Alla fattar utom du .

Som jag längtar efter helgen. Dels för att på fredag kl 18 kommer jag ha skrivit klart min tenta och dels för att det är Idol på fredag och Så mycket bättre på lördag. Jag älskar tv-helgerna just nu. Därför kan jag inte sluta lyssna på:
Plura – Logiskt
Petter – Stockholm i mitt hjärta

Nu är det dags att gå och ha en plugg-eftermiddag på Norrlands med kvällsfika och Elin. Hej / j

...

Kör hårt mormor. You can do it. 

Besegra dom där aggresiva jävlarna.

Så mycket du har besegrat tidigare i livet fixar du även det här.

/S

Önskar alla en glad första advent !

Peter Jöback – Snön föll

Lördagskväll.

Går in på krogen kl 01 för att möta bella som jag tror befinner sig där.

Hittar aldrig B och det var allmänt tråkigt där inne så jag går ut därifrån en halvtimme senare för att möta upp E ist.

Är då ett kontokort, 150 kr och en vante fattigare.

Hittar aldrig E och B har tydligen aldrig ens gått ut på krogen utan är kvar på förfesten.

Så jag går hem istället, ringer och spärrar mitt kort och bäddar på soffan till E som ska komma tror jag.

Det gjorde hon aldrig.

Värd kväll verkligen :P

NOT.

/S

Ett hopvikt hjärta

Nu har jag julpyntat. Jag har inte gått loss som pappa utan jag håller mig ganska clean. Har bytt ljusen till röda, bytt kökshanddukar till de juliga, bytt tandborste till en röd, ställt fram min favorittomte och hängt upp min stjärna. Dessutom har jag bytt ut några av korten på kylskåpet till vintrigare alternativ, och medan jag letade efter vinterbilder hittade jag ett rött hopvikt hjärta från högstadiet där folk i klassen skrivit snälla ord om mig.
Så här står det: JoHanNa; Snäll, snäll, du är väldigt snäll, väldigt snäll, gullig, gullig, gulligaste svennen, jätte gullig, en liten gullig tjej, schyst, schysst kompis, just, söt, en riktig sötnos, rolig.
Kan ju konstatera att jag inte var så originell om man ser till dessa ord.
Men sen kommer: Bästa fjortis kompis, flitig pigg och glad, glädjespridare, helig och röd, röd, röd. Och så förekom det två stycken glada gubbar och ett hjärta som jag tror att jag målat själv. I och med att det inte förekommer några speciella superlativ förmodar jag att detta är skrivet i början av 7an då ingen kände varandra speciellt. S är den som har skrivit "Bästa fjortis kompis", Marie skrev "En liten gullig tjej" och jag tror att B skrev "En riktig sötnos" och Biggan skrev "Flitig, pigg och glad". För om det skulle varit senare hade jag ju hoppats att ni skulle skrivit något i stil med: Bästigast, underbarast, sötaste osv. Ja ni förstår. Det hade jag skrivit om er i alla fall ! Nu är det dags för mig att sova för idag. Sov gott /j 

(    Just det Sara, det är en bok av Paulo Coelho ;). Önskar förövrigt att jag också fick julmysa med dig/er i Örebro )

Underbara liv.

Och nu är jag inte ironisk.
Har en bra skön känsla i kroppen och jag hoppas den håller i sig ett tag.

Åkte hem till pappsen och brickemountains igårkväll för att äta vår specialrätt. man kan även kalla det för pappas nationalrätt. tror faktiskt det är han själv som grundat denna kullinariska rätt.
den består av polarkaka, tacoköttfärs, ketchup och så massa ost ovanpå- Klart!
kan tänkas mycket simpelt men ack så gott om ni frågar oss:)


Tända ljus i typ hela huset i kombination med eldning i öppna spisen och användning av hans nya bergvärme gjorde att vi ett tag höll på att svettas ihjäl men det gjorde inte så mkt för det var mysigt ändå :) vi kollade på "på spåret", och skavlan. blev lite kär i robbie williams som var gäst i programmet, typiskt att jag ska bli det nu när han gått och gängat sig bara. På spåret tillhör ju inte ett av mina favoritprogramm precis, kanske för att jag är så sjukt dålig på geografi och aldrig har kunnat svara rätt på en enda fråga som varit med i det där programmet. jag försökte förklara det för pappa men han påstod att det var just därför jag skulle titta, för att lära mig. Jo pyttsan säger jag.

En annan anledning till att jag har en bra känsla är för att julen börjar närma sig. jag har gjort lite julfint här hemma med stjärna i fönstret och advensljus på bordet. Imorrn är det första advent och vi ska vara med och sjunga i frälsis ;) mysigt värre. sen blir det traditionellt adventsfika hos mormor med övriga familjen och på kvällen väntar bästa bella för ännu mera mys.

Mysmysmys känns som hela denna helg kommer bestå av, och julfreak som jag är trivs jag bra då:)
hoppas ni andra har det mysigt på era egna vis!

/S
ps. johanna vad är valkyria för nåt?ds.


"Om du gråter förlorar du vatten och salt, och du behöver allt"

Såg på Idol och blev berörd
Såg på Skavlan och började nästan gråta (galet), men var ett väldigt bra avsnitt
Lyssnar på musik och blir kär
Har till och med målat ikväll, dock på post-it lappar men de spelar ingen roll så länge jag ändå gjort det
Nu ska jag lägga mig och läsa i Valkyriorna och somna /j

Nina Kinert – Beast
Nina Kinert – The Story Goes

We are all the winners

I förrgår var det trerättersmiddag på nation och det var verkligen en trevlig kväll med alla (12) bästa från "sam-klassen". I går var det tvårättersmiddag hos Elin med "gänget" och lika mysigt som alltid. Det bästa med kvällen var att mitt lag vann i Pratmakarna trots att jag var med och inte alltid kommer med de mest smarta svaren eller beskrivningarna. Frågan var: "Inte får utan?" och jag svarar "Bä", ibland borde man tänka innan man svarar men ibland hinner man inte tänka och svarar det första som kommer upp, men jag förstod lika fort som jag sagt de att de var fel och skulle vara "lamm". Men som sagt vi vann i alla fall, och dessutom förlorade jag inte i kortspel vilket gjorde kvällen ännu bättre, kom på mitten platsen (av 5). Helt klart imponerande resultat från mig. Idag blir det inte lika mysigt utan får nöja mig med enrättermiddag i form av blodpudding, möjligen te och mitt eget sällskap. Sedan ska jag dammsuga och lyssna på den sista webbföreläsningen innan det imorgon är dags att börja tentaplugga på riktigt. Norrlands hela veckan! Men ska faktiskt bli ganska skönt att bara fokusera på det, då vet man vad man ska göra. God kväll. /j

I guess that everyone is a little bit schizophrenic..

