägrar typ att gå ut själv så fort det blivit mörkt( får inte heller för den delen), man måste numera planera sitt umgänge efter mörkrets ankomst om man inte har sällskap hem- helt sjukt.

när jag kom hem nu ikväll och hade typ 5 meter kvar till porten hör jag plötsligt ett ljud som låter exakt som någon kommer springandes bakom mej, jag blir så rädd så jag inte vet var jag ska ta vägen, magen bara knyter sej och jag känner paniken komma innan jag far runt för att se att det inte är någon där! fy fan säger jag bara, kunde inte komma fort nog in i min lgh och låsa efter mej. jag blir GALEN på att det ska behöva vara såhär!! jag vill inte vara rädd men nu är jag verkligen det! SÅ obehagligt!:(


För att tala om nåt lite roligare, nån som är sugen på att se Carolina Gynnings utsällning på PUB-varuhuset i sthlm nån gång mellan den 19-21 november??jag är iaf väldigt sugen och tänker att man kanske kunde kombinera det med en shopping/umgänges/mys dag i sthlm för den/dom som är intresserade! skulle kunna bli underbart om ni frågar mej!
sug på den karamellen och meddela mej om ni är intresserade:)

/S


på den gamla goda tiden när joybells behagade att vara i ryssland. mej ser ni med sjal längst ner till höger:)
(hanna bergenwall mitten längst till hö för dom som är intresserade)



saknar allt joybellarna lite. men framförallt saknar ja kåporna. kände mej alltid som Jesus själv i den;)
/S


Hjärtattacks varning !

Jag är flitig idag, fått tillbaka det preliminära Pm:et, städat, fixat hemma och ska snart iväg och träna. Har planterat om blommor och ska ikväll måla min pall. Så har jag tänkt så länge att jag skulle ta och gå upp med mina sommarskor, och lite annat som bara tagit en massa onödig plats i lägenheten, till vinden. Så passade på när jag nu idag har en hel dag till förfogan till saker som inte rör skolan. Tänkte också att jag skulle leta reda på lite grejer i mina ouppackade kartonger som står där upp när jag ändå tagit mig dit, t.ex. det där blocket som jag skrivit våra nyårsbrev i. Men när jag precis var i fart med att gå igenom en kartong kom en farbror in genom dörren. Och tro att jag blev livrädd och skrek till. Han skrattade bara och sa "oj skrämde jag dig". Själv kunde jag inte svara för jag blev så rädd utan skrattade bara ett nervöst skratt och tänkte "Ja, det borde du aldrig göra om, hemska gubbe". Jag packade snabbt ihop min kartong, låste förrådet och gick därifrån. Skakar seriöst fortfarande. Det där Örebro har skrämt upp mig, och jag vet ju att jag skrämmer upp mig helt i onödan men går inte att undgå. Kroppen spelar sitt egna lilla spel. Den är minsann konstig den där kroppen och hjärnan... Nu sitter jag i alla fall tryggt inlåst i min lägenhet men ska ta mig ut i regnet och gå till gymmet som jag undvikit ett tag. /j


Sara med hennes trogna vän.

Ny vecka- nya möjligheter

Idag förstår ni har jag tagit tag i mej själv.
Först långpromenad med erkan i typ 1,5 timme och sen pluggpluggplugg hela dagen lång för att sen ta mig till I3 för ett medelpass med moder. sen pluggat i badkaret samtidigt som hårinpackningen verkade, för att sen avsluta pluggsessionen med ytterligare lite plugg- skräll. här snackar vi altså effektivitet på HÖG nivå!
även mina matvanor har fått sej ett uppsving idag, en dag är ju bättre än ingen dag alls som jag brukar säga.

kvällen avslutades på ett mycket angenämt sätt med "lite sällskap" med filip&fredrik. den där duon är verkligen fantastisk, för att inte tala om människorna dom har letat upp till den här programserien.
Nina är helt klart min favorit. älskar att hon startar ett koperativ för kvinnor i relationer mot porr. man kan inte ta henne riktigt på allvar just för att hon är som hon är, men ja tror faktiskt hon är sådär vrickad och störtskön på riktigt. om jag kunde skulle jag ansöka om att bli hennes vän. tror det skulle kunna bli lite av en succe´ att ha henne som vän faktiskt.

ne nu ska ja krypa till kojjs med min kurrande mage och somna till ljudet av smattrande regn mot fönsterrutan. mys.

/S

PS. M hörde av sig idag och meddelade att han visst "sagt saker lite förhastat" i lördagsnatt när han ringde. han verkar inte alls vara singel och jag passade även på att fråga om "lite förhastat" även inkluderade att han kallat sin flickvän för en jävla tjatkärring, även detta tog han villbaka men hävdade ändå att hon visst var tjatig och att han inte visste hur allt skulle sluta då det tydligen hänt nåt i lördagsnatt. oklart vad. vilken kille altså. man blir ju nästan lite sugen på att ha honom som pojkvän själv. NOT.

 

 


Inget att ångra !

