Thyge is no longer listed as single

Nej hurrni den här sommaren blev lite annorlunda men mycket bra. Eller än så länge vartfall. Sen Thyge kom hit i fredags har vi spenderat dagarna flitigt tillsammans och jag trivs mycket bra i hans sällskap. Igår tog vi en sväng upp till mitt jobb på förmiddagen för att äta lite lunch. Lyckligtvis, eller kanske inte jag vet inte, så kom vi i precis rätt timing för att hinna äta resterna av buffén från lunchen tillsammans med mina övriga anställda. Lite skumt att komma där som ett par när alla bara ler och fnittrar åt oss. Men hur som helst var det trevligt. Senare tog vi en kaffe på terassen och Carro lämnade över sin hund Werner i våra händer eftersom Thyge lovat att vara hundvakt en stund på dagen. Vi gick en promenad till en strand där några bekanta badade för att säga hej. Dock ville inte lille Werner, eller som thyge kallar honom Walter, gå så det slutade med att Thyge fick bära honom hela vägen. Tur att det är en liten hund. På hemvägen traskade han däremot på i vanlig takt tills vi kom fram till jobbet igen då han tvärstannade och vägrade att gå vidare till bröderna Jensen där vi skulle ta ytterligare en kopp kaffe. Så återigen fick Thyge bära upp honom i sina armar och bära bort honom. Sen satt vi där på bakgården och mös hela dagen. Vi pratade och pussades blandat med att vi med entusiasm och massa hundgodis försökte lära Werner diverse konster. Vi har det väldigt bra iallafall och vi har pratat massa om vad vi vill och hur det ska fungera den här gången. Han är mycket mer öppen för att ge det ett ärligt försök och han har förändrats massa från förra året. Jag tror på det här och hoppas inte på tredje gången gillt. Vem vet om ett år kanske jag flyttar till Stavanger:P Nej nu ska vi inte gå händelserna i förväg men jag är inte omöjlig. Han förövrigt ändrat sin status på facebook. Me LIKE. Godnatt eller till sara kanske ha det bra på jobbet. missis M

Tuff tuff tuff- som ett lokomotiv

Jag är tillbaka i Uppsala igen och det känns skönt att få sova i min egen säng, laga mat som jag vill och bara få vara hemma. Igår började sommarjobbandet på riktigt och kan väl inte påstå att de började bra. Jag hade en veckas journaler att läsa igenom innan 07.00 och hann nästan, sedan kollade jag på förmiddagsraden som jag skulle gå och där var det endast två av sju som jag varit hos tidigare. Blev att leta upp gatuadresser och försöka lokalisera dem. Det resulterade i att jag blev sen och när jag kom till den första vårdtagaren var denna redan inne i taxin, som jag skulle hjälpt den till. Ingen hit skulle man kunna säga. Det fortsatte med en dusch som skulle hinnas på 20 minuter (och jag var redan sen). Sedan bar de av till en vårdtagare som ej ville släppa in mig. Ja och dessutom har jag inte lyckats koppla på det där leendet och mjuka beteendet som alla andra verkar ha. Men det kommer kanske kan vi hoppas. Jag hade i alla fall en bättre eftermiddag som tur var och hoppas att denna kväll blir något bättre också. Växer väl sakta med säkert in i rollen tänker jag mig. 
Dags för duschen, fixa matlåda och sedan bussen. Ha en fin dag ! 

/j

premiär

Håller som bäst på att genomföra min första natt på TIVA. frågan är ju varför jag sitter framför en dator då. men svaret är att man tydligen får göra det ibland, den andra undersköterskan sitter och bloggar på sin hund-blogg så då tog jag mig friheten att skriva några rader här.
konstigt nog känner jag men knappt trött alls än så länge, och nu är det "bara" 4,5 timmar kvar innan jag får cykla hem till mammsen säng, är skapligt säker på att jag kommer somna gott som tusan.

