Barfotadanser, långa tånaglar och gymnastiska framträdanden

Det var en elefant och en ödla med på gympan idag, dessa hade även ett gäng vänner med sig som vi kan kalla djungelkompisar. Detta låter elakt men det är inte elakt menat. Jag skulle tippa på att dessa djungelkompisar inte hade valt att delta i passet frivilligt, och att det definitivt aldrig varit där förut. Jag skulle också tippa på att detta kanske var en grupp special elever, de hade inga utvecklingsskador utan mer bara allmänt stökiga.
Ödlan var en kille som såg ut exakt som en ödla, lång och smal och för att hans frisyr var ödlelik. Han var rakad på sidorna och hade en tuppkam, och han klättrade dessutom på väggarna och var barfota. Elefanten var en kille (större men inte därför han fick namnet) som det enda han gjorde under passet var att röra lite på rumpan och dumpa som elefant när vi skulle göra hopp (han hade strumpor på sig- uppdragna). Elefanten ropar "you are my african queen" och ödlan springer då upp på väggen och lägger sig sedan på rygg på en stående tjockmattemadrass med armarna i kors, detta sker tre gånger innan passet hinner börja. Ja ni förstår att dessa verkligen var ett riktigt radarpar.
De fick mig osökt att tänka på Micke & Johan. Jag kunde nästan se de där långa tånaglarna på ödlan som påminner så om idrotten på högstadiet och höra hur Micke utbrister "mästerkattens stövlar" och dumpar ner på golvet i spagat eller splitt. Ni skulle varit med så vi kunnat fnissa åt dessa två vänner och deras djugelkompisar tillsammans. Var verkligen en syn, synd att jag inte kan förklara det bättre än så här bara.

/j

Jag hatar att jag älskar dig och älskar dig så mycket att jag hatar dig

Ibland går tiden så ruskigt fort. Nu sitter jag här och det är onsdag morgon, dagen innan den stora tranadagen eller som vanliga människor brukar säga skärtorsdag. Jag hade tänkt sova till kl 11 idag eftersom jag nu har påsklov. Men det ville tydligen inte kroppen och vaknade innan 9. Efter några nätter med mardrömsmaraton a la bläckfiskar som jagar mig på gatorna och människor som stänger in mig i lägenheter och på kokainlager så är det i för sig skönt att vakna. Tänk om jag aldrig skulle vaknat ... läskigt ! Men samtidigt blir jag nästan lite stressad över att inte veta vad jag ska göra av mina påskdagar. Någon trana blir det inte i Örebro i alla fall. Mamma bjuder på påsklunch på söndag men då är frågan om det är värt att betala 300kr för att åka till Kolsva under helgen. Jag hoppas ju att jag ska få tillbaka mitt goa humör  som blivit bort skrämt eller instängt av bläckfiskarna och då komma på att det vore supermysigt att hänga där. Men just nu uteblir det och jag beter mig som en revolutionerande trotsig tonåring. Men pappa och hans nya "tjej" kommer hit imorgon i alla fall och jag ska äntligen köpa soffa, wonderbar. Kanske slutar det med att jag åker med dem någonstans. Tiden vill visa och jag tar dagarna som de kommer. 

Nu ska jag säga hejdå till Sofia och sen bege mig mot friskis. 

/j

Oh moviestar


Mina tidigare filmstjärnetalanger från högstadiet kom verkligen till användning idag och den korta filmen om hur man lagar spenatvåfflor blev verkligen bra. Ja eller hur bra den nu kunde bli. Så kanske kanske kommer klippet en dag hamna här på bloggen, om inte kommer den i alla fall hamna på hemmets kokbok på internet. Och dagens demonstration har även fött en ny tanke, kanske borde jag börja spela in egna matlagningsklipp och lägga ut här för er som läser. Det skulle kunna bli mycket kul, lärorikt, flummigt eller alldeles alldeles hemskt men eftersom jag absolut inte gillar att laga mat så behöver ni nog inte vara oroliga. Det skulle ju dock kunna vara ett alternativ och ett bra sätt att få ut min kreativitet på, om jag nu inte får någon roll i någon dramaserie förstås och känner att skådespelerska verkligen är mitt kall i livet. 
Har efter skolan tillbringat kvällen på ett kollegium/årsmöte för samhällsföreningen. Skulle väl kunna säga att det var först väldigt kallt, sen väldigt varmt och sen blev det långtråkigt och jag därmed väldigt trött. Så gled ut därifrån efter ca 2 timmar och allt jag kunde tänka på var min stora säng där hemma. När jag kom hem lockade dock datorn lite och jag insåg att det kommit ett nytt avsnitt av Gossip. Så nu är jag om möjligt tröttare men mycket gladare för jag blir alltid lika glad av Gossip Girl och One Tree Hill. Kanske för att det finns alltid någon i dessa serier som livet går dåligt för eller för att det i nästa avsnitt går så där riktigt bra för alla och alla är lyckliga. Och lycka smittar väl...

Nej sängen var det ja, God Natt!

xoxo / j

komkomkom

pluggstatus: nedlagd för idag.
ligger numera i soffan och äter godis så jag mår illa. kanske är läge att sluta med de och förflytta sej till sängen ist. imorrn föreläsning 8.15-12 o sen effektivt(förhoppningsvis) tentaplugg med erkan:)

skulle ju haft utb. på tiva idag o imorrn men de hade blivit inställt visade de sej när vi kom dit, så de va ju väldigt passande så jag kan ägna mej åt dessa roliga studier ist. grejen är att de jag läser om ni inför tentan engentligen är väldigt intressant och roligt att lära sig, MEN bara för man måste så blir de ju helt klart inte lika kul längre. attans.

än så länge ser jag fram emot torsdag och har fortfarande en hyffsat bra magkänsla och är inte alltför nervös. hoppas det håller i sig för då kommer det bli ett hejdundrandes partaj om jag känner de inblandade rätt!;) 




Elsa bevisar att det går alldes utmärkt att äta själv, sen att det rinner lite brevid det får man ta. herregud nåt ska man väl ha haklappen till ;)

/S

varför händer sånt här mig?

Jaha då tänkte jag slänga ihop lite enkel mat så jag åker till ica för att handla någon smaksatt creme fraishe. Efter lite övervägande väljer jag svamp & timjan. Jag kommer hem, steker kyckling och kokar pasta. Sen blandar jag bara ner creme fraishen. Smakar lite med en sked för att se om jag vill tillsätta någon krydda. Inser då att det smakar lite konstigt. Smakar igen och försöker sätta fingret på vad det är. Jag tar upp burken ur soporna och kollar på vad det var för smak egentligen. Då ser jag till min stora förskräckelse att jag råkat ta Äpple & Pepparrot. Hur är det möjligt? Det händer ju bara mig! Jag försöker äta upp maten i brist på annat. Men efter några tuggor känner jag mig mätt och illamående. Slänger resten av maten och trycker i mig en stor påse godis istället.
Har även talat med Stephanie i telefon och diskuterat vad det kan innebära för jobb som jag ska på intervju för imorgon. I annonsen står bara att man arbetar i team, mot ett stort företag och deras kunder med någon typ av försäljning. Det framgår även att det är face to face försäljning. Arbetstiderna är 12.00 - 20.30 med flexmöjlighet. Efter lite diskussioner kommer vi fram till att det kanske är knacka dörr försäljning. NOOOOO tänker jag, jag vägrar plinga på hos någon, le lite försiktigt i titthålet för att sen få dörren igenslängd framför näsan. Bomschackelack Nej Tack. Stephanie finner hela situationen mycket rolig och garvar så mycket att hon börjar gråta. Jag å andra sidan börjar istället gråta av rädsla för att jag ska behöva göra detta. Nej fyyy. Nu har jag hur som helst kommit fram till att det förmodligen handlar om att man ska stå några stycken i en monter i köpcentrum och sälja abonnemang. Vet iof inte om det är en så mycket bättre situation. Jag tror jag får gå till denna intervju förberedd på att det kan vara vilket skit jobb som helst. / m

Godmorgon, är du riktigt vaken än?