Helgen inleddes med en resa till Örebro med B, väl framme hade vi förväntat oss ballonger och två glada tjejer som skulle kasta sig runt våra armar. Dock blev vi något besvikna då detta aldrig inträffade. Sara och Malin var i stället uppe på stan så vi fick pallra oss dit och där kramas, funkade också. Blev sedan flera timmar på café där vi pratade i kapp om allt som skett, och dessutom gick in lite på det djupare och diskuterade saker som man kanske inte borde diskutera på ett café där vi överröstade alla andra. Kul var det i alla fall som alltid när vi är tillsammans, och det var den ultimata starten på helgen! 
Efter denna enligt mig för korta återträff, blev det en sväng på stan för mig och min sambo. Och därefter gick vi hem till henne för att dumpa mina saker och bli lite snygga, så snygga så att vi kunde gå ut och äta romantisk middag för två på Hellas. Kvällen avslutades sedan med Idol, då B gästade oss, och sedan film som vi absolut inte skulle se för vi var trötta men vi båda fastnade och höll oss vakna av ren rädsla. 
Lördagen bjöds på, stan igen, sedan en date med min syster, bebis Molly, mormor och min bror. Daten skedde på mormorsjobb... lagom mysigt. Sedan blev det att vila i Saras soffa (min soffa) och när S pluggat klart var det dags för oss att bli snygga igen. Hon har ju redan berättat om vår kväll med gamle Viktor, som jag nog inte träffat sedan högstadiet. Det var verkligen kul, och ja vi skrattade nog hela kvällen lång åt alla tokigheter och alla gamla minnen som civilstatusar, utseenden och övrigt. För mig slutade kvällen på Saras 30 år gamla ryamatta, som jag inte vill tänka på hur äcklig den skulle kunna vara, och förmodligen bjöd natten endast på 2 timmar sömn. Lagom. Tur att man inte blivit äldre än vad man är så att det ändå var möjligt utan men. 
Söndagen blev det frukost på Java med B och Liza och det var supermysigt trotts min trötthet. Efter denna var det dags att sorgligt nog lämna S och åka med min bror till "Hallsta" där mamma hämtade upp mig och vi åkte mot Uppsala. Jag har nu fått upp min super fina hylla som Anders byggt och fått silikon i mina lister. Det tar sig verkligen hemma hos mig ! När hon åkte blev det sängen för mig. Klockan 21 väcktes jag dock av Mikael och Sofia som skulle kolla på 21 filmen. Jaha sa jag och släppte in dem och placerade mig i mitten av soffan. 
Det enda som saknades den här helgen var Malin M men i övrigt var den allt och lite till, inte har jag varit ensam en enda minut och haft eskort var jag än skulle, känner mig så nöjd. Finns inget att ångra här inte ! (även om den toppats om B och M varit med mer.) /j






Home alone

HUFF nu har han precis åkt min man. Vi har iallafall haft en jätte bra helg. Det blev lite mackor, fil och mys hos mig när vi kom fram i fredags kväll. Sen klockan 22 mötte vi Linda och Fille på stan för att ta en öl eller två som råkade bli hur många öl som helst, en flaska champange samt whiskey på nattkvisten hos linda och Fille. Vet inte riktigt hur vi lyckades bli så fulla men det var sjukt roligt! När jag och thyge klockan 05.00 bestämde oss för att åka hem så skulle han stegra och styla lite med cykeln vilket slutade med att jag lite bakom mig hör ett braaaak och någon som lite tyst väser ajajajaj. Där ligger han, manlig som aldrig förr och har skrapat upp knät lite. Efter det fick han snällt sätta sig på pakethållaren och bli skjutsad sista vägen av den lite mer vana cyklaren, nämligen jag själv. Lördagen spenderades i en enda lång bakfylla med en sväng på stan där vi skulle äta lunch vilket gick sådär då vi slet lite med att få upp aptiten. Sen gick vi hem för att sova några timmar men till skillnad från thyge kunde inte jag bara lägga mig och somna direkt så jag smög ut och tittade på tv istället och somnade på soffan. På kvällen var det tänkt att vi skulle laga middag men efter att ha promenerat runt på icamaxi några vändor så bestämde vi oss för att bara köpa godis och beställa pizza hemma istället. Vi smet dock in på macdonalds och köpte varsin milkshake. Resten av kvällen spenderades i soffläge framför en "skräckfilm", hide and seak, som var jätte dålig och inte alls läskig. Idag har vi iallafall bara myst hela dagen. Vi åkte en sväng till ett köpcentrum på förmiddagen dock och Thyge köpte en present till mig. Så numer har jag inte en sån där oldschool telefon som er utan jag har en sån där tuff touchscreen!! Kan hända jag har världens snällaste pojkvän. HTC desire heter den iallafall och den är suuuper fin. Jag pussade på honom konstant innan han åkte iväg så jag hoppas han förstår hur glad jag är att han kom hit och för presenten. Nu är det väldigt tomt hos mig och det känns som de närmaste dagarna/kvällarna/nätterna kommer bli väldigt ensamma. Jag får bara försöka stänga av saknaden som jag hade lyckats göra innan han kom hit. Men nu måste ni skriva om gårdagskvällen jag vill höra hur det var och allt! / m

Motivationen är icke på topp!

