Snart så.

Nu är sjuksköterskebroschen beställd och betald, nu ska jag bara ordna en fin namnskylt också. tror jag kommit fram till att den ska vara röd i alla fall. stora beslut de här.. känns fan helt sjukt det här. kan inte fatta vad jag håller på med.
har även pungat ut med x antal hundra till avslutningsfesten/middagen vi ska ha strömpan. pengarna bara schvischar ut, frågan är ju om de strömmar in lika bra? idag kan jag dock säga ja på den frågan, fick besked om skatteåterbäringen idag. hallelujah säger ja bara.

för att bränna ytterligare lite pengar har jag fyndat 2 stolar på bra&beg idag. 80 pix för båda. kap. lite färg och kärlek bara så är dom som nya sen.

nattinatt/S




Födelsedagssöndag!













Som ni ser blev kalaset mycket lyckat, mina nära och kära var samlade precis så som jag vill ha det :) fick fina presenter, många nyttiga sådana och bara bra saker. löpartights och pengar till nya springskor bland annat så nu har jag inget att skylla på längre. bara att ge sig ut i spåret så att säga :) högtalare till datorn, grått fårskinn och ny kaffebryggare är några andra exempel på saker på min önskelista som de lyckades pricka in, skickliga som de är :) tack för en fin dag, och tack snyggingar för en härlig helg, älskar att ni varit här och spenderat den med mig!

/S

Åh Örebro gamla fina Örebro

Det har varit en super mysig helg! Min lillebror var första chaufför och hämtade mig på stationen för att släppa av mig hos mormor en sväng på hennes jobb. Eftersom hon inte viste att jag skulle komma så fick hon en smärre glädjechock. Sedan gjorde jag våfflor till min bror och han putsade fönster innan de var dags för brickekickerskväll med middag och bio. Och som vanligt går jag och blir kär i skådespelarna, denna gång i han i "hur många lingon finns det i världen". Så har jag spenderat helgen på Saras braiga soffa och träffat Maalin, min bror igen, mormor igen och dansat runt på Strömpis med de bästa flickorna i stan, lekt med Mollybolly och min syster och fått min systers super mat. Så fint!
Min mormor slår nästan allt denna helg dock, då hon frågade om jag ville ha trosor av henne och jag frågade vad de var för några (brukar ju kunna vara tantmodellen). Hon tog mig till hennes byrålåda och plockar fram spetstrosor i alla dess färger och jag får välja och vraka. Tjugotvå stycken har jag med mig hem, och 4 stycken chokladkakor, och nästa gång jag kommer hem skulle jag få fler. Var hon fått alla dess trosor är en hemlis mellan henne och mig men jag lovar att hon inte snattat dem och att de är oanvända, och som jag skrattade åt henne tänk er själva mormor i chockrosa spetstrosor från Lindex. Men nu har jag kastat 20 stycken par gamla trosor och känner mig så nöjd! Är ju en hel förmögenhet i bara trosor detta. Tack tack tack alla för denna helg! /j


Älskade tordag

Som spenderats med bellababe!Vi improviserade kan man säga, kände oss lite busiga minst sagt. så jag snodde mammas bil och lät ödet styra var vi skulle ta vägen.
vi hamnade i tysslinge tillsammans med 10 fågelskådande pensionärer och ett par tusen häckande svanar.
kan tyckas lite trisst kanske men de var faktiskt mycket angenämt, om man bortsåg från att det blåste cirka 100 knop/sek. men vi fick ju kaffe iaf, inte att förglömma. i pappmugg. OCH ett stycket pudel att hundvakta vid namn polly? söt var hon i alla fall.







Sen brummande vi vidare till marieberg för lite unna-sig shopping som jag är så bra på.

Även vårt opponeringsseminarie har blivit avklarat idag, känns grymt skönt!
kort sagt, en bra dag!

imorrn är det jag & c som ska grillas. håll tummarna. på kvällskvisten vankas med middag och bio med B&J- succe!

nattinatt/S


Otur i spel och tur i kärlek...