Dagen har gått i svettets tecken. inte för att jag på något sett har gjort något mer anstängande en en cykletur till mammas place, men det räckte att bara vara för att svetten skulle börja lacka. jag tröttnade på min icke luftkonditionerade lgh vid lunchtid och tog mitt pick och pack och flyttade hem till mamma. jag är husvakt åt henne och hennes granne från idag och en vecka framåt så då kan jag ju lika gärna bo där resonerar jag. inte dummt med en gräsmatta och en solstol att nyttja dagar som dessa. har hört att det ska va fint hela veckan- lovely!
de blir bra när ja ska åka och hälsa på hos bella på tors, så vi kan ligga ute o steka på em och kanske slå runt lite i askersund på kvällskvisten, kan ju bli spännande;)

ne nog för nu. hoppas ni andra sussar gott i era sängar..själv tror jag ja ska gå o ta mej en kopp kaffi, känner tröttheten smyga sig på under tiden jag sitter här. inte okej.
/S



Kanske något berusad men underbar(a) ändå




Hoppas alla har haft en fin midsommar. Det har jag haft även ifall den varit helt nykter men full av kärlek till Sara hela dagen lång. När hon klunkade en öl kl 23.30 och då redan var något berusad tackade jag dock för mig och drog mig hemåt. Är en dag imorgon också och här finns ingen tid att förlora av min ledighet. 
Godnatt ! 

/j

Den korta historien

Måndagen var en mycket mysig dag. Jag och Maalin gick runt på stan, åt take away på en risig brygga, fikade på Waynes (precis som vanligt) och fick besök av Bella. På kvällen hade de fixat pastasallad och jordgubbar och jag fick presenter, mycket fina sådana! Sedan bar det av mot Holmsbu... Jag hämtade upp Sara, som bad mig komma upp för att hjälpa henne med packningen. Och som ni såg på bilden tidigare var det inte en väska hon hade med sig utan fyra sådana + handväska. Packning för minst en vecka. Själv hade jag i brist på väska packat i en papperskasse. Kan ju lungt säga att det var tur att vi inte åkte tåg! Resten av turen var som det ska, lite sol, lite blåst, lite gåshud, lite måsskit på mitt ben, högläsning, mycket med skratt, mumintrollet i trosorna, en liten brasa, lite gitarr, mycket med alkohol, biljard, mörbultad kropp, skitsnack, Lomper och "All I want for christmas" på högsta volym i bilen hem. Att tillägga är också att jag blev moster igår, till lilla Molly på 1565 gram. Tänk vad vackert, välkommen !  

/j



Åter på hemmaplan

Har haft det helt underbart i holmsbu, precis som jag trodde att de skulle bli. känns som tiden gick väldigt snabbt o ja hade lätt kunnat stanna ett tag till på den där fina platsen med alla härliga människor.
dock ska de bli grymmt skönt att äntligen få sova i sin egen säng för första gången på en vecka. har hunnit med en rad olika modeller men nattens skörd va helt klart bäst;)
för övrigt har ja blivit helt kär i norska, tycker de låter så himla fint, skulle oxå vilja kunna prata sådär. har ju dock aningens svårt att förstå vad dom menar ganska ofta, men att se glad ut eller skratta kommer man ganska långt på.

Imorrn är de visst midsommar, dagen är ännu inte så planerad utan vi får se var den tar oss. hoppas på fint väder iaf:)

soo loong!



/S


Kempe grejt !





löv is in the air

Nu har precis Sara och Johanna lämnat mig här i min lyxvåning. Känns mycket tomt måste jag säga och tungt att komma tillbaka till verkligheten med jobb och allt. Det blev en hejdundrandes fest igår som bjöd på både det ena och det tredje. En av min kollegor här blev väl lite brädad av Sara kan man säga som fick sova i lyxbädden sammen med värden. Själv fick jag lägga mig i soffan tillsammans med Johannie och en Anders aka Anners som förövrigt stönade högt av någon sorts njutning som Johanna påstår sig inte utdelat. När jag sen vaknade på morgonen hade Johanna och Anners bytt plats med Aron som först sov i gästrummet men vaknade upp i soffan och kramade om mina härliga fossingar. Ja vad som exakt hände får nog de andra två ta och berätta på en mer detaljerad nivå.
Tack för denna helg hur som helst. Ni förgyller alltid min tillvaro:) Sillen hälsar förresten att det där lilla sugmärket som Anners snällt utdelade klädde din hals Johanna;) Puss och Kärlek m

Akkurat!

befinner mig numera i holmsbu, norge tillsammans med J och M. känns sjukt kul att äntligen kommit hit efter en mycket lugn bilfärd hit då johanna satt bakom spakarna(ratten).
vi hade en lugn kväll med en delikat pizza och öl som sällskap igår, samtidigt som solen gick ner i fjorden? (kan man säga så?)
idag ska solen skina på oss hela dagen är de bestämmt o sen blir de strandferre ikväll, drömmen!!
försöker jobba på min norska men de går sådär. kanske kan nån liten norrman förbarma sig över mej ikväll ?
nog för stunden. frullen väntar.
/S

Nu drar vi !