åh vad jag borde ha kommit igång med pluggandet för flera timmar sen. klockan är halv 3 och vad har jag gjort hittills idag? jo de ska ja ta och tala om för er, tycker iof att jag gjort ganska mycket ändå men inget av det jag skulle ha gjort.

inatt slogs lite av ett nytt rekord här på slottsgatan 12. det gamla rekordet med 4 inneboende är nu slaget med hela 5 inneboende samtidigt! känns som en seger.

Johanna och viktor som sov på min fina ryamatta medans J´s vän sov på soffan och själv delade ja med mej så J fick sova i sängen med mej. snällt tyckte jag. kanske var det även lite för egen vinning om jag känner mej själv rätt.
hur som helst anledningen till att vi alla var här var för viktor styrde upp "efterfest" här, vilket ioch för sej blev en väldigt trevlig tillställning. han är allt förbaskat roligt den där virrepirre. skrattade typ oavbrutet hela kvällen tror jag. även förfesten vi var medbjuda till var trevlig, dock är ju den gamle D lite svår minst sagt.
strömpis blev det sen, vi konstaterade väl ganska snabbt att de var 40+ på övervåningen så vi höll oss "down under" så att säga resterande kvällen, men de va inte så pjåkigt de heller vill ja lova.
ja och sen blev det då efterfest, eller tanken var väl mest att grabbarna skulle följa oss hem eftersom jag lovat la familja att inte gå hem sent oavsett om jag har sällskap av johanna eller inte. så var det och så blev det, kändes tryggt med en karl på varje sida om oss.
mattias ringde på vägen hem dessutom, han tyckte jag och J skulle komma bort till hans bror på söder, nejtack sa vi. den framkom det också att han numera är singel, sedan ca en vecka tillbaka. de va väl ganska otippat må ja säga mej bra för henne med tanke på hur han har betett sej. ska slå han en pling sen och forska lite mer tänkte ja.

ne nu MÅSTE ja sätta igång mes studierna, wish me luck med tanke på att de kanske blev 2 timmars sömn inatt. (men de var det lätt värt) gött mos!

farväl
/S


Järngänget

Dock är vissa delar/deltagare/individer ur järngänget inte närvarande. somliga ligger på hålet medans andra har bytt ut oss mot annat umgänge kvällen till ära. vad tycker vi om det? jo att det är fullt förståeligt faktiskt, ja skulle inte heller vilja spendera den bästa kvällen i veckan med oss. tur att vi iaf har varandra. snyft.
neeeeeh nu sköööja bara med er gött fölk! jeeereeej

nee men hörrni nu måste ja förbarma mej över bruneten_j (johannie som hon själv föredrar att heta) som inte riktigt kan tygla sej vad de gäller ginen eller mej heller för den delen. hon är het! (på gröten)
gröt ja, de är ju oxå en sorts mat. eller mat och mat. om jag får välja tar jag ju helst bara socker och kanel och så kanske lite vitt klet uppe på toppen bara. men smaken är som baken. brun.

nu ska vi snart bege oss till viktor wi(d)ner i advent. om vi vågar säger johannie. själv är jag modig som en varg!

farväl mina sockerbetor

/gm S.
 (& johannie)










 


Jag ska följa dig genom eld och vatten. ÖÖÖÖver land och hav...lalala

ÅH så jag gleder mig till denna dag. Nu sitter jag hemma i örebro och har precis spist en toast. Jag väntar med spänning på att Sara ska ringa så att vi kan bege oss till stan för att dricka en köpp koffi och kanske något läskande till det. Sen kommer ni mina underbara jentor Bella och Johannie. och SEN mina damer och herrar får jag ett ärofyllt besök av självaste Thyge. Med flyg och bil, över berg, under vatten, över landsgränser och genom tullar har han alltså tagit sig hit. Vilket accomplishment! Men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, än har han inte kommit hit. Väntar helt ärligt fortfarande på ett samtal om att typ bilen har gått sönder eller nåt. Skulle inte förvåna mig med vår tur.
Nehe nu får jag väl snygga te mig lite när jag ska på kafferep med sånna nobla damer. Ses snaaart:) /m

Tittut !

