Sommarlov 2011...

... är här! Jag har nu lämnat in de sista arbetet, fått tillbaka tentan och klarat kursen och hela denna termin med glans. Efter en termin med företagsekonomi behövdes en termin där man kände att man faktiskt kan bara man vill. Så känns bra att ta sommarlov med denna termin bakom sig. Dessutom kan man ju inte ha en bättre namnsdag, vilket jag har, än en namnsdag där man får bra betyg, fina kort, en bra skiva och sommarlov och dessutom bekräftelse om att livet existerar i andra delar av släkten så här två månader sedan sist. Fin dag, fin sommar ! /j




såja!

Huuuur ofta vaknar jag av mig själv kl 5 och kan absolut inte somna om?!

faktum är att det aldrig har hänt förut. detta betyder att idag är en dag utöver det vanliga.
eller snarare är denna vecka något utöver det vanliga. herregud så taggad jag är!

om 10 min ska jag infinna mig på våning 3 där mina finaste J& E väntar, vi ska sedan ta oss till sunne spa för att unna oss lite i dagarna 2. bland annat står helkropssmassage och bubblande på schemat. målet är även att hinna med att träna lite men vi får väl se hur de blir med den saken. gäller ju att prioritera. 

vi kommer förhoppningsvis hem imorgon em för då är de klackarna i taket som gäller hela natten lång. tror inte det blir några som helst problem när närmare 100 nyexaminerade sjuksköterskor ska fira!


/S



kanske inte en bild som framhäver våra bästa jag, men de gör ju inte så mycket då ni vet hur snygga vi är i verkligheten.




Grattis till vuxenlivet mina söta

Jag har idag haft mitt sista "prov" i servering och dukning. Det gick bra och jag duktade super fint och tappade inga tallrikar i golvet fast jag lyckades bära två på en arm. Jag missade dock att de ville provsmaka rödvinet som jag serverade, fast på låtsas. Men de var godkänt och jag kan nu bli servitris. Jag har även nu på seneftermiddag och kväll lyckats skriva ihop 2783 ord (av målet 3000 ord). Det innebär att jag bara har rättning och korrigering kvar av det där sista arbetet innan jag är redo för att inte plugga mer och ha "sommarlov". Känns faktiskt underbart bra även om denna vecka är både kul och tråkig. För ju mer jag blir klar och ju närmare sommarlov jag kommer, desto närmare kommer tiden då de andra bli klara och flyttar härifrån. Det kommer verkligen bli tomt men men vi får åka och hälsa på varandra för så stort är inte Sverige som tur är! 
Tänkte gratta vår bästa Sara också till att nu verkligen kliva in i vuxenlivet, grattis. Ses där om ett år. Grattis Malin också som även hon nu klivit in i vuxenlivet och även klivit över till andra sidan gränsen och flyttat till Norge. Lycka till! <3 Dags för rättningen. /j

Pärlapärla





Som ni ser har E&jag verkligen presterat idag. det har pärlats hejvilt.

Jag hade ju en önskan om att få ett lika fint armband som E själv och morfar har fått, så vi satte igång att tillverka ett med stor entusiasm. tyvärr tog E´s entusiasm och tålamog slut ganska snart, hon ville hellre snicka med pappa på övervåningen så jag fick själv avsluta det vi påbörjat.
men fint blev de och jag tänker låtsas att det är E som gjort de alldeles själv av kärlek till sin moster.

/S

K ä r l e k


Håller tummarna så de nästan blöder

Tentan igår gick bra, den var som ett prov på högstadiet ungefär. Inte för att man ska ropa hej i förtid men jag blir ju förvånad om jag inte klarar den. Den kom dock en kvart försent eftersom våra lärare tydligen missat att vi skulle ha tenta och därför glömt lämna in den till tentasalen, bra Ikv! Inte fick jag användning för en enda av mina förkortningar heller vilket säger en del om standarden på tentan, men jag klagar inte. Idag har jag stressat ihop en redovisning hela förmiddagen som jag snart ska åka och hålla och det var verkligen på gränsen att jag hunnit eftersom redovisning börjar om 45 minuter. Den är ju inte expeptionellt bra men det struntar jag i faktiskt, handlar om hur man kan minska på det enorma matsvinnet som finns i skolor runt om i Sverige och därmed bidra till en bättre miljö. Jag hoppas också att Sara kommer ikväll om inte annat vet jag ju att du kommer imorgon så de gör ju ändå denna dag rolig! Nej nu ska jag kasta i mig min sill och cykla till skolan. Ha de /j