Ett år äldre, ett år klokare, ett år vackrare

Ja helgen har varit bra, mamma och jag bakade och lagade mat hela fredagskvällen - det blev så gott. På lördagen var det min kalasdag. Vi kollade också på bröllopet såklart och mamma grät, moster grät och mormor grät och jag satt mest och skrattade åt dem. Jag fick min tavla som mamma och jag köpte i Stockholm av Emilia Linderholm och pengar till skohylla & hatthylla och massa gratulationer. Var en mysig och mycket lugn dag, jag var nöjd.
Sen igår kom den stora överraskningen, Mattias. Ja jag och mamma var ute och gick en promenad för att hälsa på Anders som gått till en vän för att hjälpa de gräva. Så när vi kommer dit ringde mamma M och frågade om han skulle komma och hälsa på oss nu när han hade chansen. Han sov, men steg direkt upp ur sängen och åkte mot Kolsva (från Eskilstuna). Mammas ögon glittrade i takt med vad stjärnorna gör om natten när hon pratade med honom och Anders satt med världens största flin i ansiktet. Mamma och jag åkte in till Köping en sväng medan vi väntade och sedan ringde Anders och berättar att objektet var på plats. Och när vi kom tillbaka satt han där på altanen och gav mig en stor kram. Han var inte alls som jag trott, det är bara positivt. Jag kan förstå varför mammas ögon glittrar när hon pratar om honom för han var mycket trevlig, killen som de hade gift bort mig till om de fått välja.
Nu är jag i Örebro i min lillebrors lägenhet, han har åkt till Grekland så jag får låna den en vecka och hans bil. Idag ska jag träffa Maalin och Bella. Imorgon åker jag och Sara mot Malin i Holmsbu, Norge. Roadtrip! 

/j





jobba i norge?

Jaha ni, nu börjar det närma sig besökstime. En helg med en sommarfest ikväll och bröllop imorgon bara sen ska jag börja förbereda inför er ankomst. Dock händer det ju inte så mycket här. Jag ska försöka ta ledigt på onsdag så att vi kan dra på en liten strandfest. Dem firar nämligen s:t mikaelsdagen eller vad det heter här den 23e, motsvarigheten till vår midsommar. Tror det kan bli kul. Hoppas bara inte att Camilla hinner be om ledigt innan mig för hon ville också vara ledig då. Jag tycker dock att jag har en lite bättre anledning eftersom ni kommer och allt. Jag har förövrigt haft en mer frekvent kontakt med mr T. Han har tydligen frågat runt efter mitt nummer bland folket här utan framgång så jag tog tag i saken och skickade ett sms till honom. Nu hör han faktikst av sig då och då. Har förutom detta fått en kärleksförklaring genom en vän. T har tydligen sagt att han är rädd att han förstört chansen för att det ska vara vi och att han ångrar hur det blev i höstas o så. Till mig har han sagt att han tänkt mycket på mig osv. Så nu vet jag inte alls längre hur jag ska förhålla mig till att han kommer. Jag frågade han igår hur han tror att det kommer bli när vi ses och då sa han bara att det nog skulle bli bra hoppades han. Jag sa bara att jag anpassar mig efter honom och inte har några förväntningar tillbaka. Men det har jag ju såklart. Jag går runt hela dagarna med en kär känsla som jag inte annars vet vad jag ska göra med. Han kommer förövrigt fredagen den 25e det innebär att ni missar honom precis. SÅVIDA INTE och lyssna noga nu. Vi har två stora bröllop fredag och lördag 25e och 26e juni och om ni är sugna så får ni gärna stanna lite längre och jobba för vi är kort om personal. Men jag förstår om ni vill hem till midsommar, bara ett förslag. Nehe nu måste jag nog göra mig klar för jobb vi ses snart. / m

Snart så.

