Mormors lilla piga


Det ska först vara frukost, sen ska det plockas undan och diskas. Nu är julklapparna inslagna och de ska delas ut i eftermiddag men först ska här lagas kött och potatis, hur det nu ska gå. Fixa och trixa och plocka och dona.
Ja vad skulle mormor göra utan mig, inte skulle hon äta och inte skulle barnen få sina julklappar och tråkigt skulle hon ha det.

Tänk va bra jag kan vara att ha ibland !  /j


tuuuusan dubbeltusan!!

fan de känns lite tråkigt o va hemma igen, men skönt oxå. är galet trött, fattar inte att de kan ta så på krafterna o vara på "semester". har åkt skidor i superfint väder (förutom att de va lite kylslaget då), träffat massa nytt roligt folk, varit på födelsedagsfest, förfrustit fötterna, festat järnet o mycke mera!
tack malin för några superhärliga dagar o för att du är du- du får mej alltid att må så bra:) love ya!


Kall bil, kalla fötter och kall öl

Nu har Carro lämnat mig och sara i den lilla stugan. Detta innebär att vi inte känner någon som bor här, eller ja känner och känner jag vet ju iallafall vilka det är. Vi har tagit oss friheten att dra en liten förfest innan vi ska svänga dem lurviga på Harrys. Dagens aktiviteter har bestått en morgon med massa meck. Carros bil startade inte när hon skulle åka på grund av minus 26 grader. Efter en fastfrusen handbroms i saras pappas bil, skottande av hela gården, startkablar och puttande på bilen kom hon äntligen iväg. När vi lekt bosse bil doktorn färdigt var det dags för mig och sara att bege oss till tandådalen för lite skidåkning. Det blev några fler åk än igår men på grund av extremkyla var vi tvungna att värma fötterna och gå lösa på lunchbuffén. Efter att matkoman lagt sig skulle vi ta några sista åk men blir tillsagda i liften upp att det är SISTA ÅKET, typikst när vi precis skulle utnyttja våra liftkort och fått in snitsen/fräste/susade ner bättre än någonsin. Det var kankse inte så dumt i och för siiig, afterskin skulle ju precis börja så vi tittade in där och tog oss en öl till trallvänlig livemusik. Nu är vi som sagt hemma och dricker lite öl, vem vet var natten bär oss. Time will tell. På återskrivande. Över och ut S&M

tusan dubbeltusan!

jaha här sitter vi i mörkret, strömmen har gått i vår lilla stuga, eller vår o vår- vi har trängt in oss hos malins vänner som vi egentligen inte känner, så där bor vi! o de går finnemang än så länge. vi har ätit tacos ikväll o ska bara va hemma o mysa för dom andra är lite trötta efter att ha festat för många dagar i rad, så ikväll blir de vilokväll även för sara o så går vi dubbelt ut imorrn ist.
imorrn anja P, där jävlar får du konkurrens i backen!!

/S&M

Nu var det över!




Nu var julen över- jag har varit hos pappa i Källtjärn, hos syster i Alavi, hos farmor i Vingåker och träffat de bästa på strömpis. Borde dock nästan åka till farmor igen för spydde som en kalv hela dagen igår, först i bilen dit och sen hela dagen hos henne och så hela bilresan hem. Har träningsverk i magen idag... Ja alkoholist kommer jag ju aldrig bli i alla fall! Nej nu väntar mormor på sjukhuset så ska försöka skynda mig dit. /j



taggad till tusen

imorrn drar sara till sälen o mölin, kommer inviga mina nya skidor som ja införskaffat mej, men även inta en skvätt alkohol o ev. skaka lite rumpa. som alltid när vi gör nåt tillsammans kan det inte bli annat är succe´!
har snart packat klart, kan erkänna att de är väldigt mycke saker för o bara va borta 4 dagar..menmen..tur att ja har en hel bil för mej själv o fylla:P
gårdagen på strömpis blev för övrigt lyckad den oxå då mitt lilla hallon johanna förgylde min kväll<3

/S som i SNÖ

 


dan före dopparedan

vad mysigt de låter som ni har de där ute i skogen, ja blir nästan lite avis. blev varm i hela kroppen, (ännu varmare än innan då ja nyss dammsugit) av o läsa om era far&dotter-aktiviteter, måste säga att pappa johnny imponerar! 
själv har har spenderat kvällen med lite julmat hos mor med mormor, inte så dumt de heller. sen hem o dammsuga, stryka o julpynta de sista. så nu är de bara alla julklappar att slå in imorrn fm innan allt ätande o mysande sätter igång.
för övrigt dammsög ja upp herr silverfisk som tagit sej ut i hallen- dubbelusch! bara o hoppas den stannar kvar därinne den lille jävuln.

nu ska ja sova så ja orkar öppna alla paket imorrn hihi.
/S

Dan före doppar dagen

Nu sitter jag här ute i Kjällkärn hus nr 1:2 och termometrarna visar på 16 och 17 grader, jag har garderat mig med dubbla raggsockor, mysbyxor, tre långärmade, pannband och halsduk. Ja då tänker jag på det som vi lärde oss på Tema, att man ska ha lager på lager men inte för mycket. När vi kom hit igår jag och min far var det 11grader inne, det var ganska kallt skulle jag vilja påstå.

Men nu brinner här minst 29 stearinljus, två kaminer, det luktar stuga, och gran blandat med julmat. P3 spelas i bakgrunden och pappa är på sitt allra bästa, fnittriga och busigaste humör. Nu när jag väl är här och inte tänker på allt tjaffs som varit innan så känns det faktiskt underbart att få lite tid ensam med bara honom. Jag kan inte minnas när vi hade det sist, farbror Frey och lilla My?

Vi har idag, varit ute i skogen (mitt ute i skogen) och hittat oss den perfekta granen med stort P. Det blev att ta fram sågen, såga lite och sen fick pappa dra den här Perfekta granen hem till stugan igen. Efter de två första metrarna bokstavligt talat rann det om honom av svett och jag vek mig av skratt, hur skulle han orka hela vägen tillbaka upp för hela branten? Men han lyckades sopa igen spåren efter oss enda fram till stugan, hemligt nog. Sen har vi hunnit med att göra Kopparbergs alla loppisar för att efteråt bege oss till Gillersklack för att simma, bubbla och basta. Ja, min pappa tog med mig dit och han hyrde badkläder åt mig och han betalade entrén. Inga spår av Grinschen, and I like it.