I tisdags tog hela min lön slut och lite till men det var en underbar dag där vi spenderade ca 5 timmar på stan för att sen dricka vin och dansa. Onsdagen mådde jag prima ballerina och övervägde inte ens att gå in på toa och må dåligt. Så skönt, och de blev lunch med Bella och så var jag på mitt nya sommarjobb och presenterade mig och bestämde sommarschema. Nu har jag precis packat min väska, för imorgon efter skolan blir det Örebro helgen lång! Längtar! 
Juste igår vann jag nästan (eller enligt mig gjorde jag det) i det där hemska spelet Risk som har blivit vår nya grej här i Uppsala. Ska vi umgås är det alltid över ett parti risk, och jag är sämst. Men de är tur att jag är en sådan bra förlorare. Godnatt! /j





Idag är jag inte mitt starkaste.

Men näst intill. eller min hals håller på att hosta sönder mig men annars så är ja nöjd.
Har varit med C och lyssnat på en opponering imorse för att få lite inspiration hur vi ska lägga upp våran..sen har vi suttit och granskat dagen lååååång ända tills nu så de känns som de går runt i huvet vafan. det är 2 killar som skrivit arbetet och inte för att vara könsdiskriminerande på något sätt...men det märks ganska väl om ni frågar mig. men det är ju skönt de iof, då har vi iaf nåt att ta upp, jobbigt om det vore tvärtom !

ska iväg till M och jobba strax..tror för övrigt att jag kanske kanske blir lite firad på något sätt av M och H ikväll, lite extra gott fika kanske eller nåt..haha dom är så söta och omtänksamma så det skulle inte förvåna mig ett dugg. igår fick jag för övrigt ett jättegulligt grattiskort av dom.

känner mig faktiskt nöjd med min förelsedag trots allt..känns som man inte kan ha alltför höga förväntningar när man fyller på en måndag- sämsta möjliga dag och dessutom är uppe i massa plugg.. men erika kom med jättegoda mackor, bulle och kaffe på morgonen som en otippad överraskning, hur glad blir man inte då liksom? sen hade jag ju lite mysmiddag här på kvällen och sen kom pappa med tulpaner och inköpta munkar som avslutning på födelsedagen. som sagt, jag är nöjd och ser fram emot helgen då jag ska firas på riktigt. ska för övrigt göra världens finaste tårta. och undvika att tappa den i golvet detta år tänkte jag.

/S

Fri som en fågel.

Som den här låten känner jag just nu! Så sjukt skönt att vara ledig i två dagar och att ha en avklarad tenta, tvättad tvätt, städad lägenhet, sommarjobbet fixad- känner sig fri och ren. Naaajs! 
Nu ska jag äta upp min morotssoppa och sen på stan med mina kostflickor och förhoppningsvis shoppa upp delar av lönen från förra månaden (1500kr). Känner mig rik. Sen blir de vin och utgång ikväll! Jobbar också på att bestämma mig för om jag ska besluta mig för att åka hem till helgen eller inte. Det är förövrigt 11.5 grader ute och jag funderar på att ta på mig vårjackan. Borde ju funka! /j

Postgirobygget – Idyll

Ja, må hon leva! Ja, må hon leva! Ja, må hon leva uti hundrade år! Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva uti hundrade år! Och när hon har levat Och när hon har levat Och när hon har levat uti hundrade år! Ja, då ska hon...



Hurra hurra hurra för vår allra allra bästa SARA idag !
Hoppas din dag blir lika bra som du är!
Älskar dig!

Sälen baby.

Vilken jäääävla resa som farbror malin skulle ha sagt! tror inte jag har skrattat så mkt på så kort tid någon gång förut faktiskt. herregud. verkligen heeelt underbart!






det får bli en bättre uppdatering en annan dag. fröken lundh är heeelt slut vafan. har inte sovit en blund på hela helgen näst intill och malin har dessutom smittat mig med feber och halsont. så nu Jääääävlar ska här sovas! men givetvis var helgen värd lite sjukdom flera gånger om!
gonatt!
/S



.