Ikväll känner jag mig faktiskt riktigt fnissig :)
Ibland blir det bara för mycket att vara på den där avdelningen med alla speciella människor, vissa mer än andra och tillslut kan man faktiskt inte låta bli att skratta, även om man såklart inte skrattar ÅT patienten utan bara åt alla absurda situationer som uppstår ibland. 

Visste ni för övrigt att det finns "någon" i toaletten som kommer äta upp en när man spolar, därför måste personalen komma och spola när nån viss människa varit på toaletten och uträttat sina behov annars riskerar patienten tydligen att bli dödad. och vem vill sluta sitt liv på det avskyvärda sätt, att bli uppäten av en toalett. huh.

Jag har även fått höra en helt ny psykotiskt form av "I keep dancing on my own". det var en minst sagt högljudd/skrikig form av låten och förmodligen kommer jag aldrig kunna lyssna på den på samma sätt i fortsättningen.
Men så kan det vara och jag är väldigt glad att jag inte är schizofren. än. 

/S

Tisdagen.

Guten förmittag.
Just tagit en varm skön dusch efter min morgonrunda ute i den bitande och halkiga kylan. Kände mig alldes stelfrusen när jag kom in.
Och nu sitter jag och väntar på att mitt varma kaffe ska bli klart som jag ska avnjuta susammen med en pepparkaka eller två. jummi.
Planen är också att jag ska köra igång med seminariearbetet, tänker att jag iaf kan hinna börja lite smått innan jag ska iväg till psykosvården i em, skulle vara skönt att få de klart så snart som möjligt så jag kan fokusera bara på tentan och praktiken sen. älskar att dom lägger en tenta mitt i en praktikperiod så det inte finns någon tid att plugga till den.



lite bilder från helgen:

sofia fick ett skotthål i pannan. tur att det inte var på riktigt.


linus och hans broder


mackan och lisa. som ni ser var markus ett stort fan av bea-sås. han hade köpt en hel burk bara till sig själv.


jossan, sofia & emil


smack.

/S


Värre än värst

Jag och Bella har ikväll varit på värsta passet jag någonsin varit på. Det var Temas Boot Camp gympa bara det att jag under gymnasiet var tränad och orkade och idag är jag tydligen fruktansvärt otränad och orkade inte. På gymnasiet var vi många fler och det var inte två killar som instruktörer som gick runt och sa åt en att ta i mer. Efter första kvarten såg jag stjärnor, fick svårt att andas, svettades (fast är ju inget ovanligt), ville spy men samtidigt så var det galet kul, kanske främst för att jag var så otränad och kunde skratta åt detta. Men kanske för att det kändes som Tema igen, kanske (förmodligen) för att det var med B eller kanske för att det var precis det jag behövde i och med att jag enbart ätit och pluggat hela helgen. Under passet fick jag även smaka på B:s svett som droppade rakt ner i mitt ansikte, mysigt! Så det ska vara, ju svettigare desto bättre. Imorgon kommer vi båda "dö träningsvärksdöden" som B hade sagt. Kommer jag inte till skolan imorgon är det på grund av sjukskrivning för träningen. Men som sagt kul!
För övrigt har jag precis bokat klipptid till imorgon, så imorgon klipper jag av mig mitt slitna hår. /j



Ekorrhjulet

Idag är en intensiv dag minst sagt.
Varit på psykosavdelningen hela dagen, fick till och med stanna på övertid för vi skulle hinna med allt.
Har varit med på ronden, fått ge injektioner, dela mediciner bland annat. Har nu fått en ny handledare också som är jättebra och verkligen tar sig tid med mig vilket fröken lundh uppskattar väldigt mkt:)
Har även fått en liten aha-upplevelse över hur aggresiv en psykotiskt patient kan bli, att det kan skifta från en sekund till en annan typ. Och denna gång var det inte bara verbalt utan fysiskt med tillhygen osv. inte okej.
dock känner man sig ändå relativt trygg tack vare personalen som är fantastiskt och inger någon form av lugn trots allt.

Ekorrhjulet fortsätter så nu ska jag försöka ge mig ut i snöovädret för att ta min lilla cykel till marita för att jobba till 22 ikväll. är helt slut i huvudet men tack och lov går jag kväll imorrn så jag iaf får lite sovmorgon.
det är verkligen psykiskt påfrestande att arbeta med psykiskt sjuka människor, men ack så intressant.

/S


Vatten, ge mig mera vatten

Det har hänt igen! Jag kommer hem på morgonen och ska duscha lite snabbt innan jag ska till skolan och då visar det sig att det inte finns något vatten mer än det lilla som finns i rören, som är iskallt. Hur är det möjligt? Börjar fundera på om det är någon som tycker att det är roligt att vrida på och av vattnet lite som de vill, och speciellt när jag ska duscha. Slutade med att jag fick tvätta mig så gott de gick med de lilla vattnet jag hade och det blev ingen dusch av håret, så jag har varit tämligen äcklig i skolan idag. Tur nog fanns det vatten i vattenkokaren så jag fick mitt morgonkaffe i alla fall, tur i otur så att säga. Nu är det tillbaka igen i alla fall och i och med detta har jag lärt mig uppskatta vattnet mer, är ju faktiskt inte alla i världen som har den lyxen att alltid ha vatten i kranen. /j

Mörk främling ser dig.

Jag gillar inte att skriva brev till främlingar men jag gör ett försök så ha tålamod:) Jag läste din profil men fick inte ut så mycket! Jag får en känsla av att du är mer än ett sött utseende men vi får se ifall du är lika cool, intressant och attraktiv som du är på dina bilder.

Jag kan slå vad om att du har fått 350 mail än så länge från killar som skriver: hej, jag heter Peter och gillar långa promenader på stranden, mysa och vin…

Om det är vad du är van vid så är det här uppfriskande.

Jag är inte en sådan som brukar prata om sig själv men jag är 26, lång, attraktiv och rolig. Om du inte tycker om att skratta så har vi ett problem!

