hemma på snabbvisit

Då vädrets makter inte är på vår sida heller detta år så valde ja o erkan att åka hem inatt efter att the sounds hade spelat för att få sova i en varm o skön säng o slippa fördriva ännu en dag i ett ösregnigt charleswood. o de känns som en väldigt bra beslut måste ja säga. de gjorde mej inte ett dugg att inte få dricka nåt igår för man blev så jävla misspepp av vädret så usch! sen känns de även sjukt bra att ha sett the sounds i nyktert tillstånd så ja kommer ihåg dom, o herregud va bra dom va då! dom va värda allt regn i världen faktiskt!
o nu ska ja vi såsmåningom bege oss till marieberg för o shoppa klockor o kanske lite andra finheter för att i em åter bege oss till putteiparken men betydligt mer pigga o fräsha än när vi åkte därifrån! ikväll har ja lovat sofie att de blir dyngfest så de är väl bara att hålla vad man sagt antar ja:P
just ja, ser förövrigt fram emot en tur i en snygg posche ikväll då vi va så snälla o plockade upp några killar som ville ha skjuts i regnet igår, den ena av dom hade en posche, o ja tror faktiskt de är sant för vi åkte förbi den så vi fick se den, han påstod att han skulle va chaufför ikväll o skulle kompensera oss med råge så de är upp till bevis haha.
nee nu blire duschen!!
soo long!
/S

Snart "helg" !

Tro det eller ej, idag vaknade jag av mig själv straxt innan 8 och var pigg. Så pigg att jag gick upp ur sängen frivilligt. Senaste dagarna har jag varit allt annat än pigg. Jag har varit helt slut när jag kommit hem från jobbet, ögonlocken har fallit ihop vid halv 7 och jag har då lagt mig för dagen. Trotsade mig själv häromdagen genom att gå en långpromenad och träffade Sofia men de var den enda sociala stunden som jag haft på en vecka. Men är ju social så det räcker och blir över på jobbet och har ju faktiskt läst ut fjärde boken i Twilight-serien nu så har inte känt mig vidare ensam. Dessutom gillar jag ju ensamheten ibland. Jag tror dock att min pigghet idag kan bero på vetskapen att detta är min sista dag på mitt jobba-8-dagar-i-rad-lopp. För efter idag är jag ledig i två dagar och de är dagar som Isabella kommer finnas i stan. Som jag längtat! Nu ska jag ut på morgonpromenad och sen åka till jobbet och sprida glädje hela dagen. /j

sista natten sen ledig en hel vecka!

Återigen en natt att fördriva med ybermkt personal o endast en pat. hittills har vi mummsat blåbärspaj för att fördriva tiden lite. senare ska angelica&ja baka scones till de andra tänkte vi för att få ytterligare nåt att göra. äta bör man annars dör man som vi brukar säga.
provade för övrigt min naturdiet"drink" m hallon&vaniljsmak idag som jag köpte förra veckan men dragit mej lite för att smaka på. o man kan väl säga att min oro var väldigt befogad. FY I HELVETE vad äckligt det var. o ja jag vet att ni alla har varnat mej förutom bella som säger att det är helt ok gott..va ju iof med chokladsmak men ändå. tvivlar på att den är godare faktiskt.
tror ja får hålla mej till mina keldasoppor i framtiden.
försökte mej även på att göra lite spagetti i köttfärsås-storkok idag när de va så tråkigt väder och ja ändå va tvungen o va hemma o tvätta hela dagen, detta blev ju såklart lika röring o stressigt som vanligt när ja ska göra nåt i matväg som inte bara innebär att värma i micron. på nåt sätt lyckades jag sätta på en platta ja inte ska använda på högsta värme, på plattan ligger en lock och en pastaslev i plast varpå den plötsligt börjar ryka och lukta nåt väldigt. ja undrar va fan de är som händer o lyfter på locket, därunder har plasten börjat brinna lite smått vilket får mig att känna en viss panik och ilska över att inget går som jag tänkt mej! varför ska detta drabba just mej??!! hur som helst besinnar ja mej, får av plattan, häller massa kallt vatten på o sen är de inte mer med den saken. vädrar som tusan gör ja oxå o är glad att brandlarmet iaf inte sätte igång. ja är oxå väldigt tacksam över att ja inte var i tvättstugan just när de började brinna. hade ju faktiskt kunna slutat riktigt illa.
slutresultaten på den kullinariska måltiden blev trots omständigheterna riktigt bra.

imorrn är det sista dagen innan PIP!!woohooo :D
/S


Uttråkad.

Gaaah va lite det är att göra på detta jobb just nu. vi har EN patient och vi är fyra personal..patienten mår dessutom "bra" och ska va ifred så mkt som möjligt så han förhopppningsvis kan sova lite och samla krafter.
tråkigt för mej men bra för honom. det är för övrigt den patienten vars operation jag fick äran att vara med på i fredags. kul att träffa han såhär i efterhand o se att han piggat på sej lite iaf.