Väl hemma igen har vi nu precis klätt granen, pappa har tagit fram en liten del av alla sina julsaker, och det ser ut som om han har haft storhetsvansin här inne. Tomtarna sitter högt och lågt, julkulor- julklockor och röda sidenbands rosetter hittas lite överallt, hemmagjorda grankransar sitter på dörrarna och runt ljuskronan, glitter runt speglarna, jularrangemang finns det också ett par stycken som pappa så stolt pysslat ihop. Och nu har han tagit på sig pannlampan för att kunna hugga ved och sen gå ner till ”grannen” (hus 1:1 hans enda granne) för att hämta vatten så att vi kan laga lite mat för jag är dödshungrig, och kanske får vi spola i toaletten också.  

"Ja är torpare jag, och ja har det så bra!" /j


Kors i taket

Nemen, Johanna har för första gången i sitt kontrollerade liv lyckas försova sig.
Jag kollade klockan två gånger innan jag somnade igår, 06.30 stod den på. Och efter en natt full av mardrömmar med specialeffekter vaknar jag svettig flera gånger under natten men är livrädd för att öppna ögonen, jo jag är 22 år och borde veta bättre men... Vågar ju i alla fall aldrig kolla på klockan. Men så kommer ett sms, och jag undrar vem som skickar de så tidigt och nyfikenheten vinner över rädslan så kollar det och är ifrån mamma. Samtidigt kliar jag mig i ögonen och ser förskräckt att klockan är 07.50! Omöjligt, men sant.
Men klär mig, häller i mig en kopp kaffe och står utanför dörren kl 08.00 för att gå den otroliga vandringen på 40min till skolan. Och kommer lagom till tentan. Skönt. 

Jaja, nej nu var det sista duschen och tror jag ska gå i god tid till tåget!

God jul igen! /j

julfeeeling

nu har ja äntligen återfått min sköna julfeeling! känns så skönt. den återficks genom att tentan idag är avklarad, oavsett om ja klarar den inte känns de grymt skönt att den är gjord. sen blev de kalaslunch med flickorna i klassen, åkte vidare till kumla för mys med elsa&co o sen övertalade jag min far att följa med mej till stadium för o köpa skidor. jag beslutade mej nämnligen rask för att jag var värd ett par efter att deppat ihop över den praktiska examinationen som dom tydligen underkänt mej på. INTE ok. men som vi brukar säga, inte U som i underkänd utan U som i underbar! blev ändå jävligt förbannad o ska ta mej ett snack med kukläraren o förpesta hennes jul tänkte jag. ska bara klura ut ett bra sätt först.
sen vidare till mor för intagning av den ytterst stelfrusna granen, och påklädning. blev fint. därefter kila in till lilla grannen(bokstavligt talat): moas mor för att mysa med moa o dricka hjortronglögg spetsad med brännvin o äta skummtomtar. va en grymt bra kombination vill ja lova.
tog sen det kloka beslutet att låna bilen hem ist för o ta racercykel, efter att ha tagit mej en titt på termometern som visade på minus 18 kändes det inte längre som något direkt alternativ.
så nu är ja hemma, som det utsketna ruttna äpple man alltid blir efter en tentadag, så nu ska ja geschlafen och ladda inför jobb imorrn fm, julgransklädning nr 2 och sen effektiv julklappsshopping med mr mölin.

över och ut
/S som stark

bella hur har du de i landet långt där borta? dåligt med bloggande på sista tiden va! lots of löööv.

malin funderar på hur de skulle va att idka samlag med mattias på en fårskinnsfäll, kanske vore en lämplig julklapp?



lilla körven är julfin=)

All I want for christmas is G på tentan

Utanför mitt fönster traskar alla omkring med massa påsar fulla av julklappar, eller med resväskor som tyder på att det är dags att dra sig hemåt mot människors familjer och bort från studentstaden Uppsala. Själv står jag här i mitt fönster och tittar på dem utan att de vet om det, och lite avvundsjuk är jag att de snart får komma hem i julpyntade hem. Jag hade gärna också åkt och sluppit skriva tentan imorgon som jag bävar så inför, men samtidigt har jag inget behov att närma mig Örebro.
Jag sneglar lite på min gran som är lika jultrött som jag, större delen av barren ligger på golvet och lika så kulorna. De ligger där tillsammans med alla skolböcker som vill att jag ska lägga mig ner och plugga lite mer.

På andra sidan av rummet är min väska packad, alltså jag kommer snart behöva ge mig av härifrån. Har jag tur hinner jag ta en sista dusch mellan tenta och innan det bär av mot Borlänge imorgon kväll, för att sen åka med min far till Kloten och vildmarken, oh ja into the wild. Där ska jag pulsa omkring och leka i snön som ett litet barn, hugga ved för att hålla mig varm, elda i brasan och försöka undvika att frysa arslet av mig. Kommer lukta mumma när jag anländer till min syster i Alavi på juldagen för att träffa mamma och moster, för något vatten finns ju inte i vildmarken. Där finns det enbart en hemma snickrad bastu och SNÖ, så kanske blir det snabbdusch i snön på julafton med min far, hans hund och min bror. Beror på stämningen och hur modig jag är, det där finska blodet  med bastubadande har jag inte ärvt.



Sen tror jag nog tyvärr inte att det kommer bli något hård rock och sälen för mig, tror att jag och min väska kommer tycka att det blir nog med farande som det är- Kloten, Alavi, Örebro, Kolsva, Köping, Vingåker. Och dessutom har min mormor klantigt nog ramlat (inomhus) och fått höftledsbrott vilket innebär att hon idag opereras och ska ligga på USÖ i minst 8 dagar, om allt går bra. Tror hon behöver mig mer än min pinglor, trotts att hon inte tänkt berätta för oss att hon låg där. Hur hon nu tänkt att det skulle gå till, vi hade ju märkt om hon varit borta... Men de är väl familjen Johanna i ett nötskal, vi är inte kända för att vara helt smarta. 