GooooodMoooooorgon!!
Idag är jag på strålande humör. Solen skiner ute, jag dricker morgonkaffe, lyssnar på radio, ska strax hem till camilla och plugga det sista inför tentan för att efter morgondagens skrivande ta påsklov. / m

Vänta med att tänka


Nu på morgonkvisten vaknade jag av den där hemska väckarklockan och var helt säker på att jag vara "hemma" i Tybble. Kom även fram till att jag inte behövde gå upp ännu för pappa satt säkert ändå och drack (sörpla) kaffe vid köksbordet. Vilket kan vara det värsta jag visste/vet på morgonen, speciellt mornar som denna när man är svin trött för då spelade det ingen roll om pappa försökte vara snäll- jag ogillade allt han gjorde. Så jag sov vidare i nio minuter och vaknade återigen av väckarklockan men konstaterade att det var ca 4 år sedan jag bodde i Tybble. Mitt huvud spelade mig ett kort spratt där, eller så var jag bara för trött för att kunna tänka.
Ne, dags att promenera till skolan för att utföra en demonstration om hur man gör spenatvåfflor. Tur att jag är så väldigt bra förbered eftersom man har en chans, och bara en chans till att lyckas få de se snyggt ut på film. Har jag tur kanske de blir så bra att jag kan söka in till någon bra dramaserie dessutom å snälla önska mig lycka till!

/j

kärlek.

Du är allt jag nånsin önskat
du är allt jag nånsin drömmt
du är den som får mig minnas
alla minnen jag har glömmt

Du är den som får mig hoppas
du är den som får mig le
all mi kärlek får du bära
hela livet vill jag ge

Du är där när ingen ser mig
du är där när strormen yr
du är där när natten skrämmer
du är där när dagen gryr

Jag vill alltid ha dig nära
när dagar läggs till år
vad livet vill oss lära, är att framtiden är vår

När sen klockrna har stannat och tiden tycks stå still
och man inte vågar säga det man längst i hjärtat vill
då ska vi ta varandras händer då ska vi minnas denna dag

För du är allt jag nånsin önskat
du är allt jag nånsin drömmt
du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömmt

Du är den som får mig hoppas
du är den som får mig le
all min kärlek får du bära
hela livet vill jag ge

-kommer man nånsin att bli sådär fruktansvärt kär i någon igen att texten stämmer in i ens verklighet?

Det hoppas jag innerligt att jag kommer bli, någon dag, någonstans, men det får gärna dröja lite.

  

Här hade jag egentligen tänkt sätta in en bild på den person som har passat in i texten ovan för mig. Dock kom jag fram till att den här bloggen är till för personer som är snygga, snälla och jävligt coola. Han passar därför inte in här längre och har jag hittat en värdig ersättare till honom: Kid, min älskade hund som aldrig kommer glömmas! På bilden är vi i "krillehöla" och äter glass och myser på klipporna, sista sommaren han levde. <3

(Bella visst blev du stolt över mej nu? när jag verkligen satt och valde bland bilderna från förr men fick sådär ont i magen som jag inte haft på jättelänge nu och insåg att hans fejja inte har nåt här att göra. Även om det hade varit lite kul för att provocera om det nu fortfarande är nån nuvarnade flickvän som snokar runt här.)

/S
-girlpower to the people!


???

2.90 kr hg?
hur har detta undgått mig?
imorgon är det jag som beger mig till en ica butik och det med basta/ m

Banta med bella!


Denna vikthets i dagens samhälle. Det är väl på tiden att vi även i denna blogg börjar behandla detta aktuella ämne. Jag kommer därför att bidra med mina bästa bantningstips lite nu och då.
Idag tänker jag med mig själv som exempel delge de bästa mattipsen.

Frukost: Fil med mussli och en hård macka med leverpastej och gurka (man tror ju att det här kommer bli bra)
Låt oss kalla det "mellan mål": resterna av gårdagens godis, kaffe och två ballerina kladdkaka kakor, mycket goda by the way, första gången jag smakade dem idag!
Lunch/middag: MACKOR, leverpastej, ägg, keso, kaviar, gurka. ni får själv gissa mixen
"Övrigt": Godiset kostar 2,90 på ica maxi nu TVÅ OCH NITTIO! med det sagt, ännu en påse godis. Vi har även inhandlat ingredienser för jordgubbspaj med vanlijglass (2l) det kommer att ätas ikväll!

Som ni säkert noterat har jag börjat deffa inför beach 2010.

Men det viktigaste av allt är att inte glömma bort träningen! Idag har jag varit på friskis för kanske 3e ggn denna termin och fick beskedet "fyra dagar kvar" när jag loggade in, så jag antar att det inte blir så många fler besök...
Började med att cykla, ca 10 min sen gjorde knät ont, gick över till maskinerna 3 minuter så gjorde knät ont, 100 sit-ups och sedan kände jag mig nöjd. En riktig genomkörare, jag hoppas på träningsverk imorgon!

Lycka till alla tappra!
Jag lovar att hålla er uppdaterade med fler tips och råd för att nå den perfekta formen!
/B

Ibland gör man rätt , ibland gör man fel







Ja en bild säger mer än tusen ord, och Sara har ju redan berättat historien om denna underbara helg. Tänk så det kan gå ibland, och tänk vad jag hatar/skäms när det blir som det blev för mig. Men tänk vilken tur jag har som har så snälla vänner som tar hand om mig, både dessa underbara pinglor som offrade allt för trotsiga-storbölande-lilla mig och Sofia & Elin som tillbringade en stund med mig på toaletten. Egentligen var det ju en perfekt gång att må dåligt på eftersom jag fick ett sånt fint omhändertagande. Tack tack tack världens bästa ni för denna helg, jag älskar er! 
Man skulle väl kunna säga att denna dag har tillbringats på toalettgolvet, i sängen eller på mattan fram tills det att Sofia kom med fil och soppa till mig. Och jag äntligen skulle få lite mat och piggna till. Dock lyckades jag ju klantigt nog spilla ut soppan när jag ställde den på bordet, över datorn. Så nu har jag suttit med topps för att göra rent tangentbordet och usb- enheterna som varit fulla. Och datorn påstår att det finns en okänd enhet- Ja tomatsoppa kanske inte är mat för en dator? 

Ni är rätt / j

sara tog lilla svängen till uppsala.

Tack bella&hanna för en underbar helg tillsammans med er. alltid lika roligt oavsett hur de slutar. denna helg till exempel slutade ju med att johanna blev knallkanon och fick föras hem i taxi trots sina vilda protester att vi "borde fan låta henne vara i fred o göra de vi själva vill istället!" dock kändes det inte helt ok att lämna henne vind för våg i uppsala town så vi gjorde liksom sällskap hemåt.
vi fick öva vårt tålamod på denna trilska unge som absolut inte ville samarbeta o helst bara ligga kvar på mattan i hallen o aldrig vakna igen..dock gav vårat gemensama lockande och pockande tillslut resultat med att vi iaf fick släpa med henne in på bellas rum. där placerar hon sej brevid sängen o ska absolut inte ligga i den som andra människor gör. men slutet gott allting gott. johanna fick sova ruset av sig medans vi satte i oss resterna av kvällen tacopaj.
bella summerade kvällen med följande ord: den bestod av enbart köande. först kö till taxi, sen till att bli insläppt på norrlands i 2 olika köer, när vi väl kommer in blir det köande i baren medans johanna ligger och "vilar sej lite" i mitt knä och sen slutligen köande för att kunna hämta ut johannas jacka då hennes nummerlapp var spårlöst försvunnen.
haha men johanna vet du vad? det gör absolut ingenting att det slutade på detta lilla vis, o vet du varför? jo för detta var vi skyldiga dej efter alla gånger jag gjort precis samma sak o däckat innan kvällen ens börjat. det va helt enkelt din tur att bli omhändertagen nu. ;)

annars bjöd helgen på fredagsmys med tacos, lördagsshopping&kaffedrickande toppat med 3 vackra kvinnor redo att göra uppsala osäkert. det enda som saknades var DU malin, men nu äre ju bestämmt att du tittar förbi pennybridge ist o de gillas starkt:)

-johanna dags att vakna nu o lägga ut bilderna!

rapporten är nu inskickad o klar, SÅ skönt! bara att sätta igång med tentapluggandet nudå. får se om de blir ikväll...har en känsla av att så inte kommer bli fallet.

ett litet smakprov på helgen:
bland annat förvandlades jag till en ananas för en stund.
idominsalvan användes även flitigt under helgen.
 