Helgen bjöd på diverse trevligheter minsann. klassträffen/tjejträffen+emil i fredags blev faktiskt jättelyckat. kändes som jag skrattade oavbrutet från det att dom kom till typ 1 när alla utom E begav sej hemmåt igen. han verkade ha tagit för givet att han fick sova över eftersom han åkt bil till mej, sagt och gjort de gjorde han oxå. ja hyrde in oss i pappas dubbelsäng, han fick sova på biggans sida. har inte delgivit pappa informationen att jag hade nattbesök, tycker inte det var nödvändigt. men jag undrar om han misstänkte det ändå för idag när ja kom hem låg alla sängkläderna i tvätten. hmm.
sen hade vi bakishäng hela lördagen eftersom han inte ville köra hem för tidigt. det blev pizzasvull och en tripp till marieberg. sådär lång tid har vi aldrig umgåtts bara han o ja förut men de va riktigt trevligt minsann.
gårdagskvällen/natten bjöd på utgång med bella&moa i regnets tecken. pga regnet trängdes alla inomhus vilket innebar att det var totalt fullsmockat därinne och på terassen. detta hindrade dock inte oss från att svänga våra lurviga som vi utlovat! jag har även nöjjet att delge er att bläckfiskdansen nu har spridit sig även till örebro stad där den direkt blev en given succe´! danny, robin o tobeas imponerade stor för att vara så oerfarna vid den typen av dans!
vi orkade inte ta oss längre än till plaza del slottsgatan i det härliga regnvädret så de fick bli en övernattning där, första gången på 6 veckor räkndae ja ut. o de va så härligt att få sova i sin egna säng, att bella förgyllde den med sin närvaro kan ju förståss ha bidragit till den positiva upplevelsen. ja konstaterade hur som helst under dagen när det aldrig ville sluta regna att det kanske var dags för mig att flytta hem igen, jag fick mersmak när jag väl var hemma. så sagt och gjort, packade inom mitt bohag hos far i 10 platspåsar och 2 resväskor(ne som ni vet är ja inte bra på att packa effektivt) och nu bor ja altså hemma igen! känns skönt. det gör mej inget om det fortsätter regna imorrn oxå så kan ja va inne o pyssla lite, storstäda och tvätta är min plan. funderar till o med på att tvätta fönstren så man kanske kan börja se ut genom dom. hade ju även tänkt byta till sommargardinerna vilket kanske kan vara lämpligt innan hösten är här.
men SEN måste de bli bättre väder för på onsdag drar vi på festival o ja vill inte behöva återuppleva förra sommarens totala lerkaos.

/S


... Hemliga för varandra tillhör vi oupplösligt varandra. Som en rodnande, varm kind alltid tillhör sitt eget ansikte.

Dagen idag började hemskt med gråt, utbrott och fula ord (inte från mig) men övergick senare till en kärleksfull poesistund hos en annan av våra äldre. Där satt han i sin stol och jag och en annan tjej i varsin fåtölj, på första parkett som vi så fint kallade det, och rakt ur sitt hjärta och sitt minne berättade han ett flertal dikter som han själv skrivit. Vi satt och blundade, lyssnade och han fortsatte sedan med en berättelse som någon annan skrivit och jag förundrades/förundras över hur det är möjligt att minnas så mycket, en hel historia. Själv minns jag knappt vad jag läste i min bok i morse vid frukost. Som ni förstår var det mysigt och det är allt i från alla dagar någon läser egenskrivna kärleksdikter för mig, dock förstår jag ju att han ej skrivit dem till mig och tur är väl det. Jag tänkte mig nu i alla fall att jag efter denna sommar borde ha lärt mig en kärleksdikt utantill bara för att visa mig själv att jag också kan minnas och för att en vacker dag kunna berätta för någon. Kanske blir om 50 år när jag själv är gammal och behöver sprida kärlek till någon stackare som tar hand om mig och håller mig sällskap. Men får se hur det går med det. I LAV YU I LAV YU I LAV YU /j

roadtripp

det blev en minst sagt händelserik förmiddag för mig. Gick upp tidigt för att köra Sillen till Moss där hon skulle ta bussen hem till Sverige och hennes man i smögen. Väl där käkar vi lite på donken och sen sätter vi oss på busshållplatsen och väntar på att bussen ska dyka upp. När det gått en kvart efter förväntad avresetid börjar vi bli lite oroliga. Efter nogrannare efterforskning visar det sig att bussen visst inte gick därifrån längre utan endast från flygplatsen i moss. Vi får helt enkelt åka tillbaka hem. Det kan vi kalla antiklimax. NU har jag iallfall smidit planer med hennes man och han har fått en av sina kompisar att köra hit till Holmsbu för att hämta henne. Hur gulligt är inte det. Men jag ska försöka få tag på en bil att låna så att jag kan möta upp dem i moss igen så slipper dem köra så långt. Det här kan sluta huuur som helst:P / m