ÖDEFGH, AOOLBH, KFPKMET, KLIPSSKÖ, KKPMTMUPV, IKFFAHPPD, GHD, FKKÖKVD, MOGLEUAPGF, BFAKTTTK, KKUKA

Där har ni denna tentas lösenord som jag hoppas mig minnas om några timmar när jag sitter där på polack. Just nu känner jag mig lugn som en filbunke och inte alls stressad, vilket är mycket oroväckande. Jag har dessutom sovit som en stock och känner mig nästan utvilad, vilket är ovanligt. Hoppas att de är ett gott tecken. Ikväll kl 17 är den klar och cirka en tredjedel av kursen är klar. Sedan återstår bara allt annat fjant, tjaffs som jag inte har någon lust att göra men måste. Sen är det sommar ! Jippi. Håll tummarna för mig, tack. /j

Ett oväntat besök

Ambulansen på usö fick idag ett oväntat men ack så välkommet besök, av ingen mindre än fröken L. Min handledare var sjuk idag, och hon jag blev tilldelad att gå med istället har jag gått med en annan dag, och den dagen slutade i totalt kaos för min del. det var inget jag gärna ville uppleva igen.
så jag tog saken i egna händer och ringde ambulansen för att fråga om jag kunde hänga med dom istället.

Fick åka på två stycken prio 1 larm så det får ja väl vara nöjd med, även om det var ganska segt under em och inte hände mycket alls. men har efter den här dagen konstaterat att män är precis lika bra som kvinnor på att fördriva tid genom att snacka skit och dricka kaffe. och inte heller jag har ju några problem med den typen av aktiviteter.
jag skulle gärna vara där någon mer dag men vi får se vad tiden räcker till...har ju bara denna vecka kvar sen är de ju slut på hela praktiken. jag var iaf välkommen tillbaka någon mer dag om jag ville så vi får se vad de blir :) drömmen vore ju om de skedde nån stor trafikolycka eller annan olycka som jag kunde få åka med på. vore sjukt intressant. missförstå mig rätt, givetvis vill ja inte att någon ska dö på min bekostnad, men som vi alla vet sker det olyckor hela tiden så om de ändå ska göra det kunde det ju ske när jag har möjlighet att lära mig något av de.

det stora samtalsämnet på stationen var också "deras" nykläckta ankungar som levde med sina mammor på innergården hos ambulansmännen. dom matade dom och brukade tydligen få dom riktigt tama och sen när dom känner sig tillräckligt stora går ankorna fram till entredörren som fungerar som genomgång så de kan ta sig ut till svartån, där ställer de sig sedan och väntar på att nån av gubbarna ska komma och öppna genomgången så de kan ta sig ut till sitt framtida hem. dom kanske inte är så dumma i alla fall dom där ankorna.. roligt var det i alla fall att se hur killarna pratade så varmt om dom där ankungarna, som att det var deras små barn. tror det bor en mjukis i varje kille faktiskt, oavsett hur tuffa dom försöker verka på utsidan.


dom syntes visst inte så bra som jag hoppats på bilden...men där mellan ormbunkarna ser ni den lilla skocken!


som ni ser sliter man hårt på ambulansen.


var tvungen att ta en bild på mig i denna otroligt vackta utstyrsel. men jag tycker faktiskt att det är något speciellt med att ta på sig dom där kläderna. det är som att man går in i en roll och automatiskt får respekt på nåt konstigt sätt. jag är iaf en sån som tittar lite extra om jag möter någon i tex uniform på stan, eller när det kommer en ambulans åkandes förbi med blåljus och sirener på så får jag alltid gåshud och undrar över vad det är som hänt.
- idag behövde jag inte undra, för det var jag som satt i den där ambulansen som körde på fel sida vägen för att kunna köra förbi alla bilar, och som hade blåljus och sirener på - och jag älskade de, kom på mig själv med att sitta med ett fånigt leende på läpparna där i bilen.
jag ska nog överväga de här med att jobba på ambulansen nån gång i framtiden. man ska aldrig säga aldrig.

/S



Nej inte är sanningen vacker ...

