En ovanlig måndag

Man kan säga att E& jag utnyttjade våran ledig måndag till max. varför inte ta till vara på sina lediga dagar så mycket som möjligt resonerade vi.
Vi började med att ta lilla sugerpearl till ånnabåda, kilsbergen. Vi slog tre flugor i en en smäll skulle man kunna säga. Jag fick gå in mina vandringskängor, vi fick massa frisk luft och en inre" frid" (som jag anser att man inte kan få i stan), till och med den rastlösa lilla själen erika kunde va det lite lugnt för en gångs skull.
Vi tog oss till falkasjön, en inte alltför lång tur men som vi tyckte kunde vara bra att börja med, oerfarna vandrare som vi är. Vi gick inte heller vilse en endaste gång, vilket jag tycker vi borde få lite cred för.
Sen fick det vara nog med hurtandet och vi la oss istället för att sola vid ånnabodasjön. inte alls dumt faktiskt. förutom att erika blev biten av en lite för närgången anka i tån, det tyckte hon var mindre kul.
Sedan drog vi oss vidare till fjöget(av alla ställen) för att prova deras glass som vi hört ryktas skulle vara ganska god.
det var den. det satt fint i kistan så att säga. därpå följde glasskoma och även en sväng till det lokala systemet. kändes ju dumt att inte titta in där när det ändå var öppet liksom. en rolig detalj var att dom på dörren hade en skylt med "kommer strax". tänk om en sådan skulle sitta på dörren till systemet här i stan. förmodligen skulle det inte vara så populärt. men jag tycker det var charmigt. småstadscharm i ett nötskal.
denna måndag som var något utöver det vanliga avslutades på satins uteservering med en kall öl. jo man tackar ja!
som sagt, när man inte har någon semester gäller det att utnyttja sina få lediga dagar till max. vilket vi igår gjorde jävligt bra om jag får säga de själv.
nu hägrar jobbet. hade helt klart gärna legat kvar i solen på pappas altan istället.
/S

Besvikelse över olyckligt slut

I fredags såg jag Black Swan och blev något deprimerad efteråt för det var ju ingen munter film direkt, även ifall den var bra. Har sedan tillbringat mig helg med att läsa en bok "En dag" och på framsidan står det "Sensationell", "må bra-läsning i högsta ligan", "den mest rörande och finaste boken jag läste i somras", "den bästa romantiska ska-de-någonsin-få-varandra blockbusterns sen När Harry mötte Sally". Det låter ju som en bra sommarbok? Romantisk? Lycklig? Glädjande? Men vet ni vad, jag fattar inte riktigt hur recesenterna tänkt. Nog för att den är romantisk och innefattar en massa förhållanden (där alla är misslyckade och tragiska) och där huvudrollerna, som är bästa kompisar i femton år, egentligen är kära i varandra fast de inte riktigt vågar säga det och kanske till slut gör de men det slutar ändå i katastrof, värsta tänkbara senariumet. Det gör ju att det är mer smärta än hjärta i denna bok och jag längtar till att den tar slut. Är tjugo sidor kvar och jag vet inte hur författaren ska lyckas få till ett lyckligt och romantiskt slut på denna bok som redan är körd i graven och där jag blivit mer ledsen än glad. Skit bok! Allt jag ville ha var ju ett lyckligt slut där prinsen får sin prinsessa och sina dröm barn och ett lyckligt liv för alltid!  Nu ska jag gå och köpa mig nya hörlurar för min ena har gått sönder och går ju inte att lyssna på musik i bara ena örat. /j

Midsommar.