Jag har precis gjort det där pinsamma som man gärna inte vill göra. Ni vet när man kommer på någon på toaletten för att den andra glömt låsa. "OPS!" sa jag och stängde dörren igen, medan killen tittade på mig med stora förvånade ögon och sa "förlåt, glömde visst". Han var snabb på låset när jag stängt dörren och jag var lika snabb därifrån för att slippa möta honom utanför toaletten och slippa bli röd i ansiktet. Jag tänkte att ett varv runt skolan till nästa korridors toaletter skadar inte, jag slipper bara tänka på marknadföringsmixen i några minuter extra. Killen borde också lära sig, och jag tror att han gjort det nu, att toaletterna i skolan är inte toaletten hemma, man låser efter sig.  /j


Ingen återvändo

Nu var det gjort. Nu har jag skickat in anmälan för vårterminen 2011.
Jag inleder det nya året med att läsa 200% för att i slutet av terminen återgå till mer normala 100% (om jag blir antagen så klart, vilket jag måste ! ). Är Kost C: Kostsociologi 7,5hp och vetenskapliga metoder 7,5hp och sedan samtidigt dietetik och folkhälsa 15hp och slutligen måltidsservice och produktion 15hp. Det känns faktiskt inte direkt lovande men samtidigt är de väldigt intressanta och förhoppningsvis roliga kurser som gör att jag blir studiemotiverad till att klara det hela. Kommer bli en utmanande och spännande vår, där jag eventuellt kommer gå i ide, men man kan allt bara man vill! 
Nu ska jag ut och ta min en långpromenad i det fina vädret innan det blir fotboll hos Elin ikväll, Heja Sverige! /j


Ett litet möte med mr M

Idag skulle vara starten på mitt nya liv. Jag hade tänkt gå upp tidigt för att åka till skolan och hinna läsa lite innan grupparbetet, sen tänkte jag fortsätta läsa lite till när vi var klara för att senare möta Mattias och få min nya cykel. Sen fixa pass hos polisen och sen antingen gå en promenad eller springa. Det var kanske lite optimistiskt tänkt för jag hann inte riktigt med allt det.
Vaknade klockan åtta och trodde det var ett skämt när klockan ringde. Jag försökte skynda mig för att hinna till skolan i tid men det gick inte alls. Allt gick i slowmotion och jag kom kvart över nio på att jag skulle lämna filles cykel innan jag åkte till skolan. En rask promenad till skolan gjorde dock att jag kom i tid till grupparbetet som flöt på jätte bra och vi blev klara till lunch, som jag förövrigt fick förtära i min ensamhet vid ett bord då mina gruppmedlemmar åkte hem direkt när vi var klara. Sen var jag faktiskt riktigt flitig och satt i tysta rummet och läste i fem timmar. Klockan 17.00 ringer Mattias och jag befrias från allt vad ledarskapsteorier heter. Slår igen böckerna med ett dån och försvinner från skolan.
Sen blev det en promenad till Ms nya lägenhet och jag var ju såklart tvungen att ta mig en titt. Än så länge måste jag väl dock säga att lägenheten var sparsmakad och det ekade väl en aning. Vi hade en liten pratstund och uppdaterade varandra om diverse ting och tang och tiden rann iväg. Jag hann absolut inte till polisen för att fixa pass jag jag var alldeles för hungrig för att orka träna. Istället har jag lagat en middag och gosat ner mig i soffan med min nya pläd/filt. Har precis tittat in första avsnittet av säsongens paradise hotell och jag väntar med spänning på årets intriger. Jag kan inte annat än älska sånna där utseendefixerade, iqbefriande och totalt politiskt inkorrekta program. / m

Hjärta



Tänk om vi skulle få en kväll tillsammans i helgen. Det skulle ju kunna bli alldeles alldeles underbart, för saknar oss så ! /j

Höstfeelings

Vet inte riktigt var jag har mej själv idag. är lite kluven till allt och alla just nu.
gårdagskvällen började bra men blev sämre ju senare kvällen blev skulle man väl kunna summera. emil är en stor tönt i mina ögon just nu, får se hur länge jag kommer tycka det.
men är framförallt ledsen på S. det handlar om tillit och respekt och att kunna lita på varandra. själva händelsen i sig och vem hon hånglar med är ju hennes ensak men tycker man ska tänka på vilka konsekvenser saker o ting kan få.
till råga på allt gick jag hem själv från krogen för jag var så förbannad och tyckte att jag lika gärna kunde bli våldtagen också. det beteendet är verkligen inte okej med tanke på att de tydligen skedde ytterligare en våldtäkt här på väster imorrse och ett våldtäktsförsök en kvart tidigare på typ samma ställe. vad fan är det som händer i det här stan egentligen?! och NÄR ska någon lyckas ta fast dom där sjuka jävlarna som gör att man är rädd typ jämt när man är ute själv (iaf i nyktert tillstånd).

har varit ute på en rejäl biltur med papps i sportbilen idag oxå, 20 mil blev de totalt.
vi hittade till en vildmarkskrog mitt ute i skogen i bergslagen där vi åt en utsökt lunch med galet fin utsikt.







för att inte tala om dom otroligt tjusiga våtservetterna vi fick efter maten. vi trodde kyparn kom och gav oss varsin samarintablett serverat på ett fint fat, men så hällde han lite vatten på och vips så hade tabletterna förvandlats till varsin våtservett. här snackar vi trolleri-trollera!

/S- som vill ha någon att mysa med.

Ja varför satsade vi inte på att bli låtskrivare?