Det finns faktiskt större problem än de jag trodde jag hade när jag kom hem efter en helg på resort Kolsva. Jag pluggade och mamma serverade mig den godaste maten jag ätit på länge, den ena rätten godare än den andra. Sedan blev de mycket fika utöver och vin och jag hade ont i magen men de var värt varenda tugga och knip. Men jag tyckte de var jobbigt igår när jag kom hem och konstaterade mängderna. Som sagt finns de dock större problem än att jag ätit gott, kanske bara får G på tentan, lyssnat på Lisa Ekdahl, haft de mysigt och njutit av varje ögonblick med Molly i min famn och en lycklig mormor på sidan brevid mig. Det gör att jag glatt ätit mackor med marmelad just nu, pluggat alldeles för lite och gjort annat. Man måste ju njuta för man vet aldrig när det tar slut, även om slutet inte är en möjlighet! Det finns ju inte på kartan faktiskt. Allt kommer gå bra så det så! Nu har Anders varit här på kvällsfika eftersom han lastat här ikväll så jag ska duka undan, packa ihop mig och ladda om för imorgon och min tvättid och plugg för man kan inte gömma sig för verkligheten för länge. Godnatt mina skatter! Försvinn aldrig från mig även om ni bor på andra sidan jorden. /j

Grattis till mig själv!

Idag är jag så jävla stolt över mig själv så ni anar inte!

Anledning? Jo fröken Lundh har fått svar på att hon klarade de 2 allra sista hemtentorna på hela utbildningen! den sista fick hon dessutom VG på! Jo man tackar ja!
kanske började hon på minus, eller var iaf väldigt trög i starten, men hon går fanimej ut med flaggan i topp!!!:D

/S


Fredagsmys.

Det är fredagskväll, jag och erikan har haft kvalitetsmys med mat på rosalis följt av soffhäng och matkåma.

Effektiv som jag är passar jag samtidigt på att gå in mina nya vandringskängor- de kostade den nätta summan av 2500 pix, så jag vill ju gärna känna efter att dom är sköna innan jag bestämmer mig för att behålla dom.
känns dessutom högst olägligt att upptäcka att man får skavsår när jag redan befinner mig på fjället.


snacka om att de förstörde mysfaktorn. gick ju inte att sitta bekvämt för fem öre med dom där klumparna på fötterna.

/S

Ny profilbild?




Vaknande på fel sida kan sluta med en dålig dag

Vaknar när klockan ringer och vägrar gå upp under de första 5 snoozningarna så klockan går lite. Sedan vaknar jag och konstaterar att filen är slut och nästan mjölken, men räcker i alla fall precis till gröten. Går till ica för att handla lunch och hamnar i fel kö med för många väskor och mycket böcker på axeln. På väg till norrlands snubblar jag, men lyckas rädda mig själv och slipper ramla på trottoaren och fortsätter som inget hänt. Jag inleder samtalet med mina pluggkompisar "det är inte min dag idag". Nej, för till lunchen när jag värmde min fiskgratäng från ICA i 10 minuter så den verkligen var varm, kokande, jo tro på fan att jag tappar den. Duktig som jag är lyckas jag rädda upp den lite, men bränner upp mitt lillfinger, och ler lite fint till micro-kön det är ingen fara och springer iväg. FAN de är inte min dag och det gjorde ont och jag brände mig visste! Vid tre höll ögonen på att falla samman av trötthet och huvudvärken kom, men jag tog mig till gymmet sprang och tränade core och svettades som ingen annan. Kommer ut och ser att det inte är konstigt att alla stirrat eftersom all mascara satt under ögonen. De andra var inte ens blöta. Jag ska nog bli kille, ser mer ut som en än den tjej jag är. Men utöver de hände inget mer hemskt. Jag har tagit alvedon och druckit massor med vatten för att bli av med huvudvärken och ska nu bota den och dagen med att sova. Inga mardrömmar tack! Godnatt (dagen hade kunnat varit värre, för jag hade kunnat ramla, och jag hade kunnat bli utan lunch helt) /j

Olin & The Moon – Run

:)

Åh vad jag älskar att jag börjar få koll på läget nu, vet inte hur många gånger jag sagt de, men för bara 3 veckor sen kände jag mig lite lätt panikslagen inför att snart vara klar ssk, men de känns redan nu så mycket bättre! mycket tack vare att ja har en handledare som låter mig göra verkligen allt och inte daltar med mig!