Om inget annat händer så kan vi få möjligheten att träffa någon ny cool människa, vi får träffas för en kaffe någon gång...


--------------------------------

okej jag erkänner, jag föll för johannas tjat om att jag borde kolla utbudet på någon av alla dessa dejtingsidor som finns då flera av hennes vänner har hittat så "fina" pojkar där tydligen.
Nu är det ju så att jag egentligen är ganska nöjd med att vara all by myself (förutom på kvällarna nu när det blivit mörkt) men iaf, så gjorde jag mig en ganska så oserriös profil på en av dessa sidor bara för att kolla utbudet liksom. fördomsfull som jag är tänker jag att killar som hänger där är förmodligen ändå inget man vill ha...
och mycket riktigt, mailet ovan är från en sådan typ. uuuuusch säger jag bara!
det roliga är ju att han själv verkar se sig själv som "jättecool" (finns det någon som ens använder det ordet längre??)när han själv ser ut som värsta nörden och inte alls ser bra ut enligt min mening, till skillnad från sin egen åsikt uppenbarligen. Men det allra bästa var ändå rubriken: -"mörk främling ser dig" HAHAHA.

/S

ps. förlåt om jag var lite elak och hängde ut dig här men kunde faktiskt inte låta bli, och förmodligen kommer du aldrig läsa detta heller. ds.


Tjockholmen

Vi tog oss alla till Stockholm utan missade bussar eller tåg och dagen var alldeles alldeles lagom. Lång fika, Carolina Gynnings konstutställning, lång lunch och besök i nästan alla H&M butiker i hela innerstan, ett avsked till Sara och så tillbaka till Uppsala. Malin gästade Uppsala under kvällen (och natten hos Bella) och det blev Idolmys. Sicken dag! Det bästa med att åka till Stockholm enligt mig är ju dock att man får åka därifrån också. Jag föredrar städer med 140-500 tusen invånare. Men tack för denna dag och vi ses till jul igen mina kära, då blir det brevläsande! /j


Huh!

Återigen har jag fått mig en tankeställare om jag verkligen ska ha dom där 5 ungarna jag tänkt mig.
Just nu känner jag mig aningens tveksam.

Efter en eftermiddag i illbattingarnas tecken har mitt huvud fått nog. Dom där jädra ungarna skrek bokstavligt talat rakt in i min hjärna. Barn i åldern mellan 2-10 kan verkligen inte prata utan SKRIKER ut allt dom säger, och när alla 7 dessutom gör det samtidigt blir det bara för mycket.
Men proffesionell som man är visade jag ju självklart inte detta med en min ens, utan log mitt allra raraste leende istället.
Lite pyssel blev det iaf även om vissa av pojkarna var måttligt intresserade. :)

Nu dyker gästerna från fjärran öster(åtorp&karlskoga) upp strax o sen blir de åka av minsann. känner på mig att det kommer bli en sån där trångt&mysig-kväll i min lya ikväll. sen återstår de att se var vi hamnar, emil har sagt att han vill skaka rumpa natten långt så vi lär väl gå till nåt rumpvänligt ställe iaf.
men först ska jag spöa dom allihop i bowling!

/S


Vi ska vara alla bästabästa vänner !

Åhhh vad jag ser fram emot morgondagen !
Känner på mig ända ut i fingerspetsarna att det kommer bli en fantastiskt rolig och angenäm dag med mina allra bästabästa vänner! :D

Ses imörrn gött folk!
älskar att få säga så, "ses imorrn" för de är minsann inte varje dag när det gäller er damer! ;)

/S

Svart som pengar

Ja om det är grått ute är jag svart inuti, eller så känns det just nu. Jag är så arg på detta liv som korkad ekonom. Det får mig att känna mig sämst i världen varje dag, för att jag inte fattar. Det som gör saken värre är ju att vi i min grupp är 5 stycken som känner likadant, jag skulle vilja kalla oss för "de fem blåsta kostidioter". Men som vi försöker och försöker har vi nästan i alla fall lyckats med uppgiften, tror vi.
Men det försvinner eller kopplas då aldrig ur mitt huvud utan jag fortsätter att bara drömma om lösningar och olika sätt att få det hela att klicka. Jag har även funderat ut varför jag tycker de är så fruktansvärt, för att det handlar om pengar (inte alltid pengar som finns men siffror som ska symbolisera pengar i systemet) och allt ont i livet är just pengar. Redan från det att jag var lite har jag hatat det som pengar gjort för/åt mig, det har alltid handlat om utpressning: "Får inte jag låna dina pengar säger jag till mamma!". Och så har det fortsatt, en vacker dag var den där summan på utlånade pengar till nr1 10.000kr, som mamma fick betala tillbaka i hennes ställe (undrar dock vad räntan skulle vara efter 10år på de pengarna). En annan dag kunde det låta från nr 2 "Ja, handla alltid du behöver till ditt rum så betalar jag det sedan när du kommer hem" eller "Du ska få 500kr i julklapp/födelsedagspresent men jag hann inte ta ut dem", men självklart var det pengar jag aldrig såg. Sedan finns det ju ett åtskilligt antal personer till i denna skara av personer som jag lånat ut till. Så finns det ju dispyterna som pengar alltid skapar: "Hon fick mer än mig", "Det får hon/han betala för jag har inte råd" och det har alltid förutkommit dessa eviga lögner "Mitt konto är slut" och "Jag har inte råd till medicin får jag låna ditt kort" fast det är otroligt att så är fallet. Ja, Pengar pengar pengar får bara människor att manipulera varandra, ljuga för varandra och oss att vara väldigt olika.

Nu har jag i alla fall avreagerat mig lite och samtidigt fått i mig lite mat så jag snart kan gå till gymmet med Bella, min solstråle som överraskade mig med en kopp kaffe idag. Imorgon blir det Stockholm under dagen med de bästa av de bäst! Då ska jag fylla mig med energi så jag klarar av denna kurs. Inget är omöjligt ! /j

Grått.

Idag är en sån där grå dag som lätt kan smitta av sig på humöret.
Jag tänker dock trots vädrets krafter och inte låta mig påverkas av det.

Därimot känns det som det snurrar psykiska besvär i mitt huvud hela tiden, var där till 22 igårkväll, inte jättemysigt att cykla hem själv sen, hatar att det inte finns någon trevlig väg från den delen av stan till mig. huh. och ikväll blir det likadant. 

