så trött man kan bli.

Min dagskvot av tålamod hade tagit slut för läääänge sen denna kväll. då ringer emil och snicksnackar lite om allt mellan himmel o jord, o avslutar med att erbjuda sig att laga en middag åt mig!
somliga vet exakt vilka knappar som ska trycka på. detta var precis den typ av uppmuntran jag behövde. saanks! återstår bara att se när/om middagen blir av. 
 

imorrn ska vi roa oss med att granska de andra i gruppens arbeten, bakrund och metod, syfte är det so far som gäller. här ska sågas! mohaha. nejdå.


så mysigt va de o träffa sannis igen, va inte igår precis.


den obligatoriska fulminen var på såklart. även isak har varit saknad, och gissa vad, han erkände att han saknat mig oxå minsann.

sov gött
/stockan

ps. middagdsdejt med malin var såklart oxå en uppmuntran i sig, tro inte att ja glömt bort dig ;) ds.

Familjen

Vems lilla hjärta flyger skator och silverskatt Högt över skog och städer ett skep kommer lastat älskad på väg till toppen hatad när man är där höjd över alla tvivel men ändå den samma Vems lilla hjärta flyger lång ifrån perfekt vissa gör allt för pengar på toaletter Vems lilla hjärna flyger vingar av fint och sprit suddar bort sura miner sirener och blåljus stället tar tusen själar bastrumman kräver liv tvåtusentalet backar det här är från början Vems lilla hjärta flyger i pepparkakeland hjärtat med häxor flyger ute i natten.
Ibland tycker jag att det är bättre att berätta än att hålla tyst till det att någon annan frågor. Däremot förstår jag och är likadan själv. Sådan fader sådan dotter ! /j


Vi tog bilen, packade in oss, hämtade upp en 6e person, köpte korv på Willys och åkte till Fjällnora för en riktig familjedag.






Trotts dusch luktar jag fortfarande inrökt men det luktar nästan gott och man blir så där härligt trött efter att varit ute och grillat korv. Det enda som saknades var en Lotta som kunde dragit lite läskiga historier... Men jag älskar familje-utflycktsdagar. Nästa gång ska vi åka dit och vara där en heldag och hyra skidor eller skridskor också för sjön var väldigt fin. Nu ska jag krypa upp i soffan och dricka te. /j

Hand i hand

Har glidit runt i myskläder nu i två dagar och bara hängt med folk, städat och tränat istället för att göra något vettigt i skolan. Jag har bestämt mig att hoppa av Kost C och plugga ett halv år längre istället så jag eventuellt kan göra praktik i höst och skriva uppsatsen med folk jag faktiskt känner och vill skriva med. Efter en loddag hemma idag tillsammans med M så tänkte jag i alla fall att jag skulle ta mig ut för att kolla handboll med bästa Linnea och bestämde mig för att prova mina gamla blå favorit byxor. Så drog på mig de, drog upp dragkedjan och konstaterade överraskande att de gick igen utan att ens ge mig andsvårigheter. De satt väldigt bra och jag provsatt i dem och konstaterade att inte ens då fick jag andsvårigheter, eller riskerade att de skulle spricka. Underbara känsla ! 2 år har vi varit ifrån varandra men nu kan vi åter göra stan och gå hand i hand, dock är de ganska vida nertill och kräver en in-sy-ning. Så den dag jag lyckats komma fram till hur tusan man får tråden på underkapseln till symaskin så ska jag sy in dem och de övrig gamla byxorna som är på tok för vida. Tiden går fort och modet hinner definitivt ändras på två år. Och om jag ska gå tillbaka till handbollen så var de trevligt, vi drack ett glas vin och åt mat och kollade på Linneas blivande man och jag kollade på småkillarna på o'learys och konstaterade åter igen att tiden går fort och jag börjar bli gammal men att min smak på killar inte åldrats en dag, vi går inte hand i hand helt enkelt. Men om två år kanske vi växt i varandra igen som jag och byxorna? Vem vet! 
Nu är Skavlan slut och jag ska sova för imorgon är en ny dag med strålande vintersol, hoppas jag ! /j



Livet kan inte vänta.