Nu är de äntligen färdigpackat inför finlandet, tycker de är svårt o veta vad man ska ha med sej som alltid..verkar ju bli sämre väder där borta dessutom men det ska inte få hindra mej från att ändå se respektabel ut. tänker inte gå runt i regnställ som mamma föreslår. är icke min melodi. vet inte ens var mitt gamla regnställ är för den delen..men ett paraply tänker ja kosta på mej att ta med iaf.
hoppashoppas bara nu inte att nån flygstrejk hindrar oss från att äntligen komma iväg, o framförallt från att komma hem på måndagkväll, för gör vi inte det spricker ju hela nästa veckas tidsplan o resan till malin. o de vore minst sagt katastrof så som ja sett fram emot den trippen. kommer bli SÅ kul! så malin hoppas du styr upp nåt riktigt bra när vi kommer. förväntar mej banderoller och svenska flaggor när vi kör in i stan(byn?) coh ett litet välkomstparty kanske inte skulle va så dumt.

ne nu sova så ja inte försover mej imorrn, känner att de skulle kunna sprida lite dålig stämning i gruppen..och det vill ja helst undvika eftersom vi ska umgås dygnet runt de närmsta fyra dagarna.

PS. jag gjorde en malin och upptäckte nu ikväll att mitt pass gått ut. Tur att man är alltid är ute i så god tid så man kollar upp sånt där innan man ska åka utomlands.  blir SÅ trött på mej själv ibland. som tur är ska vi ju bara inom norden så de verkar ju funka med körkortet ist.

PS 2: ja johanna låter som ett typiskt blodtrycksfall som även jag drabbas av ibland i de mest olämpliga situationerna; (i duschen när diverse sexuella handlingar utspelade sig och under praktiken när ja va med på en operation för att bara nämna några tillfällen.)hur som haver är de helt enkelt så att hjärtat inte lyckas pumpa upp tillräckligt med blod till hjärnan, man blir altså yr/svimmar. därför ska man ju lägga sej ner med fötterna uppåt för att underlätta för blodet att stiga uppåt så brukar de ordna upp sej ganska snart. men detta antar ja att du redan visste:) DS.
tjudeluuu!
/S

Kroppsligt spök

Idag började jag min arbetsdag med att se stjärnor, bokstavligt talat. Höll på att hjälpa en av vårdtagarna ur säng till rullstol via lift och kände då hur jag blev yr och illamående. Försökte andas djupare och mer men hjälpte inte. Helt plötsligt blev jag iskall, och såg knappt något utan allt bara snurrade runt i ett enda flimmer och jag var säker på att jag skulle svimma vilken sekund som helst. Släppte då dosan och det jag höll på med för att stappla mig ut i vardagsrummet. Där försvann helt plötsligt min hörsel då jag fick lock för öronen och allt blev helt tyst. Som tur var har jag idag gått på den raden där man alltid är två eftersom alla behöver viss lyfthjälp och vi hade dessutom en extra vikarie med oss. Detta gjorde att den andra nya vikarien fick ta över det jag höll på med och det blev ingen kris där. När hon var klar kom hon ut och frågade vad som hände och berättade hur jag helt plötsligt hade blivit alldeles kritvit. Och ja jag kände mig inte så väl, och fick sitta där i soffan ett bra tag innan jorden kom på plats igen. Det hela var mycket obehagligt även ifall jag vet att det brukar kunna bli så där ibland men aldrig brukar gå så långt i och med att jag oftast inte pressar mig in i det sista. Jag har räknat ut via internet att det hela nog var ett blodtrycksfall som man kan få om man är trött, stressad och har fel vätskebalans. Eller vad tror du Sara, är det rätt? 
Jag drack i alla fall en himla massa vatten resten av dagen och har inte riktigt varit helt med i huvudet. Men efter 2 timmars kvällssömn och dusch känns det bättre. Några av vårdtagarna har sagt åt mig att jag sett blek ut och jag undrar hur jag ser ut när jag är blek och har förklarat för dem att jag aldrig är annat än blek och förmodligen inte kommer bli något annat heller. Men men nu är jag ju ledig, ledig, ledig i en vecka och det känns super skönt. Tror det är behövligt och hoppas på fint väder. Imorgon klockan 11.40 går bussen mot Kolsva och jag ska ha bakdag med mamma och bråka med Anders, wie. 


/j

Dejtingkonsulten: Så blir du mindre kräsen


  • Fokusera på personen bakom utseendet
    Ställ följdfrågor och upptäck hur personen du pratar med växer. Se upp med att nobba någon på grund av ”fel” tröja eller hårfärg.