Har nu iaf "bekantat" mig lite mer med några av patienterna. Jag satte mig ner för att prova att prata lite med några av dem. Och det gick faktiskt att ha ett ganska civilicerat samtal utan att någon blev arg eller aggresiv som jag var lite orolig för först. Sen att förmodligen inget av det som sägs är "sanning" eller verklighet är ju en annan femma. Sen vill jag understryka att det är väldigt olika grad på hur sjuka patienterna där är. Vissa kommer förmodligen aldrig bli friska medans vissa bara är där högst tillfälligt och har ett fungerande "vanligt" liv därimellan som vem som helst.

Jag har iaf bestämmt mig för vem jag ska utgå ifrån i min studieuppgift nu. Försökte samtala med henne igår för att bilda mig en uppfattning om henne. det gick väl sådär. blev inte så mycket klokare om man säger så.
ska göra ett nytt försök ikväll tänkte jag. om hon är intresserad av att tala med mig vill säga. det är snabba kast mellan vem hon hatar och hatar lite mindre.

ska snart bege mig till nya friskis på öster för att köra ett lunch-medel pass tänkte jag. skönt att rensa tankarna lite.
so long!



/S

Hey I made it!

Låt mig säga som såhär:

JAG KLARADE TENTAN!!!:D:D

-vilket betyder att jag kan slappna av helt och hållet på min egyptenresa och inte behöver tentaplugga då!
Det betyder också att jag för första gången sen termin 2 typ, inte har en endaste liten skittenta eftersläpandes!!
är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GLAD!!

hejjahejja syster Sara;P

-ja idag får jag faktiskt vara självgod!

/S

ps. ni kan ju ana att jag ska fira på fredag och i helgen !:D


Psykosavdelningen.

Okej.
Jag erkänner.
Det var obehagligare att vara på psyket än vad jag hade hoppats på.
Eller det var snarare så att det var en patienten, en tjej i våran ålder som skrämde skiten ur mej, medans de andra jag hann träffa verkade vara rätt sköna typer.

Det var inte så att hon var aggressiv mot oss på ett fysiskt sätt utan snarare sättet hon uttryckte sig på, det hon sa och det hon utstrålade och framförallt hennes historia som gjorde att jag kände mig obekväm minst sagt. återstår att se om jag kommer ända uppfattning om henne så småningom. mycket möjligt.

Är dessutom väldigt glad att jag nu fått mitt egna lilla larm att bära runt i fickan. Bella tyvärr fanns det ingen "ångraknapp" på det upptäckte jag till mitt förtret, så nu gäller det att hålla fingrarna och tvångstankarna i styr för fröken Lundh.

Hur denna praktikperiod än kommer sluta kommer det i alla fall vara något helt nytt för mig och säkerligen nyttigt att få träffa dessa människor som är samhällets "baksida". de bortglömda och de som många inte ens låtsas om att de finns.

/S

God morgon, god morgon hör fåglar sjung glatt god morgon, god morgon i kör

Pigg som är lärka är jag just nu, har sovit 13½ timme i natt! De borde jag nog försöka göra en gång i veckan för var hur skönt som helst. Gick och la mig kl 18 igår för att jag inte orkade plugga och kände att allt annat var tråkigt. Så hade jag egentligen tänkt att jag skulle gått och tränat vid 06 i morse men de var så varmt och skönt i sängen att jag aldrig kom upp. Men nu är jag uppe i alla fall och hoppas att jag känner mig så här pigg hela dagen! /j

Blinddejt...

Haha jag håller på att smida lite planer för en förhoppningsvis kommande blinddejt. Det är F i min klass och en söt liten L på mitt jobb som jag försöker para ihop. Svårt att veta om dem kommer uppskatta min parning men jag tänker att det annars är en sjukt rolig grej. Känns nästan som att det är jag som borde vara mest nervös. Det är är i alla fall mailet jag skickade till L som en sista peppning på att acceptera erbjudandet.
"Tänk dig en ruggig och kall hösteftermiddag. Mörkret har lagt sig över Linköping och du står utanför ett fik på stan. Du skakar i kroppen men vet inte om det är på grund av kylan eller för att du är nervös. Det strosar runt massa människor på både torg och smågator och du försöker scanna folkhavet för att hitta honom. Han som du gått och funderat över en längre tid. Hur ser han ut? Hur låter hans röst? Vad ska vi prata om? Kommer han att vara nervös? Kommer han att krama mig när han kommer eller ta i hand? Han är den personen du har bestämt dig för att gå på en blinddate med och du kan snart få träffa honom! Tänk vad som väntar där inne på fiket bland de mysiga sofforna och de levande ljusen. Där kan du lära känna en ny person. Ni kan sitta med en kaffekopp och sjunka ner i djupa samtal om livet. Kanske fattar ni tycke för varandra och bestämmer er för att ses igen, annars har det varit en otroligt rolig och annorlunda upplevelse som du kan bära med dig och berätta för dina barn. Det finns helt enkelt ingen anledning att tacka nej"
Håll tummarna för att detta lyckas haha / m

AAAAAAAAAGHHHH!!!!

Finns få saker som kan göra än så förbannad och på dåligt humör som vanliga fräcka svennar utan någon som helst känsla för hur man uppför sej!!!
Erika&jag är på bra&begagnat parkeringen och snurrar runt för att försöka hitta en parkeringsplats åt hennes lilla golf! vi hittar en precis vid entren och väntar bara på att en annan ska åka så vi kan komma in. Vi står altså klart och tydligt och blinkar och visar att vi ska in där. Men erika snäll som hon är och ovan vid detta minst sagt hetsiga och "störstförst"-tempo som råder i denna stad låter den andra bilen backa ut i lugn och ro, och vad händer inte då?!!
JO en annan biljävel från andra hållet bara kommer och klämmer sej in och tar vår plats mitt framför ögonen på oss just som vi är på väg in där!!!! Den ilskan jag kände då är inte av denna jord vill ja lova!!  jag var SÅ nära att gå ur och gå fram och skälla ut dom så det var bara erika som höll mig kvar i bilen!!!