Ibland kommer man på saker för sent

Jag vaknade idag med jordens illamående, och nu efter att tryckt i mig frukost mår jag nästan ännu värre. Men hoppas innerligt att de går över för idag är min sista pluggdag och som jag måste plugga för det här illamåendet gör mig nervös. Eller är jag så nervös att jag blir illamående? Aldrig lätt att veta vad som kommer först i cirkeln. Igår var de i alla fall Risk-kväll hos Viktoria och det var super mysigt även om jag bara var delaktig på ett hörn i lag "Sofia" och vi inte vann. Mot slutet var jag trött som gatan men blev glad över stämmningen, känns som den där stora familjen som man annars inte har längre. Alla sitter och skriker på varandra, skrattar och retas och busar, några dricker alkohol och andra spelar barn och drick Cola och vatten och te. Precis som de ska! Nu hoppas jag kaffe gör mig pigg igen och tar bort illamåendet! Och så resten av dagen ska jag bara tänka på världens bästa ISABELLA för det är trots allt hennes dag, och bara hennes.
Grattis skrållan ! /j



Ja, må hon leva! Ja, må hon leva! Ja, må hon leva uti hundrade år! Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva! Javisst ska hon leva uti hundrade år! Och när hon har levat Och när hon har levat Och när hon har levat uti hundrade år! Ja, då ska hon..



Du är vår allra allra allra bästa ISABELLA hoppas att din födelsedag blir minnesvärd ! 
Älskar dig! 



I thought I could ask for more from you



Jag bara älskar de här låtarna:
Billie The Vision & The Dancers – Ask For More
Billie The Vision & The Dancers – Overdosing With You .
Vad skulle man göra utan musik? Livet vore alldeles alldeles fruktansvärt tråkigt. 
Nu har jag ätit frukost och de är dags att styra upp sig själv lite innan dagen och hjärnan är laddad för inmatning. /j



Nu är det inte länge kvar...

Som jag har längtat efter denna resa! om några timmar drar vi äntligen! Till snö, sol, stämning, skidbackar, after-ski och skönt umgänge. Låter som det inte kan bli annat än succe om ni frågar mig. Att jag ska få dela det med min bästaste malin är såklart det allra bästa. Tror eventuellt att hon är min hemliga syster faktiskt, men det vet hon nog inte om. Jag kanske kommer släppa den bomben någon gång under dessa dagar, återstår att se..jag tänker mig att hon ändå ju har typ 6 syskon så ett till hit eller dit borde väl inte göra så stor skillnad?
på tal om systrar ska min fina storasyster oxå till sälen imorrn fast med jobbet. men dom skulle till nåt annat fjäll vilket de nu va...hon skulle roa sig med scooteråkning. lät ju inte helt fel de heller faktiskt. undrar när mitt jobb kommer bjuda mig till sälen? kommer förmodligen aldrig i helvete ske. men jag är inte bitter för jag ska ju faktiskt få åka dit ändå, blir lite dyrare bara :)
mammsen passar också på att ge sig iväg, fast på lördag. hon ska till åre en vecka hon. tillsammans med Mona vars söner säsongar där uppe. jag har sagt åt mamma att lägga ut lite bete hos dom 2 grabbarna..så kan jag komma och håva in nån av dom sen. vore fantastiskt. får se om hon lyckas.
kom för övrigt på att jag fyller år nu på måndag, och det känns tråkigt att vakna själv och ingen som sjunger för mig på sängen, så snälla nån av er kan väl ringa o väcka mig med lite skönsång- ja slänger ut den redan nu så kan ni suga lite på den karamellen.

soo long !



/S



Förövrigt är det nog snart vår.

Solen strålar från klarblå himmel och de är underbart även om jag bara sitter inne. Men de är ju verkligen hur skönt som helst att runt 7 vakna av att hela lägenheten lyser upp pågrund av solen, de är ju mycket lättare att komma upp då trots att man vet att de som väntar resten av dagen är plugga 24-7 bortsett från en rolig aktivitet per dag. Denna aktivitet var i måndags- träning, i tisdags- middag hos Sofia och idag- kaffe på stan med R (förövrigt tog vi bilen till stan?). Det bästa för mig är när jag kan plugga mellan 9-15 sen göra något annat fram till 17 och då kan plugga till 23. Då är jag som flitigast, för mellan 15-17 kopplar jag ingenting- eftermiddagskoma. Ja men det jag skulle säga med detta var egentligen att jag fick sommarjobbet inne i stan på hemtjänsten vilket betyder att jag slipper pendla, men att jag kanske kan jobba extra i knivsta utöver, vilket är det bästa! För hemtjänsten är betydligt jobbigare, stressigare och mer krav vilket jag behöver. Är roligare att ha ett jobb där man faktiskt måste tänka och inte behöver sitta still en hel dag. Jag är nöjd även om jag såklart egentligen skulle behövt de där ekonomibiträde jobbet i något kök på CV:et. But but! Nej eftersom jag precis är hemkommen från kaffet och är helt uppspidad så är det bäst att jag påbörjar pluggperiod 2. /j