  • Öka självkänslan
    Se kärnan i personen du träffar, blunda för titel och karriär. Lyft fram egna fördelar.

  • Leta efter minsta gemensamma nämnare
    Kanske delar ni favoritresmål eller dito maträtt? Att fokusera på olikheter leder till att du inte ger den andre en chans.

  • Prata inte om titel och yrke, trots att du är nyfiken
    Statusgraderande frågor kan lätt skrämma iväg honom eller henne. Man är så mycket mer än sitt yrke.

  • Tänk inte: ”Jag är singel och vill träffa någon”
    Tänk istället: ”Jag vill prata med någon” på krogen.


    Jag tror ju att jag är väldigt kräsen, så kanske borde tänka på det där...  Men man har råd att vara kräsen när man är ung tror jag! 

    /j


Det hände något i mitt liv idag.

Efter att bara tillbringat tid på jobbet i en vecka eller ett fåtal timmar i sängen så fick jag idag umgås med vänner, tänka sig vilken dag. Det började lyckligt nog med att jag fick skjuts till jobbet, vilket gav mig en timmes sovmorgon som jag minst sagt behövde. Och Sara jag har inte heller sovit på en vecka och tror mer att det är det där med rädsla för att försova sig, inte hinna i tid (trotts 3 ställda väckarklockor) och att man är uppstressad än fullmånen, men det är ju möjligt att fullmånen bidragit också om de nu ens är det nu? Svårt att se i detta pissväder, får kanske fråga lilla mormor... Men fick sedan också skjuts hem vilket gjorde att jag sparade en timme till och var hemma innan klockan 12. Hann sedan vila en halvtimme innan Mikael ärade mig med att ringa på dörren och därmed väcka mig. Sen lekte vi hela dagen/ eftermiddagen till kvällen då han begav sig hemåt igen och jag gick vidare till Bryggan för att dricka vin med Linnea och Karin. Nu fryser jag som F, kliar sönder mig och undrar vart den varma sommaren tagit vägen och om den inte tänkt komma snart? Ska det verkligen vara runt 8 grader på kvällen och 13 på dagen i mitten av Juni? Men i morgon blir det bättre för då är jag ledig- fast är ju bara önsketänkande för vill så gärna sola, springa och bara vara ute och njuta av sommaren. Sedan jobbar jag torsdag och är därefter ledig i 1 vecka och det blir Kolsva, kalas, Örebro, Holmsbu- alldeles alldeles wonderbar!

/j 



Onstag.

Dagen har enbart bestått av jobb och åter jobb. va först på TIVA mellan 7-16 och sen hos M mellan 18-21. så nu förstår ni är jag trötter. har ju lagom kommit in i de där ledighets-lunket o inte behöva ställa klockan på morgonen. sov asdåligt inatt, tror de va för ja va rädd o försova mej så inatt ska ja ta igen de gånger flera. har en teori om det ev var fullmåne? johanna vad tror du? kanske har mormor karin smittat mej med sin "ja kan inte sova för de är fullmåne"hyperkondri. tror även jag ska inviga min fina sexy- ögonlapp som bella o ja fynda på marieberg sist. får se om den håller vad den lovar.

Hade för övrigt hand om en jävligt skön nyopererad tant på jobbet idag, hon va typ 85 år o hade jobbat som polis nästan hela sitt liv, hon var något av en pionjär minsann! dock va hon inte vidare pigg och hade ont så hon låg mest o jämrade sej, men rätt som de va öppnade hon ögonen o såg lite lurig ut. vi frågade om hon låg o lurade på något, mja säger hon, ja ligger o lurar på om ja ska dra av en fräckis för er.. vi blev självklart mycket exalterade över denna fundering då det inte hände så mkt annat spännande för tillfället. o de blev inte bara en fräckis utan tre stycken på raken. inte illa pinkat må ja säga av en tant i de skicket. och roliga va dom oxå;) efteråt va hon så anfådd att hon inte orkade göra nåt mer på bra länge. haha älskar sånna där riktiga original till människor som förgyller ens tillvaro:)

har just pratat med pappsen som nu har fört över pengar för min målning av hans garage som nu finally är klart! blev ett mkt slående resultat om ja frågar mej själv. o behövde bara döda 2 spindlar på hela dagen igår vilket ja är sjukt tacksam över. hur som helst är hjärnan i full gång med att fundera ut vad pengarna ska gå till, finns ju några alternativ om man säger så.
fan har så mkt att se fram emot närmsta tiden, livet leker verkligen! ja ÄLSKART!:D

auf widersehen!