Jag ska inte klaga

Nej efter att läst Malins inlägg ska jag verkligen inte klaga. Om jag varit du hade jag nog svimmat, gråtit, ramlat omkull i trapporna och somnat stående för det är ungefär så jag känner fast jag inte jobbar som du. Dessutom är jag irriterad och arg av någon anledning så jag tror jag skulle behöva gå och boxas på ett träd eller någon valfri person. Jag ska jobba mina 8 dagar i sträck nu varav jag har ett 15½ timmarspass imorgon och jag är allt annat än taggad till det och min sinnesstämning gör mig inte mer motiverad. Dessutom har jag ont i öronen och jag vet inte om det är detta som sätter mitt huvud i obalans.  Men jag var hos doktorn idag i alla fall, dit jag inte fick gå igår trotts att jag fått tid för jobbet kunde inte ge mig 2 timmar ledigt. Doktorn var skojfrisk och innan han skulle ta tag i mig förklarade han att korta människor faktiskt kan springa lika fort som de med långa ben, tro det eller ej. Sedan konstaterade att mina luftgångar i öronen är för trånga och att mina öron inte klarar av att tryckutjämna som det ska. Om jag hade lyckats tänkt till eller läst i en gammal dagbok så tror jag att jag kunnat komma på det här ändå. För det ringde en klocka när han sa det att det nog var det som doktorn i Norge sa också när jag var där för 2 (3?) år sedan med samma besvär. Men så långt sträcker sig inte mitt minne tydligen. Jaja jag ska gå och köpa nässpray och försöka blåsa in luft i öronen själv så kanske de går över och jag kan bli mitt mer milda jag igen. För jag ogillar stark mig själv när jag är på dåligt humör. Dock blev jag igår glad när en av pensionärerna sa att han gillade mig för att jag alltid är så glad, så jag lyckas ju dölja det bra på jobbet. Men som sagt jag ska inte klaga, men jag längtar nog redan till det att skolan börjar igen. Eller till att det blir torsdag för sen ska jag nog försöka jobba mindre och kortare pass. Neh mina kära damer, ha en underbar helg! /j

Taggad!

åh ser så mkt fram emot den här helgen!:D
imorrnbitti börjar det underbart med att ja ska få va med på en bypass operation, ska bli SÅ intressant!
sen blir de lunch med bästabella o stadsvandring innan de åter bär av till brickemountains för fixning inför kvällen! blir en gymnasieklassreunion med vissa utvalda o eventuellt några små stjärnor till. som det ser ut nu blir emil ensam kille med alla bruttor, vilket guldläge för han känner jag sådär spontant. kan ju oxå leda till att han kommer ha tinitus och huvudbrus innan natten är slut. 

När "brittis" (biggans något HÖGLUDDA bästa kompis) fick höra detta utbrast hon (högljutt såklart); -ÅH ÄR DET "FF"??!!! o blinkande menande med ena ögat. ja tittade konstigt på henne o visste inte riktigt hur jag skulle tolka denna kommentar o kände skrattet komma bubblandes inom mej innan biggan försökte rädda situationen med att -sara ju faktiskt har en egen lägenhet när hon inte bor här. haha vet inte exakt hur gammal "brittis" har fått för sej att ja är men uppenbarligen inte 23 år iaf! som sagt har ja lite svårt för den där människan även om hon säkert är snäll o trevlig, de är ju inte det..vissa tycker man bättre om än andra bara.
att hon dessutom har hittat på ett eget smeknamn till pappa Bernt ger henne inte fler pluspoäng direkt. "Berra" är tydligen namnet hon använder när hon kallar på honom.. charmerande! de roliga är att det bara är hon som kallar han det. har aldrig hört nån annan säga det på dom 23 år ja känt honom iaf.

Kvällen har gått i mysets tecken, gick till macken o hyrde film med bells o sen avnjöt vi den tillsammans i hennes källare med blåbärspaj och hallon- just like old times! gillart!

Ne nu ska ja passa på o sova lite, ska ju upp tidigt..ska va på operation 7:30. OM dom inte kallar inte mej inatt..har nämligen beredskap eller jour för första gången nånsin i mitt liv. men dom kommer förmodligen bara ringa om det kommer inte nåt akut så antagligen får ja sova i lugn o ro...hoppas.



kontrasternas land är de sannerligen vi lever vi. flera meter snö ena dagen o 30 grader varmt nästa..

/S



utlopp för mina känslor just nu...

Okej jag måste bara få ut lite aggressioner. Den senaste tiden har vår "stora" serveringsgrupp på restaurangen, vilken består av 5 personer, var lite reducerad. Carro har varit hemma i lysekil från förra torsdagen och kommer tillbaka på lördag. Under denna tid har Kajsa och Camilla avlöst varandra alltså när den ena är här är den andra hemma i sverige. Utöver detta har vår chef och kock semester och så även vår receptionist. Vi har alltså varit tre personer på jobbet och jag och sillen är de som varit här under hela tiden samt en kock. Det har varit flera dagar med hur fint väder som helst och fullsmockad uteservering. Det blir totalt kaos varje dag och jag har varit nära till tårar på terassen inför gästerna flera gånger. I söndags hade vi förutom full uteservering ett bröllop vilket gjorde att det gick totalt över styr och vi fick stänga hela restaurangen och bara ha öppet för bröllopsgästerna. Klockan sju var Kajsa tvungen att lämna jobbet för att hon skulle åka till Sverige och Camilla som skulle kommit på morgonen har fortfarande inte dykt upp. Detta resulterade i att resturangen fick förbli stängd utöver hela kvällen. Dagen efter får jag höra att Anders (chefen) är arg för att vi inte öppnade restaurangen när det hade roat ner sig. Jag vet inte om han tror att jag har super krafter eller något men jag klarar helt enkelt inte av att ha ett bröllop, som förvissa var ganska litet, själv. Inte heller klarar sillen att ha en hel uteservering ensam. För att inte tala om att kocken absolut inte klarar av det. Idag började jag jobba 09.00 som receptionist och öppnade sedan restaurangen klockan 12. Sillen kom klockan 13 och då var allt igång igen. Hur mycket bord som helst där ute och inne vill folk checka ut och in samt att telefonen bara ringer och ringer. Utöver detta kommer ägaren av hotellet med fru, vår chef anders och vår receptionist med massa barn som ska bo på hotellet en natt och äta middag på kvällen. Jag känner hur kaoset börjar närma sig. Jag får iallafall gå hem vid 17.00 men 19.30 ringer telefonen och Sillen är nära till tårar när hon ber mig komma tillbaka. Det är återigen fullt på uteserveringen och ingenting fungerar som det ska. Ikväll har vi också haft en stor skara med barn (chefernas) som har sprungit runt både inne ute och på köket som om det vore ett dagis. Jag hann bli på sprungen ett antal gånger och av misstag råkat glra illa ett barn innan jag går ner och säger till att detta faktikst inte är ett dagis utan en restaurang. Inte heller vilken restaurang som helst utan deras restaurang och dem får hålla koll på sina ungar. Nej fyfan säger jag bara. När dem kommer tillbaka från semestern ska jag tala om exakt vad jag tycker och tänker för nu orkar jag inte mer. Imorgon kommer jag att jobba 13 timmar medan alla andra bara har en massa ferie. Själv fick man jobba 16 dagar i rad för att få vara ledig lite medan vissa andra bara tar sig friheten att åka hem till sverige titt som tätt. Godnatt nu ska jag försöka sova eller titta på lite gossip girl. / m