Jag tänkte slutligen säga God Jul till alla nu också! För det där med mottagning på mobilen och internet kommer det vara lite si och så med, men jag hör av mig när jag är tillbaka i civilisationen.  

Så från mig, till er alla, en riktigt GOD JUL! /j

Hård rock hallulija

Kommer till Örebro lördagkväll 18.00 efter ett försenat tåg och totalt förfrusna fötter. Fick dock gratis kaffe på tåget i gengäld så det var inte fy skam. Tog mig till Kastenottergatan med hjälp av en fullproppad lila buss med nummer 12 på. Öppnar dörren till lägenheten och känner genast en massa juldofter blandat med alkohol, hmmm tänker jag. Det visar sig att mamma och joseph haft lite förfest med josephs gamla klass innan dem skulle ut på julbord. Som det såg ut hemma hos oss kan man nästan säga att julbordet blev fyllekäk. Tog i alla fall bilen och burmmade iväg till silversara. Det blev pizza, massa killsnack och ett erkännande av sara. Hon berättar nämligen att hon för bara några dagar sedan kom på vad ordet sausage betyder. Jag undrar genast vad hon trodde att hon bad om på vår fikastund i stockholm. Vi planerade lite inför sälen också och det lutar åt 27e till 30e, 1 eller 2 dagars skidåkning, after ski, hc och eventuellt en sväng till indvallen för bubbelbad. Johanna häng med oss det blir hård rock, som sara väljer att uttrycka det. Hård rock mina vänner är det nya ordet sara kommit på och betyder något bra. Senare på kvällen bestämde vi oss för att gå på bio, valet blev luftslottet som sprängdes. JA, tänker jag, det blir kul, men med facit i hand hade det nog varit lurt om jag sett de andra två filmerna innan. Sara fick sitta hela inledningen och presentera de olika karaktärerna för mig, den var hur som helst bra och sevärd. Morgonen efter vaknar jag upp och inser att en av Josephs kompisar valt att sova över, han hade visst blivit utslängd från stället de var på. Egentligen är jag inte förvånad men får bara acceptera hans bortförklaring att det var glöggens fel.

Här i Örebro har jag även hunnit med en lååång frukost alá familjen dismats-saliba. En promenix med sara, dödsallvarligt kortspel samt te och macka mys med familjen, blood diamond och massa tårar, en springtur mot slussen och runt vår fina svart å och nu tillslut soffahäng med felicia. Senare är planen att ta en tur på stan med mia och på kvällen ett kalas för patricia eftersom vi missade hennes födelsedag.

Jag är så otroligt lycklig, Örebro har verkligen givit mig en bra känsla inför julen. Just nu tittar jag ut genom fönstret och ser Behrn arena helt snötäckt med vita frusna träd framför och mellan dessa vyer skiner solens strålar igenom och gör att hela Örebro glittrar. De underbara vänner och den kära familj som finns i min underbara hemstad gör att jag mår helt underbart.

Julen i Örebro detta år kommer att vara Hård rock hallelulija, AMEN. / m


inget ont som inte för nåt gott med sej

sådär, skönt o få prata med emil lite, en av få killar ja verkligen vågar säga vad jag tänker o känner till, utan att han tycker man är konstig. sånt tycker vi om! 
nu väntar ja på mölin som ska förgylla min kväll o rycka upp mej till skyarna tänkte ja. dock vet ja inte hur mycke julgodis som finns kvar när du väl kommer hit, då sara har "provsmakat" lite innan.
mellan läsandet i skolböckerna idag har ja o mor varit ute på promenix, sjukt kallt är de i öret kan ja informera om om ni inte kände till de innan. men blir så glad att all snö ligger kvar, så väldigt fint är det.

kommer kännas så sjukt bra när tentan är gjord på måndag. då vill jag bara släppa allt o se fram emot lite julledigt o mys med nära o kära! o sen sälen i mellandagarna, inte helt fel. o ja tänker icke låta något påverka mig negativt. så de så!
ne ett sista krafttag med skolböckerna nu sista timman. mörs!
/S

ja mormor o elsa förra julen. mormor som fick komma hem från sjukhuset igår!


Vet du vad det är som går och går...

Framtiden är alltid lika svår att förutse, den kan ändra sig så snabbt.
Som igår när jag satt och tittade på Ernst och var som lyckligast, så helt plötsligt kom jag på att jag borde gå hem till Linnea och hänga lite med henne och Friday. Så gick dit åt lite päron och kollade på Johan Falks, svensk kriminalare när den inte är som bäst. Sen har jag skaffat mig en "nya vän" på Norrlands i veckan när jag suttit och pluggat, så av någon anledning blev det så att jag gick dit mitt i natten. Och nu sitter jag här hemma, trött som tusan och har en väldig ångest över att jag inte börjat mitt studerande för dagen. Men var det värt, just nu i alla fall.


/j


Om du ändå visste hur skönt det här doftar.

Ja jag säger då det, kan de bli bättre en fredagskväll- först äkta kärlek i "Bonde söker fru" och sen "Julförberedelser med Ernst". Har börjat tro att kärlek smittar, trotts att jag själv är en icke kärleksfull människa som inte tror på fjärilar i magen, så ligger jag här på min matta och känner någon lustig känsla i magen. Men kanske är det lyckan som man får genom att se hur andra människor glittrar av att älska varandra och Ernst alla fina och roliga citat kan ju inte göra en människa annat än glad. Finns det inget annat än glädje och natur i honom?

Johanna Björkman har gått och blivit kär i kärleken trots att tenta och julen närmar sig.