/S som i sommarlov :D




katastrofhjälp/nostalgitripp.

"-I dag får tre vuxna patienter hjärtstillestånd inom loppet av ett par förmiddagstimmar och vi lyckas inte återuppliva en enda. Den sista är bara drygt trettio år och dör i ett astmaanfall. Efter lunch kommer en kvinna in med en livlös liten pojke på armen och ber mig om hjälp. Han är iskall och har förmodligen varit död länge. Ur näsborrarna rinner sakta ett rosa klegg.

Att stå emot instinkten att försöka återuppliva den lille känns som ett hån mot allt vad min sjuksköterskeheder innefattar. Men jag gör ingenting eftersom det är lönlöst.

Efteråt känner jag mig fullkomligt hjärtlös och det dåliga samvetet vrider sig som en kniv i magen trots mina erfarna kollegers stöttande ord. Att på detta sätt gång efter gång tvingas inse sina begränsningar är fruktansvärt. Men de som varit med förr säger att man vänjer sig. Jag undrar bara hur. Och när."

-för den som vill läsa mer: http://karinander.wordpress.com/
Hon är sjuksöterska som bloggar för läkare utan gränser från haiti.

Gick in där för jag ville läsa mer om vad det innebar att åka med organisationen och vilka krav som ställs. blev sittande hela kvällen och läste massa olika bloggar från personer som är ute i världen och gör frivillga insatser. får dock en klump i magen när jag läser, skulle jag, Sara klara nåt sånt? kanske..kanske inte. inbillar mej att ja kanske är för "blödig", att jag skulle bryta ihop rätt snart av all missär.. till att börja med ska ja iaf bli en jävligt kompetent sjuksköterska.

hur som helst kom jag att tänka på moa som ju tydligen ska bege sej till detta område framåt höstkanten. undrar om hon vet vad hon ger sej inpå..eller de vet nog ingen förens man väl är där kan ja tänka mej. är iaf väldigt fint av henne att våga göra en insats tycker jag.

-------------------------

I kontrast till det ovan tänkte ja rapportera lite från mitt enga liv som plötsligt känns otroligt ytligt av nån konstig anledning.

pappa och ja har haft lite kvalitetstid ikväll och varit på utflykt med lilla "racer"bilen. åkte till nåt nostalig-cafe i skogarna utanför fellingsbro nånstans, riktigt mysigt.
på hemvägen får pappsen för sej att vi skulle åka in på någon typ av gårdsauktion o herrejisses va grejer de såldes där. bilar och bildelar av alla dess slag, den ena rostigare än den andra. galet att folk vallfärdar dit för att göra så kallade "fynd". nee se de där med veteranbilar har ja aldrig förstått mej på och kommer nog inte göra de heller.




pappsen demonstrerar vad som var den första riktiga sortens A-traktor eller epa som vi eller iaf jag ibland umgicks med back in the days in gällersta.
visst ser han lite pojkaktig ut min papps? tycker inte alls han ser ut som den 55-åriga gubbe man kan förvänta sej. knappt några gråa hår ens ju och inte börjar han bli de minsta tunnhårig heller.

----------
hade för övrigt en mycket bra dag med sofie igår, blev en mini-roadtripp runt omkring örebro län till diverse inredningsbutiker ute på landet. hann även med baklucke-loppis i mullhyttan där de gjordes en del fynd, bland annat ett fint glas till min lilla glassamling i fönstret och en jättefin silverbricka- båda endast för 5 kr styck. detta kallar ja fynd som heter duga!
ett mindre bra fynd var spagetti&"köttfärsåsen" som jag betalde 100 kr för till lunch. den bestod av översönderkokt, färdigskuren spagetti  som simmade i vatten tillsammans med burktomatsås som ja antar skulle föreställa köttfärsås, va fan de äckligaste ja ätit på bra länge. typ 5 tuggor gick ner innan ja gav upp! blev en fasligt dyr och inte de minsta mättande lunch.

ne nu sova så ja orkar upp i måla pappas garage imorrn. ska ta den värsta biten mot syrenhäcken... fasar för alla äckliga djur/spindlar som kommer vara där, kommer utrusta mej med kraftig skyddsklädsel vill ja lova.