nothing but cigaretts and wine inside

Nu börjar jag sakna min Thyge riktigt mycket. Bokade tågbiljett från Stavanger till Asker idag så nu är det bestämt att jag åker Onsdag nästa vecka. Hemresan blir Lördag morgon 06.00 och jag kommer fram 13.40. Tror jag får försöka sova lite på tåget om jag ska orka jobba på söndag kväll. Jag ska försöka hålla mig från att inte säga något till han innan men det är så svårt. Tror förövrigt att jag får börja förbereda mig på att detta året kommer bli ganska jobbigt och att jag kommer tycka varje kväll/natt är ensam utan att få sova med honom. Så då var det sagt. Nu ska jag sova godnatt mina älsklingar jag saknar er så häääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär mycket! / m

Sara...

... Grattis på namnsdagen ! 

Oskar Linnros – 25
Timo Räisänen – Outcast

En tidig måndagsmorgon

Vaknade av att benet krampade eller fick sendrag eller vad det nu är det brukar syssla med så här på morgonkvisten. Blev arg och tänkte att det inte var någon idé att somna om. Så när benet var färdigt så klev jag upp, gick på toaletten, tog min plånbok och gick ut till Ica för att köpa frukost. Vatten och luft är det jag har i mitt kylskåp och jag tänkte att jag hellre ville ha något i stil med fil och smörgås. Men när jag kommer till Ica var det stängt. Kollar upp och inser att klockan alltså inte kan ha passerat 8 ännu och inser att jag är dum som klivit upp ur sängen så tidigt på min lediga dag. På ett sett var de dock tur för jag hittade ett par av mina trosor i trappan på väg ner och kunde ju smidigt ta med dem in innan allt för många vaknat och sett dem. Men nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 8.00 så jag kan få göra ett nytt försök att inhandla frukost. God morgon mina vänner! /j

trötter

jaha då sitter ja här med mina 2 patienter igen. denna natt har dock gott fort som tusan hittills, en av pat. har hållit mej allert minst sagt. han har slitit av sej syrgasmasken typ var 10:e sekund och är väldans orolig av sej. så till slut fick ja sätta mej bredvid hans säng och stryka honom över handen precis som man gör med ett litet barn. det tillsammans med massa starka mediciner gjorde susen. nu är han betydligt lugnare..skönt för honom stackarn.
har varit och badat med bella i ånnabodasjön för omväxlingsskull idag. träffade sofie o sandra där oxå vilket var mycket angenämt, tror ja vi alla tyckte.

ne fokus på patienterna nu. sov gott ni allihopa...ja skulle nästan gö vad som helst för o få krypa ner i en säng nu..men de får dröja ytterligare några timmar.

/S

En varm sjö och ett iskallt hav

Lillebror kom och vi tog lilla super Beo mot Fjällnora där vi först sprang oss varma i skogen innan vi badade i den varma sjön. Skulle lätt kunna vänja mig vid att göra det varje dag om jag ändå hade haft de lite närmre. Sedan försökte vi på oss att grilla som de grillmästare vi trodde att vi var. Det gick inte alls bra och de tog alldeles för lång tid innan köttet blev klart. Men tillslut blev det klart, Jesper hade bränt två fingrar och vi hade även lyckats spilla ut all glödande kol på gräsmattan på innergården. Sen sov vi och vaknade tidigt, kollade vädret och begav oss mot havet. Tänk er Nora eller Askersund fast vid havet och med klippor. Fint fint fint, vem behöver åka utomlands när vi egentligen har lika fint i Sverige. Sen var det slut på det roliga och han åkte hem. Nu har jag jobbat hela dagen och precis ätit upp en liter jordgubbar typ. Det var gott och jag blev mätt och trött. Men ska hålla mig vaken några timmar till, ska i alla fall jobba på det. Nu fick jag besök av Linnea helt plötsligt, jeh. /j 


Jag har nu fått bildbevis

Mardrömmen att somna på krogen mot hedbas axel.
dock finns de ju vissa förmildrande omständigheter som att jag iaf inte sov med öppen mun eller dregglade. tack gode gud för det.