Nu är jag iaf ledig i dagarna två, ska bli grymt skönt. Har hört att de ska bli kanonväder på fredag så ja hoppas dom står vid sitt ord så jag kan ligga ute och pressa all day long! men framförallt ska jag börja med att njuta av min sovmorgon imorrn :D


Just ja, har ju glömt att berätta att jag &sofia förmodligen ska medverka vid fler gospelprojekt i höst. känns skitkul verkligen. de som arrangerar det som vi ska medverka vid i dalhalla i sommar, är även engagerade i ett projekt i sydafrika som jag väl nämt tidigare, starforlife.se. de har bland annat svennis och vår favorit Måls Zelmerlöv som amabassadörer.
hur som haver ska detta projekt ut på turne´ i sverige under hösten, vi är inbjudna att medverka som körsångare för att sjunga tillsammans med olika svenska artister som är inbjudna. Skulle ju kunna bli hur kul som helst verkligen och jag hoppashoppas verkligen att det blir av!! :D

/S

Cyklist- javisst!

E är snart redo för Vätternrundan om hon fortsätter i den här takten !

 



Medans E fokuserade på att glida runt på hojjen och se sådär söt ut som bara hon kan göra, var hennes mor, mormor och moster betydligt mer arbetande med att tapetsera hennes blivande rum på övervåningen. hon får en sjukt fin tapet som för övrigt krävde den värsta mönsterpassningen ever! men fint blev de !




Som ni ser växer den lille körven i systers mage så det knakar.. bara att hoppas han eller hon stannar där inne så länge som möjligt och inte har så bråttom!  mm just de, nu lyssnar du på vad moster säger och du får gärna lugna ner dig lite också så din mamma får lite lugn och ro ibland.



/S


Leva livet!




Vår sista vecka i skolan har vi bara ett ynka seminarie, resten av vecka ska vi enbart leva drömmen! Som jag längtar!! Vi ska enbart göra roliga saker en heeel vecka! :D Kan inte bli annat är succe´med dom här pangpinglorna vid min sida! <3

/S


Idag går de bra.

Var alldeles upprymd när jag gick från AVA idag. De va så kul för idag kände jag faktiskt att jag hade kontroll och koll på läget med alla mina patienter samtidigt, trots att det var en händelserik dag! Fick även träffa anhöriga och samtala med dom och informera och prata en massa.. sånt som jag annars tycker kan vara lite småläskigt för man vet aldrig vad dom ska ställa för konstiga frågor som man inte kan svara på. Men de gick finfint :)
älskar dessutom att läkaren vi jobbade med idag var helt underbar. Hur lugn och cool som helst och supertrevlig, både mot oss i personalen och fin i sättet mot patienterna. det är ju inte alla som är det så därför blir man extra glad när man möter dom !
blir alldeles till mig när jag märker att jag klarar och lär mig nya saker hela tiden :)


/S

Jag ska slåss i dina kvarter

Två dagar med intensivt plugg har löpt förbi. Jag har varit så duktig och faktiskt gjort de jag satt upp som mål, det jag kan göra utan böcker som jag absolut inte vill köpa. Igår var det däremot paus på kvällen (och för promenad med Bella) för vilken svensk kan inte kolla på eurovischen när Erik Saade är med... Det blev små svenska flaggar, kaffe, choklad, popcorn, rosa naglar och väldigt lite vin för mig och mycket vin för de andra. Vi värmde upp med "leta Hitler"-leken, två klick bort från "kolonilott". Sedan började de underbara och vi ledde och ledde tills det att vi förlorade, jag röstade på Danmark och inte ens de fick vinna. Vid det laget hade dock festen spårat och övergått till fight-club. Mikael mot Viktoria och Viktoria mot mig, det blev blod, svett och tårar. Jag har ont i magen och håret idag men de lär inte vara något emot vad de andra två har i ansiktet. Sjukt var det! Det är i alla fall skönt att slåss ibland och att andra också slåss, de är ju då det känns att man lever. Tur att vi alla är olika. Det är även tur att vi har varandra. Det är även tur att det är vår. Nu ser det ut som de klarnat upp lite ute så jag ska ta mig en springtur innan J kommer ikväll. /j

Lördag!