Ikväll har jag gått mitt andra pass på hematolog-sidan. det har varit skitkul och apmycket att försöka lära sig och få koll på på en och samma gång. helst vill jag ju gärna kunna allt innan jag ens har gjort det. har fått ge cytostatika för första gången i mitt liv, kändes lite skrämmande men tror det gick bra. paienterna levde iaf fortfarande när jag gick hem. återstår att se hur dom mår när jag kommer dit imorrn em igen :)

ikväll är det tydligen lördag. känns absolut inte som det. ska gå och lägga mig som nån annan pensionär om en liten stund.
och igår var det tydligen midsommarafton. det blev en otippad men ack så trevlig sådan trots att jag jobbade hela dagen. begav mig ut till rilles mansion sent igåkväll där det var galejj och för att träffa en alldeles utomordentligt rundunderfötternabella som blev min dejt kvällen lång. eftersom jag för första gången i mitt liv var nykter denna kväll, tog vi beslutet att lämna pålsboda efter några timmar. vi gjorde sen ett stopp i kumla för handling av nödproviant till chauffören, altså mig. det blev plockgodis i varienade varianter. tydligen råkade jag även få med en godis innehållande nötter. när vi en stund senare åker igen och jag just stoppat in en ny godis i munnen kände jag helt plötsligt att det smakade nötter och jag utbrister -"fan det är nötter i den här" men jag körde på motorvägen så det var inte precis läge att tvärnitta för att spotta ut den. snabbare än blixten själv far bellas hand fram till min haka och hon skriker - spotta!! hon säger det med sådan styrka i rösten att jag inte vågar göra annat än följa order, varpå jag lägger värsta loskan med tuggad choklad och saliv omvarannat i hennes hand. kan även tillägga att vi varken hade papper eller något annat lämpligt att torka av handen med heller.. men det är sann vänskap det! tack b för att du inte lät mig dö. är dig evig tacksam för denna insats :D
hamnade för övrigt på en väldigt trevlig efterfest efter vår lilla åktur. med tanke på vilken rolig kväll jag hade borde jag kanske vara nykter lite oftare. eller kanske inte ändå.


nattinatt!
/S


Se så många blommor som redan slagit ut på ängen gullviva, mandelblom, kattfot och blåviol

I onsdags efter jobbet kom min mamma hit. Jag hade köpt med suchi hem efter jobbet och vi käkade det innan vi tog en tur till parksnäckan i Uppsala (låter verkligen som något riktigt tantigt och gubbigt hak, typ som brunnsparken). Men det var en mysig liten scen i stadparken här. På väg dit fick jag fågelbajs i huvudet, och jag kom på att det verkar vara något med mig och fågelbajs för det är inte första gången. Sker ju minst en gång per år och jag vet inte om jag hört att det är någon annan som lyckas ha denna tur så ofta. Hur som helst fick jag låna en snäll dams toalett inne i en butik så jag kunde tvätta bort det värsta innan jag och mamma kunde lyssna på Jack Vreezvijk. Rutinerade som vi är hade vi glömt att ta med regnkläder men vi lyckades få plats under det stora trädet som hindrade ösregnet lite och sedan var vi snabba på att köpa vackra regnponchos när de började sälja sådana, snygga blev vi må ni tro. Själva uppträdandet var mysigt och trevligt och bra. Fick flash backs sen jag var liten då jag, mamma och moster var och lyssnade på Sven-bertil Taube i någon utomhuspark vid kusten. Det hör verkligen till sommaren att lyssna till visor och på hur Rönnedal skuttar, hur dagg faller och hur lycka finns i ett ögonblick osv. Har sedan jobbat igår och idag också och nu känns det som om jag kommit in i det hela, lyckas planera mina dagar bättre och jag hittar utan min karta. Träningsverken som jag hade de första dagarna har också börjat ge sig lite. I och med att alla har lämnat stan, med betoning på alla, så har jag fått låna M:s hårddisk med massa film som jag ska titta på nu. Ska se Black swan första och sedan ska jag äta sill och potatis och om jag orkar ska jag ta mig till affären och köpa jordgubbar. Glad midsommar och grattis världens sötaste Molly på födelsedagen! /j


Fina onsdag.