Puss /j

uppryckning!

gör tid för de va, lr va säger ni andra, inte så vidare upplyftande läsning från min sida senaste tiden känner jag. men tror jag är på rätt väg nu. får jag bara dom här jävla tentorna avklarade imorrn o på måndag oxå så ska de nog gå vägen.
varit extremt duktig o suttit på stadsbiblioteket (eller bibblo som johannas blevkompis brukade säga) hela dagen, förutom imorrse när jag va ute o pölsade i snön, sjukt kallt men väldigt fint. där satt vi iaf o rabblade tillvägagångsätt o lagar o etiska principer dagen lång. sen till sjukhuset o hälsa på lilla mormor som får stanna kvar några dagar för observation, kanske hemgång imorrn. just det sara, sluta tyck synd om dej själv o va glad att du iaf inte ligger på sjukhus.

bella-ha de superbra där borta i de fina landet nu! har iaf HÖRT att det ska va fint, men jag har ju aldrig varit där..daxs att bjuda med mej nästa gång kanske?;)

nu sova, lr försöka iaf så ja hinner upp o läsa igenom allt imorrn innan. puuh håll tummarna för mej mellan 11 och 14 är ni rara.
föresten malin, kan vi kolla på sunes jul o gå på bio medans du är hemma?
/S


goodbye my friend.

har just haft ett långt samtal med en av mina allra allra bästa vänner som börjar på B. och som vanligt säger hon väldigt många kloka saker som jag själv aldrig skulle komma på känns de som..det är så skönt att andra tänker åt än ibland eftersom jag bara tänker helt fel hela tiden känns det som.
o nu är jag så trött och förbannad på att sitta o gråta o va deppig över någon som du. jag förtjänar så mycket mer än som du behandlar mig. jag förtjänar fanimej respekt.

det tragiska är att jag vet att du inte är en sån här person egentligen.
sover hos mamma inatt. den bästa.
/S

Snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö

Just nu i Uppsala: Lite nyhetsmorgon, lite frukost, lite plugg, lite musik och MYCKET med snö! 




deprimerande läsning.

efter de senaste inlägget hörde mr P av sig igen när jag skulle sova inatt, trodde han skulle fortsätta med sin kroniska tystnad men tydligen inte. o nu har jag äntligen fått ett svar på varför har beter sig som han gör, varför han inte vill ha kontakt med mej och låtsas att jag inte finns. förutom att hans flickvän har bestämt det åt han, skapligt svartsjuk o osäker hon lär va om hon säger att deras förhållande skadas av att jag ringer en gång på 4 månader o frågar hur han mår. jaja men hans egna anledning är att jag haft sex med två, enligt han av hans kompisar. vad jag vet så är det "bara" en o de va dessutom när han hade haft ny flickvän i flera månader o han försäkrat mej om att han albsolut inte brydde sig om vad jag gjorde ändå. så vad spelar det för roll då? de roliga är att inte emil straffas för fem öre utan bara jag. han är också noga med att poängtera gång på gång hur mycket jag tillhör hans förflutna, att jag sjunkigt så jävla lågt o blablabla. o jag tänker bara, varförvarför ska det behöva vara såhär? känns så onödigt, varför inte bara ta de lungt o säga, visst vi behöver inte vara bästa kompisar o höras varenda dag,o ja har faktiskt bett om ursäkt, men hur elak o tuff han än försöker vara så kommer jag alltid bry mig om han iaf. på ett eller annat sätt. det är tyvärr inte något jag kan välja att sluta med, det bara är så. han kommer alltid tillhöra mitt förflutna.
 skulle vilja ha hans tips på hur man stänger av sådär som han gör, lyckas bygga upp den där muren som gör att inget jag säger skulle han låtsas påverka han. o han måste gång på gång påtala hur mycket hans nya flickvän betyder för han o att jag inte är värd nånting för han längre efter vad jag har "gjort". man kan nästan tro att jag mördat nån. det enda jag försökte göra var att för en gång skull inte sitta o deppa över han, o vad ledde det till? jo att han sa upp kontakten med mej. så fel det kan bli.
låter kanske konstigt men senaste tiden känns de som döden kommit så nära inpå i mitt liv, många patienter jag haft hand om har dött, varje dag är de typ minst en dödsannons man vet vem det är, tröstade min gråtande mormor igår vars vän håller på att dö i cancer hon med, hon kanske inte ens lever veckan ut. o på hockeyn igår ramlade en spelare ihop på isen och plötligt ser vi bara hur dommaren står o gör hjärt&lungräddning på honom. allt blir så påtagligt o nära, o ena stunden vill jag bara gråta o fråga vad fan det är som händer? va är det för hemsk värld vi lever i? o andra sidan känns det som den här hösten varit så mycke mer harmonisk än den förra, jag har ett helt annat lugn i mej och ser fram emot julen på ett helt annat sätt. det jag ville ha sagt med detta är att jag inte vill slösa tid på att bråka och göra mig osams med människor jag egentligen bryr mig om, ta vara på tiden istället för man vet inte hur länge livet faktiskt varar.

åkte till anna o jimmy igårkväll o fick glädjas åt elsa o hur opåverad hon är av allt runtomkring henne, hon va så go o kramig o ville inte sitta själv en sekund utan bara sitta o klänga på mej. o ja kände mej som den älskade moster jag vill vara för henne o kunde lägga alla andra tankar åt sidan för en stund. tack för att du finns elsa.
när ja åkte hem sen, vilken låt börjar inte spela i bilen då, jo du ska veta att jag saknar dej, och sen ted gärdestad på det. bara att låta tårarna rinna. skönt att få ur sej all skit o frustation.
bryta ihop o komma igen, börjar bli ganska bra på det nu!

/S


då fortsätter vi kurragömma leken då.

Det spelar ingen roll hur mycket du försöker stöta bort mej o va elak o säga att du inte bryr dej ett skit om mej längre. det som har varit har varit o de kan du inte ändra på hur mycke du än försöker förtränga mej. synd bara att du inte kan vara tillräckligt rakryggad o säga det till mig direkt istället för o skicka ett rart litet sms. hade liksom varit lite mera trovärdigt då.
vet ingenting längre.
/S


I used to be love drunk but now i'm hung over


Gårdagens utekväll blev även den en sucse! Deat var en oslagbar trio som ägde dansgolvet. Jag, Alexis och David! No offence tjejer men fan vad roligt det är att gå ut med bara killar, jag har saknat det!
Skaterboys är my thing! Vi var så snygga när vi kom gåendes, jag i min knallblåa dunjacka, kängor och svart mössa, Alexis även han i knallblå dunjacka och turkos mössa, och slutligen David i lila jacka och blå mössa. Det syndes verkligen att vi hängde ihop!
Som sagt en sjukt lyckad kväll på dansgolvet, mästare i fuldans som jag är trivdes jag som fisken i vattnet när detta är killar som står på dansgolvet en hel kväll!
Kvällen avslutades med kebab och promenad hem. Kvällen hade varit fulländad om inte det där sms.et hade trillat in..