 

love!
/S


En Linköpingslördag jag gärna bytt ut för att vara med er...

I morse tog jag mig en liten sovmorgon. Närmare bestämt vaknade jag inte förrän 10.30 men det var välbehövligt. Jag kände mig helt slut första gången klockan ringde. Tog mig i alla fall upp och gjorde mig lite äggmackor. Sen var det bara att bita tag i pluggandet. Det är så härligt att bara få gotta ner sig i böckerna och försvinna bort i en övningstenta. Vid tre snåret gav jag upp och kände att jag förtjänade lite helg. Så hör och häpna jag utnyttjade dagen genom att lägga mig i soffan och kolla på massa dålig TV, otippat.
Mattias kom till mig klockan sex och då tog vi bussen till Skäggetorps köpcentrum. Jag fick riktiga nostalgikänslor när man såg smågrabbarna sitta på en bänk och spana efter brudarna som tyvärr inte syntes till. Vi handlade en hel korg full med godsaker. Till middag åt vi Tacotårta och efter det fick vi hallonpaj med vaniljsås. Jag inhandlade även ingredienser till pannkakor som jag ska bjuda Milla, Rorran och Steffi på imorgon när vi pluggar. Det var nästan lite pinsamt när jag kom till kassan och la upp varorna. Kände mig inte som sundhetens kvinna direkt.
Jag stod för matlagningen och tänkte därför att Mattias kunde stoppa in pajen i ugnen och laga till vaniljsås medan jag tog en dusch. Efter lite stönande och stånkande gick han med på det. Jag kommer ut ur duschen och förväntar mig en doft av nybakad paj. Men ICKE. Det jag hör är: Malin, jag råkade göra en dum grej. Jaha tänkte jag det var ju oväntat. Då har han råkat hälla upp grädden som var till för pannkakorna i en skål istället för vaniljsåsen. Men det är ju inte så farligt jag ska ju ändå ha den imorgon. Då säger han Nej jag vet men jag kan inte vispa den. Jag har försökt jätte länge men det går inte så nu är den halvvispad. Härregud vilken tafatt man jag har må jag säga. Jag fick helt enkelt kavla upp ärmarna och ta tag i det själv. På nolltid har jag vispat grädden och denna katastrofsituation är löst.
Nu har vi i alla fall ätit paj med vaniljsås och det var jätte gott. Det blev även lite över så nu ser min kyl ännu värre ut än min shoppingkorg gjorde. Där står en tallrik med tacotårta, en skål vispad grädde, en skål vaniljsås, en halväten paj samt sylt till morgondagens pannkakor. Uff säger jag bara en promenad på morgonkvisten imorgon är nog det minsta man kan begära. / m

Läskig snubbe!!

Okej varför är den här killen så läskig?
Vem sjunger sådär med stone face, naken?

good morning sunshine

Frukosten var äten, jag var färdig och redo att snart börja gå till skolan.
Hade sett fram så emot min dag. Den skulle börja med promenad i solen till skolan för att sedan fördriva en halv dag i skolan med att inte göra något vettigt, utan mest bara äta ny bakat bröd och dricka kaffé med klassen. Detta skulle följas av promenad hem i solen, städa lite till bra musik och sedan hämta Sara vid bussen. 
Men halva min lycka dog i och med väderprognosen. Igår när jag kollade så stod det att de skulle vara sol idag, men nu säger de "växlande molnighet med risk för snö".
Fan fan fan ! Jag vill inte ha mer snö. Jag vill inte ha mer mörker. Jag vill inte ha mer kängor. Jag vill inte ha mer slask. Jag vill inte ha mer bambi på hal is.  Om en månad är det valborg och då ska de vara sommar, så bäst att vädergudarna ligger i nu.

Men nu ska jag inte vara den som är den, jag är ju fortfarande taggad. /j

Min mobil svettades ihjäl

När kvällen närmade sig idag så bestämde jag mig för att vara lite duktig och ta en springtur. Jag drar på mig springoutfiten som förövrigt inte är den snyggaste men men. Försöker hitta någonstans att göra av min telefon då jag självklart vill lyssna på musik under turen. Jag har inga fickor men får en snilleblixt och tänker att underställsbyxorna sitter relativt tajt så om jag sätter mobilen i linningen på dem, på sidan av höften så borde den sitta fast. Jag hoppar och skuttar för att se att den verkligen sitter bra vilket den gör. Så Klara Färdiga Gå och jag är iväg.

Det blir en helt ny runda idag då jag tar mig ner mot stångån. För att undvika att springa genom stan tar jag en omväg runt och inser att det blir en rätt lång omväg. När jag väl är framme vid stångån är jag ju redan trött. Men jag skjuter undan den känslan och fortsätter springa. Kommer ganska snabbt in i andra/tredje andingen och inget kan stoppa mig. Jag springer lite fortare när det kommer någon hurtig man som rusar förbi mig. Försöker ta rygg och ligga i vinddraget men får snabbt ge mig och gå tillbaka till mitt egna tempo, som faktiskt inte är något att skämmas över. Hur som helst blir rundan helt sjukt lång och jag kan inte ens förstå att jag inte kände mig trött. Det var först när ja utanför porten stannade som jag kände hur huvudet snurrade och jag kunde nästan inte ta mig uppför trapporna. Väl inne uppskattar jag att jag sprungit i drygt en timme vilket borde innebära någonstans mellan 8 - 10 km. Det är jag sjukt nöjd med.

Men vad händer då? Jo min telefon börjar låta konstigt. Jag tar upp den ur linningen och ser till min förskräckelse att det är massa konstiga streck på displayen. Nästa sekund dör musiken och telefonen blir kolsvart. Jahopp tänker jag vad nu då? Jag plockar isär den och tänker att den kankse blivit fuktskadad från mitt svett. Vilket för övrigt är sjuuukt äckligt.

I väntan på att telefonen ska torka stretchar jag lite, men börjar helt plötsligt tokfrysa och skaka i hela kroppen. In i duschen men jag kan inte sluta skaka. Ut ur duschen och på med massa kläder. Jag börjar vid det här laget även må illa.

Nu befinner jag mig i soffan, har precis insett att den maten jag nyss åt tog en genväg ner i wc´n. Jag får sitta under filten och hoppas på att det blir bättre snart. Men en sak är säker min mobil mår inte bättre den tackade för kaffet och gav upp. Så nu har jag en uråldrig sony ericsson med polyfonsignaler. Happy Happy. Hade inga nummer på simkortet heller så nu måste jag börja samla igen.

Nej den här dagen som jag trodde skulle sluta med en bra känsla av allt jag hunnit med tog en totalvänding och ville bli total katastrof. Nu får det vara nog i´ll call it an early evning. Natti natti mina vänner / m

Imorgon imorgon jag älskar dig imorgon





Vi kan vara heta Vi kan vara söta Vi kan vara glada Vi kan vara snygga Vi kan vara fula
Vi kan vara oss själva Tillsammans är vi i alla fall alltid bäst ! 