/S


Till haaavs tiiil havs

Var på segeltur idag med ett skönt gäng. Lite kallt blev det när vattnet skvätte in och det blåste så mycket men det gjorde inget för det var mysigt ändå. Brun blev jag iallfall så det var ju bra. Sen när jag kom hem bestämde jag mig för att äntligen ta en löptur vilket gick över förväntan. Sen har kvällen toppats med att jag fick lov att vara fri den 28 juli till 1 augusti vilket innebär att jag ska bli med en vän på biltur till Stavanger och hälsa på min käraste man. Tror det ska bli en overaskelse så jag ska inte tala om det för honom. Alexandra lovade att kolla upp så att han är hemma och inte har något inplanerat. Tror det blir kämpegrejt!! Löööve M

Uppdatering.

Har varit ute på långpromenad i brickemaountains ikväll, va hög tid o röra lite på fläsket. hamnade borta i norra bro o irrade runt lite där, fick även ett antal flashbacks från högstadiet, gick förbi lill-robins gamla hus bland annat, fick syn på några buskar på framsidan och fick genast en syn framför mej när johanna sitter typ i busken och är aspackad- va nog första gången ja märkte att du verkligen va full, haha söt va du, även på den tiden.

Har jobbat de 2 senaste nätterna vilket gör att jag kommer njuta desto mera av att alldes strax få krypa ner i sängen- lovely. eller säng och säng, lever ju i pappas källare numera så ska krypa ner i bäddsoffan men mycke hellre det är svettas ihjäl på övervåningen.
Dagen har varit intensiv, hem och sov typ 5 timmar i morse, sen iväg för lujnchbjudning hos mormor innan de bar iväg för jobb hos M hela eftermiddagen, idag klistrade vi inte bara kort utan jag fick även aggera barnvakt åt 3 av barnbarnen som kom på objudet besök. lika livliga som vanligt va dom, de där galna men väldigt söta pojkarna. sen bar de av ner på stan för en middagsdejt med mor på strömpis, va helt fullsatt o de va inte annat än att man blev lite sugen på att stanna kvar o gå på björn rosenström. dock har jag ju bestämmt mej för att detta ska vara en absolut vit (den enda på hela sommaren förmodligen)vecka så ja följde med henne hem och svullade jordgubbar ist, jummie.

har för övrigt fått dille på småbarnspappor- överallt ser ja dom och den ena hetare än den andra. är fan skitjobbigt. eftersom de har en unge finns de förmodligen även en moder med i bilden, vilket helt klart försvårar för mej att belägra personen i fråga, oddsen är inte på min sida direkt. ska verkligen försöka göra mig av med denna fula ovana.

/S

Ett sällsynt exemplar

Igår fick jag en bild av mamma på vår lilla Molly. Hon och Jozzan har fått kommit hem på permission nu och det är verkligen ett steg i rätt riktning och jag bara längtar tills jag får se henne och kan köpa present till henne. För finns ju galet mycket söta bebis grejer även ifall det mest är för stort för henne just nu, men hon växer förhoppningsvis fort som alla andra små barn. Apropå barn sitter jag nu och väntar på min lillebror som är på väg för att gästa mig under kvällen och morgondagen. Eftersom han har bil ska vi nog åka och bada och blir det fint väder imorgon kanske vi passar på att åka ut till havet. Åh vad jag gillar att få besök! Borde ta och städa lite snabbt nu. /j


Vart tar vägen vägen?

Helgen i Borås var allt och lite till, men ändå alldeles lagom. 
Det började med att Sofia kom och hämtade mig i hennes lilla Nissan Micran när jag väl kommit hem från jobbet . Vi rullade ur stan mot Stockholm för att ta E4 hela vägen ner till Dalsjöfors. Problemet var bara att vi tog E20 istället och hamnade i Arboga efter 3 timmar istället för 2 timmar som det vanligtvis tar om man inte kör lilla svängen förbi huvudstaden. Något olyckliga över detta fortsatte vi dock vår resa som bjöd både på det ena och det andra. Det finns i alla fall en mängd idioter på vägarna konstaterade vi. Bland annat var det två som pekade finger åt oss och en som försökte preja oss av vägen så vi nästan fick hjärtat i halsgropen. Men efter att kört fel först i Stockholm och sedan 2 ggr till kom vi tillslut fram efter 7 timmar- vi borde haft en karta med oss. När vi packat in oss hos Elin åkte vi iväg för att grilla ute hos hennes pojkvän som bor på en ö vid en sjö, hur fint som helst. Den tänkta bastningen och badningen uteblev dock då jag höll på att somna framåt natten. Resten av helgen bjöd på en dag i Göteborg (jag är förälskad i den staden) sedan badade vi, grillade lite mer, åt familjemiddag, spelade kort, badade lite till, färgade Sofias hår, gjorde hemmagjord glass och bara umgicks. Hemfärden på söndag gick bättre när det gäller att köra rätt men det var varmt som bara den då vi ej hade någon air condition och så hamnade vi i super köer i Stockholm som gjorde att det tog nästan lika lång tid att åka hem som dit. Hur som helst är det kul att åka på road trip och jag behövde den här helgen, tack, inför mitt kommande schema med jobb tre helger i rad och knappt några fria dagar. Men det är värt de då det blivit så här för att jag har lyckats byta bort min helg i augusti så jag och mamma kan åka på Lars Winnerbäcks sommarturné, Jes!     Just jag har även fått mitt antagningsbesked nu och jag kom in på Fek trotts trasslet, så jag är lycklig. /j


sista natten.