Har haft en mycket angenäm ledig onsdag har jag nöjet att meddela.
Först var jag ute och joggade i skogen, det var sjukt jobbigt men kändes jävligt skönt när de va gjort.
Sen åt jag lunch med min papps som kom hem på lunchen, innan jag tog mig en liten tur till bra&begagnat. där var det dock så sjukt mkt folk då det knappt gick att komma in. inga fynd gjorde ja där heller, så egentligen hade jag helt kunnat strunta i att säga att jag ens varit där.
Därimot fyndade ja utav helvete på erikshjälpen istället- blev så lycklig när jag fick syn på henne, min efterlängtade byrå som ska bli så fin så fin när jag fått lägga ner min kärlek och lite färg och spackel på henne. Som jag har letat, och så plötsligt stod hon bara där och väntade på mig. Dessutom kostade hon nästintill gratis. 50 pix för en byrå kallar jag fynd!
En liten detalj var att killen som jobbade där inte ens visste hur man skulle hantera en tummstock. hör inte det till allmänbildningen att man vet att på ena sidan av tummstocken är det "tumm" mått och på den andra centimeter???det visste inte han hur som helst. eller så blev han nervös, vad vet jag. fröken L kan ju se ganska respektingivande ut när hon sätter den sidan till. speciellt när hon hittat en byrå som hon vill ha mer än nånting annat i hela världen.
Dagen hela har fortsatt att gå min väg, den avslutades på harrys med god mat och innan det hann emil, jag och erkan se fotbollsmatch på självaste brickebackens IP. När var man där senast kan man undra? när jag gick på fotbollsskola i 6:an? det var sig likt kan jag avslöja. självaste Ali var också på plats för att spana fotboll. I övrigt var det mest småbarn och karlskogingar. förövrigt sken solen dessutom under hela matchen så man kunde förena nytta med nöje och sola lite samtidigt. 

ska sova på slottis inatt. var några dagar sen jag sov här nu. känns bra att komma hit och titta till blommorna lite åtminstone. imorrn väntar shopping på hög nivå, herregud vad vi ska bränna pengar, behöver jag säga att vi får vår första lön imorgon?? så jävla gött!!

/S



Bloggtorka?

Får en känsla av att den här bloggen som så mycket annat går på lågvarv på sommaren?
Fröken S har jobbat idag, som så många andra dagar. men kors i taket ska jag nu vara ledig i dagarna två. man kan säga att jag tagit helg nu. efter 2 arbetsdagar. kan tycka det är lagom.
därimot ska ja ju faktiskt jobba hela midsommar så tycker nog jag kan vara värd detta.
känns som vardagen går sin gilla gång för tillfället, det mesta kretsar kring jobbet och att sova, för att se gå iväg och jobba igen. vilken tur då att jag fortfarande inte har tröttnat på mitt nya jobb.. ska börja inskolningen på hematologsidan på fredag,då ska jag altså få träffa våra "blod"- patienter som vi så fint kallar dom..de som drabbats av leukemi eller någon annan mindre rolig sjukdom. kommer vara sjukt mycket nytt att lära sig där, mycket värre än på allva ror jag, där jag ändå tyckte mig känna igen en hel del av patienternas besvär och problematik sedan tidigare. men blodcancer är ju inget jag direkt har erfarenhet av sen tidigare. men kul ska det bli att få lära sig!
känner mig som en svamp för tillfället, som bara suger i mig så mycket information jag bara kan om allt jag stöter på.
imorrn ska jag njuta av mig sovmorgon och sen har jag massa jag måste bocka av på min attgöralista. prata med socialstyrelsen så jag får min legitimation till exempel. känner att det kanske är dags för mig att ta tag i det nu..
ska hur som helst bli fantastiskt skönt att va leeeeedig! hoppas på fint väder också :)
/S


Varje stund var minut var sekund samma konstiga beslut det blir fel och slår bakut allt går snett men det tar aldrig riktigt slut, du har din egen väg att gå skit samma vilket håll det kanske blir en liten omväg men vad spelar sånt för roll...