Något färskt och lite Orvar

Bara älskar att sitta och lyssna på andra människors diskussioner när man pluggar (så man slipper plugga). Häromdagen på Eko satt jag och Bella och skratta ihjäl oss till tjejen som pratade i telefon om att hon trodde att hennes vän skulle få "något färskt" till middag av sin pappa. Jag skrattar jag bara tänker på det. "Något färskt som torsk, ska du inte få något färskt?" så malde hon vidare om att hon trodde att hennes vän skulle komma dit och räkna matte men hon förstod att de var bättra att åka hem och få något färskt. Dagens diskussion här på Norrland handlar om att Orvar (puben som tillhör Norrland) inte ska heter OrvarS utan det är en person, en identitet som vill att man ska gå och hälsa på Orvar. De har använt de ena fina ordet efter det andra om den vackra sköna själsliga Orvar. Så från och med nu vet vi att vi aldrig får kalla det s på slutet. De är väl som med BJ och alla andra namn på krogar men jag vill såå gärna få med de där S:et. Men man får väl anpassa sig till hur det faktiskt ska vara.
Dags att plugga vidare så jag får gå på "onsdagsmiddag" utan att känna att jag slöat. /j

Vi säger godmorgon och längtar till sommaren!





/S

Helg.

Det har varit en lugn och familjär helg vilket har känts jätteskönt. Inte alls känt nåt behov av att gå ut o festa och hej& hå, är glad att jag därför avstod trots vissa påtryckningar. Börjar jag bli vuxen måntro?
Igår hade jag och E som ni säkert vet en mysdag. När jag träffar henne kan jag verkligen inte låta bli att ta massa bilder på den där gullungen. det går bara inte. Vi hann med mellis på trappan, promenad i solen för att mata hästarna och leka i lekparken bland mycket annat.




Känns så skönt att jag verkligen kunnat ta vara på det fina vädret som varit de här dagarna. Man måste ju passa på liksom.
Hann med en sväng till kumla idag oxå men då stod jag mer för själva hushållsarbetet som att laga mat till de arbetande folket. Jeanette va hemma från sthlm oxå så de ju kul att träffa henne en sväng, va inte igår precis.

En mysig fika på Java med vår bästa Malin har oxå hunnits med idag. Vi har smitt planer inför sälen minsann,  åååh ska bli så roligt att jag längtar ihjäl mig nästan! Bara 3 dgr kvar nu o sen drar vi!:D

/S

Frilufsfredag

Gårdagen i kilsbergen var heeelt underbar verkligen. Kunde inte ha blivit en bättre dag, strålande sol, helt nypistade spår och klarblå himmel.









1,7 mil fick vi ihop och några rejäla vurpor- dock inte i nedförsbackarna utan alldeles när jag kommit ner för backarna.  svanskotan gillade det inte alls och det känns i min kropp idag kan jag tala om. men det var det absolut värt!
malin- kanske borde vi satsa på vasaloppet nu när vi ger oss iväg till sälen? känns som det borde vara lite pice of a cake så att säga efter denna prestation! ;)

/S

Tänk när man var liten och hade "brev" på schemat!




Kaffe ge mig mera kaffe

Jag vaknar, vill absolut inte gå upp, mitt huvud dunkar, min kropp är rastlös. Jag går upp, ska fixa kaffe och konstaterar att de är slut! Jag vill sova igen för sånt får inte hända! Jag tittar ut och de är verkligen fint väder och ICA ligger fortfarande bara ett par meter bort, men jag vill inte gå dit jag vill ju bara ha kaffe nu! Skit också, tur att jag bara har mig själv att skylla! Ha en fin lördag! /j

"Du och jag är snyggast för att vi har bruna ögon"