sen äre hälja!
efter att jag sovit min skönhetssömn imorrnbitti kommer sofie dyka upp för att vi ska vänta in våran fina bil som ska ta oss till power bigmeet i västerås. har tänkt i flera år att de kunde va en kul grej att åka men nu när vi faktiska ska de känns de även som det inte gjort nåt om sara stannat hemma och haft en nykter helg.men icke. nu har ja ju faktiskt lovat sofie, o ja vet ju att de kommer bli grymt bara vi är på väg.
"våran" bil vi ska färdas i dit är tydligen en svart gammal cheva- om de nu säger er nåt, mej säger det inget alls. men hur som haver är den pimpad, blåa flames längs sidorna och en stor fet sydstadsflagga målad bakpå och påmålat "mullhyttan raggers" lr nåt sånt. (som att man vill skylta med att man är från den hålan eller vadå?) låter ju jättetjusigt. verkligen. ne men de blir säker bra. hoppas man träffar massa roligt folk där hur som helst, vem vet, lilla totte kanske dyker upp, eller varför inte alkman, henke, fjortizpär&fitte? kan bli spännande. 

jobbar men min nya favoritsköterska inatt, känns bra. han är rolig, sjukt lång och lagom flörtig på ett roligt vis. sådär så man bara skrattar bort det han säger eller svara nåt drygt tillbaka. hur som helst känner jag mig glad och det gillar jag. 
till skillnad från igårnatt när jag gick med en annan sköterska som är sjukt begåvad, han har förmodligen ett iq på över 200, tror han har typ asperger eller nåt sånt dessutom. så man kan väl säga att han saknar en del av den där sociala kompetensen som oxå kan vara en fördel att ha i detta yrke. han är en klass för sej helt klart. framåt 6-tiden va ja hur som haver aningens trött på honom och röt till åt han, vilket faktiskt hade viss effekt.

till skillnad från johannie som verkar oerhört planerad inför sin lilla borås-tripp är jag allt annat än förbered..som vanligt är jag ute i sista minuten. har inte packat nåt alls ännu, måste äta, duscha, tvätta håret och platta det innan 13 när sofie kommer, vilket innebär att jag hinner sova ännu mindre. typ 5 timmar om jag har tur. lär ju inte bli mer natten därpå heller..nåt säger mej att jag kommer vara trött istället för utvilad där denna helg är över.
jaja sov gott suckers!
love
/S


Drömmar om svartsjuka

Ja den senaste veckan har jag haft tema "svartsjuka" på nätterna i mina drömmar. Och det har inte slagit fel en enda natt. Utan varje natt drömmer jag att jag är svartsjuk på en eller flera personer, så där svartsjuk att det nästan gör ont. Är det inte så att de redan har flickvän på riktigt så skaffar dem de i drömmen framför mina ögon, och i natt blev jag så ledsen över det att jag sprang in och gömde mig på en toalett för att gråta. Då denna person precis såg mig när jag reste mig från min stol och sprang i väg så sprang han efter för att trösta mig och förklara hela situationen, fast jag var förstås lika ledsen ändå. Ja ibland kan man ju undra vad drömmarna vill få ut av detta? Jag vaknar i alla fall och känner mig ganska ensam varje morgon eftersom allt är så väldigt tydligt. Men glömmer senare bort det för det är ju bara drömmar och solen skiner utanför fönstret, dessutom har jag väl aldrig varit speciellt svartsjuk på riktigt...  
Nu har jag varit flitig hela morgon och lagat matlådor för dagen, packat de sista, målat tånaglarna och sett till att allt är i ordning inför imorgon. Nu ska jag snart åka till jobbet och känna mig lite behövd för kanske är det som saknas. /j

lugna vatten.

Håller på att genomföra mitt lätt lugnaste natt på jobbet hittills. och tiden går såååå sakta och jag blir bara tröttare och tröttare för varje minut som går...zzzzz. har just tvungat i mej en kopp kaffe och ett glas saft, men förhoppning att en koffeinkick eller en sockerkick snart ska slå till med full kraft. än så länge känner jag ingenting alls faktiskt. tusan dubbeltusan.
har iaf mkt trevliga arbetskamrater natten till ära så det kunde ju vara värre.

De senaste dagarna har annars spenderats i karstorp och ute på vätters öar, underbart skönt har de varit. vi har ätit, fikat, ätit och fikat lite till, precis som vanligt när man är där altså. utöver det sol och bad i stora mängder. och inte att förglömma så har vi provåkt den nya historiska och otroligt tjusiga vägen som nu har byggts i skogen bakom vårt hus en bit. att denna väg ska bli verklighet är något som tydligen stridits för i typ 30 års tid, så som ni förstår var detta något mycket stort för den äldre generationen, typ mormor&co. nu vågar man faktiskt cykla och gå på vägen utan att riskera att blåsa ner i diket eller bli överkörd av alla miljoner långtradare som passerat nedanför oss förut. av gammal vana går man ändå fortfarande så långt ute på vägkanten som möjligt trots att de inte passerar ett endaste bilskrälle nuförtiden. detta firades hur som helst med tårtkalas: långbord uppdukat vid busshållsplatsen nedanför oss. mycket trevligt hade det varit, synd för mej bara att jag anlände en dag för sent för att hinna smaka på tårtan. tycker hur som helst det var ett mkt trevligt initiativ av grannen vår som jag för övrigt aldrig ens har träffat.