Igår var kaos! Jag lyckades få en larmtelefon så kvällen börjar med larm och stress och skakande händer. Jag hamnade efter en cirka 30 minuter vilket inte är ultimat första dagen på jobbet. Sen lyckades jag tappa 10 minuter genom att ringa på fel dörr pga att jag hamnat i fel trappuppgång (fattade inte ens att det var två olika i en). Sen tappade jag ytterligare 10 minuter då jag inte kom in för min telefon strejkade. Jag missade även att rita ut en gata på kartan som jag hade lite problem att hitta till. Jag fick sedan problem då en vt inte öpnnade och nycklarna inte funkade. Ja tro att jag var stressad och jag har träningsverk idag efter att sprungit upp och ner i trapporna på jakt efter den rätta dörren och cyklat som en liten gnu fram och tillbaka. Men jag överlevde och nästan i tid, dock ingen rast och jobbade cirka 15 minuter över tiden men det var som tur inte bara jag som gjorde de. Skönt att ha det gjort i alla fall! Idag har jag gjort så lite som möjligt, mest läst i min nya fina Lars Winnerbäck bok och i min nya diktbok jag köpte i Stockholm. Lagom nöje. Imorgon jobbar jag dag och de har jag hört är mindre stressigt, men gillar känslan man får när man väl klarat av en dag som varit stressad och kaos. Lunch time! /j

Ljudet av tiden som går

Jag har nu firat min födelsedag i fem dagar, det är verkligen lyx. Mamma kom hit i onsdagskväll och jag bjöd på kyckling och hon bjöd på vin och kaka. Det var början av festen. Sedan på torsdagen tog vi oss upp alldeles för tidigt, men när man väntar på något roligt går det ju ändå inte att sova så det var ju helt rätt. Vi åt lyxfrukost, sedan gick vi till stationen och tog tåget till Stockholm där vi spenderade hela dagen utan hets och mest bara gled omkring för att sedan på kvällen gå på Hair musikalen på Stockholms stadsteater. Den var väldigt bra, och det var mycket naket, heel naket. Och jag förstår att det var 13 årsgräns (borde nästan vara 15 årsgräns). Men sen åkt vi hemåt sov hos mig och jag gick sedan på fredag till jobbet en timme och mamma gick på stan till det att jag mötte upp henne och vi köpte suchi och drack kaffe. Det var verkligen super mysiga dagar! För att sedan toppa detta packade jag min väska och åkte tillbaka till Stockholm för att umgås med Linnea hela helgen. Vi åt kalkon, åt lite mer kalkon, drack vin, gled omkring på stan och träffade hennes jobbarkompisar. Har varit en mysig, otippad och rolig helg och igår fick jag sedan sjuss hem av J och hade myskväll med mackor och glass innan klockan slog 00.00 och firandet var över och livet som 24- åring börjat på riktigt. Nu börjar jag även min första riktiga egna arbetsdag och jag är faktiskt alldeles för nervös men är ju alltid värst första dagen. Jag har i alla fall ritat en jättefin karta över Luthagen nu så jag ska kunna hitta hem till pensionärerna, är ju en fördel. Men ska kasta i mig mat innan jag ska iväg. Tack för alla gratulationer och för att ni finns! /j

Grattis på födelsedagen JB !

Önskar att vi befann oss på samma plats så vi kunde fira dig en dag som denna!
men de som väntar på nåt gott...;)
hoppas din dag har varit fin!
massor med kärlek!
/S

Födelsedag!

Hipphipp till syster Anna som idag blir 25 +, inte alls illa pinkat.
/S

jobbelijobb.

Tänkte skylla den dåliga uppdateringen på att jag numera är en hårt arbetande kvinna.
Har jobbat kvällen så nu måste jag i säng för halv 6 ringder klockan åter. Imorrn väntas bland annat vårdplanering av en av mina patienter som äntligen ska få komma hem. ska bli intressant för de va typ 2 år sen jag senast höll i en vårdplanering.
ska sova hemma i min egen lgh inatt..var ju ett tag sen nu eftersom jag "flyttat" upp till pappsen. men känns skönt att få sova i sin egen säng för en gångs skull.

Har för övrigt massor av fina bilder från kära askersund som jag tänkte visa men de får bli en annan dag när jag inte behöver sova.

imorrn är jag medbjuden på mitt livs första after work. känns stort.

/S


tror jag lever drömmen.