Konsigt hur aggresiv man kan bli över en sådan sak!! men jag tycker faktiskt det hör till rent hyffs! lika väl som man inte tränger sej före i kön!
när vi handlat klart ville jag gå förbi deras bil och lägga en lapp där det stod- GE FAN I VÅRAN PARKERINGSPLATS, FITTNYLLE!!!!! Men E tyckte inte det var någon bra ide tydligen.
att tilläga är att det är en viss vecka i månaden just nu, kanske kan det ha att göra med mitt något hetsiga humör.

så passa er.

ikväll blir de privatfest på satin, hoppas verkligen inte det är någon där som jag inte gillar för då jävlar.

/S

Han stal ett barn från Uppsala och sprang så gla, tra-la

Idag gjorde jag den tabben att jag kom för sent till gymmet. Med det menas att jag kom klockan 16 och Top Model är mellan 15-16. Typsikt, då programtablån mellan 16-17 är väldigt dålig! Men men är ju inte meningen att man ska kolla på tv utan springa för livet, men jag tycker att det blir roligare om de är roligt på tv:n eller om jag har sällskap. När jag kom hem så tog jag igen tv- tittandet genom att se ett avsnitt av Gossip Girl och ett avsnitt av One Tree Hill och sedan nu Idol, och Skavlan. Egentligen ville jag så gärna gå ut ikväll med Bella men hade jag gjort det vet jag att jag skulle ha druckit för mycket och blivit för bakis, så jag lät bli. Duktigt.
Det roligaste idag är att trollet som jag och S pratade om igår, GG, hörde av sig och skulle vara hemma i helgen. Jag borde alltså åkt hem så jag, S och han hade kunnat prata gamla minnen t.ex. vår före detta förlovning. Hade kunnat blivit hur kul som helst eller hur konstigt som helst. Men förmodligen bara kul, får kanske ta det till jul också!  /j

Kändisspaning.

Ni kan aldrig gissa vem som satt mitt emot mig på bussen idag på väg hem från skolan!
Om jag säger såhär...det var inte Måns Zelmerlöv (som minsann har skymtats på skolan vid ett par tillfällen då han tydligen läste någon kurs på vårat fashionabla universitet. )

Nej bättre upp! Jag tror att det var någon form av tecken från en högre makt då jag ju i min statusuppdatering häromdagen skrev att jag ville köpa "tre kronor" på dvd, men sen kom på att jag nog hellre skulle vilja ha skilda världar ist..
Förmodligen hade någon därför placerat Sandra, självaste huvudrollen i skilda världar på buss 1 mellan skolan och stan idag just när jag skulle åka!! galet eller hur?!
Jag hör först bara en röst som jag känner igen- (hon pratar då i telefonen,) innan jag lyfter blicken och fattar att det faktiskt är Sandra Bowallius i egen hög person!

Dock hade hon sjukt fula glasögon på sig så jag fick glo en stund för att verkligen vara säker på att det var hon. Men nu är jag så säker man kan bli. Hon talade dessutom i telefon om att ta ett-tåget till sthlm och om att gå på yoga, vilket verkligen talar för att det var hon då alla kändisar(även föredetta) bor i sthlm och går på yoga enligt min egna erfarenhet, som är mycket erfaren.
Jag kunde sen inte sluta le utan gjorde det resterande vägen hem och kände att det var en utomordentligt bra start på helgen!
För övrigt blev jag nyfiken på vad hon pluggar...hmhm.

Annars idag har vi haft föreläsning om tvångsvård och bältning osv. Mycket intressant vill ja påstå. Och lite skrämmande.
Återstår att se om jag får "uppleva" någon bältning under tiden jag är på min psykosenhet. Jag vill se men ändå inte..
Vi fick även lite allmän info om praktiken och vad som kommer att gälla. Tex. kommer alla att få varsitt larm på sig som man har ständigt. Om man känner sig hotad och trycker på larmet informerade han om att det kunde komma 30-40 personal springandes från alla möjliga håll snabbt som attan.

Inte läge för falsklarm med andra ord...
Men kan ju inte låta bli att tycka det vore liiite kul bara för att testa och se vad effekten blir. Klåfingriga Sara är i farten.

Nu ska jag ta mig en naptap då jag är sååå trött för annars kommer jag inte hålla mig vaken på bion ikväll. Jag och erkan ska se den med persbrandt. kan ju inte vara annat än bra då. ;)


pussss!
/S

 


Dum av mig

Jag har varit ganska virrig de senaste dagarna. Bland annat drömmer jag att jag är olika konton och att jag är debit och kredit, som är varsin sida av kontona typ + och -. Så jag kastar mig fram och tillbaka mellan sidorna i sängen för att justera flödena. Helt idiotiskt! I natt drömde jag däremot att vår Malin idag skulle köra upp så hon skulle få körkort, äntligen. Tänkte de när jag vaknade att jag får inte glömma skicka ett lycka till och hålla tummarna. Men Malin har ju redan körkort så jag tror att hon faktiskt gör något annat idag. Utöver detta har jag de senaste dagarna klantat mig genom att glömma min pin-kod till internet på datorn så jag fick leta reda på PUK-koden (en kod jag använder flera gånger om dagen, hur kan jag glömma den och missa 3 försök) och jag har även lyckats ta på mig stringtrosor åt fel håll och gått med dem så till skolan och märkte inte felet förens jag kom hem och skulle byta om, men de hade inte varit skönt. Men jag har gjort roliga saker också som att dricka öl en kväll och bjuda Isabella på middag en kväll. 
I helgen skulle jag åkte hem och gratulerat pappa men har bestämt mig nu att jag stannar hemma och har skickat kort istället. Är ju mer än vad han själv lyckades åstadkomma så de känns lagom, jag får åka hem till jul. Hade säkert varit mysigt i stugan utan värme och utan vatten och massor med snö men just nu känns det inte så lockande. Dessutom tänker jag mig att jag ska plugga hårt i helgen så jag kan åka med världens bästa tjejer till Stockholm på fredag istället, för det vill jag verkligen! Dags att ta tag i denna dag! /j

suicid.

Den nya psykursen är minst sagt inte så upplyftande.
Idag har vi mellan 8-17 suttit och lyssnat på föreläsning om Självmord, självmordförsök, depression och massa olika typer av det, ångest, tvångstankar, psykoser osv...
Som sagt upplyftande.
Dock är det intressant men hade önskat att det var i lite mer lagom dos och inte sånna mastodontpass, när jag dessutom har annat som upptar mina tankar fast jag försöker att inte oroa mig i onödan.