Igår var det grekisk afton, jag hade lagat moussaka och som vanligt när jag verkligen ska försöka anstränga mig och laga efter recept blir det fel. Hur det är möjligt är frågan. Jag skulle ha ½-1 krm med muskotnöt och jag hade i 1tsk vilket faktiskt är ganska stor skillnad på denna typ av krydda som dessutom är giftig. Men jag orkade inte göra om såsen så de fick duga och det blev bra ändå. Jag älskar ju kryddad mat så! Sedan blev det coco-glass och mango och te och under hela middagen spelades turkisk musik, "onsdagar" är den bästa dagen i veckan. Idag har jag pluggat, pluggat och sedan jobbat. Det gick bara bra och jag tror aldrig jag haft ett sånt slappt arbete men det är mysigt. Det är en dam som pratar och pratar och pratar och ser typ exakt ut som min mormor, så söt. Sedan säger hon till mig 100ggr på en kväll att jag är så söt och att jag är så fin med rosiga kinder och att jag faktiskt skulle kunna få vilken kille jag vill för att jag är så snygg och att jag borde vara upphettsad hela tiden av alla killar som jag får och att jag inte borde nöja mig med första bästa utan borde få välja och vraka. Även om de är från en äldre dam gör det mig ju faktiskt glad, speciellt efter som hon är en sån fin dam. Komplemanger är ju alltid komplemanger även om de kommer från någon halvvirrig tant (dock inte från demensavd.) så är det ju alltid något. Nej nu är jag helt slut och ska sova så jag kan sova minst tolv timmar utan att klockan blir för mycket imorgon. Godnatter alla skatter. /j

Äntligen fredag!

Idag ska åkas skidor i kilsbergen!
Nu ska det bli dags, har ju pratat om att vilja göra det hela vintern men aldrig fått till det. men nu har jag fått låna Biggans skidor så nu ska det bli åka av!
Somnade till ösregn inatt, verkligen vräkte ner men nu när jag vaknar är det strålande solsken. tack för det säger jag, känns som det kan bli en kanondag!

wish med luck!
/S



Vi föds som original men dör som kopior

Igår efter en dag med plugga på norrlands bestämde jag mig för att ta en långpromenad hem till Linnea på kvällen istället för att gå till gymmet. Så packade en liten övernattningsväska och skolpapper och traskade iväg. Bestämde mig för att prova en ny väg och var under vägen mellan ekeby, flogsta och mitt mål Eriksberg något förvirrad och övertygad om att jag lyckats gå bort mig i mörkret. Mamma som höll mig sällskap i telefonen erbjöd sig att kolla på eniro var  jag var, men precis då kom jag fram till det stora fälltet och kunde konstatera att jag inte var vilsen utan på helt rätt bana, dock var det nog en väldig omväg. Men man kan ju inte upptäcka genvägar om man inte provar omvägarna också. När jag kom fram lagade Linnea middag till mig medan jag tittade på, sedan gjorde hon fruktsallad som fick bli "min semla". Är skönt att gå dit och bli bortskämd. Efter det så såg vi på "the kid", vilket var en fruktansvärd film och som byggde på ångesten väldigt. Har ni inte sett den borde ni i alla fall se den, men var förberedda på att få ont i magen. Sen var det mysigt att få sova över och ligga på golvet och lyssna till Linnea små snarkningar och gnyningar. Hon fortsatte skämma bort mig genom att göra min frukost medan jag vaknade och sedan tog vi och gick till stan och fortsatte tentaplugget och det känns nu skönt att få lämna allt det här bakom oss imorgon kl 10. För det har nog varit mer jobbigt än intressant faktiskt. Jag ska förövrigt jobba på fredag och dessutom har jag fått förfrågan om att jobba inom hemtjänsten i city och det vore ju verkligen drömmen att slippa pendla en hel sommar och faktiskt arbeta mitt i stan! Men vi får se om de kan tänka sig att "sno" en vikare från en annan del av samma orginisation, personen jag pratade med i city skulle ringa Knivsta och höra vad de tyckte om det och skulle återkomma på fredag. Hoppas ! (även om de känns dumt att ta ett jobb och sen vilja byta till ett annat). /j

First Aid Kit – Ghost Town

Var har pysslarn Sara tagit vägen?

Var just inne o läste en en bekants blogg och blev såå inspirerad av allt fint hon hade gjort! gamla möbler i chabby-chick(för övrigt ett ord jag hatar!), men ändå. skitsnygga grejer.