F.U.G låt or the sid_ (censurerad)
( ackord D                                                         G     A andra gången)

II: Jag gick ut en dag för att köpa harsh :II
Sen gick jag till Brickebackens kiosk
Där träffade jag en ängel.
Han hade heroin och jag blev hög
Sen tog jag en sil till och * en *
Jag hade (en) * på min snopp, men det gjorde ingenting
För han var så skön. ”Min *” (Annan person som säger)

(Ackord G                                                  Em        A)
* va så skön, han var fransk
Jag gick hem igen, snö började falla
När jag gick över bron tappade jag min sko,
Och fick ett hål i min bralla
För jag * som en mes. ”fi fan va det lukta” (annan person som säger)
Och * dog av min stank och jag blev alldeles pank
För han var min ända kund.
Nu vill jag inte leva mera än en sekund.
* är död, * är död (låt ledsen och hetsig och hål ut sista tonen)

Av: Moa feat Johanna, Isabella, Marie, Sara 2004-01-06


Bäver Bluse
Det var en gång en bäver, en bäver som var brun.
Han gillade att gnaga och bygga på sitt hus.
Han simmade i viken och hade jätte skoj.
Vår bäver hade roligt på sommarn är de soligt.
Han spela, sjöng och dansa och festa natten lång…
Han hade jätte roligt nu e de slut på våran sång…

Av: Isabella feat Johanna 2004-01-06

Wrong

Du är knäpp, snål och dum, du förstörde mitt hjärta på en sekund.
Du lämnade mig med en avskeds kyss och så gick du till en ryss. 
Kyss, kyss.
Jag vill inte ha dig tillbaka för du är en jäkla sata.
Vi tillsammans en vecka var men nu finns du inte kvar.
Hoppas jag får ett bättre liv nu när inte du finns till.

Av: Johanna och Sara 2000-12-29









Mörker, och ännu mera mörker !

En av de frågorna som jag fick under min arbetsintervju i somras var "Är du mörkrädd". Och jag svarade ju först nej på den frågan men kom fram till att det oftast är bäst att vara ärlig så ändrade mig till "lite", men att de inte var så farligt för allt sitter ju bara i huvudet. Hur otäckt kan det vara att åka i en bil till några pensionärer trotts att de bor på landet?
Idag har jag däremot insett att det kan vara otäckt och att svarat på frågan inte borde varit lite utan mycket. För jag var seriöst rädd ikväll när jag satt i bilen och åkte genom den bäcksvarta skogen. Körde de fortaste jag kunde på gruskringelkrockvägarna, det vill säga 40-60km och oftast 60 för jag ville bara därifrån. Detta är ju något dumt eftersom alla vet, även jag, att det finns djur i skogen. Så helt plötsligt stod ett rådjur där på vägen och jag fick tvärbromas. Jag blev då ännu räddare, hjärtat slog ännu fortare. Det fortsatte så sedan kvällen ut. Höll på att köra även en hare, en mus och slutligen något som såg ut som en liten åsna. Men jag förstår att det måste varit något annat djur, vad vet jag dock inte. Och jag funderade ett flertal gånger på hur jag skulle kunna låsa bilen så jag kände mig mer säker och så tackade jag mig själv över att jag lärt mig hur man sätter på helljusen i bilen för de gav ju i alla fall lite ljus i mörkret. 

Kort sagt: Jag är mörkrädd, jag hatar att vara i skogen och på landet där det inte finns några lampor och allt detta för att jag har sådan fruktansvärt livlig fantasi, jag tror ju att det ska dyka upp troll bakom varje sten eller varför inte någon hemsk person som bär screammask och bär med sig en stekpanna och ägg! Nej tacka vet jag stan och lampor! /j

Ich sprechen inglich

har gjort det mer lr mindre hela dagen då vi haft seminarie och redovisning med serbien-eleverna idag. intressant må ja säga och även lite givande. även om vi inte förstod varandra så värst. dom talade serbiska med lite engelsk brytning kan man väl säga och vi försökte tala engelska så gott det gick men inte fatta dom så mkt för de..lr dom log o såg glada ut och sa OK på allt men tror inte riktigt dom fattade ändå.

Det är fredagkväll och det är en lugn fredagkväll för fröken L´s del.
Har varit på bio ikväll. men mormor. det var mysigt o spontant o alldeles lagom.
Vi såg den nya med julia roberts. hon levererade som alltid. det sas även en hel del tänkvärda ord i filmen.
Har annars haft ett långt samtal med Emil ikväll. som vanligt ska han vara svårflörtad och jag orkar inte längre tjata på han så vi får se om han o hans grabbar dyker upp hos sofia imorrn lr inte. hoppas kan man ju alltid men de kommer bli en grym kväll oavsett har jag en känsla av.

J ringde otippat i eftermiddags o frågade om han kunde komma förbi o hämta sin klocka. det fick han och det gjorde han. han var dock noga med att poängtera hur bråttom han hade så han inte kunde stanna. fine with me. han är rolig han. resten tänker jag inte skriva här eftersom vissa läser detta som jag inte räknat med.

nu ska ja krypa ner i min kojjs och läsa min spännande bok- k2 på liv och död. de ni.

tjoflöjt!



/S

2003-04-10 - Om 20 år...