Har just läst delar i boken "livet kan inte vänta" och tårarna rinner nerför kinderna. är det verkligen den där hemska sjukdomen och de som drabbats jag vill jobba med? klarar jag det?

var lite i valet och kvalet om jag skulle låna boken eller inte. just för att jag visste att jag skulle bli så berörd när jag läste den. men ska jag nu jobba inom sjukvården kan jag ju inte hålla på och dalta runt och undvika jobbiga saker.
face the fear. inse att livet inte är någon dans på rosor varje dag. om det är en dans varannan dag så kan jag väl vara nöjd med det? jag lever ju iaf, till skillnad från dom här tre kvinnorna. 
som vanligt är mina blogginlägg tvära kast om allt mellan himmel och jord. men det är ju just så livet faktiskt är.



                                                     
kärlek
/S

Grattis i efterskott!

Vår kära Erika :)
för att fira detta har jag&jossan ikväll överraskat henne med en färjestad-brynäs match i karlstad, erika är nämligen förmodligen brynäs största (och enda?) fan så detta tyckte vi var en utmärkt present!
det tyckte erika oxå, speciellt eftersom brynäs faktiskt vann matchen. till jossans stora förtret. 
själv satt jag mitt emellan dessa 2 hängivna hockeyfans och visste inte riktigt vilket lag jag skulle hejja på. har inbillat mig att jag håller på färjestad tidigare bara för att det typ är det enda laget jag vet som spelar i elitserien och som jag faktiskt sett spela tidigare. och för att jag ju faktiskt var värmlänning för ett tag i mitt liv (iaf på pappret) och då är det lätt att dras med liksom. ikväll stod jag dock lite mitt emellan som sagt, har dock informerat erika om att jag alltid kan köpas så det återstår att se var mitt hjärta hamnar tillslut.

"matchens" höjdpunkt var färjestads egna hemmalåt som spelas innan matchen drar igång. en fantastisk bit minst sagt. spelar den på högsta volym nu och drömmer mig tillbaka litegrann. sen gillar jag ju även starkt när alla sjunger nationalsången, oxå det innan matchen. är ju så sällan man får göra det nuförtiden så det gäller att passa på när tillfälle bjuds!
konstigt va, förutom de alla slagsmål som ju alltid är roliga att se, så var dom bästa upplevelserna innan matchen ens hade hunnit börja, och ändå väljer jag att betala närmare 400 kr för att se en match och dessutom betala resa dit 10 mil enkel resa. varför då kan man ju undra? jo för det är så härlig stämning och det är nåt speciellt med att gå på hockey. det går inte att beskriva, måste upplevas..att dessutom göra det med dessa fina flickor går ju inte av för hackor. drömmen helt enkelt!
just ja, måste ge en extra eloge till pappa tommy?, jossans fina pappa som hade lagat världens godaste plankstek till oss när vi kom och stannade till i kga för en liten matpaus. hennes föräldrar är verkligen gästvänliga minst sagt och mycket trevliga, sånt gillar vi :)






Nu tackar jag för mig, imorrnbitti väntar ytterligare en dag med effektivt uppsats skrivande, nu köööör vi!
natti!
/S:)



Love and other drogs




Dagens äckligaste.

Letade fram röda vinbär i frysen som legat där sen i sommras. när jag häller ut dom i smeten kommer det ett högst ovälkommen "bonus" med ner i kakan.
-en fryst tvestjärt!!

alla som känner mig vet hur fruktansvärt mycket jag ogillar dessa hemska varelser, ungefär det värsta jag vet på denna jord!!
att dom dessutom har mage att ta sig in i min lgh, in i min frys och ligga där bland mina vinbär tar verkligen priset!

fruktansvärt äckligt !
dom borde utrotas från vår planet.