Jag har senaste året/n(?)lagt alldeles för lite tid på att pyssla, måla och göra om möbler osv, sånt som jag egentligen tkr är skitroligt! kan väl bero på att jag typ inte haft nåt val efter som studierna tar all min tid typ, men nu har jag bestämmt mig för att det ska bli ändring på detta! det handlar bara om att prioritera.
imorrn är det jag som tar mig till bra &begagnat och myrorna för att kolla deras utbud. är sjukt sugen på att byta ut ikea-byrån i hallen till nån fin gammal byrå som ja ska måla om o göra fin såklart. vore drömmen.


nu ska ja sova tror jag minsann, så jag vaknar upp full energi och kreativitet!

/S


Underbara tisdag.

Idag är första dagen på x- antal veckor som jag är ledig på riktigt och inte måste/behöver ha något med c-uppsatsen att göra överhuvetaget. den skickades in kvarrt i 12 inatt och nu väntar vi på onsdag på besked om den är tillräckligt bra att gå upp med.
det är en underbart fantastisk känsla och jag vet att vi har gjort vårt bästa. jag ska verkligen njuuuta av den här dagen. bara vara.
ska nog börja med att röja upp här hemma, det har verkligen blivit eftersatt senaste tiden, diskbärget har återigen växt till näst intill oövervinneliga höjder. liksaså dammtussarna och gruset i hallen. men vet ni vad? det gör absolut ingenting, känns faktiskt lite roligt att få sätta igång och göra fint för det innebär i alla fall att ja slipper plugga. :) ska nog på stan i em med E oxå. jag ska UNNA mig minst sagt.

Gårdagen var en form av rekord vad det gäller maratonpluggning både för min och christoffers del.  ja kom till han kl 9:00 och åkte därifrån 23:50. därimellan hade vi bara haft 2 matpauser på cirka en halvtimma vardera. resten satt vi verkligen och pluggade oavbrutet och supereffektivt. vi klappade varandra på axeln när vi skiljdes åt och berömde varandra.
sen tog jag taxi den långa biten mellan lillåstrand och slottsgatan, man skulle kunna tro att jag drabbats av någon form av hybris eller prinsessfasoner som E, men icke, det var min mor som fick mig att lova att använda detta färdmedel så sent på kvällen. det var en trevlig chaufför och hem kom jag också så jag är nöjd.




/S

Hon är 23 år och mormor

"Hon blev mamma när hon var 13 år.

Nu har hennes dotter också blivit mamma, bara 11 år gammal.

– Jag hade önskat något annat för henne – och för mig, säger Rifca Stanescu, som blev mormor vid 23."

Hur är det ens möjligt? Det är ju helt galet. Tänk er om vi skulle varit mormödrar.

Jag hade inte ens kunnat få barn när jag var 11 och knappt när jag var 13 heller för den delen! 
Idag ska jag äta semla och njuta av att inte vara mormor. /j


Välbalanserad kost > välmående > god prestation > mindre skador > inga näringsbrister > mindre inflammationer

Ätstörningar hit och ätstörningar dit. Kcal hit och kcal dit. E% hit och E% dit. Fysisk aktivitets nivå hit och fysisk aktivitets nivå dit. En väldigt massa tal hit och en väldigt massa tal dit. Elitidrottare hit och elitidrottare dit. Man blir ju koko i huvudet, dels vill man sluta äta och dels vill man träna. Samtidigt som man dels bara vill äta, dels inte träna alls. Jäkla balans däremellan när det enda som egentligen spelar någon roll är att man äter sunt, balanserat, allsidigt och har en moderat kosthållning. Dessutom behöver man inte ta några kosttillskott för som sagt det handlar bara om en bra kosthållning så är allt fixat, du får till och med äta godis för de är ju kolhydrater och de behövs! Det är detta jag ska säga på min muntliga tenta på torsdag och så ska jag avsluta med "man kan inte stöpa alla efter en form" och sen gå därifrån. Jag tror det funkar ! Just och så måste jag tillägga att det inte bara handlar om kosthållningen utan vätskebalansen också, man bör dricka mer än man tror, det är också viktigt om man är elitidrottare i alla fall. /j

Snö snö snö snö , välkommen mer snööö


En lördag med E.