/j


25e idag = CSN, yeeeeeaaaiiiii




Idag har jag unnat mig att shoppa lite. Det blev absolut ingenting dyrt för det tillåter inte ekonomin. Så jag fick gå till min kära lågpriskedja Gina Tricot och shoppade loss bland de billiga alternativen samt rean. Vilket i och för sig inte blev helt fel. Jag tror jag har fått mig några nya sen vår/sommar outfits. Känns mycket bra:) /m

No one sleeps when i´m awake

nyss hemkommen från frisören :) o ja är SÅ glad att ja vågade!! o de känns så himla skönt o bra att bli av med allt de slitna o tunga håret, de känns så lätt o lent o skönt så de är inte sant:D gick o log hela vägen hem från frisören, hah folk lär väl undrat vad de va för fel på mej.
tack sofie för att du fick mej att gå till henne, hon fattade precis vad ja menade utan att ja behövde visa nån bild ;)

NU ska ja plugga så ja kan åka till kumla o barnvakta elsa i eftermiddag. ska hämta henne på dagis o sen ska vi hem o mysa&busa bara hon och ja hela eftermiddagen, kommer förmodligen vara helt slut när ja åker därifrån.

o sen vetni vad, ska jag ikväll ta "lilla svängen" till karlstad o träffa mr Trysil himself. känns skitnervöst men väldigt kul oxå. kan ju inte bli mycke värre än att ja känner mej utnyttjad o besviken. har iaf lovat mamma att inte stanna där över natten så några sånna äventyr ska de inte bli. wish me luck, och ring gärna typ runt 20 ikväll för att se att jag lever o inte blivit kidnappad o våldtagen lr så. ta isåfall första bästa bil till karlstad o rädda mej, tror han bor i herrhagen lr va de heter. så va bra nu känns det tryggt att fara dit.

o sen imorrn bär det äntligen av till uppsejla! ska bli sååå kul!:D 

lots of love!!/S


Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand

Jag har som ni vet under många år fantiserat ihop hur mitt liv kommer att se ut. Det Livet som jag har planerat måste börja nu. Jag är trött på ensamheten, jag vill aldrig mer känna mig ensam, jag har nog till och med blivit rädd för ensamheten. Detta har resulterat i att jag kännt mig lite stressad. Jag har under en längre tid tänkt att den där pirrande kärleken som gör att man offrar vad som helst för en person är något som händer när man är ung. Jag har haft mina chanser att vara så kär, jag kommer inte få uppleva det igen. Jag tänker att det nu istället handlar om att hitta någon som det fungerar med. Kärleken måste självklart finnas någon stans men jag har ändå tänkt att det viktigaste varit att hitta någon att leva Det Livet med. Om jag kan dragkedja ihop mitt liv och mina planer med någon så får jag nöja mig.

Inatt drömde jag dock något som fick mig att vakna till. Jag har nog vetat ganska länge men min rädsla för ensamheten har gjort att jag blundat för verkligheten. Efter detta uppvaknande har jag insett att Det Livet måste skjutas upp lite, vilket är lite ironiskt med tanke på att jag alltid skjuter upp saker. Med lite eftertanke borde jag kunnat förutse att jag inte skulle lyckas i tid med detta heller. Jag kanske inte är så gammal trots allt, kanske finns chansen att bli sådär pirrigt kär fortfarande. Jag kanske fortfarande kan hitta min ungdomskärlek att starta Det Livet med istället för att nöja mig.

Jag har nog helt enkelt blundat för länge och levt i en dröm värld. Det är dags för mig att vakna upp och försöka leva i verkligheten. Låta drömmar vara förvrängda verisioner av verkligheten som jag lämnar i tanken. Ännu en ironisk tanke är ju dock att min dröm inatt fick mig att inse detta.

För att citera vår kära Rheza "vakna mig inte, kom till min dröm", tänk vad fel hon hade. Men även hon var ju tvungen att komma tillbaka till verkligheten när hon lite snopet blev utröstad ur idol. / m


Little miss sunshine


Idag skiner solen och shit vilken skillnad det är på mitt humör.
Igår var jag grinig mest hela dagen och ville bara vara med mig själv.
Men idag vill jag bara ut i solen, träffa folk och dricka kaffe på en parkbänk.
Men jag bestämde på bussen hem i söndags att den här veckan ska jag vara effektiv.
Ska plugga och träna varje dag för en gångs skull (varje dag räknas fram till fredag för sedan kommer Sara!).
Hittills har det gått bra, och jag känner att jag kommer lyckas trotts solen.
Jag får helt enkelt kombinera det hela, gå ut och gå långpromenad och sedan sätta mig på Sofias balkong och plugga. 
/j


Min skänk som jag köpte i torsdags

tisdagsnöje


Har precis pratat lite med pappa Jonny på msn, vilket alltid är en utmaning.
Han har nämligen msn-gubbar och olika figurer för vartannat ord.
Men han uttrycker sig också mycket konstigt ibland, inte bara för att han inte kan stava.
Sedan drar han även gubbskämt efter gubbskämt och jag kan se hur han skrattar åt sig själv på andra sidan datorn därborta i skogen. Det värsta är ju att jag också skrattar åt dessa skämt, men mest bara för att han har så livlig fantasi. Vi kanske är ganska lika ändå, jag och pappa.

"Maskarna ä våra små goa fiender då vi lever... men vet du !!! De har övertaget på oss... det tar över sedan... !!!"
"klart du är kär. Plingeling... så kommer grodan boll och du ä fast, men vi får se vad som sker i kristallkulan"
"men en dammråtta ä bättre än en hel yllestrumpa men ej stickad... ha ha ha... då kanske man ska ta fram den lilla rackaren till grävling"

/j

23 år..såhär gammal har jag aldrig varit förut.

Jag har fått sällskap i min fashionabla våning, ingen mindre än en alldeles egen elektriker. o vi vet ju alla vad ja tycker om den sorten. jag känner helt klart en dragning till dom på nåt konstigt sätt.

har annars äntligen börjat lugna ner mej o få en normal puls igen. har varit i skolan och gjort KTC-examinationen nu på morgonen...kände mej ju inte alls förberedd för 5 öre innan så ja hade typ räknat med att bli kuggad ganska så hårt. dessutom föll de 2 momenten ja ville ha minst av alla på min lott, nämligen blodtransfusion och leverchirros(skrumplever), finns hur mkt som helst att berätta som den sjukdomen..dock är de ju en fördel om man vet vad man ska säga innan..vilket inte ja gjorde så värst bra.
jag fick improvisera och under tiden jag pratade kände jag hur det ploppade upp den ena saken efter den andra. jag pratade oavbrutet i dom 20 min man har på sig, dock är ja väldigt tveksam om det räcker för ja har redan kommit på några saker ja glömmt. jävla skit oxå. menmen...får väl göra en omtenta som vanligt. fattar inte varför dom måste vara så snåla med tiden så man verkligen måste stressa igenom momenten, så fungerar de ju inte i verkligheten o de är ju fan de vi övar inför!

har sen varit och tröstätit våfflor hos bästa mormor. 
o nu sitter jag här, helt slut och blöt av cykeltur i ösregn.

känns grymmt skönt att vi inte har nåt schemalagt förens nästa vecka o att jag har en asnice helg att se fram emot! lääääängtar hur mkt som helst till mina lovers i uppsala!<3

helgen för övrigt har jag ju inte ens mämnt. men som jag siade innan blev de verkligen den bästa helgen på riktigt länge! det är verkligen så att bara man är med er flickor så blir allt roligt, oavsett vad man gör lr inte gör.  sång, tårta, alkohol, glädje, malins frisörstudio och massa härligt folk summerar väl kvällen/natten ganska bra! nästan det bästa av allt var ju att malin&johanna hade städat så de va klinsikt rent när jag kom hemrumlandes på natten, här snackar vi riktiga vänner ;)

födelsedagsmorgonen vaknade jag upp med en snusande malin brevid mej, och en johannie på soffan, inte varje dag o de va såå mysigt o slippa vakna själv på sin födelsedag. dessutom att få riktig frulle på sängen med tårtljus i smörgåsen och ett glas cider är ju få förunnat.
eftermiddagen spenderades med la familja och släkten och ännu mera tårta, precis som det ska vara när Sara Lundh fyller år !










NU ska jag inviga min nya locktång för nu har gubbarna kilat:)

tjyyyyyys!
/S




jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din (er)

En kortversion av Johannas weekend/helg i Örebro skulle kunna låta så här:

Mötte mamma i arboga, köpte jättefin sidebord, myskväll med henne & Anders i Kolsva, vakna 05.20, mot Örebro, frukostbuffé på Java och Marieberg med världens bästa lillebror, lunch- och eftermiddagsdejt hos mormor, mysmiddag med Sara, west side story musikalen, vakna av pigg och entusiastisk Sara, stan stan stan, Malin anländer, födelsedagsfest, däckar i soffan med M & S vid min sida, bakis, trött, med glad, frukost i sängen, mot Kolsva, födelsedagsmiddag med familjen, tåget mot Uppsala, anländer hemma tröttare än någonsin.
Men Tack & tack !