Oxelösund var för övrigt grejt, jag kan numera även stoltsera med att min "somna på krogen mot någons axel"-oskuld är tagen. finns tydligen bildbevis oxå. vilken himmla tur verkligen så jag slipper tvivla på att denna påhitt är sant. känns inte helt hundra faktiskt. fasar lite inför att jag inte kommer visa mej från min allra snyggaste sida på dessa bilder. men det lär ja förmodligen snart bli varse.


/S
-som längtar sjukt mkt till sin säng.

Det går bättre nu

Det går mycket bättre på jobbet nu och jag känner att jag kommit in i det hela. Har hittat mitt leende och det där mjuka och ödmjuka sättet nu. Körde lite fel idag men det var ingen större grej, körde bara vänster istället för höger, men kunde vända och allt blev bra. Känns faktiskt skönt att inte längre vara rädd för att gå till jobbet. Dessutom har Sofia kommit tillbaka till Uppsala nu så jag har sällskap. Var sällskapsdam åt henne igår på jakt efter den perfekta hyllan, som vi aldrig fann. Men vi hittade korv på Ikea så det var trevligt ändå. Och imorgon ska jag jobba hela dagen och så bara några timmar på fredag innan jag och Sofia tar bilen för att åka till vår Elin nere i Borås. Det ska bli mycket roligt att komma bort lite på en minisemester. Vi kommer få hålla oss till att sysselsätta oss med ting som är gratis, men som tur är umgänge och vänskap gratis och även att sola och bada i Varberg så därför blir det nog så. Med min månadsbudget som nu ligger på 600kr kan vi inte göra mycket annat. Det är förövrigt pengar som jag fick för att jag tog in mammas chefs post i en vecka... Otroligt bra lön måste jag säga. Så får tacka dem för min överlevnad. 
Ikväll skulle vi ut och "dricka öl", men Sofia slutar sent, jag somnade efter min promenad och vaknade nu, Patrik vill se fotboll och Daniel blev därför utan liksom vi andra. Hur kan man bli så galet trött som jag är vissa dagar. I för sig ringer klockan vid 05.30 så kanske inte är så konstigt ändå. Nej nu ska jag packa för kommer jag inte hinna imorgon. /j

Du min vän i livet

Lars Winnerbäck, jag & mamma, en picknickkorg, Strömsholm, 14/8, Laleh, Love Antell, Sophie Zellmani... Det skulle kunna vara alldeles alldeles magiskt, om jag bara lyckas byta bort min jobbhelg. Jag vill vill vill, ja shit vad jag vill! Dessutom har mamma lovat att betala så de gör ju inte att jag vill mindre. 

/j



Långtråk

Tusan dubbeltusan! Nu kjeder jag mig skickligt på jobb ass. Vi har tydligen en konferensgrupp som ska checka in på hotellet ikvæll. Problemet ær bara att dem inte anlænder till Gardemoen førræn sent och alltså inte ær hær førræn 01.00 inatt. Detta innebær att jag nu ska sitta hær ensam i 3 timmar och bara vænta på dem. Det ær totalt døtt på uteserveringen och det kommer med all sækerhet inte att komma någon heller. Jag blir så matt av detta. Øvriga folket har dratt till en stuga dær de sitter och dricker lite øl och myser men jag ær inte minsta avundsjuk. Inte jag nej. Det som får mig att hålla humøret lite uppe ær dock jag imorgon ska vara nattvakt på hotellet vilket innebær att jag får bo på hotellet. Jag och Thyge ska alltså få ett dubbelrum att sova tillsammans i imorgon natt. Helt underbart med tanke på att vi nu sover på två tæltsængar och det innebær ju att vi inte ens sover tillsammans før det ær ju inte direkt någon som vill ligga i springan. Nej men om jag skulle roa mig med lite spindelharpan kanske. / m


Ibland är jag för duktig, bra och inte alls klantig

Dagen har flutit på och jag har klarat mig igenom jobbet utan några större misstag eller liknande. Jag kände mig så lycklig när jag kl 15.30 gick ut därifrån och mamma och Anders stod där utanför och väntade på mig i bilen. Vi begav oss hem till mig, skruvade upp en hatthylla och satte ihop en skohylla. Lyckan steg, och jag har nu en strukturerad och fin hall. Ett steg i taget som jag brukar säga. Sen åt vi glass, chokladsås, chokladkulor och jordgubbspaj. När allt var klart så åkte de sin kos och när jag vinkat hejdå skulle jag duscha. Men kom på att min mobil nog låg kvar i bilen. Fan fan fan. Vad gör jag? Kollar msn- ingen inne. Kollar facebook- ingen som svarar. Fick till slut tag på en kille från klassen han ringde min mobil. Inget svar, och inte konstigt eftersom jag alltid har på ljudlöst nu för tiden. Vad gör jag då? Kommer på att mitt bredband är mobilt. Så jag skickar sms till mamma, tre stycken, sen dör internet och jag vet inte om något kom iväg. Vad gör jag? Inget, hade slut på idéer.
Men som tur var löste det sig då mamma fick ett av mina sms och de då vände, halvvägs till Kolsva, för att lämna tillbaka mobilen. Tack tack tack sa jag och gav dem en stor näve med kolor! Det slog mig senare att jag kunde ju gått över till grannen och frågat om jag fått låna telefonen. Ska tänka på det nästa gång. Nu är jag i alla fall helt matt och utslagen. Men har äntligen fått duscha och känner mig som en ny människa för fy vad jag luktat illa. Med detta sagt ska jag nu gå och lägga mig och sova för imorgon är en ny varm arbetsdag tillsammans med de äldre.