Fförra helgen bakade E & jag negerbollar medan övriga familjen snickrade på övervåningen. Hon var sjuk om ni undrar varför hon är aningens rödblommig om kinderna och inte ser så jätteglad ut. Men hon gillade de ändå även om hon vägrade själva rullandet eftersom hon är livrädd för att bli kladdig och smutsig. prinsessfasoner.





Hon gillade för övrigt själva pärlsockret bäst och eftersom jag är en moster som skämmer bort fick hon äta så mkt hon ville av det som var kvar efter att rullandet var klart. sockerkick delux.
tänk att man kan älska en sån här liten varelse mer än nåt annat. kärlek till sina familjemedlemmar är nåt utöver det vanliga minsan.

/S

Bryt ihop och kom igen.

I måndags började jag veckan med att drömma om D, det var fint men jobbigt då jag behövde välja. Tisdagen fortsatte jag med att drömma mardröm i form av sanering i ett hus som slukade utvägar och låste in mig, det var alldeles fruktansvärt och jag vaknade svettig och med kalla kårar efter ryggen. Allt jag ville var att somna om för att vakna till solen igen, för vågade inte öppna ögonen och önskade att det hade funnit någon som jag kunnat skrika på så som när man var liten. Eller alternativt att jag hade haft en såndär liten nattlampa som jag alltid haft tänd som liten. Men de var kolsvart och ingen fanns och jag kunde verkligen inte våga somna om. Jag har sedan sovit med en rullgardin uppe resten av veckan för att slippa mörkret. Det är ju galet, mycket galet när man är dryga 24 år. Det har i alla fall satt sina spår på mig resten av veckan då D hört av sig osv. Ikväll var en sådan kväll då allt brast och det är faktiskt bland de skönaste som finns när man inte kan rymma, måste ta det och när de väl gått över och man bara kan gå vidare från obehaget. Har nu sett Alice i underlandet, melodifestivalen och väljer på att se A lot like love eller the social network. 

Nu vill jag ha vår på riktigt, sol och ljus och blommor! 

Pernilla Andersson – Bränn mina vingar


”Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra på allting och de kloka är så fulla av tvivel”

För någon vecka sen spillde jag kaffe över hela min köksmatta, i förrgår tappade jag mobilen i golvet så att vibrationssignalen blev något kraslig, direkt efter spillde jag mjölk över hela mobilen så den slutade fungera för en lite stund men kom snällt tillbaka till livet, idag började jag denna fina dag med att spilla gröt över hela köksmattan (som var nytvättad). Och allt började nog egentligen med att jag spillde tomatsoppa på datorn så att mina USB-portar inte riktigt vill funka längre. När jag väl börjat klanta mig och göra sånna saker verkar det som om det inte finns någon hejd och värre lär det väl bli med åldern och med mina skakiga händer. Har i alla fall lärt mig att ta lite mindre i tallriken och i glaset för det kan ju vara det som är problemet- jag är alltid för hungrig och orkar inte ta två gånger ! 
Nu har jag ätit min gröt och ska göra ett försök med att dricka mitt kaffe utan att spilla innan jag ska börja dagens plugg och sedan ta mig till norrlandsfika. Jag hoppas det finns kladdkaka för som jag är sugen på kladdkaka! Och imorgon vill jag nog ha pannkakor för som jag är sugen på pannkakor. Man kan nästan tro att jag är gravid, men icke! 
Ha en strålande dag! /j

Natten.

Måste bara berätta vilken otroligt trevlig natt jag haft på jobbet. Inatt var vi jämna par, killar som iva-sköterskor och vi tjejer som undersköterskor, en mkt bra kombination! det är så kul att träffa dom man jobbade med i somras.
det är så bra för det känns verkligen att vi alla tkr de är kul att jobba ihop, en sjukt bra stämning blir de. man skrattar, skämtar och jobbar om vartannat. det fina i kråksången är att alla vet att det plötsligt kan bli en akut situation och då skulle tillvaron bli helt annorlunda. men det känns tryggt att jobba med så kunniga människor för jag vet att dom då skulle veta exakt vad som skulle göras.
Idag har jag dessutom sovit bra, till skillnad från igår, och sen varit hos c och skrivit ihop en metoddiskussion såhär på fredags em/kvällen. nu ska erika o ja ha mys!

kärlek till er!
/S


Tio goda råd för att bli arg och fet...