SÅ många gånger som jag har sagt att detta bara är en kompisgrej för mig. Det börjar bli dags att sluta hoppas. Jag skulle inte bli kär i mig. Visst att jag kan vara flirtig och kramig och så när jag är ute, men det är ju sån jag är, jag är sån mot ALLA. Vi är två galet olika personer dessutom.
Han hade en flickvän som var otrogen mot honom, hur hanterar han det? Jo han tatuerar in något latinskt typ "förenade till döden" eller vad det nu var.
Jag hade en pojkvän som var otrogen mot mig, hur hanterade jag det? Jo jag hade sex med hans bästa kompis.


Anyway ikväll är det fest igen! Luciasittning på Snerikes, det kommer att bli galet!
Dream on/ B

Långa nätter

Kom på mig själv att skratta när jag satt och läste bloggen nyss och det för att jag kom på att jag alltid får känslan av att ni sitter och högläser för mig. Eller alltså när jag läser ett inlägg så är det verkligen personen som skrivit som jag hör i huvudet berättandes precis med rätt inlevelse. Det är så tydligt och ganska mysigt för när jag då känner mig ensam och saknar er kan jag bara sätta mig och läsa några inlägg så har jag er tydligt med mig, bra va!?

Gårdagskvällen var mycket rolig och det är såna kvällar som gör att jag älskar alla här och hela Uppsala! Missade dock idol-finalen som jag längtat så efter, men fick ju se min låt i alla fall "it's a fire i down town". Säger bara en sak, kom hit ska ni få höra den rätta versionen!

Ohyeh /j


Klädpoker.


Torsdagen började klockan 06.30. När klockan hade blivit 8.00 satt vi bänkade i tentasalen. Det kändes ganska bra och jag gick därifrån med en bra magkänsla. Dagen fortsatte med en tur på stan och sedan hem för att börja preppa för tentafesten.
Vid 19.30 ramlade vi in hos Fredde och allt eftersom kvälle fortlöpte fylldes hans lägenhet med lagom onyktra samhällsplanerare. Efter 22.30 styrdes kosan mot Stockholms nation där kvällen skulle avslutas. Det bjöds på dans och andra trevligheter.
Vi han inte mer än att göra entré på Stocken förens efterfesten var spikad. Så vid 01 börjar vi vandra mot jays place. Det blir tillslut, Marre, Marie, Catso, Dany, Flanderz, jag och Jays. Det börjar lite segt med chill och lite prat innan vi bestämmer oss för att det är klädpoker som är kvällens aktivitet. Det blir ett långt game med slutligen är alla nakna, och då menar jag inte att vi sitter i underkläder utan alla är verkligen nakna!
Till detta spel dricks det rom direkt ur flaskan som sedan efterföljs av en flaska spritglögg. Klockan har nu blivit närmare 05 och vi alla sex-skedar (dany skötte musiken) i sängen iförda endast trosor/kalsonger. Väligt mysigt! Vår ursprungliga plan var att glida ner till bastun som öppnade 06 eller 08 Jays viste inte riktigt. Men vid halv 7 snåret när vi hade varit vakna i 24 h började folk känna att det var dags att runda av.
Jag däremot lyckades flirta till mig en sovplats och sköt därmed upp min walk of shame till 12.30 på fredagmorgonen.
Kände mig ändå ganska fräsh när jag klampade in på ica i gårdagens smink och klackar för att köpa frukost. Otroligt lyckad kväll dock! Den innehöll det mesta vill jag lova. Vi i klassen har ju inte direkt några hemligheter för varandra efter det här, de som inte kom på efterfesten kan ju ångra sig i all framtid, eller skratta sig lyckliga!

Tanken var att köra en fyra-dagars men jag fick ge vika för mitt sömnbehöv igår kväll och stanna hemma. Förhoppningsvis bjuder lördagkvällen på utgång och imorgon är det lucia-sittning. Måndagen börjar 09.15 med datalab och killarna i klassen har redan lovat oss fyra tjejer som ska gå på sittningen att de bjuder på frukost om vi kommer direkt från festen iförda våra klänningar och klackar. Som ni förstår så var det inget att fundera över utan det är givet att vi kommer att ramla in där i våra uthängda frisyrer, utkletade smink och nerspillda klänningar. Det kommer att bli en fantastisk avslutningsvecka på en galen termin!

Nästa vecka vid den här tiden är jag i Kenya. Tänk på den ni!
love/ b

igår

förstår ni händer nåt som jag inte trodde skulle ske, kanske aldrig mera eller senare i mitt lilla liv, men så gjorde jag slag i saken som jag gått o grubblat över alldeles för länge nu och ringde mr P. förstår inte att jag vågade med det var som en inre röst som sa till mej att det är nu eller aldrig sara. o svarade gjorde han också, tur va de. fattar inte att ja kan vara så nervös o kännas så skummt att prata med nån som han. men kändes ändå grymt skönt på ett sätt att höra hans röst o att han faktiskt lever. ja har nån stans intalat mej att han är död, att det är därför han inte hört av sig, bara de att ja inte haft en gravsten att gå o sörja vid.
men nu behöver ja inte göra de längre, för han är uppstånden som jesus själv!
ne men de va kul o höra att han lät så glad o positiv, o inte så bitter som han va sista tiden. han chockade för övrigt med att berätta att han jobbar som personlig assistent åt en liten tjej med autism, hade även gått o köpt sej ett hus igår så han flyttar ut i skogen om 2 veckor. jaktmarker runt knuten, passar nog han som handen i handsken skulle jag tro.  på ett sätt känns han förändrad o på ett sätt exakt som den gamla putte.
vi bestämde iaf att de inte skulle ta lika lång tid innan vi hörs igen o kanske kanske vågar vi oss på en fika eller så nån gång. men en sak i taget. förklaring att han inte hört av sig va för ja blev så jävla förbannad o sårad sist så han tänkte att de va bäst att jag fick höra av mig om jag ville när jag lugnat ner mig. o de har jag gjort nu, lite iaf.
känns verkligen som en lättnad att det gick bra, o de kändes som vi båda va betydligt gladare o lugnare människor än för några månader sen. 4 månaders tystnad har nog varit bra för oss båda.

nog om mr P. har gjort klart min praktik idag, fick VG så känns grymt skönt! så nu äre fokus på praktiska examinationen på tors som gäller. blä

nu blire idolmys med jens o robin. o mat. jag är hungrig som en varg.