Klockan är 11 och jag har nyss vaknat. Har verkligen njutit av att få sova ut, det konstiga är att jag inte känner mig utvilad trots att jag sovit typ 10 tim..skulle förmodligen lätt kunna sova 10 till :) men det går ju icke, vore ju trist att missa hela lördagen!
ska upp på stan snart o fixa lite ärenden, köpa present till pappi bland annat..han fyllde ju år igår den gamle räven ! 56 för att vara mer exakt! ser dock inte en dag äldre ut än 40 om ni frågar honom själv ;)




Ja sen bär de av upp till brickeberg för grillning och firande av födelsedagsbarnet. har lovat att infinna mig där lite tidigare för att ordna en rabarberpaj att bjuda på. mumma!
återstår att se om lördagskvällen bjuder på något mer :)

just ja, måste ju berätta att jag och sofia var på besök i charleswood igår för att hälsa på emil. när vi kommer till den stooora rondellen som sofia inte är så van att köra i, och därför inte ser en bil som kommer inne i rondellen som vi borde ha lämnat företräde, som tur va såg bilen oss och kunde bråmsa in. vi tyckte båda att de va lite pinsamt och när vi sen ser att bilen kör upp jämsides med oss och vifftar och vinkar som en tok undrad vi vad de är för konstig människa- borde hon eller han inte vara arg på dessa trafikfarliga ynglingar som inte vet hur man kör i en rondell? men när jag sen vänder på huvudet ser jag att det är puttes storasyster anna som sitter där och vinkar för glatta livet. haha blev jätteförvånad för trots att ja varit i kga ganska mycken nu har jag aldrig stött på familjen augustsson. men de va kul att se henne och hon såg så glad ut :)

ne ta tag i dagen kanske!
/S




Don't hold your breath

Idag har jag levt ut mattantedrömmarna. Imorse kl 07.15 infann jag och min grupp oss på Rosendahls gymnasium i Uppsala där vi sedan jobbat effektivt och varit helt svettiga och slut hela dagen. Det är verkligen ingen enkel grej att laga mat till 640 personer. Vi började igår kl 12.30- 15.45 och sedan idag 07.30-14.30 bara för att förebereda och servera och fixa efter en dags lunch. Tänk att göra det varje dag! Puh säger jag bara. Men tror det eller ej så var det inte sådär tråkigt som jag föreställt mig. Det beror nog på att man aldrig hann vila utan att det alltid var fullt upp och tiden bara rusade iväg. Maten vi gjorde blev också succé och tog slut fort så vi fick laga ytterliggare mat gånger två... Kändes bra och vi var sjukt nöjda, speciellt med tanke på att det är fredagen den 13de. I övrigt har jag pluggat resten av dagen bortsett från en paus då de blev filmmys hos Sofia för att sedan plugga nu igen... Magen börjar strejka och det är nu jag får lida för min slapphet tidigare i veckan. Men men... ska nog gå ihop sig som vanligt i slutet. Måste ju få njuta av våren när den är här och det är ju vad jag verkligen gjort med långa promenader, springturer, många kaffe vid ån, glass vid ån, solning, hårklippning, grillning, kubb, ytterliggare parkhäng och allmänt mys. Jag har förövrigt för första gången sålt, på riktigt, ett av mina hjärtan jag gjort. Detta till tjejen på factory outlet i vingåker. 150 kronor får jag för ett och det känns väldigt najs! Nu är det dags för mig att sova i alla fall, för imorgon förmiddag är det städdag i föreningen. /j



Slut som människa.

Har nog aldrig varit så trött som jag är just i detta nu. herregud vilken kaos de är i mitt huvud. för att inte tala om mina ögonlock som bara vill falla igen som två trötta rullgardiner.
har varit på AVA för andra dagen i rad, ska dit imorgon oxå. märks att jag inte är van att gå upp såhär tidigt...de är verkligen inte min grej och jag blir helt ur fas. har kommit på mig själv med att göra flera konstiga saker idag. bland annat stängde jag nyss in min granne i cykelförrådet, mardrömmen att bli instängd där!

har väl annars gått bra idag, när det inte var kaos. hade 4 patienter själv och vi skickade hem 3 av dom under dagen, så det var mycket runt omkring det som skulle fixas. mycket pappersarbete, kontakt med anhöriga och läkare, kommunen osv. som sagt, det snurrar i mitt huvud av allt hit o dit. fattar inte hur det är möjligt att hinna med 10 patienter när jag blir kaos av att "bara" ha fyra...
det finns iof ytterligare anledningar till min trötthet, jag blev väckt ett antal ggr inatt av någon, men de va väl självvalt till viss del så ja klagar egentligen inte :)

Ska nu unna mig en naptap är min plan. förmodligen kommer jag vara ännu tröttare när jag vaknar igen. sen vankas kibox med E.

tjing!
/S

Opppps..