/ en upprörd S


Äckligt äckligaste Uppsala

Helgen var supermysig med de finaste, allt var på topp men det fanns vissa äckligheter under helgen:

1. Palermos alkoholgäng, den där gubben som slickade sig så där äckligt runt munnen när han såg oss (60plus)
2. Palermos alkoholgäng, den där killen som verkligen sökt ögon kontakt och stirrade på oss och sa till bartendern att vi nog var riktigt bra tjejer när vi gick (40plus)
3. Toaletten jag fick låna lite akut på staden dagen efter mitt alkoholintag. 
4. Dateing paret på fiket, där tjejen dissat sin kompis i Gävle för att vara med en kille i Uppsala. (de var inte äckliga men tillhörde helgens speciella)
5. Lukten av sönderbränd plast/skärbräda

Sen måste jag också nämna en till
6. Den gubbe som jag och Sofia gick förbi på vår promenad igår som ställde sig, precis när vi gick förbi, för att kissa i en snöhög. (40plus)


Nu ska jag åka på studiebesök i en förskola och deras kök, spännande. Sen blir de plugg plugg plugg och bio med Linnea. Ha en fin dag! /j



Döden.

De här med att leta vetenskapliga artiklar på engelska är verkligen inte min grej.
Känner redan att mitt blodtryck stigit flera decibell och desto mer lär de väl ha blivit om sisodär 10 veckor.
dessutom känns de som våra lärare är ute efter mig personligen!! varför just jag gud?
imorrn jävlar ska vi hitta dom där jävla artiklarna om det så är det sista ja gör. eller christoffer gör.
/S

Lööööv!








Glädjespridarna!
/S

Fröken Björkman, Fröken Lundh och Fröken Eken/Lohse = Familjen träd


Jag vet vilken dy hon varit i


Helgen var kommen och min första super effektiva vecka är avklarad. Hjärtat slår lite snabbare än vanligt, det är lite svårare att varva ner, magen mår galet men på det hela taget har det funkat bra. Har hunnit med kalas hos världens bästa Sofia och igår även träffa R, som vän. Att jag sedan har fått strunta i diverse nollning och utgång gör mig inte speciellt mycket även ifall det är tråkigt. Jag har sagt att jag inte ska dricka förens jag är klar med kurserna. Dock kanske det spricker redan idag när bästa Sara kommer och gästar Uppsala! Men är det värt, det blir kul! 
Nu ska jag försöka hinna damsuga innan hon ska hämtas vid bussen. Vet inte om det är så uppskattat av grannarna dock men jag måste. /j


Sova gott.

Här ligger jag i sängen och har det bra. Lyssnar på min sova-musiklista o njuter av att kunna ha med mig min alldeles egna datorn i sängen utan några som helst sladdar, måste nästintill vara en historisk händelse faktiskt!

Tänk att en vecka som började och fortlöpte riktigt dåligt och urtrisst kan sluta med att jag har en sån bra känsla i kroppen.
Har en liten aning om att det kan hänga ihop med att jag imorrn tar mitt pick&pack och beger mig till uppsala.
Jag ska få uppleva studier på en helt annan nivå än jag är van vid, nämligen på en riktig nation med 2 riktiga pluggisar- kan ju inte bli annat än succé resultat tänker jag. och då tänker jag främst på C-uppsatsens kommande resultat förstås!
givetvis ska vi göra annat än plugga oxå, mest ska vi ju bara umgås och njuta av varandras fantastiska umgänge, kanske blir det även en klack eller två att slå i taket, vad det jag? 

Har jag fått hoppa in och jobba på TIVA ikväll, har jag nog inte gjort sen i november så de va verkligen på tiden. de gick finfint och ja hade en jättesöt liten farbror att förbarna mig över så de va inte alltför anstängande såhär på en fredagskväll.

Nu ska ja läsa min braiga bok en stund o sen sova som en stock innan klockan ringer när det är dags för tåguppstigning!

Tjingeling!
/S


Uppmuntran I


Snart är det vår !

När Sara tappar rösten, och jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv!
Det är väl uppmuntrande?

fyraorsakerattdennadkommerblidentråkigastepålänge.

härmed lovar jag att försöka genomföra dessa saker:
- skriva CV
-kontakta potentiella arbetsgivare
-diska
- strukturera upp alla gamla räknigar och försäkringspapper då den pärmen är så full att den gått sönder= typ 5 års tråkiga papper ligger hullerombuller istället för att sitta i ett fint register som de gjorde från början.
- skicka kort på framkallning(detta kan dock vara ganska roligt)

all form av uppmuntran är välkommen en dag som denna bara så ni vet.