Åh vad glad jag är!! känner mig så exalterad så jag kommer aldrig kunna somna, mindre bra med tanke på att jag ska infinna mig på jobbet 06.45 imorgonbitti igen.
men kommer jag må såhär bra efter varje arbetspass resten av mina 50 år inom yrket så kommer det gå lätt som en plätt!
hur som helst har jag nu genomfört mitt första arbetspass som ssk ikväll, och det gick faktiskt skitbra! är så lycklig att jag inte gjorde nån stor miss eller gjorde bort mig totalt utan att allt faktiskt flöt på bra, även om det såklart var sjukt mycket att hålla ordning på!
i lööööv beeing i nurse ;)
/S

Resten av ditt liv

Sommarlovet har börjat bra, jag har under de första 4 dagarna läst igenom och läst ut en bok på 600sidor. Vilket är imponerande för att vara mig eftersom jag läser så långsamt. Sedan har jag varit i Stockholm på besök och de var najs. Har nu även jobbat tre dagar och jag tror att det kommer bli en bra sommar för känns sjukt skönt att jobba i stan och slippa åka bussen. Det känns även som om den mesta av personalen är väldigt trevlig och bra och att de tanter och gubbar jag varit hos är rara. Det kommer bli de och jag och Luthis sommaren låång! Men idag är dagen innan studenten (och dagen innan dagen innan E flyttar) så jag ska ta och samla ihop mina saker och åka till Kolsva och hjälpa mamma laga all mat. Helst av allt vill jag gå och lägga mig igen för magen har gått i strejk och jag är trött. Men de går över och jag hoppas att dagen imorgon blir super mysig och jag ska be till allt och alla för att det inte blir ösregn imorgon. Tänk att den lilla blivit så stor! /j


Post.

Hade fått 2 brev hem idag. det ena var ett roligt blev och det andra var ett mindre roligt blev.

Faktum är att jag blev lite förbannad av det senare.
blir förbannad för att man inte ens kan höra av sig personligen om en sån simpel sak som ett jävla ica-kort. istället ska ja få ett brev hem på bekräftelse att vårat konto är uppsagt men att "det enligt önskemål är registrerat ett nytt konto till mig". enligt vems önskemål är det undrar jag? inte är det mitt iaf! kanske var det som lite kompensation för sitt elaka beteende? förmodligen inte.

Han kan inte ens höra av sig med ett grattis till min sjuksköterskeexamen, han var trots en del av mitt kämpande under iaf halva utbildningen. men det är klart, hade inte precis räknat med att han skulle höra av sig nu när han aldrig gjort det förut. 
nej det kan ju faktiskt vara farligt att låtsas om att jag ens existerar så det är inte värt att han gör det.


Tur att jag fick ett betydligt roligare brev också. i det låg ett väldigt hemmagjort kort från min kära arbetsgivare M, där hon klippt och klistrat en bild på mig där hon klätt ut mig till ssk- hon hade även diktat ihop en fin liten vers: Att vara sjuk blir ett nöje nu, med en syster rar och go som du! och lagt en "liten" slant i kuvertet. haha hon är helt klart den mest omtänksamme arbetsgivare jag haft och förmodligen nånsin kommer att få!


/S


Leg. Sjuksköterska !!:D

Har haft en helt fantastiskt vecka som nu tyvärr börjar lida mot sitt slut! verkligheten börjar komma ikapp mig på nåt vis. 
Veckan har varit fylld av så mycket glädje och lättnad som jag fått dela med min familj och mina vänner vilket såklart känns helt fantastiskt!
Tack ALLA som gratulerat mig och som velat dela glädjen med mig! Ni är guld värda!

Fortfarande har jag dock inte fattat att jag faktiskt får kalla mig för sjuksköterska- och inte sjuksköterskestudent!
kanske kommer jag förstå det på tisdag morgon när jag ska inställa mig på hemmatologen för mina 2 första introduktionsdagar. återstår att se!

här kommer lite bilder från själva examen, kan tyckas lite ego men är de någon dag man får vara det så är det väl just på ens egen examensdag kan jag tycka. återkommer med fler bilder en annan dag när jag är lite piggare :)








/S


RSS 2.0