Idag har fröken L lärt sig en läxa. En viktig sådan. Att man ALDRIG ska förutsätta att en patient inte har en smitta  som man inte känner till, trots att man har frågat patienten själv rakt ut så är det inte säkert han eller hon talar sanning. Därför lovar jag härmed mig själv att alltidalltid ha handskar i fortsättningen när jag sätter nål på någon. Har ju börjat slarva med det redan trots att jag inte ens börjat jobba än. inte okej.

Att dra på sig en hepatitsmitta innan man ens börjat sin karriär är ju nåt man gärna undviker. det skulle ju innebära att jag inte kunde jobba som syrra, altså pluggat 3 år helt i onödan och dessutom få en obotlig sjukdom. känns jävligt onödigt.
som sagt, lärt mig en läxa har jag gjort.
I övrigt har det varit en rolig och lärorik helg på många sätt. Gillar de där stället mer och mer :)

nu ledig i dagarna 2, återstår att se vad ledigheten kommer bjuda på..men njuta av solen och solasolasola ska jag iaf göra :)

tjing!



Kanske borde jag satsa på den här typen av utrustning nästa gång. Verkar safety.


/S

Tack London baby !



Jag och Sofia köpte varsin tavla med detta motiv för att alltid komma ihåg London.
Den matchar inte alls in hos mig men jag bara älskar denna form av bilder, har ju en hel mapp fylld med liknande bilder på datorn som jag samlat på mig under många många år. Så var kanske dags att köpa något liknande. Jag gillar den! Allt man gillar passar ju in och all konst är fin konst, synd att jag inte har större bara för då hade jag köpt den i canvas. Här är hemsidan där de har alla deras bilder och tavlor: http://www.theportobelloartsclub.com/DEFAULT.aspx
Nu börjar alla filmer, eller skoja klockan är ju bara 20.00 ! / j

Tack London baby !

Nu är jag hemma igen! Haft super mysiga dagar i ett väldigt fint London. Vi har gjort av med för mycket pengar och vi har sett stora delar av London både marknivån och underjorden/tunnelbanesystemet. Vi har sett de flesta av huvudattraktionerna och vi har även hunnit med en del servärdigheter utöver det och väldigt mycket shopping och väldigt mycket gå. Mina fötter är värre är någonsin och smyckade med fina blåsor och jag ska definitivt bara ligga med fötterna i högläge idag, och är glad att det är massa bra filmer på tv. Men jag gillade verkligen London med alla fina gamla hus och alla fina mysiga små kvarter och gator. Det kändes väldigt genuint fast det är en stor stad, så länge man inte befann sig på oxford street eller vid någon turistattraktion så var det ändå ganska lugnt. Det är dock skönt att vara hemma i lilla Uppsala där man inte behöver trängas med folk och där man inte behöver åka tunnelbana överallt också utan där man faktiskt kan cykla och bara lukta vanlig svett och inte massa avgaser och andra föroreningar. Jag älskar min cykel och jag älskar mina träningsskor, som varit underskattade. Men jag vill tillbaka till London och se musikal, harrolds och kanske något museeum för det var det vi missade, men kan inte  begära att hinna allt på 2 dagar. Och är mycket mycket nöjd med allt.
Jag avslutar med en not till mig själv: "åk aldrig på weekend med enbart converse!"
och så ett "tack Sofia!". /j


Sex, kaffe och hård träning kan ge hjärnblödning

Enligt en ny studie är kaffe, sex och hård träning de vanligaste orsakerna till att en allvarlig form av hjärnblödning blir utlöst, skriver SVT Vetenskapsnyheter.

Vad som orsakar hjärnblödning till följd av ett sprucket pulsåderbråck i hjärnan är förutom de tre ovannämnda även snytningar, att vara arg, krystningar vid uträttande av behov, att vara skrämd och cola-läsk konsumtion.

Studien som har tagits fram av American Heart Association visar att av de åtta utlösande faktorerna är kaffe det som står högst på listan. Hela 10,6 procent av hjärnblödningsfallen orsakas av kaffekonsumtion.

- Alla dessa utlösande faktorer framkallar en plötslig och kort förhöjning av blodtrycket, vilket tycks vara en gemensam orsak till pulsåderbråck, säger Monique Vlak, huvudförfattare till studien och neurolog vid University Medical Center i Utrecht, Nederländerna.