/S


Börjar bra II

Inte alls, faktiskt väldigt väldigt dåligt. Sämre än jag överhuvud taget kunna tänkt mig.
Självklart trodde jag inte att detta skulle bli lätt detta med 200% men inte så här! Vad med alla andra som klarat det? Varför kan inte jag gör det också? 
Min dag började i alla fall med att jag vaknade halv 7 för att ringa och säga hejdå och lycka till till min lillebror som idag åkt till Colombia med en helt okänd tjej för att göra sitt projektarbete. Därefter jag gick upp, och kände att kraften kom till mig och att detta kan bli en bra nystart. Fixade mig, cyklade till skolan och det var väl här allt började. För att cykla var ju rena omöjligheten! Genom svettig kom jag fram i tid som tur var och satte mig ensam på en rad. Kände mig definitivt som det svarta fåret (fast vit eftersom jag var den enda med vittröja i klassen och dessutom var den kritvit och att plugga kost är inte som att plugga ekonomi där alla har snygga kläder). Introduktionen gick bra och det kändes ganska kul bara jag kan hitta någon att hänga med, eller som vill släppa in mig i deras häng eftersom det redan är två tajta klasser jag läser med.
Åkte sedan till läkaren som konstaterade att min skräck inte var pågrund av några inre-fel i alla fall. Och som vanligt är det väl alltid min hypokondri som framkallar denna olustiga, hemska känsla som sprider sig i kroppen. Han tyckte jag skulle gå till någon annan istället och jag blev bollad vidare. Så under denna tid missade jag 2 lektioner och jag gav mig tillbaka till skolan för att gå på kursintroduktion nummer 2 (och missa ytterligare en lektion) och här föll det mesta samman. Jävla kärring till lärare! Hon förstod inte hur jag ens kunde tänka mig tanken och såg inte hur jag skulle kunna lösa detta över huvudtaget. Jag skulle behöva göra ett antal restuppgifter vilket hon ansåg omöjligt, för hon kan ju inte sitta och göra en massa uppgifter för mig för att jag inte kan delta på alla lektioner. Gick sedan tillbaka till den andra klassen för att gå på en obligatorisk lektion som skulle innehålla ett seminarium eller något. Men när jag kom dit till 14 då den skulle börja, då slutade den. "Jaha" sa jag, "har jag fått fel schema?" "Nej vi var bara lite tidiga, så du får göra en rest, jag trodde alla var här redan" sa då läraren. Kärring nummer 2 tänkte jag, nere på golvet! Jävla inställning! Förstår ju att de inte kan kompromissa med mig men ska en person t.ex. aldrig få missa en enda obligatorisk grej när alla lektioner tycks vara det? Man kan ju faktiskt vara sjuk också och dessutom tycker jag att man kan behandla elever med respekt och försöka säga saker på ett snällt sätt.
Skulle sedan handla böcker varav varenda var slut, vilket var pricken över i!

Nej men jo så att det känns ju kul och lovande det här, verkligen. Har i alla fall gjort restuppgiften och skickat in den nu. Har även sålt mina fek-böcker och gått vidare från den terminen, och börjat på en inlämningsuppgift som ska in på fredag. Vi får väl se hur detta urartar sig helt enkelt och ta en dag i taget. Men jag vill ju vissa kärringarna att jag faktiskt kan klara det här just bara för att de tittar på mig med en sån hemsk blick och säger att jag inte kan det.
Man kan om man vill! /j

Börjar bra.

Med en supermysig helg hos malin i bakhuvudet är det nu dags att sätta tänderna i den stundande C-uppsatsen.