.... Jag är nu 35 år och bor i ett litet radhus 20 minuter ifrån Stockholm. Jag har fått en helt underbar liten flicka som heter Malva och som precis har fyllt 10år och alltså går i 3: an. Jag har en underbar man som jobbar som brandman i Uppsala. Han jobbar faktiskt på samma brandstation som Isabellas man. Det var via dom som jag och Isabella åter fick kontakten som vi tappade efter gymnasiet. Det var på en av brandmännens firmafester faktiskt och det är ingenting jag ångrar. Vi är nu jättebra vänner igen och bor nästan grannar. Malva och Isabellas dotter Felicia har blivit bästisar också.

Direkt efter att jag gått ut skolan började jag jobba som servitris i Örebro. Eftersom jag fortfarande inte riktigt visste vad jag ville jobba som och läsa vidare till, så blev det så att jag jobbade där ett tag, rättare sagt ett år. Efter det så flyttade jag till Uppsala där jag började läsa företagsekonomi. Efter att den kursen var slut, började jag söka jobb i Uppsala och där i närheten. Jag hade några ströjobb här och där. Jag trivdes inget vidare på något av jobben, men jag behövde pengarna. Jag hittade till slut ett litet mysigt café ganska nära där jag bodde, där jag fick jobba. Det var där som jag träffade Victor.

Det hade varit en förfärlig dag ända tills han kom. Allt hade bara gått fel, min gamla lilla Volvo ville inte starta på morgonen så jag fick springa till bussen, som jag lyckades missa precis. Så det var bara att gå. Även ifall det inte var långt, så var ju vädret helt kass och jag var dyngsur när jag väl kom fram.

Men som tur var så fanns det några kvarglömda kläder på caféet. Men dom var förfärligt fula, blommig gammal skjorta, brun, röd och orange och ett par spygröna byxor. Jag såg helt förjävlig ut men bättre än inga kläder alls så…

Victor kom inspringande vid 11-tiden och jag minns faktiskt fortfarande vad han beställde, det var en stor kaffe Latte. Jag tyckte han var väldigt snygg och stilig och helt plötsligt kom jag att tänka på hur jag måste se ut, då kände jag hur kinderna brände lite. Han fick i alla fall sitt kaffe och det var tur att det var en kaffe Latte och inte vanligt kaffe, för vår kaffemaskin hade gått sönder på morgonen. Han var den enda gästen för tillfället, så det fanns inte så mycket att gör, så jag stod där bakom disken och drömde lite. Helt plötsligt började han prata med mig. Först blev jag lite förvånad men…

Han var ny i staden och undrade ifall jag visste någon fin liten restaurang i närheten, som jag kunde rekommendera. Efter att jag funderat en liten stund kom jag på att det fanns en liten italiensk restaurang alldeles nere på gatan. Så jag berättade det, och han såg ut att fundera en liten stund och undrade sedan när jag hade lunch och ifall jag ville gå på lunch med honom. Det var så vi träffades första gången och vi trivdes tillsammans, det är på den vägen vi är nu.

Jag och Victor gifte oss två år senare, den 14 februari 2012 i en liten, gammal stavkyrka i Norge. Kyrkan ligger på en liten udde ute i Sognefjorden. Det var bara dom allra närmaste släktingarna och vännerna som var där. Det var så fint.

Malva föddes senare det året i mitten av augusti, samma dag som vår gamla kung Karl XVI Gustav och Silvia dog i en flygolycka på väg hem från Johannesburg, terrorister. Jag och Victor bodde då fortfarande i hans lilla 2: a. Men så fort som Malva hade fötts, började vi söka efter en lägenhet eller ett litet hus, men allt var så dyrt. Tillslut hittade vi det lilla radhuset vi nu bor i. Det är alldeles lagom stort med sina 3 rum och ett stort, luftigt kök. Området är väldigt barnvänligt, så det känns skönt nu när vi har Malva.

Jag var mamma ledig och Victor som precis pluggat klart och fått jobb på brandstationen, jobbade halvdagar. Han tog hand om mig och pysslade där hemma, han var så gullig. Men Malva blev större och jag kände att jag behövde hitta ett riktigt arbete. Det var då jag och Isabella kom på att vi skulle öppna ett eget litet café inne i Gamlastan, där det fanns en ledig lokal. Så vi köpte lokalen och öppnade ett café, som vi döpt till ”café Prinsessan”, det är det finaste och mysigaste caféet i hela Stockholm, om du frågar mig. Jag trivs jättebra på mitt jobb och allt går bra, Isabella och jag trivs tillsammans som jobbarkompisar.

Jag trivs bra med mitt liv, jag har ju min man och min dotter och alla underbara vänner.

Jag och Victor har inga planer på att utöka vår familj, den är alldeles lagom stor som den är. Ifall vi skulle göra det så skulle det bli något lite husdjur, en katt kanske. Malva vill ha en liten hund, men eftersom min syster är allergisk mot hund så går det ju inte…

 

/Johanna Björkman Årskurs 9.