Det är inte bara de nu upptäckta riskfaktorerna som avgör hjärnblödning. Sedan tidigare vet man att bland annat kvinnligt kön och högt blodtryck utgör viktiga riskfaktorer.


....

just ja, måste ju toppa med sättet jag blev väckt på imorrse också. en hes galen tupp som skrek rakt i örat på mig! var inte vad jag var sugen på efter den här natten. dessutom hade jag fått nackspärr när jag vaknat. som pricken över i.
tuppen har jag bara mig själv att skylla, dum som jag var igår när jag lekte med min nya telefon tänkte jag i mitt stilla sinne att det kunde ju vara mysigt att prova att vakna med en tupp- för att få lite lantkänsla sådär. men ack vad jag bedrog mig och jag kommer aldrig släppa in tuppjäveln i mitt hus igen. det var hemskt. urk.

/S

Vilken natt.

Herregud vad ovärd den här natten har varit. La mig kanske vid halv 1 av den naturliga anledningen att jag var trött och ville sova. men icke- de kunde jag ju fetglömma!
03. 30 var väl klockan sista gången jag tittade på den. då hade jag hunnit vara uppe i 2 omgångar för att äta macka- att äta stillar rethostan just för stunden har jag upptäckt. frågan är ju hur man lyckas äta och sova samtidigt? jag försökte men lyckades inte genomföra operationen. försökte mig även på att sova sittande ett tag men se de var inte heller nån hit. då var jag plötsligt inte ens trött längre.
nej fy fan det här med hosta och snorande är verkligen inte min grej.
stackars patienter som kommer utsättas för den sen idag, ska ju till AVA och gå kväll. men känner mig lite laddad ändå, hoppas att det blir en del att göra för vi är bara hälften personalstyrka på helgen = 1 sjuksköterska på 10 patienter. wiho!

men hallå, vem är jag att klaga egentligen, jag har ju högst tillfälliga besvär och befinner mig inte i något livshotande tillstånd vad jag vet så nu ska jag sluta med det.
jaja nu ska jag ta en promenad i alla fall och så vankas det lunch med sofaja!


/S

Boomchackalack jatack!

Som ni känner till har det aldrig varit min starkaste sida de här med teknikprylar. tycker helt enkelt att det finns roligare saker att lägga stålarna på.
Men låt mig nu presentera min nya kärlek inhandlad för endast 1000 pix.
Fröken L är bra på att göra affärer minsann -inbillar hon sig än så länge i alla fall.



nu ska jag bara lära mig hur mackapären fungerar också. och som vanligt vägrar jag läsa instruktionsmanualer.

wish me luck!
/S


The world´s greatest

Vi fick sjunga den fantastiskt fina låten på repet ikväll...fatta att stå på den där scenen och sjunga den. kommer bli rörd till tårar förmodligen.
fick också höra magnus berätta hur dom använt sig av den här låten i andra sammanhang. att det inte handlar om att göra v-tecknet och säga att man är bäst, (även om det är så jag väljer att tänka när jag sjunger den ;P) ne utan dom hade använt sig av den under ett projekt i sydafrika med unga pojkar som befann på samhällets botten för att försöka få dom till nya tankesätt och lära sig om rätt och fel, att få en självkänsla, respektera tjejer osv.
det är alltid kul att veta tankarna varför de valt just den här låten för oss att sjunga, den får liksom en annan innebörd då.
lite tråkigt bara att min röst typ helt strejkar nu, vet inte om det är allergin eller förkylning men antagligen en komo av båda. fick mina mig genom i princip hela övningen...och jag som verkligen längtat efter att få sjunga litte. får hoppas den kurerat sig till nästa onsdag annars jääävlar.