Började dagen med att försova mig, vaknar kl 8 när jag egentligen skulle varit i skolan redan, dock är det första gången på dessa 3 år som jag faktiskt försover mig så nån gång ska väl vara den första.
lite illa valt tillfälle kan man dock tycka då intro inför detta nätta lilla arbete känns ganska viktigt.
menmen, missade inte så mkt iaf, o nu är jag åter på hemmaplan för att vänta in min kompanjon christoffer.
vi ska sätta oss ner o prata igenom och förhoppningsvis komma fram till vilket ämne vi ska skriva om, och tydligen göra en planering som ska vara inne kl 8 imorrnbitti. så nu är det bara att kööööra!

hörs&ses om 10 veckor då!

/S

"Det ska vara något hårt här"

Jag skippade tentan igår och tänkte mig istället att bara ladda för tentafesten som egentligen bara blev en klassfest istället. Tveksam från början om jag skulle gå dit eller till något av de andra alternativa förfesterna bestämde jag mig ändå för att gå för kunde ju vara super kul. Jag hänger aldrig med kostklassen, inte sen nollningen för ett och ett halvt år sedan. Och jag gjorde ett bra val, för så kul det var natten lång. Vi var dock bara 6 stycken pigga som gick ut på BJ men räckte bra. Dansade natten lång och när jag som minst anade det så fick jag lustigt nog ragg, eller det lustiga med detta var att det var en tjej. Vet inte om hon bara var trevlig och väldigt gärna vill säga vad hon tyckte eller om det var ett vad eller om hon var skitfull och kände sig ensam eller om hon faktiskt raggade. Men hon ville prata med mig och frågade allmänt massa saker och hon ville dansa med mig ganska nära och jag har aldrig sett henne förut. Lustigt var det men får se det positivt, hon tyckte att jag var "väldigt söt" och sa det så jag blev smickrad. Nu ska jag gå till Sofia och äta pizza och kolla på DH hela dagen. /j

En Linnea och en Johanna dag

Imorgon har jag tenta, den allra sista på denna hemska hemska kurs, hjälp vilken lycka ! Dock har jag allt annat än pluggat till denna tenta. Inte en endaste minut idag, kanske några igår men inte många. Känner mest att jag struntar i det. Orkar inte bry mig längre. Så idag har jag istället roat mig. Linnea väckte mig imorse med förslaget om att gå ut och äta frukost. Jag övervägde och tackade ja. Blev frukost på Norrland. Efter det har jag även varit på besök hos fröken BM som sa att jag inte behövde vara orolig, visar sig förmodligen på måndag. Efter så gick jag och Linnea på stan från 11-16. Tro att vi har shoppat upp alla pengar vi inte tänkte shoppa upp. Men hoppas jag de var värt, om inte annat behövde jag hennes prat för att stilla mina egna tankar, så var väldigt mysigt. Vi han även med en lunch däremellan på stan också.
Men jag har trotts allt tänkt att skriva tentan imorgon så kanske bör göra litet försök att plugga in något till imorgon nu. Men har trotts allt hela dagen imorgon också eftersom vi skriver först kl 18-20 så två poäng borde jag väl kunna lyckas få. Vila först. /j

Tjugondaknut?

Är det idag det?
Hur som helst har jag nu städat ut julen ur min lya, med visst vemod ska dock erkännas, men trots allt känns de ganska skönt att bli av med den där sk. granen som bara var lite bruna kvistar numera, med en grön matta under.
Nu väljer sara istället att se fram emot att få göra vårfint och köpa tulpaner och krokusar som ska få fylla tomrummet efter julen.

Idag har jag även slagit på stort och varit i skolan faktiskt, vi har haft examinationsseminarie på arbetet vi skrev nu runt jul, och tänka sig det gick ganska bra minsann och var en riktigt intressant upplevelse att höra vad de andra skrivit om.
Så nu återstår bara att ladda om inför C-uppsatsen som drar igång på måndag- tjoho!
måste erkänna att det känns liiite tungt att B just blivit klar med sin och vi har inte ens börjat..menmen de blir nog bra bara vi kommer igång!

Har allvarliga planer på att åka och hälsa på vår bästa M i helgen i linkan, de gäller ju att passa på när vi båda är lediga och på hemmaplan, för snart kommer hon flytta alltför långt ifrån oss! usch vill inte ens tänka på det.
har bara den lilla detaljen kvar att ragga upp en bil. piiiice of cake som jag brukar säga.