/j




inga konstigheter



















Tack för en underbar helg:)

Att bara umgås med er är ju det
bästa som finns!! Inga konstigheter
Bara roligheter. Grattis igen Sara
och Isabella. Love / m

Den gyllene åldern!


Tjugotvå, tvåa tvåa .. Igår var dagen då Isabella Maria Kramer Lohse nådde den gyllene åldern 22 år. Dagen började 07.53 med att glatt hoppa upp ur sängen och sätta sig och plugga. De följande 9,5 timmarna såg lika dana ut förutom någon fikapaus. Väl hemma igen möts jag av en rulltårta och balonger. Jag har världens finaste roomie, och klasskamrater som också hade bakat! Min dag hade börjat med kladdkaka till frukost, muffins till lunch och rulltårta på eftermiddagen. Snacka om att sockerchocka kroppen.

För att få en liten paus från allt pluggande skulle jag, cats, marie, flanders och dany ut och äta födelsedagsmiddag å kvällen. Uppstyrt värre, bellas tyska gasque kom middagen att kallas och det bjöds på mycket skratt och glada tillrop. Jag och dany spottar ett helt gäng champagneflaskor under en stol. Det är ganska lite rörelse där vi sitter och vi bestämmer oss för att göra en kupp. Allt går enligt planen. vi smusslar ner flaskan i min väska, jag smiter ut bakvägen och dany hämtar jackan. Vi är så galet stolta och firar hela vägen till upplands där vi ska sätta oss och ta en öl.

Dock är inte lyckan långvarig när vi upptäcker att flaskan vi stulit var alkoholfri. vilken miss, men inte deppade vi för det! En dag som började lite långsamt slutade med succé!

Tack alla för gratulationer, hemliga meddelanden, telefonsamtal och gömda presenter. Jag vore ingenting utan er. You rock my world! Nu ska jag återgå till sudierna i väntan på att papi kommer på besök!


LOVE / B

Hurra hurra hurra !



Storslagen helg, men nu har klockan slagit tolv och det är Saras dag...
Grattis världens bästa Sara.

Älskar dig /j och M på ett hörn

my life would suck without you !



HURRA HURRA HURRA för världens bästa Isabella idag,
du borde kolla bakom din tavla som hänger ovanför byrån...

Älskar dig humlan / j

Man ska aldrig ropa hej...

Sara hade precis bakat klart sin blivande födelsedagstårta, daimglasstårta.
Stolt och glad visar hon mig den och säger: "Titta vad fin den blev Johanna!".

... Men som sagt man ska som sagt aldrig ropa hej. 
Jag säger bara en sak, ooops!



Jag tröstade henne och sa "Sara det är ingen fara vi samlar bara ihop den och låtsas som om ingenting". Så nu står tårtan i frysen och ska serveras på kalaset på Söndag. Men lite skit rensar bara magen!

/j

dom packa byxa och tröja, mamma sa: "Ha det så bra!" Pappa, jag kommer idag.

Nu ska jag fixa mig, packa och gå till eko på lunchdejt med Isabella.
Ska också uträtta några ärenden och sedan ska jag åka mot Örebro.
Första hållplats blir Arboga, sedan Köping och så Kolsva i natt.
För att imorgon åka med mamma in till Örebro där jag stannar till söndag.
Längtar så till Sara och Malin!
(sorry B)

/j


Älskar morotskaka

jag hade sönder jeansen




Jahopp, jag bestämde mig tillslut för att ta sönder dom. Nu ångrar jag mig att jag inte bara gjorde hål vid knäna men vafan. Det är ju lite sent påtänkt nu kanske.
Kan dock rekomendera sandpapper att göra hål med, jag använde det sist när jag gjorde om mina svarta jeans. Nu använde jag brödkniven och det gick helt okej men det var svårare att behålla de vita trådarna. Jag måste nog testköra dom imorgon i skolan och se om dem är världa att behålla eller om dom hamnar långt in i garderoben igen. / m


äntligen!

7 veckor av uppstigningar klockan 5 är äntligen över! kommer dock sakna avdelningen och personalen som varit fantastiska och tagit så väl hans om mej och mina funderingar:) varit väldigt lärorika och roliga veckor om än väldigt intensiva! överdriver inte om ja säger att ja är förjävla trött nu.
skulle kunna somna bumms. men måste hålla mej vaken till geys anatomi, hittills inte lyckats se ett enda avsnitt av den nya säsongen. inte okej.

så nu är de full fart mot helgen- som för övrigt kommer bli den bästa på länge!

/S


f c u k


Jag har förstått att både malin och johanna kommer vara i örebro den 20 mars då sara har födelsedagsfest, på MIN födelsedag. Sara hon fyller inte förens på söndagen, snacka om att steala mitt shine!
Fult gjort sara, fuult gjort. Gissa vem som tänker gifta sig på samma dag som dig? Mhm skrattar bäst som skrattar sist! mohahaha ... OCH jag räknar givetvis med att malin och johanna kommer att innfinna sig på min tillställning den gången som kompensation!

Soo long suckers!
Love / B

symaskinen och jag...

...har idag spenderat nästan 5 timmar ihop. Jag har sytt upp och inn 6 par byxor, puuh.
Nu står jag inför valet och kvalet i om jag ska trasa sönder ett par ljusblåa jeans. Jag har nämligen två som ser lika dana ut. Men jag vet inte om det är onödigt att ha sönder dom.
Förövrigt ska jag åka till Örebro på lördag:D LInda skulle åka bil dit så jag följer med!!
Sara nu ska det firas att du fyller, kommer som sagt inte kunna följa med ut tyvärr men jag får bidra med mitt sällskap innan. / m

we are nowhere and it's now

Har precis kommit hem från ett besök på Andersson och Tillman Chark. 
Där fick vi se hur man gör när man styckar och gör korv. 
Ja, ibland undrar jag verkligen vad de är vi håller på med. 
När vi satt och lyssnade på farbrorn som berättade om företaget fick jag
flashbacks till Tema och när vi var på besök på HALDEX i Garphyttan.
Så för en stund satt jag i min egna lilla värld, jag stirrade ut genom fönstret och
var verkligen tillbaka på gymnasiet iklädd min hemskt-fula-röda-hemmastickade mössa (tublinne). Men jag vaknade sedan till och konstaterad att familjen Tema verkligen är utbytt till familjen Kost, bara det att jag nu går omkring med en vinröd huvudbonad/kockmössa som jag faktiskt inte gjort själv.

Men idag är det ju onsdag kära onsdag och det är min onsdag,
alltså är det jag som ska stå för middagen den här veckan.
Det är alltid lika svårt men jag har nu äntligen bestämt mig så blir:
skaldjurspaté, panerade fiskfiléer med potatis- och örtpuré + morotskaka och te.
Dock har jag aldrig lagat något av de tidigare så kan bli hur bra som helst, eller dåligt.
Dags att börja innan kvällen är kommen ! 

/j



tuttttuutuutuuuu(ambulanssirener)

aaaaah måste bara säga vad nöjd jag är!! varit med på ambulansen hela dagen o de va jätteroligt! superkul och intressant! o man känner sej så respekterad bara för man kommer åkandes i en ambulans o ser ut som en ambulanssjukvårdare. tänk om man alltid hade de så. om folk bara visste vilken fejk jag är. hade en het kille jag gick med oxå, gjorde inte saken sämre. dock hade han sambo+ungar så ja kommer nog inte lägga nån mer energi på han.
känner mej helt uppspelt men nu får ja nog lugna ner mej lite så ja kan somna. måste ju va pigg i allert imorrn, SISTA dagen i lindesberg och daxs för slutbedömningssamtalet. uusch men ska bli skönt o få de gjort, wish me luck!:)

/S


Med solen i ögonen



Nu går det att sitta ute på balkongen SOOOOOOLalalalala
Brunare ansikten till folket, JA tack! / m

morgonstunden

Jag gillar verkligen att gå upp på morgonen.
Detta beror på att jag älskar att äta frukost- stor tallrik fil, nybakat bröd, kaffe och Musik.
Frukosten är min allra heliga punkt på dygnet.
Detta beror i och för sig också på att jag får ångest av att ligga i sängen längre än till 10.
Vilket jag kanske egentligen hellre hade gjort idag, även ifall det skulle gett dåligt samvete. För trotts mina 10timmar med sömn i natt är jag mer sliten nu än jag var innan jag gick och la mig igår. Därför sitter jag nu här istället för i skolan, 1 timme sen blir jag idag.
Men bäst att jag börjar traska nu, lär ju ta sin lilla stund.