Idag har jag sett ensamheten rakt i ögonen. varför är man så rädd för ensamheten undrar jag?  eller jag är i alla fall det. och tror att många andra är det också fast man kanske inte skulle erkänna det.
så länge ensamheten är frivillig tycker jag mycket om den, har ett behov av att få var ifred och bara vara ensam ibland. samtidigt som jag älskar när det är många människor runt omkring också.. därför jag ska skaffa så många barn sen, för att alltid kunna ha folk omkring mig :)
det är en hårfin gräns de där. när jag trivs med det eller inte.
eftersom ingen annan behagade va ledig samtidigt som jag idag, tog jag mitt pick& pack och åkte ut till stugan i tysslinge.
hade med mig lite kaffe och en bok, det var mitt enda sällskap under hela eftermiddagen. och vet ni vad? det var hur skönt som helst att bara krypa upp i en av de sköna soffor som finns här och njuta av tystnaden. först tyckte jag lite synd om mig själv att jag fick åka dit helt själv, men det gick över när jag väl var där. ´

Jag undrar vad det är med ensamheten som jag är så rädd för? varför är det så farligt att vara själv ibland? är det bara jag som ibland tänker att jag inte vill bli gammal för jag är livrädd för att bli ensam kvar och inte ha något socialt umgänge?
grejen är ju att det absolut inte behöver bli så, finns ju massa föreningar i skit att engagera sig i om nu alla ens vänner och familj redan dött och man är ensam kvar.. det blir ju vad man gör det till, liksom allt annat.
sjukt att jag går och funderar över sånna här saker när mitt liv knappt ens har börjat. men är man grubblare så är man :)
roligt är ju också att man kan känna sig som den mest ensammaste människan i världen när man för en gångs skull är hemma själv en fredagskväll, trots att jag har massa aktiviteter och folk att träffa resten av helgen. varför är det så jävla farligt kan man undra?
nu sova för imorrn ringer klockan okristligt tidigt.

tjing!/S
- hon som inte känner sig ensam just för stunden ialla fall:)


En ledig Onsdag

Idag är en onsdag.
en onsdag som ligger oplanerad framför mina fötter ända tills kl 19 ikväll.
då väntar första repet inför soul/gospelkonserten i dalhalla den 23 juli. kommer bli såå bra och jag riktigt längtar.

för de som inte vet vad dalhalla är för något, så är den en scen skapats i ett kalkbrott mitt ute i skogen i dalarna. har själv inte varit där men alla som varit det pratar om det som något utöver det vanliga, därför ska det bli extra kul att konserten arrangeras just där.





tror hur som haver att jag ska låta dagen vara ganska oplanerad, tänker ta det lite som det kommer. vet iaf att jag ska låna mammas bil och låta den styra typ. eventuellt kan det bli besök i några söta butiker ute på landet kanske...eller så åker jag nån helt annan stans...jag som älskar att åka bil kanske ska göra en långutflykt någonstans?  synd att alla andra ska jobba/göra praktik när jag är ledig men så kan de vara och då får jag njuta av mitt eget sällskap istället. hoppas fröken lundh är trevlig idag trots att hon tyckte aningens synd om sig själv då diverse allergier och förkyldningar härjar i hennes kropp.
tjing.
/S



Efter regn kommer solsken. Efter plugg kommer nöje.

Jag har haft det hur bra som helst- kvalborg, valborg, 1 maj, 2 maj. Det har varit den absolut bästa valborgshelgen sedan jag kom hit, när arbetet var inne, tjaffset lagt sig och alkoholen kom och alla var glad trots det inte helt bästa vädret. Dessutom fick jag spontanbesök på söndag och måndag till idag. Och imorgon imorgon blir det London! Kl 10.10 rullar bussen härifrån till västerås där en bil väntar oss för att köra till flygplatsen för att planet ska ta oss till London osv. Jag har lovat att jag ska vara stora skede och Sofia ska få vara den lilla om vi bara får en säng. Jag har hand om kartan, hon ska ha hand om tunnelbanan (som jag hoppas vi slipper). Det kommer förhoppningsvis toppa de senaste veckorna. Nu måste jag verkligen sova för att försöka vara pigg imorgon. Ha fina dagar mina fina flickor /j

måndag.

Känner inte att vår relation ger mig något alls längre. snarare tar du av min energi som jag kunde lägga på någon som förtjänar den bättre och som jag hellre lägger den på. känner mig till och med lite förbannad och det är ju inte varje dag fröken S gör det. måste vara ett tecken. tack&hej.



har avklarat första dagen på AVA idag, akutvårdsavdelningen. kommer alldeles säkert bli bra när jag vant mig lite vid avdelningen. känner mig faktiskt laddad för att prestera de sista 4 veckorna innan de drar igång på allvar.  återstår att se hur de går.

ne sova nu för imorrn börjar jag 6.45. mardrömmen. desstuom tror jag helgen satte sina spår för jag har varit aningens trött idag.

/S






RSS 2.0