Följde med papps till Kumla ikväll för att få lite annat att tänka på.
Fick se hur de går till när E ska duscha, som hon hatar mest av allt i hela världen.
och det är en underdrift minst sagt.
dock blir hon glad igen så fort vattnet slutar rinna och hon får på sig sin superfina och mjuka badrock ist. 
tur att hon inte är långsint iaf.

ne nu ska jag lägga mig i sängen och läsa tills mina ögon faller ihop.
gissa vad jag läser...jo en bok om en tjej som får cancer. fan så upplyftande.
men får ju skylla mig själv. försöker intala mig själv att det är lärorikt att läsa ur patientsynpunkt.

/S

Förbannande jävla skitsjukdom som förpestar livet!

Tänker på dig min bästaste M. Det här bara MÅSTE gå vägen!!
Det finns inga andra alternativ.. jag tänker inte ens tänka tanken på något annat..
försöker träna bort alla tankar som säger något annat..

:(
/S


Weekend i Stavanger

Jaha nu børjar min Stavangertripp nærma sig sitt slut. Jag har haft en jætte mysig helg verkligen. Fredagskvællen bjød på lite fødelsedagsfest hos en av Thyges kompisar. Det var væl lite speciella mænniskor dær må jag sæga. Men jag skrattade otroligt mycket och dem bjød verkligen på sig sjælva. Væl ute var det væl ingen højdare. Vi testade på två "clubar" och sammanlagt var det væl ca 20 personer ute plus oss. Som ett resultat av denna lilla besvikelse promenerade jag och min man hemåt och møs lite istællet. Lørdagen bjød på mycket soffa och fotboll samt filmmys och middag hos det tidigare fødelsedagsbarnet. Søndagen børjade med att jag vaknade i chock och trodde klockan var 12 vilket visade sig vara lite fel då min klocka stannat. Ca en timme senare nær jag børjade få panik øver att dagen bara føsvann i sovandets tecken insåg vi att klockan bara var 9 och vi sov en halvtimme till. Sen blev det ytterligare lite fotbollstittande i soffan och ett øvertalande från Thyges sida att vi skulle køra gocart. Sagt och gjort åkte vi tillsammans med några andra till banan och kørde tre heat á nio minuter. Førsta varvet blev jag omkørd på samtliga rakstræckor och vann jumboplatsen ganska øverlægset. Men sen hittade jag gasen och tappade tydligen bort bromsen och tog ikapp lite æven om jag fortfarande førlorade. Det var HUUUR kul som helst iallafall. På kvællen såg vi på ytterligare lite fotboll och Liverpool lyckades faktikst vinna øver Chelsea vilket i detta hus ær en STOOOR vinst. Sen begav vi oss till stan och åt middag tillsammans med Alexandra (som jag jobbat med i Holmsbu) vilket var jætte trevligt och mysigt. Idag har jag førsøkt att få dagen att gå før att Thyge ska komma hem från jobbet. Men jag har hunnit med en fika på stan med Alexandra och massa tjejsnack. Det visade sig dock att hon førmodligen kommer att åka utomlands før att plugga næsta høst vilket kænns lite tråkigt eftersom jag kankse ska flytta hit och hade hoppats på att åtminstonde ha en kompis i denna fræmmande stad. Men men, nu kom Thyge hem så vi ska væl utnyttja de sista timmarna innan mitt flyg lyfter och visiten ær slut før denna gång. Det ær med en sjukt stor klump i halsen jag ska åka den hær gången. Kommer bli tungt att komma hem till ensamheten igen. / M

Meningslös kurs och meningslösa siffror

Jag har suttit hela dagen och räknat på en massa som har med redovisning att göra, och det är något så fruktansvärt tråkigt och dessutom är det svårt också. När jag sedan nu läste Moas inlägg kände jag att redovisning bara blev ännu mer tråkig. Hon gör något riktigt och hjälper andra, och lika så gör Sara. Men jag fattar inte vad de jag gör nu ska leda till och tycker att hela den här kursen är så onödig. För jag kommer aldrig räkna års resultat, moms, skatter, balansräkningar, nettotillgångar, diskontera, anskaffningsvärden och allt. Det är bara massa siffror för mig, onödiga siffror. Men med denna inställning kommer jag ingenstans och måste ju komma vidare så får väl försöka tänka om och se siffrorna som det de faktiskt är, en hjälp för företagen, för att de ska överleva? Fast vad är de jämfört med att hjälpa sjuka människor. Ingenting! /j

Uppdates från Moa/Haiti!

Hej alskling!
Vi klarade orkanen bra, i Leogane (staden jag ar i) ar det lite oversvammningar, men inte alls sa farligt som vi vantat oss. Port-au-Prince och de gigantiska lagren verkar ocksa ha klarat sig med endast oversvammningar som foljd. Vi kommer jobb alite grann i omradet med att grava diken, dranera ut vatten ur hus och skyffla lera.
 Det har varit nagra vadligt pafrestande dagar har, vi har varit pa basen hela tiden, med uppdateringar 3-4 ganger om dagen hur orkanen rorde sig och ilken styrka den beraknades ha nar den nadde oss. Vi markte valdigt lite av sjalva Tomas. Det regnade ganska lite men ganska lange, det blaste lite grann, men inte alls nagot dramatiskt. Vi kunde sova pa vara vanliga stallen, bara de som sov pa taket i talt flyttade ner till sangarna. Jag hade en liten flod under min sang under ett dygn, men det brukar jag ha nar det regnar. Jobbit att leva sa tatt inpa 70 andra under pressande omstandigheter nar allt man kan gora ar att vanta! Larorikt, men ingenting jag skulle vilja gora igen...
Idag var forsta dagen sedan forra veckan som vi arbetade enligt vanligt schema, skont att komma tillbaka till rutiner igen, och rora lite pa sig. Jag har skjutit fram min semester lite grann och aker antagligen pa onsdag, och ar borta i nagra dagar. Det kanns att man vart har ett tag, energinivan gar ner och man blir lite mer stingslig och seg. Ganska fascinerande att jamfora detta men Haukan, som fungerade typ likadant. Man fattade inte att man behovde komma darifran forns man gjorde det, och nar man val tog en paus fick man energin tillbaka dubbelt upp. Vi har fortfarande en massa spannande sjukdomar pa basen, nagra har fatt denguefeber, nagra hostar och ar forkylda, nagra har influensa med hog feber. Jag tar fortfarande inga malariatabletter, och borjar noja lite for det eftersom myggpopulationen lar explodera efter oversvammningen. Jag har klarat mej hitills, men har fatt ont i halsen nu ikvall. Hoppas pa att halla mej under 38graders strecket pa feberfronten:)
Har last lite utlandska medier och ar forvanad hur negativ rapportering harifran ar. Bada Koleraepidemin och stormen framstalls som mycket mer allvarliga an den information som vi far har (som ofta kommer fran valdigt initierade kallor, och ar rykande farsk). Kom ihag det nar ni laser i tidningar och ser pa TV; det ar sant men valdigt vinklat och sensationsdoftande.
Massa kramar till er, och Heja Haiti!!