/j

kom och bär mig till min säng

Har nu trotsat mig själv, ryckt upp mig, tagit mig själv i nackskinnet och gjort allt de där jag skulle gjort i helgen. Alltså jag har efter redovisningen som vi hade i skolan- bakat dubbel sats matbröd, målat upp min testburk i hallen, plockat upp all tvättad tvätt som legat sedan i fredags, lagat stor sats med köttfärsbiffar och en massa andra tråkiga husliga saker. Men känns väldigt bra nu, fattar inte varför det alltid ska vara så svårt att få saker gjorda? 
Jag är däremot inte nöjd med färgen till hallen, så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.
Jag är däremot också nu fruktansvärt trött, så blir sängen för mig - om jag bara orkar ta mig de där metrarna från datorn. 

/j

Imogen Heap – Wait It Out


Eventuellt världens sämsta studieteknik?


Tentaplugg period igen, därav min frånvaro. Man hinner ju knappt andas mellan tentorna nu för tiden. Helgen har varit alldeles lagom med utgång torsdag-fredag (jag vet att torsdag inte är helg egentligen) och schlagergos på lördagen med hemmalagad pizza och muffins. Studerandet har det tyvärr blivit mindre av men igår skulle jag verkligen ta tag i det, tog sovmorgon för att vara utvilad och satt sedan en timme i solen för att ladda upp och efter det lagade jag lunch, det perfekta upplägget tyckte jag.
Men vad händer? Jo jag somnar och sover från halv 3 till halv 7, då ringer mami och väcker mig och jag kastar en blick på klockan att nu är det försent för att plugga. PLUS att Gud säger att söndagar är vilodagar. Jag äter igen och somnar sedan för natten vid 10-tiden. Halv 9 får jag släpa mig upp ur sängen utan att känna mig det minsta utvilad! Idag har dock varit mer produktiv, och .. dagen är ju inte slut än. Tillbaka till böckerna med andra ord.
Ps. om FEM dagar fyller jag år, så ni vet ;)

/ B

Schlagerdos

Åkte som sagt till Varberg i helgen för att umgås med gamla vänner och titta på schlagerfesten. Jobbade till 02.30 på fredagkväll och med blåsor på hela fötterna, en blå tå somnade jag in för att sedan vakna av klockan 07.30. Upp, duscha göra mig i ordning. Hårfönen ville inte fungera så jag fick slänga upp håret i en tofs. Sen upptäcker jag att jag kollat fel på när bussen ska gå och får genast väldigt bråttom. Hinner inte ta bussen till stationen som jag tänkt utan får cykla mit snabbaste. Jag hann hur som helst med bussen och landade i Göteborg 13.30. Där möttes jag upp av johanna och madde. Vi tog oss en lunch på ett vegitariskt ställe som hade jätte god mat men med otroligt förvirrad personal. Senare tog vi ett tåg mot Varberg och möttes upp av Emelie. Hon hade såå fin lägenhet, mycket bra planerad av den som tänkt till. Vi festade natten lång och min plånbok fullkommligt ekar!

Jag är nu hemma med 100:- kvar som ska räcka till den 25e. Jag försökte verkligen snåla där borta men det gick inte. Så jag tror inte det blir Örebro för mig till helgen såvida inte LInda och Fille ska ta bilen. Känns sjukt tråkigt men med tanke på att jag får leva på gröt och russin finns det inget alternativ. Kanske är en bra diet iof. / m

magiskt, men tragiskt

I fredags blev de partytime med Isabella och hennes klass.
Förförfest, förfest, och Värmlands där det vara 100 stycken när vi kom vilket gjorde att vi fick ett helt dansgolv för oss själva, snällt. Men folk började komma dit runt 23 i alla fall så då var vi inte lika lyckligt lottade och fick inte samma uppmärksamhet längre, men de gjorde då inget.
Efteråt vankades det efterfest men- nej tack. Jag ville hem och sova, tydligen ville Isabella det också. 
Alltså sova hemma hos mig... Så vi handlade pizza, gick hem till mig, åt, pratade och sov. 
Kl 06.30 vaknar jag, "Isabella får vi gå upp nu" "nej det får du inte, några timmar till". Jaja, blev att vi sedan låg i sängen hela morgonen och dagen, jag och min Isabella ! <3
Resten av helgen blev det inte något vettigt gjort heller utan blev lite R och lite Sofia. Hade planerat att jag skulle plugga, måla och träna men igår vaknade jag och gick jag runt med en smak av var i munnen, ont i halsen och örat hela dagen så hoppade över allt nyttigt. Tänkte att jag inte fick anstränga mig, så att det inte skulle bli värre. Ska ju hem till Örebro på torsdag!

/j

How can you trust when the trust is gone?

-Varje gång en dörr stängs, öppnas ett nytt fönster.

Fint sagt och väldigt sant, mamma fick höra detta i samband med att mats försvann ur hennes liv, och samma vecka föddes underbara Elsa, så konstigt det kan vara ibland.


Annas dörr är stängd nu, och för sista gången länkar jag till hennes blogg.

http://annajansson73.blogspot.com/


------------------------------


Gjort min sista helg i lindesberg nu, känns väldigt skönt även om de va en rolig och mysig helg. personalen där är verkligen goa, en av dom gör egna chokladpraliner (ska ja oxå ha som hobby när ja är 40) så idag hade vi provsmakning av lite nya smaker hon håller på o exprimenterar med, mycket välsmakande, som carl-Jan hade sagt. i igårkväll hade vi knytis med paj o cheesecake, jättemysigt:) trodde vi skulle få en lugn kväll men just när ja skulle få gå hem kom de in ett akutfall med urosepsis(blodförgiftning) som dom trodde skulle dö ganska snart, förmodligen inte ens överleva natten..han va inte så pigg om man säger så.
men idag när vi kom va han en helt annan människa o satt uppe och åt frulle med de övriga patienterna och gick runt på avd som om ingenting hade hänt, han bestämmde sej nog för att han inte va klar med jordelivet ännu trots allt.
Även satt kateter på min "finska gubbe" idag o pillat med div. stomipåsar och bajs så de räcker o blir över för lång tid framåt! känner att ja börjar få mer o mer koll på läget nu och behärskar hela situationen, allt från att ta rapport och rapportera, till att "ronda" och faktiskt våga prata och resonera med de läskiga läkarna ang. "mina" patienter, till att ansvara för deras omvårdnad, dela mediciner, sätta dropp och ge antibiotika, läsa ordinationer, dokumentera mm-känns faktiskt jättekul när man märker att man utvecklas :)
så nu jäklar kör ja hårt i 3 dagar till, sen är de över för denna gång!!

/S


vårvårvårvåååår!

blir alldeles lycklig! känns som inget kan stoppa mej nu:P konstigt hur lycklig man kan känna sej av att våren o solen visar sej från sin allra bästa sida!

varit på stan en sväng på förmiddagen, ville inte gå hem, ville va kvar ute i solen, men de gick ju inte för sej, va tvungen att gå hem för att hinna käka lite innan ja ska dra till linde för lite praktikande. kanske inte de allra roligaste man kan göra på en helg, men ser SÅ mycke fram emot nästa helg så då känns de helt ok ändå!:)
fyndade för övrigt en jeansjacka som inte alls va planerat, men va rabatt+att ja hade nån bonuscheck så fick den för ynka 150 spänn! kände liksom att de kunde ja inte tacka nej till.
även provat converse som ja ska få när ja fyller, men har lite svårt att bestämma mej om ja ska ha vita som ja tänkt först..eller marinblåa, dom va ju faktiskt oxå himla fina, o inte alla andra som har ju. vilket jävla dilemma.