God natt /j

Du är så söt när du ler



Dog av skratt när jag hittade denna underbart smickrande bild i mobilen idag på vår raraSara.
(Du får ta bort den om du inte känner samma lycka som jag när du ser bilden)

/j


Sommaren i Holmsbu är underbar

Åh för tillfället är allt bara så himla underbart. Jag har varit ledig massa och verkligen utnyttjat dagarna. I måndagskväll satt jag och sillen på bröderna jensen och åt en liten middag med ett glas rosévin. Senare gick vi vidare till Juno och mötte upp med övrig personal och Thyge vilket var mycket trevligt. Sen på Tisdag kväll var jag och Carro ute och åt på Privaten för att senare gå vidare till Juno och möta upp med övriga anställda och Thyge, även detta mycket trevligt. Atmosfären är liksom så avslappnad och skön. Jag bara njuter hela dagarna och kvällarna. Sen igår hade jag en trevlig eftermiddag på jobbet som avslutades med en after work öl på terassen i sällskap med Carro och Kajsa. Idag har jag återigen varit ledig och jag vaknade faktiskt denna morgon upp hemma hos Thyge. Har nu hälsat på hela familjen och vi åt frukost på altanen, mycket trevligt. Sen åkte jag och Thyge till stranden där Ole och några till var för att bada lite. Jag badade dock inte för det var på tok för kallt i vattnet men jag har solat. Sen åkte vi alla till Jensen för att äta lite och dricka en öl, men efter halva min öl kände jag mig full så jag gav bort den. Nu har jag precis kommit hem och tagit mig en dusch. Väntar på att Carro ska komma hem med en flarra vin som det ska festas till med, det vankas nog lite fylla ikväll. Jo man tackar.
Nehe jag borde ta och göra mig i ordning innan jag somnar här i sängen för nu verkar jag tydligen ha blivit lite trött. Love M

Går det inte första gången så går det aldrig !

Igår var jag ledig hela dagen och började med att sola ett par timmar innan regnet och åskan kom från ingenstans och jag blev tvungen att flytta mig in. Läste en stund men blev uttråkad och trött så tänkte att jag skulle ta tag i mina tankar om att sy en toalettrullepåse, en sådan som Sara har, och sy upp några klänningar. Så jag plockar fram min symaskin för första gången och lyckades trä den som man ska, men jag fattade aldrig hur man skulle göra för att spinna upp tråd på rullen till undertråden. Satt och klurade väldigt länge men fick inte till det alls. Så jag provade att rulla upp tråd själv på rullen men självklart gick den bara sönder och ville inte funka. Tror ni jag blev tokig? Jag som har noll tålamod och verkligen för en gångs skull skulle försöka. Packade ihop allt, ställde argt in allt i skåpet och gick ut och gick min vanliga långpromenad för att avreagera mig istället. Får be mamma om hjälp när hon kommer, eller leta reda på den där bruksanvisningen som jag inte hade lust att leta efter igår. 
Jag är ledig idag också och funderar på om jag har samlat tillräckligt med kraft och tålamod till att putsa mina fönster idag. För det behövs verkligen! Men det visar sig, kan ju inte bara sitta inne och titta ut på alla som går förbi en hel dag och mycket annat har jag inte att pyssla med. Sofia kom tillbaka! 

/j

på jobbet

sitter inne på salen med "mina" 2 patienter liggandes i varsin säng på båda sidorna om mej. det slår mig att det är ganska otroligt att jag tillåts vara ensam med dessa patienter, inte en hel natt såklart men stunder från och till. det är som en egen liten värld här inne på salen. en väldigt speciell sådan, fylld med aparatur och sladdar precis överallt. de är faktiskt stor skillnad på hur man upplever den här salen från första dagarna jag var här och nu. är ju fortfarande sjukt mkt grejer jag inte riktigt förstår mej på, men oxå mkt ja har betydligt bättre koll på än förut.
respiratorn är nog det jag är mest rädd för, har sjukt respekt för den mackapären. att koppla isär den hit och dit för att man tex ska suga nere i halsen är inte min favorit syssla här. är lite rädd att jag inte ska lyckas koppla ihop skiten igen och pat ska dö. inte troligt att pat skulle dö just pga det eftersom det är massa annan personal här i närheten, men ändock, hemsk tanke! skitstressande att respiratiorn dessutom börjar tjuta som en stucken gris också för att man ska veta att det är isärplockad, som att jag inte var nog så medveten om det ändå utan de där hemska ljudet. ne tur att personalen här är så vänlig att man inte är rädd för att fråga och be om hjälp när man känner sig osäker.
gårdagsnatten gick iaf bra, hade hand om 2 nyopererade hjärtpatienter och kände mej verkligen självständig och att jag hade någon typ av koll, och då blir de ju så mkt roligare! dock kände jag mig lite dålig när vi på morgonkvisten upptäkte att den ena pat. hade punkterad lunga som blivit i samband med operationen. inte konstigt att hon klagat över att det var jobbigt att andas och frågade om hon skulle dö stup i kvarten. samtidigt fanns det inte dirket något jag kunde gjort för att upptäcka det, det är sköterskans uppgift, men ändock, det hade varit kul om jag tänkt till lite även om vi fattade att nåt inte va helt ok men svårt att sätta fingret på vad.
jaja hur som haver, nu ska ja gå på rast.
tudeluu!


RSS 2.0