Just ja, igår var sofia o ja på ett nytt projekt i gamla kära Immanuellskyrkan. Under ledning av min allra bästa favorit Pelle Ankarberg ska vi få lära oss gospel med Elvis-låtar. Kan ju sluta hur som helst men jag tror de kommer bli skitbra. Det är SÅ kul och inspirerande att få lyssna på honom, inte elvis då utan Pelle. Han har en sjukt bra röst och är så musikalisk att man liksom bara sitter och lyssnar och njuter när han sjunger igenom de vi ska sjunga, och då anstänger han sig förmodligen inte ens för att det ska låta bra! Han har gjort och sjungit musik till flera disneyfilmer och jobbar ständigt med Sveriges artistelit så då förstår ni ju att det är lätt att bli Pelle-frälst ;)
Galen kille.
wellwell, nog om Pelle!


/S





Confessions.

De senaste 2 dygnen har fröken L hunnit med både de ena och det andra.
Det har varit fullt av överaskningar men även saker som kanske inte var så förvånande när det gäller mig själv när ja tänker efter.

Åkte till kga igår, först besökte ja emil en sväng för att se hans framsteg i sin lgh som han håller på att renovera för fullt. näst intill klart var det nu och mycket angenämt att vila ögonen på. iaf vissa saker. kanske inte fläkten i köket då men den vet han redan att jag inte gillade.
Sen besökte jag P för att ge han en rejäl omgång i Geni-spelet, vi hittade inte TP som var den ursprungliga planen att vi skulle spela. jag är dock väldigt glad för att vi spelade geni ist då jag tog hem storvinsten och numera titulerar mig som fröken Geni-Lundh. underbart! jag som trodde jag var urusel på allt vad geografi och historia minsann. men det fanns nån som var sämre uppenbarligen.

Det finns för mkt som påminner om allt det gamla som varit. trots att du är så olik på många sätt finns det så mycket som är alltför lika. gillar inte alls att det är så men så är det. det går inte att ändra på det som varit och alla minnen. hur mycket jag än försöker förtränga så går det inte.


Nyss hemkommen till storstan igen blev jag erbjuden att följa med som smakråd när en viss kumling skulle titta på soffa.
hann knappt inte bli nervös för de gick så snabbt alltihop men de va trevligt om än lite otippat och ett annorlunda sätt att träffas på.
återstår att se vad de blir av det.

/S










Back to reality

Sitter och tittar ut genom fönstret och ser bara gråttgråttgrått och så massa is på gatorna. känns inte helt okej.
jag som tänkte att jag skulle få komma hem till massa vit snö och solsken, det hade varit mycket trevligare.
nu längtar ja istället nåt så väldigt tillbaka till el gouna o vårt fina tillvaro där.
men underbart är kort, och det är lika bra att jag anstränger mig för att trivas i den här tillvaron också eftersom jag lär bli kvar här ett bra tag framåt!

helgen blev bra även om det mest kändes som jag gick runt och var trött och kände mig konstig i huvudet, mer än vanligt. tror minsann ja drabbats av lite jetlag lr va de heter? men idag mår ja iaf bättre och är inte lika trött. dock har jag drömmt väldigt mkt konstiga saker sista nätterna, det gillar jag inte alls. bland annat om mr P och hans familj, och om familjen lohse och fam leissner som ansåg att det enda jag gjorde var att färga håret=S varför drömmer jag sådant kan man undra?


vår semester blev precis så härlig som jag hade förutspått. till och med lite bättre tror jag eftersom ingen av oss blev magsjuka vilket vi hade räknat med. detta får vi nog tacka handspriten för då vi hade två operationssystrar med oss och dom om några vet ju hur noga man ska vara med handhygienen. att inte ens borsta tänderna i deras vatten och att knapra magpiller i förebyggande syfte gjorde nog sitt till oxå.
att alla var förkylda någon gång under resan gjorde inte så mkt, för trots allt är de ju mkt trevligare att va förkyld i värmen än i kylan hemma.