/S



Lady Gaga baby!

kommer bli GRYMT!!!:D

Dock lyckades vi få dubbel uppsättning av biljetter då ja va så snäll o skulle hålla dom om nån annan ville ha. Så nu står ja med 3 extra biljetter som jag GÄRNA vill bli av med!! Så om nån glad själ är intresserad av dom så får ni hemst gärna säga till!
Dom säljs för ordinarie pris då ja inte är intressead av att tjäna pengar utan bara bli av med dom. Dom kostar 560 kr styck + serviceavgift, så totalt 1800 för 3 st! nästan gratis ju!:)

så kom igen nu o slå till! kommer ju bli en grym konsert som lätt är värd pengarna! skriv en kommentar lr hör av er på annat sätt om ni är intresserade!
070 3526971

/S



...

Cancersjuka Annas (vars blogg jag länkat till förut) liv är på väg att ta slut. Så sjukt sorgligt så det går inte ens att förstå och sätta sig in i vad hennes familj går igenom nu. O för att inte tala om hennes dotter, undrar vad som rör sig i en 2-årings huvud i en sån här situation?
Ett otroligt fint inlägg är skrivet:

----> http://annajansson73.blogspot.com/




                                        

/S

Ser Du nåt som liknar en tår, så är det isen som droppar.

... För nu är det vår!

Man kan höra ljudet av Dripp dropp från hustaken
Det står gula tulpaner på bordet
Har inhandlat rosa pelargoner till fönstren
Man får traska genom slask på gatorna
Det är flera plusgrader 
Det är sol
Alla är mycket gladare

Ja snart kommer nog tussilagosarna!


 
 

Bamses kuckelimuckmedicin



Idag hittade jag den perfekta medicinen till min förkylning.
Eftersom du Sara också verkar vara i risksonen för denna
förödande sjukdom tycker jag du ska ta dig en sväng till
bamse eller ett besök till farmor. Dunder håning är svaret
på alla dina problem!! MAKES YOU STRONG / M

ps. det är inte helt omöjligt att denna ingrediens
även kommer stärka Isabellas knän. Aldrig fel att testa. ds

rackarns bananer.

ännu en morgon i slagborrens tecken, dock börjar ja nu kunna ana en viss symetri(säger man så?) i borrandet, först ett bbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrr så man hoppar högt o verkligen vaknar till liv kl 9:00, sen tyst cirka 5 sekunder o sen ett ännu längre bbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
sen lite hamrande på de, tror ev ett det kan vara nån sorts plugg dom stoppar i hålet dom nyss borrat, för de har ja minsann lärt mej efter att ha bott med en snickare o faktiskt gått bygg- att man minsann måste plugga när man borrat i betong. sen blir de iaf tyst ca 10 min innan de sätter igång igen. runt kl 10 tystnar de för en lång stund- misstänker att det är kafferast för gubbarna då.
i mitt stilla sinne tänkte jag att de kanske iaf är några heta karlar som för sånt oväsen, så de iaf kan föra nåt gott med sig. men till min förvåning när jag gick ut, såg ja bara till EN karl, o han va säkert 50+..jävla otur. dock förstår ja inte hur bara en människa kan föra sånt himla oljud så ja misstänker att de gömmer sej fler här i krokarna nånstans.
ska ta trappen sen ist för hissen- känns som bättre spanfaktor.

en till dålig sak med denna dag är att ja håller på o bli förkyld igen, jävla J som smittade mej. träffade han i helgen o de va ju mindre smart när han va dyngförkyld. men kunde ju inte direkt kasta ut honom när han väl kommit hit bara för han va förkyld. sist han va sjuk såg han till i smitta mej då oxå, börjar misstänka att han är ute efter mej på nåt sätt? why?

hoppas dagen kommer fortsätta bättre än den börjat, drar till linde för praktik 14.30-22.

/S som i snor


Sex and the city:ish!


Idag hände något som bara händer kändisar i tv-serier, Typ sex and the city. Jag och marre är påväg hem från stan, vi traskar fridfullt på trottoaren när vi blir väldigt överraskade.
Det kommer en bil på gatan, han kör lite för nära kanten och SPLASH! Vi har blivit nedblötta EXAKT som i sex and the city, vi kände oss lite som kändisar tills vi insåg att det är slask ute och vi är typ svar-kleggiga. Sweet. Helt plötsligt var vi inte lika stolta utan gick skamna hem blöta i håret ..

Peace / B

Ut med det nya och in med det gammla





Jag ska inte ljuga och påstå att mitt intresse för världskartor och geografi i allmänhet är överdrivet stort. Däremot var det ett av mina starkaste argument till morfar om att jag skulle få ta hans jordglob som stod på vinden och skräpade. Jag påstod att atlas och kartböcker var en bristvara i mitt hem så denna prydnad skulle både göra sig ursnygg och mig lite mer allmänbildad. Morfar fick mig att ta i hand på att jag skulle vårda den med mitt liv då det var en present från någon avlägsen släkting... Jag fick iallafall med mig den hem och nu har den tagit plats i min hall. Denna underbara antikvitet gör sig mycket fin på sin hedersplats tycker jag. Patricia plockade med sig en trasmatta och en liknande jordglob fast lite plastigare som var gammelmorfars och gammelmormors. Även hon fick genomgå en process för att plocka hem dessa dyrbarheter. Om antikrundan råkar komma på besök är detta mitt starkaste kort till något typ av värde, näst efter beatlesboxen med LP-skivor vilket säger endel om historian bakom min inredning. / m

att vakna till ljudet av...

en slagborr. kan väl vara bland de allra otrevligaste jag nånsin upplevt o då har ja ändå upplevt ganska många olika typer av väckningsritualer. men å andra sidan kanske dom tyckte de va dags o vakna, hade sovit 11 timmar i sträck, hur skönt som helst:)

är ledig idag så nu är planen att jag ska ut i solen för en rask promenad. sen bege mej till kumla för lite barnvaktande o mys med syster&elsa<3 ikväll blire antagligen kören med sofaja:)

stod med på operation hela dagen igår- först en hysterektomi, när man tar bort livmodern, äggledarna, äggstockarna- ja hela rasket så att säga. fast doktornerna va inte så vidare bra på o berätta vad dom gjorde fast ja försökte få dom o berätta så de va synd. va förövrigt han max (tims gamla kompis) mamma som opererade-är jag tämligen säker på.
nästa op va en höftledsplastik o de va betydligt häftigare, doktorn va asskön o berättade massa o tilltalade mej till o med med namn, känns roligt att man blir sedd trots att man "bara" är en liten ssk-student. fick även va lite delaktig i förberedelsera med pat genom att sätta infarter och ge LM :)

/S som i snärta


jag ser ljuset jonathan, jag ser ljuset

Nu är jag äntligen ute på arbetsmarknaden igen. I lördags fick jag ett upplyftande sms från Malin på radisson sas blue i linköping där hon frågade om jag hade möjlighet att komma in och servera ett sällskap samma kväll. (Det lönar sig att göra ett massutskick av CV och Personligt) Självkart kunde jag väl göra det svarade jag. Så 16.00 befann jag mig på hotellet iklädd svarta jeans och vit skjorta. Det blev ett 12 timmars arbetspass med blandat innehåll. Allt ifrån att stå i garderoben, servera sällskapet till att stå vakt utanför och se till att våra fulla gäster inte rökte innanför dörrarna eller gick ut med alkohol. Kände mig otroligt auktoritär där jag stod totalt påpälsad, från topp till tå. Ska även jobba på fredag så nu kanske jag har råd att leva även april månad:)

Anders the boss from Norway ringde även här om dagen och det är nu bestämt att jag ska jobba Juni och Juli på mitt kära Holmsbu bad och fjordhotel. Jag förväntar mig även denna sommar ett besök från mina favvojenter:) / m

I fell in love right now




Jag blev kär. Kan Danny ta och bli singel (eller gagge fixa denna frillan)? Jag är ju här och väntar på honom!
Fyfaaan vad snygg, det är helt galet, jag har inga ord förutom LOOOOVE ;) /B

Det tar sig på Sysslomansgatan



Mamma kom på förmiddagen och lämnade mitt bord.
Så har vi varit på Mio möbler, Willys, Upsala Färg, Biltema och stan idag.
Jag fick inhandlat målarfärg till hallen, vitt med en brytning åt blått.
Blev även köpt gardiner, dock saknar jag borr så inte fått upp dem. 
Och några små grejer. Mamma är bäst! 