Balladen om konsekvenser


Jag vaknar av klockan vid halv 7 och vet att jag måste gå upp för ska vara på seminarium vid kvart över 8. Rullar ur sängen, dricker kaffe och får en bra start på dagen. Kollade på julkalendern där superhjältarna idag räddade alla barn från den onda mannen som tar bort allas skratt. Vad vore världen och barnen utan, vill jag inte ens tänka på, så tack.

Som vanligt är jag så långsam att jag inte hinner sminka mig för märker att klockan redan blivit 5 i 8. Så skyndar mig raskt till min cykel och kommer ungefär 100 meter innan kedjan hoppar. Frågan är varför min cykel vill mig så illa? Inför förra seminariet så hade jag punktering när jag kom ut på morgonen och idag detta, hade varit mer okej en dag med lektioner bara. Men ställer mig på cykelvägen, vänder upp och ner på cykeln, tittar och funderar på hur jag ska lyckas fixa den utan att bli skitig om händerna. Men inser fakta att det är ju omöjligt så efter att stått och pillat en stund som ett fån så kom jag på problemet och fixade den, var enkelt som en plätt och så cyklar jag nöjd men i panik till skolan. Och jag hann denna gång också. Men Mårten borde åka in på uppfostringsläger/ cykeldoktorn. Sen har det varit sol här resten av dagen (eller 2 timmar), och jag har köpt biljett till släppet på norrlands ikväll så har redan glömt den dåliga starten och tentan som ligger och väntar.



Puss /j                 

...

Hängpattar och fiskfitta. paradise hotel-deltagarna briljerar med fina ordkunskaper och jag faschineras minst sagt.

You spin my head right round


Testa hypotesen att nollhypotesen borde förkastas på 5% signifikansnivån, av att göra en konfidens intervall av proportionerna i relation till populationsvarianserna, tredje roten ur den övregränsen för att uppskatta stickprovsstorleken av inflationen om man delar KPI för år noll med KPI för år t för att få kronansvärde för bastidpunkten av standardavvikelsen som man kan dra roten ur för att få variansen av ett stickprov som motsvarar sigma ..

Det är ungefär så det låter i mitt huvud just nu. Fyfan vad jag förtjänar att klara den här tentan. Jag har nog aldrig pluggat så mycket i hela mitt liv! Imorgon är det upp till bevis, bra eller anus!?
Den som lever får se.

But hey, i made it. I'm the worlds greatest!
Nu ska jag fortsätta tagga. Min taktik är att gå in med en bra inställning. Jag har laddat upp med lönneberga skinka, choklad och cube. Galet bra kombo!
Tack som faaen/ b

there is a lot of things to do berfore you die

johnossi spelade på luciakravallen i lördags och jag insåg hur mycket jag saknat livespelningar. Jag går på tok för sällan. Stog iallafall längst fram och bara sög in ögonblicket, fan va tuffa dom där två killarna är. Skrek mig nästan hes men nu när rösten har återhämtat sig ska jag passa på att gå på Lars Winnerbäck konsert imorgon. SItter och lyssnar på gamla godingar men upptäcker faktikst massa nya bra låtar. Jag har låtit Lasse försvinna ur mina playlist och jag har inte alls följt med på hans nya skivor. Men nu ska det blir ordning på den saken. Lasse is back to stay!! / m


Men dah status på lunar är status på Mc-donalds

Hur ska du kunna förlåt mig,
köpte samma buffalo som dig
I'm so sorry my honey
Men dem var ju rosa
...
/ fjortis bay hannibell


Jag har tappat allt som har med studie- och träningsmotivation att göra. Gör precis allt annat, som att åka till Ikea, lyssna på musik eller sova. Men tiden börjar bli knapp så jag måste försöka ta tag i mig själv, hur det nu ska gå till i dessa mörka tider. Har aldrig reflektera över detta mörker tidigare, men shit vad de suger ur all kraft och all livslust ur mig. Jag är helt matt, hela tiden, sömn och kaffe hjälper inte ens. Jag vill inget annat än ligga på golvet, lyssna på gamla skivor, tända alla ljus och kolla på min fina julgran och drömma mig bort till efter nyår.

Men kom igen nu Johanna!
Bright Eyes – First Day Of My Life



det var andra advent igår



Igår hade jag mysdag med Mattias. Vi var och hälsade på linda och fille för första gången och det gick faktikst över förväntan. Sen lagade matteboy mat till mig på kvällen och till efterrätt fick vi glass med colasås och strössel:) Perfekt söndag faktiskt. Bestämde även att mitt nyår ska firas i mora med mattias och hans vänner. Jag ser fram emot det, det kommer bli roligt att se hur hans kompisar är.

Ikväll var camilla på besök och jag lagade middag. Eller rättare sagt tog jag fram köttfärssås ur frysen och kokade pasta. Sen bestämde jag mig för att det var dags att styra upp en ljusstake så jag har eldat första ljuset helakvällen för att nu tända ljus nummer två och ge intryck av att jag haft ljusstaken där hela december.

Måste bara tacka Johanna för denna nostalgitripp. Vem är jag som vill bli sportjournalist, älskar fotboll och handboll och beundrar michel owen. På den tiden hade jag nog aldrig gissat att jag skulle sitta hemma och äta glass en söndagkväll för att jag var bakis och skjuta upp skolan till sista inlämningsdagen. Kankse borde jag ta upp mina fotbollstalanger som jag uppenbarligen ansåg mig besitta. / m

Ingen hjärna ändå stjärna


Om ni ser mig kan ni ge mig pussar, maa maaa...