----
Fasen så skönt, att få ett litet livstecken från M efter orkaner o otrevligheterna som härjar där nere!
Nu håller vi tummarna för att det fortsätter lika bra:)

/S


SK.

Som i söndagkväll.
Har just tagit mig ett långt skönt bad och nu är det filip&fredrik som stjäl min uppmärksamhet. Den där fredrik skulle jag faktiskt kunna sätta tänderna i. Han är så söt.

Vad har fröken Lundhs helg annars bjudit på då? Långpromenad med Sofia, Tacomys med Erika som slutade med att Jossan som en överaskning tagit sig hit från charleswood och helt plötsligt plingar på min dörr, och förvandlar vårt soffmys till en nostalgitripp utan dess like. Som sen slutade på Pitchers fast vi nog egentligen var lite för trötta för att orka riktigt. menmen, en mysig kväll blev de iaf!
Lördagen bestod i trädgårdsarbete hos mormor med la familja- kontaterade att lövkrattning som man lätt kan tro skulle vara väldigt tråkigt istället visade sig vara väldigt fridfullt och behagligt. ska nog syssla mer med lövkrattning i framtiden. sen avslutade vi med en god lunch, jo man tackar ja, innan de var dags att bege sig till TIVA och USÖ för lite extrajobbande. Kvällen gick fort för vi hade händerna fulla bokstavligt talat.

Har även fått se hur en människa ser ut när man är gul, och då menar jag riktigt gul. Som kanariefågelgul. Så blir det är både njurar och lungor sviktar. Man har heller inte ögonvitor längre utan ögongulor.
Hoppas både jag och ni slipper bli gula.
Ibland undrar man hur det går för en del patienter som man vårdat under lång tid och givit så mycket "kärlek" och omvårdnad man bara kan. Dessutom kan jag inte låta bli att fundera över de här etiska frågeställningarna som alltid finns i bakrunden när man vårdar så sjuka patienter.
När är det nog? Var går gränsen för vad som är värdigt? Och när ska man sätta stopp för all livsuppehållande behandling och inse att loppet är kört? Otroligt svåra frågor att besluta om och jag är väldigt tacksam att jag inte är läkare och behöver fatta dessa beslut. För det är inga lätta beslut att fatta. Det handlar om någons liv eller död. Om en människas vara eller icke vara. Som de har i sina händer.
Det gäller att förvalta förtroendet väl och fatta "rätt" beslut. Frågan är ju bara vilket som är det rätta? För det finns ju inga facit att gå efter. Varje fall är unikt och man måste använda sig av sin kunskap och erfarenhet och hoppas att det räcker.

Har även fått vara med och assistera vid sondsättning (slang genom näsan ner i magsäcken), sätta tappningskateter, bladdra (göra ultraljud på urinblåsan för att se om det står massa urin där) och massa mera. Braaa va? Jag suger åt mej allt jag hinner och kan som en girig småunge för att lära mig så mkt som möjligt!

Ett besök hos morfar på kyrkogården har oxå hunnits med ikväll, så fint med alla ljus överallt som lyser upp i mörkret och kylan. Gillas starkt.

Imorrn börjar ny kurs, psykiatri. Ska bli grymt intressant.

So long!
/S




Fredag och lördag

Lite mamma, lite Stockholm, en kväll på Dramaten med teater, springa för livet för att hinna med tåget (som blivit vår standard grej, man känner sig som en tjuv när man springer genom stationen), gick ljusvandringen i Uppsala, sova, frukost, gick igenom allt på min vind, storhandlade mat, lunch (och vi fick vänta 1h 20 min på maten) och sedan vinkade jag hejdå till mamma och tackade för helgen. Sedan långlångpromenad i vinterkylan med M och myskväll med vår B. Blev lite systund, varma mackor, tv, godis och film. Tänk vilka mysiga dagar, verkligen! Enda minus är att jag nu har ont i mina stortår för att jag förmodligen haft lite för långa naglar, men apropå tår har jag hittat våra årsbrev i och med mitt letande på vinden. Nu väntar plugga resten av denna dag, har lite att ta igen för att jag unnat mig så mycket fritid.Så som jag brukar säga nu glider jag iväg till gymmet och sedan böckerna. /j

Bon Voyage

Igår var F här och stekte pannkakor i mitt kök. Vi kalasade på dem och en kopp kaffe medan vi pratade om Kärleksproblem och skvallrade om folk i klassen. Det var en mycket trevlig förmiddag må jag säga. På kvällen åkte jag över till L och F för att käka lite middag, det känns bra att jag var upptagen igår för jag har längtat så mycket tills idag att jag nog hade exploderat om jag inte hållit mig sysselsatt. Imorse började jag hursomhelst dagen i vanlig ordning med äggmackor, korsord och lite musik. Sen har jag packat lite smått, och nu tror jag att jag fått med mig allt. Observera vilken luring jag har gjort. Det står på hemsidan att handbagage endast får bestå av en väska. Vad dem inte vet är att jag kommer gömma en till väska i den första väska. Haha Norwegian är ÄGDA. Nu ska jag hur som helst ta på mig min jacka och bege mig ner till tågstationen. Håll tummarna för att jag kommer med flyget och att jag inte av misstag packat ner något explosivt eller vapen så att jag blir intagen i något förhörsrum. Dessutom får ni gärna hålla tummarna för att mitt tåg är i tid så att jag hinner med flyget. Au revoir mina kära. / M

Snipp snabb snut

Så var den blonda sagan slut.


Som ni ser är jag inte vidare glad som blond.

Återstår att se hur det kommer sluta som brunett (med två små blonda inslag på varje sida).