Najs! /j

Du lilla ängel




En helg i Uppsala

Fredag: 
SOL
Stan 
Skivstång kondition med Linnea
Gymmet
Måla och te hos Sofia
Pubkväll- utekväll med de allra bästa flickorna! 

Lördag:
SOL
Träningsvärk delux (halvt handikappad)
Mamma ringer och säger att hon kommer med mitt bord imorgon
Lördagsfika på Norrlands
Stan
Dejt till imorgon kväll
Party och Andreas Grega på Småland ikväll


Tror ni att jag är lycklig nu?
Svar: Är galet taggad!

/j

Fågel, fisk eller mittemellan

Nu har jag äntligen landat efter ännu en sälen vistelse. Jag, Camilla och Patricia tog syrrans Pegaut och brummade på lördagmorgon iväg till kläppen. Resan började hur bra som helst. Vi fick låna liftkort och blev bjudna på mat så jag var mycket tacksam och GLAD. Tog mig till och med en öl på toppstugan. Efter två dagars åkning och umgänge med mina kära kläppenvänner var det dags för oss att dra vidare. Camillas nästa stopp var en lägenhet på högfjällshotellet, mitt och patricias var "världens ände" sörsjön, alltså mormor och morfar. Där bjöds det på god mat och en öl till os finalen i hockey. Det bjöds även på fint väder under måndagen vilket gjorde att jag och Patricia lånade morfars snöskoter och racade runt ett spår. Snabbast runt var det som gällde. Mina tvära svängar och säkra hantering av maskinen gjorde att jag vann överlägset. Patricia glömde en detalj, nämligen svängandet vilket ledde till två urspårningar och fastkörningar. Vi fick med alla våra krafter dra loss skotern och jag fick manövrera in den på rätt spår igen.

Småfrusen som jag var när jag väl kom in så förbereder mormor ett dopp i deras jacuzzi. Det doftade av oljor och tusentals tända ljus när jag njöt av bubblet. Dock kom mormor i efterhand på att hon glömde servera mig ett glas vin, men jag överlevde. På tisdagmorgon skulle det bära iväg hemmåt så jag och Patricia packar ihop våra grejjer och ska precis packa in i bilen när jag inser det som bara inte får hända. Bilnyckeln är borta!!!! Jag har absolut ingen aning om vart den är men jag, mormor, morfar och patricia letar igenom all packning och hela huset utan lycka. Då inser jag att jag förmodligen gjort det klantiga i att lägga nyckeln i skidjackan och inte stängt fickan när vi körde skoter. Den måste alltså ha ramlat ut i snön. Jag beger mig ut med patricia och mormor (morfar fick dispans eftersom han knappt kan gå) och krattar, skottar och letar förbrlit i spåret. Morfar går dock runt med sin käpp och letar på de områden som inte har allt för djup snö.

Efter timmar av letande måste jag bara inse att nyckeln är borta och ringer därför till Fille för att berätta denna tragiska händelse. Jag får sjuk ångest och blir jätte ledsen när jag talar om detta. Ush det får bara inte hända när man lånar någon annans bil. Dem skickar iallafall upp extranyckeln med expresspost så att den kommer fram morgonen efter. En dag för sent landar jag i linköping och känner mig totalt utmattad. Nu kan jag iallafall skratta åt morfars kommentar "Malin se det som en gömma nyckellek. Det är Linda och fille som får komma hit och leta på fisk"

Skönt med fredag! Nu blir det tacos och nintendo wee hos Linda och Fille / m

En doft av hav, tång och fisk



Grönsaks- och potatislabb och ätit Ratatouille+ bärpaj
Konserveringslabb av olika slag och ätit isterband, pasta, och fermenterade grönsaker 
Fisklabb där jag nu lärt mig filéa fisk och ätit fiskbuffé- galet gott!

Kommande veckor blir det chark, fågel, kött, köttfärs, mjölk, bakning, fett, stärkelse och ägglabb.
Är rädd att vi kommer bli utbildade till kökspersonal, jag som drömmer mardrömmar om att bli husmor i ett skolkök. Men det är ju helt okej att slippa laga mat hemma och kunna få äta i skolan och sen dessutom få med sig matlåda hem.

/j


oh yes!

måste bara säga vilken rolig kväll ja haft på praktiken!
kändes redan i morse när ja vakna att de skulle bli en bra dag- stålande sol o en klarblå himmel, började dagen med en promenix ner till alnängsbadet, bra start! sen kom fastighetsskötarn o styrde upp mina avlopp både i handfatet och badkaret, underbart o se när andra arbetar o tar hand om mina äckliga hårstrån så ja slipper!

ikväll har ja iaf fått sätta min första egna kateter, de va dessutom en spolkateter så de är den grövsta, vilket kan göra att den är lite svårare att sätta, men de gick galant faktiskt! hade 2 rara herrar som mina assistenter vilket kändes tryggt;P
sen fick ja även byta en subcutan nål, man har som en liten dosa inopererad under huden på bröstet, som går in i ett blodkärl. dosan kan sitta kvar under lång tid men nålen ska bytas varje vecka o de va altså detta jag gick äran att göra. man kör in nålen genom huden o ner i den där lilla dosan o så tar de förhoppningsvis stopp när man nåt "botten". kanske låter simpelt o de gick ju bra oxå, men är ändå väldigt skönt första gången man gjort det på en riktig patient :)
har en jättebra handledare ja går med nu oxå, en ung tjej som blev färdigutb i sommras, o hon är verkligen kanon:)

nu ska ja vänta på erika som ska komma o sova på min soffa inatt, trevligt med sällskap.
pussa!
/S

Sluta dröm om det ljuva livet


Kom igen lena, vad skulle vi annars göra?!



"Du en sak till, jag kommer imorgon klockan åtta"
Sweet!

Keep on walking


Först kom mina år då jag var liten, rädd och blyg, alltså då jag inte ens vågade gå hem till Moa 5 hus längre bort på gatan utan att mamma stod och tittade på mig och sedan vinkade hejdå innan jag sprang upp på trappen och ringde på.
Sen kom mellanåren, alltså då jag växte upp och utvecklades- dock blev jag aldrig av med mitt rodnande.
Sen kom fjortisåren, alltså då jag trodde att jag var snygg och bäst- fast jag såg ju egentligen ut som ett spöke.
Sen kom pojkvänsåren, alltså då jag gick in i min/"vår" egen värld- och egentligen blev ganska tråkig.
Sen kom studentåren, alltså då jag lever ut studentlivet nå så när- som faktiskt ändå påminner lite om fjortistiden.
Bara det att jag kanske förstår lite bättre att jag inte är fullt så snygg och bra, men ändå lever och blir smart.

Jag hoppas att det är så att jag hunnit gå igenom alla faser i livet innan jag kommer till den tid då det är (om) dags att binda sig på riktigt och skaffa ett Svensson liv. Så att jag inte känner att jag missat något och hamnar i 40årskris. 

Ja- jag har precis tittat på "cougar town" /j

spännande


Sitter med en röd-ish hårfärg i skallen nu, har kommit in i något förändringsstadie. får se om marre vågar klippa lite sen ;)
Har varit en heldag i sthlm i snöstorm och kollat på stadsplaner i verkligheten, sort of?! Mysigt med utflykt! Nu väntar glassfest och tvkväll med girlsen.
Kanske en bild på nya håret sen!
Puss / B

RSS 2.0