.. Tjohadelittanlej.


Jag tänkte börja med en ny serie från och med idag här på vår blogg. Den kommer bestå av gamla minnen från dagböcker, vänskapsböcker, lappar, sånger osv som jag funnit under min flytt.

Jag sitter just nu här på mitt golv och lyssnar på ”skogsmulles HB-blandning” och jag säger bara, shit ni skulle vara här! Ena klassiskern efter den andra som kommer ur mina högtalare samtidigt har jag precis läst i min ”mina vänner” bok. Och ni kan verkligen få mig att skratta. Här nedanför följer en kort presentation av oss:

Johanna Björkman
År: 8år
Mina intressen: rita, cykla, städa, jumpa, grönjöling, skriva, läsa, vips
Bästa film: svanprinsesan, lejonkungen (som jag trodde att jag aldrig gillat?)
Idrottsgren jag är intresserad av: Henga på en stong och jö kullebytor
Person jag beundrar: Stephanie
Bästa låt: ”Pappa se min hand” och ”dup elle dup”
Min högsta önskan: bli stor
Vad jag helst vill bli: Sångerska
Mitt liv om 10 år: Då är jag 18år. de blir bra.
Min första kärlek: när jag var kär i viktor

Sara Lundh
År: 8år
Mina intressen: Hundar
Bästa film: Lejonkungen
Idrottsgren jag är intresserad av: Idrot
Person jag beundrar: Anna
Bästa pop-grupp: Målar råk
Bästa låt: Lejonkungen
Avskyr mest: Inte nåt
Min högsta önskan: vet inte
Vad jag helst vill bli: Sångerska

Malin Dismats
År:  (1999?)
Mina intressen: Handboll, kompisar, tv, musik
Bästa film: Titanic, fuckin- åmål
Idrottsgren jag är intresserad av: Handboll, fotboll
Person jag beundrar: Leonardo, Brian, Michel Owen
Bästa pop-grupp: Backstreet Boys
Bästa låt: I want it that way
Godast mat: Fondy och pomesfrits
Gillar bäst: Fred, glass, godis
Min högsta önskan: Att bli sångerska eller sportchonarlist

Isabella Lohse
År:  15/12 2001
Mina intressen: Mina favvo älsklingar polarna å puttarna
Person jag beundrar: Mej själv å andra!
Bästa pop-grupp: Offspring
Godaste mat: God mat *tjo*
Avskyr mest: Osama bin ladin, shappe, plögget å mykke mer *grr*
Gillar bäst: Polerz, puttar, skoj å snällizar + dej förståss
Min högsta önskan: Gifta mig rikt! *hoho* Ne men ha ett bra liv typ
Vad jag helst vill bli: Större *thi* bättre, vackrare men d har ja jö redan klarat av! * skoj*

Moa Åslund
År: 14/12 2001
Mina intressen: Killar, kompisar, kläder, min (stora) mobiltelefon
Bästa film: Fucking Åmål
Idrottsgren jag är intresserad av: NADA
Person jag beundrar:  Alla mina kompizar
Bästa pop-grupp: Linkin Park, Lambretta
Bästa låt: Colorblind, Bang/ Countin crows
Godaste mat: Kebab
Avskyr mest: Elaka människor (shappe), krig, miljö förstöring, stora mobiler
Gillar mest: Fred, när jag är glad, små mobiler
Högsta önskan: Att bli lycklig, få ett bra liv

 

Finns sedan andra godbitar som tex Noreen x2, Magnus, Jacob, Sigurd von sätring.
Men fortsättning följer en annan dag.

PöZzaRh / j 


surprise på sängen




Imorse överraskade jag min kärste med lite godis på sängen. Jag var och handlade igår och då hittade jag chokladkalendrar. Jag bestämde mig för att köpa en åt honom och en åt mig, nu kan jag tvinga han att titta på julkalendern med mig. Annars får man inte öppna luckorna:P Gissa vilken som fick vilken kalender.

Jag måste bara citera min käre syster Linda. Jag lyckades nämligen lura med henne på ett spinningpass igår. När vi kommer fram säger hon - "kan vi inte bara gå på ett vanligt jumpa pass?" jag svarar - "Nej jag har skavsår sen jag var ute och gick" Linda säger då - "AHA det var där skon klämde" Hahahaha det är så roligt när hon anser sig få till det och tycker att hon är lustig. / m

ingen vanlig fredagskväll

den har INTE spenderats framför tv:n och idol, även om ja kommit hem nu lagom för att se calle (grattis malin) gå till final. men hur som helst va de ju inte idol ja skulle prata om utan vilken jättemysig far&dotter-kväll jag o pappsen har haft.
först konsert med världens bästa samuel ljungblahd och per-erik hellin, där snackar vi tunggung och sjukt skön soul&gospel samtidigt- o man kan inte annat än bli alldeles lycklig när man hör o ser dom. riktig innerlig glädje. o man kan inte annat än att tycka att livet är ganska bra trots allt!
kvällen toppades med massa vitlök på grek-restaurang.
tack för du är den du är kära pappa-you´re the best.

In my soul I know it´s gonna be all right.
/S


Svinfri!


Jag har nu tagit svinissprutan och är numera svinfri! Joz och jag tog den tillsammans igår. Medan hon spenderar dagen i sängen med feber, svettningar och flera gånger har varit nära att svimma, mår jag som en prinsessa.
Har sprungit runt hela dagen och gjort "High fives", vad är det för gnäll om ont i armen alla pratar om?

Vissa är helt enkelt klenare än andra!

Friday i'm in love! / b


Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig.



Umpa umpa fallerallera



1. 2. 

Jag går från Carl Larssons-rödluvan-lägenhet till att ha Brooklyn bridge på väggen, och jag måste säga att jag föredrog Rödluvan. Men nu har jag flyttat in mina saker, eller de som jag hade i Uppsala, och rivit ner det mesta av tapeten. Så nu känns det mycket bättre och jag trivs mycket bra trotts att jag lever som någon typ av apa då jag tillbringar det mesta av min tid på golvet. 

Nu är det dags att ta tag i studierna.
/j


3.