sol och bad var bäst vid poolen å hotellet, mamma och jag besökte "vår" strand som låg en bit bort en dag, men det var inte så badvänligt där så vi föredrog hotellets egna strand och pool ist.
förutom att roa oss med detta var vi på 2 dagsutflyter oxå, dels en snorklingtur ut på röda havet kombinerat med sol o bad på en öl, den dagen var lätt en av de bästa. har helt klart blivit snorklingfrälst efter detta. är så glad att det blev av för efter den dykarkurs jag deltog i på västkusten en sommar som inte alls var spec rolig, det regnade, var bara lera på botten typ och man såg ingenting, har jag nu fått en helt ny bild av vad livet under vattenytan egentligen kan erbjuda. underbart!

på onsdagen gick vi upp 3 på natten för att åka en lååång busstur till staden Luxor där alla dom gamla faraonerna är begravda och besökte några olika gravkamrar. den ena var minst sagt lite olustig att gå in i, inget för dom med andningsbesvär om man säger så. först en trappa rakt uppåt och sen en låååång trapp rakt ner i berget och sen en låång gång rakt in i berget, det fanns typ ingen luft alls där inne, man fick direkt typ ont i huvet, plus att det var trångt av allt annat folk som var där, jag kände mig aningen stressad innan man återigen kunde ta sig ut och ta ett djupt andetag. frisk luft har aldrig varit så god som då :) men ändå kul att ha sett och besökt dessa mkt speciella gravar och se alla fantastiska målningar på väggarna. man förstår ju inte hur gammalt de egentligen är och att människor faktiskt har gjort de där.
följande natt vaknade jag av att jag hade frossa som jag aldrig upplevt tidigare. tog mig upp på toaletten och trodde jag skulle ramla av för jag skakade så. sjukt otäckt. då var ja ynklig vill jag lova, hade inte mycket till övers. mamma klädde på mig dubbla tröjor och byxor, luva, dubbla täcken med handdukar ovanpå och slutligen kröp hon själv ner under täcket för att värma mig. jag fick ipren som slutligen verkade och skakningarna lugnade ner sig. vaknade sen på morgonen och var kokhet av alla kläder men kände mig då typ bra igen. skitkonstigt hur man kan bli dyngsjuk så snabbt och sen bli frisk lika snabbt igen.
vi har en teori om att det var de snabba skiftningarna mellan kyla och värme tillsammans med en lång resa och lite sömn föregående dyng som orsakat det hela. hur som helst var det väldigt obehagligt.

en stor guldstjärna ska iaf vår egna lilla hassan som jobbade i restaurangen få, då han kom upp och knackade på dörren då mitt i natten för att ge mig myntate då han hört att jag var sjuk, och jag vet inte hur många gånger han följande dag frågade hur jag mådde och vad som hänt. slutligen meddelade han även att han ville gifta sig med mig.
jag avböjde vänligt men bestämmt men han fick iaf massa extra dricks av mamma för han varit så snäll på natten.


planet ner var extra pyntat och det bjöds på champagne nyårsafton till ära!


annorlunda nyårsfirande minst sagt!


ja, sofia o lina på snorkelön




ett sämre ställe kan man ju inta frulle på !


vår fina terass där det varje dag när man solat klart serverades after non tea. drömmen att sitta där o spela kort o se solen gå ner :)






lägger upp fler bilder på fb om nån är intresserad :)

nu ska ja duscha o ta mig i kragen och ladda upp inför kvällens match. ska bege mig till kga för att gå TP-turnering mot en geografi nörd och jävligt allmänbildad karl, förmodligen kommer jag inte vinna. men vägrar att låta han förstå det.

/S







2011

Tvillingarna 22/5–21/6
Det bästa av två världar.

Personligt: 2011 är ett år av förändring där nya dörrar öppnas för dig. Men bara halvvägs, vilket ger dig chans att titta in innan du bestämmer dig för om du ska ge dig hän, och även möjlighet att kliva tillbaka. Till sist måste du komma till något beslut. Det kan dra ut på tiden, men du har kul under tiden.