Känns minst sagt ovant må ja säga. Har ju jobbat mig åt de blondare hållet nu i typ 1,5 års tid. Men nu har jag tröttnat på att alltid ha en mörk utväxt och dessutom slita nåt väldigt på håret. Hårstråna satte ner foten och sa nej nu sara får det vara nog, i protest mot att du misshandlar och sliter ut oss på detta sätt tänker vi sluta locka oss som kortskruvar och istället bara hänga rakt och trött rakt ner och klyva oss bäst vi kan!

Så nu har jag gjort som stråna sagt, återstår att se om de kommer återgå till sina forna glansdagar eller icke!

Ikväll väntar jobb för andra kvällen denna vecka. Förhoppningsvis hinner jag förbi pitchers efteråt och spana lite hockey med Erkan och Jossan. Kunde vara trevligt. :)

För övrigt har vi haft avslutande examinationsseminarie idag så nu är jag klar med den kulturella kursen, för övrigt en av de allra intressantaste och mest givande kurser hittills i utbildningen, så det är med lite blandade känslor den tog slut, är nog första gången någonsin jag känner så inför ett kursavslut faktiskt:)


/S


God morgon, god dag, god kväll

Vill inledda denna dag med dessa låtar så att vi alla blir lite gladare och motiverade till våra studier och liv.
Jag dansar och borstar bort gröten ur mina tänder, snart ska jag räkna soliditet, balansräkningar, års resultat och eget kapital. Men allt blir ju hundra gånger roligare så länge man inte behöver göra det ensam! /j

The Sounds – Dance with Me
Lambretta – Bimbo

less is not more...

Woop, woop.
Med sammanlagt nio timmars sömn, storkok kyckling wook, oräkneliga kannor kaffe, ett paket minimagnum, en påse chips, x antal cigaretter och litervis med smoothie har jag och S efter tre dagars slit lämnat in vår hemtenta i HRM. De hårda pinnstolarna, stirrandet i böckerna och brist på rengöring har satt sina spår. Känner mig väl sisådär 10 kilo tyngre och ryggsmärtorna påminner om vad jag tror en 70 åring upplever. Tråkigt och konstigt nog känner jag mig dock inte ett dugg klokare. Men trycket över axlarna har försvunnit och faktumet att jag valt att skjuta upp min ekonomitenta från nu på fredag till januari gör att jag känner mig FRI som en fågel. Jag känner också ett konstant pirr i magen eftersom jag om mindre än två dygn ligger i min mans famn igen. Jag ska pussas och kramas mer än någonsin. Nu ska jag avsluta detta dygn med att titta ikapp lite paradise hotell avsnitt och mysa ner mig i min nybäddade säng. Lots of love / M som i Mycket Mer Människa

B som i Bella.





Snyggaste pinglan i stan. Saknar dig & våran sommar <3

/S

E är den bästa.

Så liten, söt och oskuldsfull så jag typ vill äta upp henne.
förutom när jag skulle hämta henne på dagis och hon börjar gråta så fort hon ser mej och ropa mamma, mamma istället. då känner man sig ju inte alls opopulär inför alla dagisfröknarna inte, nejnej.
men så fort vi kommit utanför dörren på dagis slutande hon faktiskt gråta. (det visste ja hela tiden hann bara bli liiite nervös att det skulle fortsätt på samma sätt hela eftermiddagen.)

Det blev innelek och mys hela eftermiddagen då vädergudarna inte var på det bästa humöret i kumla. Dock var det väldigt mysigt att bara vara inne hon&jag för annars brukar hon alltid vilja gå över o leka med grannbarnen när dom är ute, typ jämt.  
Jag hade med Annas&mina gamla dockkläder som farmor stickat till våra dockor back in the days.
Det var otroligt populärt och vi roade oss stora delar av eftermiddagen med att klä och på kläderna, speciellt mössan var lite extra kul. Det är även väldigt roligt att byta blöja på dockan och säga kiss och bajs hela tiden.
På tal om bajs fick E en bajs-bok av mamma i helgen, den är fantastiskt kul att titta i för de är olika sorters bajs på varenda sida, mycket uppskattat av E och även av mig såklart.

Vi har även suttit bland alla myskuddar och läst sagor, självklart fanns också dockan på plats mitt ibland oss, hon är numera en given familjemedlem. Det går typ inte att beskriva lyckokänslan när man frågar E om vi ska läsa en saga och hon skiner upp, springer och hämtar sin favoritbok och kommer uppkrypandes bredvid mig i sängen, och så sitter vi där och bläddra fram och tillbaka, fram och tillbaka utan någon direkt struktur. Vi tittar på lite bilder här och lite bilder, pekar och övar på olika ord tills hon tröttnar och nåt mer spännande kallar. Tex att lyssna på mora-träsk och dansa till. Hon är sjukt bra på de där med dans. Förmodligen har hon ärvt det av mig.

Vi har även hunnit med att ha kafferep och picknick på mattan, fast det sa jag till E att det måste förbli vår lilla hemlis för antagligen får hon nog inte sitta och äta på mattan i vanliga fall. Hon nickade allvarligt så jag är övertygad om att hon inte kommer skvallra för mor&far:)




koncentrationensnivån är hög.


Av och på med mössan


så sjukt nöjd&söt :)



som sagt...dockan är en ständig följeslagare.



E stoltserar med hur många fingrar hon faktiskt har. inte illa pinkat!


Vi avrundade med att leka doktor och lyssna med stetoskopet på typ alla kroppsdelar som finns.

Tack för idag E ! Lot´s of Love

/moster S




10 orsaker till att älska denna dag:

1. Jag fick ligga kvar i sängen länge
2. Jag fick någon annan som gjorde mitt morgonkaffe
3. Jag fick busa hela morgonen
4. Jag har läst ut en hel skolbok (och även ifall jag inte lärde mig något har jag läst den en gång)
5. Jag fick luncha med Elin
6. Jag bokade dejt med världens bästa Isabella
7. Jag fick kvällsmat och romantisk middag hos och av världens bästa Isabella
8. Jag fick tillbringa kvällen på stadsvandring i mörkret fast upplyst av massa fina ljus och ljud med världens bästa Isabella i ett mycket fint Uppsala
9. Jag fick reda på att Sara eventuellt kommer på onsdag över dagen
10. Alltså och egentligen enbart: För att jag har världens bästa vänner !
/j

RSS 2.0