Jag dog av skratt när jag kom till det partiet om att kungen och drottningen skulle mista sina liv i en olycka... Varför skriva en sådan sak? Borde kanske censureras? Jag kom även fram till att jag borde hitta min Victor nu för de börjar bli kort om tid...  
Isabella var har du din berättelse om dig och Anton? (för jag tror det var så han hette).
Och Sara vad var det din blivande man hette, det var inte Robin va? 
Jag bara älskar att läsa gamla arbeten !


Kvälla.

Ikväll är det en mkt bra tv-kväll: bonde, berg flyttar in och grey´s anatomy. dock är ja missnöjd med några detaljer som att programmen krockar och att min blivande favoritbonde Ivar inte ska följas i bondeserien, hur ska ja nu kunna hålla koll på om han hittat sej nån bondmora lr inte så jag vet när de är läge för mej att träda fram?!
får klura lite på de. finns han på fb månne? lr är de för stadsigt för en bonde?

Har gjort min andra dag av tre på brickebackens VC. det finns mycket spännande människor där att studera vill ja lova. dock är det förvånande många svenskar vilket jag tycker är dåligt eftersom jag är där för att studera ur kulturell synvinkel, vilka kulturkrockar som uppstår människor emellan, olika etniciteter, fördommar osv. imorrn hoppas ja på fler icke-svennar som kommer på besök eftersom det är sista dagen och ja behöver mer underlag för mitt arbete ja ska skriva sen.


Var för övrigt iväg till fröken barberare igår. fick en impuls att jag skulle ta tag i mitt skatbo och otroligt slitna hår en gång för alla. så fick de bli och så blev det. ja såg till henne att inte vara blyg utan klippa till ordentligt. och det gjorde hon oxå. känns bra att ha de kortare igen, trivs bra i de faktiskt. bättre är ja trodde när ja först gjorde de:)
har även köpt en asadyr impackning som jag hoppas ska göra under då jag insett hur slitet mitt hår faktiskt blivit av allt blekande. känns inte bra. får nog sluta med de. kanske.

/S
-som ser fram emot helgen!(men vem tusan gör inte det?)

sammandrag av helgen

1 - Köpte min kära Mulberryväska som bidrog till ett lyckorus som fortfarande inte lagt sig
2 - Kommer fram till hotellet efter att ha irrat runt på Östermalm ett tag och blivit helt svettiga
3 - Ska checka in men finns inte med på listan
4 - Svettas lite till, ler nervöst och säger kolla en gång till du
5 - Efter ett besök hos ingen mindre än Patrik Ekwall får mottagaren en ny lista där våra namn fanns med
6 - Svirar om och sminkar till oss för välkomstdrink och middag på hotellet
7 - Minglar runt bland vinnarna och försyner oss friskt av gratisbaren
8 - Äter buffé och bekantar oss med ytterligare folk varav en programledare som bjöd på lite anekdoter
9 - Dricker lite mer vin och får en minikonsert av Erik Saade och Patrik Isaksson
10 - Bekantar oss tydligen VÄL med "mixmegapolmänniskor"
11 - Följer med i en taxi mot stureplan och festar loss med okända stekare
12 - Klockan ringer och jag vaknar utan minne från gårdagkvällen
13 - Sitter i taxi på väg mot ribbåtstur
14 - Somnar lite lätt i båten som går väldigt fort
15 - Möter upp Filip, Patricia och Anton för en lunch
16 - Försöker sova men går inte då hotellrummet fått besök av Filip och Patricia
17 - Försöker pigga upp mig själv med en dusch och laddar om inför ny utekväll
18 - Vin- och glasprovning på hotellet med fredagskocken
19 - HUMMERLIMOSIN!!! till golden hits
20 - Sätter oss vid ett bord för åtta och hoppas att få besök sex andra vinnare
21 - Bara "mixmegapolfolk" slår sig ner bredvid oss
22 - Avnjuter en trerättersmiddag framför Wallmanssalonger show
23 - Försyner oss, eller framför allt jag, ytterligare av gratisbaren
24 - Tar en tidig kväll på grund av utmattning
25 - Vaknar och äter hotellfrukost
Summa kardemumma så har jag förmodligen sagt massa pinsamt till bl a Gry Forsell, Pär Lärnström (som jag sa till var väldigt lik han i ballar av stål och får till svar att "jo det kan vara för att det är jag"), redaktionschef malin, samt massa bakom kulisserna människor under fredagskvällen. Var väl konstant trött och bakis efter den karatefyllan vilket gjorde att jag inte riktigt kunde njuta av övriga helgen. Blev lite förföljd av en viss Oskar som jobbar med marknadsföring på radiostationen under hela helgen. Men men det var minnesvärt och mycket trevligt! / m

.................