1. Sov oregelbundet och för lite.
2. Ät en jättemåltid sent på kvällen.
3. Ät på natten.
4. Hoppa över frukosten.
5. Småät hela tiden.
6. Ät oregelbundet.
7. Hoppa över måltider i tron att du 
förbränner fett.
8. Ge efter för lusten att äta mycket 
på hösten.
9. Se till att ha ett dagligt överintag av
kalorier.
10. Undvik fysisk aktivitet

Jobbelijobb

Då var jag här igen. Jobbar natt på TIVA, första gången sen i somras tror jag och det känns kul och än så länge är jag hyffsat pigg, men är ju 5 timmar kvar så risken finns att de kommer gå utför. Det är svinlugnt här nu, patienterna sköter sig finfint så de finns inte direkt så mkt att göra...lättförtjänga pengar kan man ju tycka. och visst är de väl så...men de är lite segt i längden att hålla sig vaken när man inte gör så mkt..men har iaf väldigt trevliga arb.kamrater så är så länge går de ingen nöd på oss. 

Om jag ska fortsätta ordbajsa lite kan jag ju berätta om min dag. vi hade ju handledningsseminare imorrse, det gick helt okej, ungefär som förväntat. så nu ska vi jobba häcken av oss för på måndagkväll ska vi lämna in uppsatsen till handledarna för bedömning om vi får gå upp med den vid det första tillfället. vi ska iaf satsa på det och så får vi se hur långt det räcker. men vore ju oundvikligen grymt skönt att få det avklarat.

urk vad jag känner att det här blev ett riktigt tråkigt inlägg. men antar att det lätt blir så när man bloggar såhär dags. (om man inte är full vill säga).

/S

Ny dag, nya möjligheter

Idag mina vänner har jag glädjen att berätta att jag mår bättre igen. men det inte sagt att jag glömt och släppt och gått vidare, men jag känner mig helt klart bättre till mods.

Jobbade hos M igårkväll, och sov sen kvar hos pappsen. kände att jag behövde det.
älskar att komma dit för han pysslar alltid om mig lite extra och skämmer bort mig sådär som bara en pappa kan göra.
för att döva mitt samvete efter helgen och för att visa min uppskattning åkte jag med blommor till mamma i söndags, och jag ville ju inte vara sämre mot pappi, så på förmiddagen tog jag en promenad upp till brickebacken och investerade i lite tullipaner som överraskade honom när han kom hem. han blev glad :)

och vem stötte jag på däruppe (precis där man går ut innan man kom in i matsalen ni vet,) jo kjell-arne aka kjella i egen hög person! han såg ut exakt som han gjorde på vår tid, förmodligen hade han även samma t-tröja och gråa mysboxor som då förmodligen har väl inte kortbyx-säsongen börjat än, är väl från april till november den sträcker sig om jag inte missminner mig?
var kul att se han iaf och han hälsade glatt, och jag blev sådär nostalgisk av att visas där uppe som vanligt !

imorrn är det handledning med lärarna, håll tummarna för oss.
/S

Se upp, det finns idioter överallt

Imorse när jag var på väg till Norrlands höll en gammal tant på att bli överkörd, det var så att jag hann bli rädd och stackars tant fick en lättare chock. Var riktigt läskigt. Först kom en buss och bakom den en bil som förmodligen var trött på att åka efter bussen så han ville köra om. Bilen gasar och åker om bussen på motsatt trafiks körfällt vilket innebar på andra sidan av refugen och övergångsställena, som är nästan mitt i stan (utanför ICA vid mig). Han tänkte alltså gena om bussen precis vid två övergångsställ där tanten precis skulle till att pasera och gå över det ena. Idiotbilen hann inte ens om bussen så det slutade ändå med att han fick tvärnita. Men gjorde senare ett liknande försök längre bort på gatan. Om han inte hade kört så fort hade jag tagit registreringsnummret och ringt polisen. Förmodligen hade de inte brytt sig men tanten kanske hade blivit lite gladare. Stannade en kort stund för att prata med henne innan jag fortsatte min dag som vanligt och hoppas hon också gjorde de. Men fy vad de finns gott om i d i o t e r, man är då aldrig säker! Nu är jag så trött att jag ska ta och borsta tänderna och snart gå och sova. Godkväll och godnatt. /j

RSS 2.0