Superhjältar

Jag har för första gången på många år bestämt mig för att följa julkalendern. Det beror väl mest på att jag har svtplay i teven och kan välja själv när jag tittar. Just nu sitter jag i soffan med en tallrik fil och mysli, jag har precis varit ute på en långpromenad i skogen och är nyduschad. Mattias ligger fortfarande och sover och är helt omöjlig att väcka. Det är hur som helst en underbar start på en fredag och ett ypperligt tillfälle att spana in julkalendern. Jag tycker faktikst att den är riktigt bra i år. Som 22 åring kankse jag inte finner det lika spännande som ett barn och jag har redan genomskådat fusket med att dem inte alls bor på en annan planet eller måne. Det hela utspelar sig i själva verket i en studio. Efter att ha diskuterat igenom programmet med många andra inser jag att de flesta är negativt inställda och tycker det är dåligt. Men jag tycker att en julkalender som innehåller super snälla silver sara och stål henrik inte kan bli annat än succé. Det är till och med vinter i programmet vilket nu för tiden inte är en självklarhet. Jag tror att många barn kommer älska blandningen av klumpiga superhjältar, läskiga skurkar som förstör för barn och massa sånger som skvallarar om idétorka på textfronten. Hur som helst tycker jag att det är den bästa julkalendern sen den med julgranspyntet i soprummet. Definitivt värd att spana in. Hur ensam jag än verkar vara om att tycka detta så tänker jag titta på vartenda avsnitt och håller tummarna för en riktigt spännande upplösning.

Lite julstämningshälsningar från mig till er :) m

Nakenchock

Fick mig en chock när jag förut idag bläddrade igenom veckans Amelia. På sida 13 sitter 6 stycken mörkhyade män, HELT nakna! 

Ojojoj sa jag och stängde tidningen,
tills det att min nyfikenhet tog över.

/j

let´s sing it gott folk!

kände att de va lite negativa vibbar i denna blogg så tänkte att jag kunde sprida lite glädje med att säga att jag iaf inte känner mej negativt inställt till livet just nu. har haft en väldigt intressant dag på praktiken, fått vara med på inre strålbehandling av en testikelcancer, ja säger bara de: skönt att jag inte är man o behöver få 20 nålar som är typ 2 decimeter långa inkörda i prostatan, få pungen upptejpat och en jättedildo(kamera) som minst 3 decimeter lång uppkörd i analen. dock tycker jag det är positivt att dessa män får uppleva hur de är att ligga i en gyn-stol och det utelämnade tillståndet vi kvinnor får uppleva ett antal gånger under vårat liv. moahhaha.
känner mej ganska nöjd annars oxå, ska va hemma o plugga imorrn på dagen, skriva ett litet arbete om rutiner kring pat. som dör, kan nog bli rätt intressant. sen jobba med pysseltanten på kvällen.
ska snart iväg o gala lite oxå, extra lång övning ikväll för de är sista innan julkonserten. wohow kan nog behövas!

tänkte även dela med mej av ett par bilder på mina nya skor ja investerade i igår på marieberg, jens o ja skulle spana/handla julklappar till andra hade ja bestämmt, vad kommer vi ut med? jo varsit par skor till oss själva, inte en enda julklapp till nån annan. ja gjorde en malin och "unnade mej verkligen för en gångs skull"- som ja alltid gör.
sen finns även en bild på johanna när hon bevisar sin bakrund som vigheten själv, hon är en sten i en pyramid, visserligen som bottenplan men ändock, ändock!




/S

varning alla känsliga läsare

Ush den här natten skulle jag inte kalla behaglig.
Under söndagen kände jag mig konstant kissnödig och det sved lite när jag uträttade mina behov. Jag var lite smårädd att jag skulle få urinvägsinfektion men eftersom jag har haft denna känsla tidigare hoppades jag på att det skulle gå över. Under måndagen kände jag ingeting och tänkte att läget var under kontroll. MEN ack så fel jag hade. Inatt väcktes jag av att det kändes som om någon stack en kniv in i mig. Det gjorde så fruktansvärt ont och jag var tvungen att springa på toa. När jag kissade gjorde det obesrivligt ont, jag ville bara gråta och skrika men det var ju mitt i natten och jag ville inte väcka Mattias. Chocken fortsatte då jag upptäckte massa blod. Det var inte lingonveckan för den har jag nyss haft. Natten fortsatte iallafall i samma spår och jag sprang upp oräkneligt många gånger. Tillslut vaknade mattias och undrade vad det var för fel. Han kramade om mig så tillslut kunde jag somna igen. När jag vaknade var det mycket bättre men jag kände mig inte frisk. Jag ringde till vårdcentralen och åkte dit senare på dagen. Nu har jag fått en penicillinkur som ska bota denna hemska smärta. Jag hoppas det går över fort.

En sak till som är skitjobbig är att jag efter jättelång tid tog mig i kragen och lagade min cykel. Idag när jag pumpade däcken lite till i skolan så gick bakdäcket sönder igen. Eller slangen sticker liskom ut lite så att däcket är jätte tjockt på ett ställe. Svårt att förklara men det går inte att cykla på den iallafall. Detta innebär att jag inte kan åka och träna idag, suck. Men jag var iväg igår och har ju några dagar kvar denna vecka.

Håll er nu varma om rumpan mina vänner så slipper ni ett besök hos farbrordoktorn för 300:- / m

Jag + du = vi


Tentapluggsångest - ja tack! Denna statistik som har hängt över mig som ett mörktmoln hela hösten och förpestat tillvaron verkar aldrig ta slut. Jag räknar så att siffrorna på miniräknaren snart är avskavda men ändå blir jag inte klokare. Detta måste få ett slut! Slutet känns fortfarande långt borta men alldeles skrämmande nära på samma gång.
Adderar vi dessutom en förkylning så har vi mig. Det är dags för svinis-sprutan också nu till veckan då mamma övertygat mig med skrämselpropaganda, och för att vara ärlig så vore det kanska tråkigt att dö nu!

Vi fortsätter och adderar en HALV saffranslängd också och får summan
Ont i magen, förkyld, tentaångest!

En fantastisk tisdag med andra ord gott folk!
Tack som fan/b

Familjen andersson hälsar.

RSS 2.0