Mina planer blev inte riktigt som jag tänkte mig i fredags. För fredagen slutade inte i soffan med idol och en lång sömn utan jag hamnade hemma hos M med han och hans lumparkompis. Vi drack rött vin och whiskey och med tanke på hur jag mått i veckan kan man nog säga att de inte var så genomtänkt och bäddat för bakfylla delux! Ja, lördagen låg jag som ett litet barn i hans säng och mådde dåligt. Men framåt kvällen lyckades jag i alla fall ta mig hem och vidare till B för att gå långpromenad och mysa med film. Vi fick även för oss att vi ville ha pizza (kors i taket) så vi beställde på onlinepizza och nästan exakt en timme senare kom den till dörren, det var nästan lycka så hungrig och sugen som jag var. En sådan hemsk bakisdag som det kunde varit blev ändå en hemsk men mysig bakisdag. 
Söndagen gick B och jag på stan och sedan kom mamma och Anders på besök. De fixade nya lister i min hall, skruvade upp mitt renhuvud på väggen, inget riktigt, och byggde en hylla till mitt kök medan jag storstädade och tvättade. Vi var väldigt effektiva. Nästa gång blir de nog gardinstänger om jag bara kan bestämma vilka gardiner jag ska ha. LUNCH ! /j   Marina And The Diamonds – I Am Not a Robot


A-town baby.

Mammsen&jag begav oss till karstorp och askersund för att ansluta till övriga släkten. de va myspys och jag fick riktiga höstfeelings. det bjöds på svampplockning och långpromenader blandat med fika&mat&fika&mat som aldrig tog slut, med andra ord precis som det ska vara när man är där.

vi hade även fått en nykompling i truppen. Tyson. han är en superfin rottwailerhane på blott 2 år som jag förälskade mej i ganska så omgående kan man väl säga. dock blev det en väldigt kortvarig kärleksrelation då han tyvärr ska avlivas i veckan. han har fel i höfterna och frambenen som gör att han ramlar och snubblar precis hela tiden. så går de när oserriösa hunduppfödare avlar på hundar som inte borde avlas på. hemskt att se på en så fin och ung hund.










jag blev utstirrad inte bara en gång...


utan två.


/S


agh

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/


Jag blir så förbannad och frustrerad! Hur kan det få bli såhär för en familj och hur kan familjen inte få mer hjälp av kommunen när det är helt jävla uppebart att det är en ohållbar hemsituation som råder där!! OM nu familjen ska förlora sin mamma kan dom väl åtminstone få en fin tid tillsammans den tid som är kvar, kunna ta tillvara på den tiden och få göra roliga saker tillsammans i den mån de går istället för att gå in för att klara av allt hushållsarbete och sköta hemservicen som hon heller inte är i skick att klara av med tanke på dom smärtor hon har. Dom har annat att fokusera på nu. inse detta Habo Kommun!! Och gör det nu för snart är det försent för den här mamman och hennes familj. jävla idioter.

/S

Min eftermiddag blev ungefär så här

Okej det gick fruktansvärt katastrofalt dåligt! 

Ungefär så här gick det till: 
1. Jag skriver mitt personnummer på alla sidor (vet inte varför de inte var kodade men)
2. Jag läser första frågan; förstår inte. (Dicken säger att det finns kvalitativa och kvantitativa bevis på ekonomins ökning i den globala världen. Vad utgör de för skillnad?)
3. Läser första frågan igen, nej kan inte och förstår inte vad de syftar på alls ! Men jag tänker att de gör ju inget för nästa är nog lättare.
4. Kollar på fråga två och konstaterar samma sak, och så vidare till fråga 5 (en klump växte i halsen och händerna började skaka lite i det här läget)
5. Kan fråga fem, skriver den och går vidare
6. Kan ingen mer av de första 10 frågorna
7. Konstaterar att det här ändå var ganska komiskt så börjar skratta och kan knappt sluta
8. Kollar på Linnea som ser ut som ett frågetecken och tänker "skönt är inte bara jag som är dum i huvudet"
9. Men jag skriver på alla de 10 första frågorna förutom en som jag inte ens kunde komma på något som vore minsta relevant. Aldrig läst artikeln och inte ens hört ordet så var ingen idé. Sen tror jag ju inte att jag lyckas få några poäng via mitt chansande och ordbajs, men värt ett försök istället för att blanka.
10. Kollar på de sista tre frågorna och kommer fram till att jag kan alla så jag skriver 6 sidor och hoppas att de ger mig några poäng

Summasummarum: Jag är tacksam för att man inte kan bli underkänd och jag såg mina chanser på vg springa iväg så nu slipper jag ju ens försöka, kan ju vara skönt. 

Nu ska jag kolla på idol och ligga i soffan under mitt täcke resten av kvällen och så ska jag sova lääänge för det är jag värd. /j

Lyckospark

Nu ska jag sparka mig själv och önska mig lycka till för snart åker jag och skriver den där jävla tentan. Hoppas innerligt att hjärnan connektar med huvudet och handen så jag kommer på alla kloka saker som gömmer sig där inne. Dock känns allt just nu så långt borta och som om de ligger gömt bakom ett stort moln, men det hinner skingra sig till kl 14! Vi har ju i alla fall tur med vädret så de är ju uppmuntrande.
1 2 3 på det 4:de ska det ske, på det 5:e gäller det ! /j

RSS 2.0