Kärlek: Det kan finnas gånger då du och din partner kommer att tveka inför om ni ska fortsätta som par, även om ni är mästare på att finna en väg runt hindren. Det är nästan som om varje steg ni tar måste diskuteras. Tidigare skulle du ha gett upp ett så komplicerat förhållande, men något som du finner känslomässigt tillfredsställande är du inte beredd att ge upp. Kanske är det faktiskt äkta vara och kommer att vara värt mödan. Att ni båda två verkar känna likadant är ju ännu bättre.

Karriär/ekonomi: Dina karriärintressen glider mellan två faser. Undersök dina valmöjligheter, kanske måste rättsliga procedurer slutföras innan du är fri att göra ditt slutgiltiga val i höst. Ekonomiskt är det ett bra år; sommarmånaderna är särskilt givande.

http://elle.se/arsastro/


Idag snöar det...

... lamm från himlen !

Inga begränsningar

Allt för ofta undrar jag vad jag egentligen håller på med. Majoriteten av de jobb som man får av mina studier är jobb jag absolut inte vill ha, och jag vet inte riktigt vad det egentligen är som jag vill göra. Jag älskar ju kostvetenskapen men inte i den form som vi får. Det är skräcken att bli kostchef i kommunen och försöka planera ihop allt, även om det är ett mycket bra och bra betalt jobb. Jag är avundsjuk på de som läser på folkhögskola och kan läsa konst. Måla tavlor och skriva böcker och en person jag skulle vilja vara för en stund idag är Lisa (lisarinnevuo.blogspot.com). Men samtidigt är det absolut inget jag skulle kunna leva på heller så det val jag gjort är ju betydligt bättre. Tror att det inledande året skrämmer mig allt mer för om ett år är jag klar, om man blir det någon gång. Men jag längtar hur som super mycket till vårterminen för tror att de två första kurserna kommer vara super intressanta trots schemat! Har ju hela livet på mig att prova mig fram och komma på vad jag vill, finns ju nästan inga begränsingar faktiskt. 
Jag har senaste dygnet tillbringat all min tid med M och inte gjort något annat än umgåtts. Jag gillade det mycket! Och svarat på den fråga ni ställer i ert huvud just nu är förmodligen "nej".  

http://www.youtube.com/watch?v=QIJ0Mlb_tDE
Melissa Horn må vara lite uttjatad men en väldigt fin och ren video. 

Sov gott/ j

(Sara är du inte tillbaka snart? Ring mig)

Om ändå för en dag...

Om jag fick välja att vara en annan person just nu skulle jag nog vilja vara Carolina Gynning. Tänk att få tillbringa dagen i en hängmatta på en strand i Thailand, få gå på spa (och faktiskt ha råd att göra någon behandling) och tänk att få gå på yoga 2 gånger per dag med utsikt över havet. Hur underbart vore det inte? Typ fantastiskt förmodligen. Dessutom är hon ju snygg och har en väldigt snygg pojkvän så det gör ju inte saken sämre. Och så skulle jag ju kunna få ha hennes (då mina) tavlor på väggen, eller i alla fall en. Och så hade jag kunna sälja några billigt till er andra mina vänner. Ja det hade inte varit fel! 
Men ska inte klaga, att tillbringa timmar som frågetecken framför företagsekonomin och timmar på gymmet med Top Modell är ju nästan att jämför med en sparesa i Thailand med sin pojkvän. Eller kanske inte alls. Men det är skönt att få sova i sin egen säng hemma i alla fall och när jag tänker efter har jag ju alltid sagt att det räcker med att varit i Thailand en gång.  /j



Inpackad och uppackad




Hemma igen ! Och första timmarna hemma lyssnade jag på hög musik, packade upp allt, tog hand om högen med post och kunde inte sluta le för det är så skönt att kunna göra det. Kan dansa naken om jag vill för ingen som skulle se eller hoppa i sängen eller ligga och sova på golvet eller sjunga i duschen (inte för att jag brukar göra något av det). Dock glömde jag en påse med julklappar hos mamma och det var ju typiskt men klara mig förmodligen utan dem till det att jag åker hem på dopet i februari.  God fortsättning. /j

RSS 2.0