över&ut
/S



Djur, hår och rena kläder

Jag vill bara säga att jag hatar djurhår.
Speciellt när man precis tvättat och hängt upp tvätten på linorna och då märker hur det kommit hår på alla kläder och ser att det är fullt med små strån på alla linorna. Fick torka av golven och klädlinorna för att inte riskera att få med mig mer.
Som sagt jag hatar hår från djur och speciellt om det kommer från någon annans på mina nytvättade rena kläder! 

/j

confessions

förlåt. /svinet

-intressant att ja får ett sånt sms..trodde de va nån som skickat till fel nummer.även om ja vet ett antal personer som ja skulle vilja ha ett sånt meddelande ifrån.
hade inte kvar hans nummer så såg inte förens nu att nummret tillhörde J. intressant. ja tänker dock INTE svara

nu kööööör vi o lever lite drömmar!!!
har för övrigt köpt sjukt snygga skor idag som gör drömmarna så mkt enklare att leva:D
/S

Ett bröllop på skansen

Idag är det en vecka kvar till det stora bröllopet eller som jag hellre ser det- idag är det en vecka kvar till det stora kalaset och min födelsedag och jag blir 23år. Tänka sig att man ska bli så gammal. Igår på jobbet frågade en av killarna var jag pluggade och jag svarade på universitet. Då blev han helt till sig och frågade hur gammal jag var och jag sa 22år, vilket han sa att han aldrig trott. Att tillägga är att denna kille själv tog studenten förra veckan och trodde alltså att jag var yngre än honom, men då har han inte sett min rynkor. Men jag ligger nu här i min soffan och kollar på nyhetsmorgon och de har precis visat att man idag kan gifta sig på Skansen. Och det är då drop-in, alltså drop-in bröllop som tar mellan 10-20 minuter beroende på om man vill ha ett borgligt eller kyrkligt bröllop. Lite som att gifta sig i Las-Vegas tänker jag mig fast på Skansen en blåsig och regnig dag som denna. Det kan nog vara praktiskt och man slipper ju alla förberedelser men jag tycker nog det tappar lite av sin glans, fast alla är ju olika så det är ju en rolig grej. 
Nu ska jag nog ta mig upp härifrån och städa innan jag ska ge mig iväg. Ha en fin dag!

/j



Vädret, bröllop, VM, korsord och sånger

Jag har nu gått min vecka på sidan av och på måndag och tisdag är det lyftteknik + medicin. Men på grund av personalbrist har jag fått en snabb genomgång av de idag så att jag kan jobba imorgon. Det betyder att imorgon ska jag gå ensam för första gången. Är något nervös men jag tror att det kommer gå fint. Jag tror att jag kommer göra den här sommaren bra och jag kommer definitivt bli duktig på att prata om väder och har insett att det är en fördel om jag är insatt i bröllopet och fotbolls-VM om jag ska gå hem hos dem. Däremot är jag sliten, alldeles utslagen, och ska därför snart sova så jag kanske kan sova ikapp lite som jag missat i veckan. Men det har inte bara varit slitit utan oj vad jag skrattat vissa dagar, vissa tanter och farbröder är allt lustiga andra är läskiga och andra är tysta. Det roligast som hänt var när en person, som inte var en av våra vårdtagare utan en annan, blev helt till sig när hon såg att en snigel var överkörd och säger: "Men det är snäckan Ulf, han brukade alltid sitta på kanten och filosofera. Han var en riktig filosof, måste vara brevbäraren som kört över honom. Stackarn, det var synd." Det kanske inte låter så kul. Men klockan var 21 och jag var trött och visste inte vart jag skulle ta vägen så fick springa in i bilen och gömma mig och skrattade sedan hela vägen tillbaka till kontoret. 
Vila i frid Ulf.



/j



Rika män i övre medelåldern jo man tackar

Ikväll gäller det. Här ska charmen kopplas på max. Vi har nämligen några av Europas rikaste män på besök i Holmsbu. Det är ledarna för alla Europas största oljebolag som har valt att gästa oss. Dem samlas tydligen varje år i något land för en lättare tillställning och i år är det Norge som fått den stora äran att agera värdland. Hur dom har hamnat just i Holmsbu vet man dock inte och inte heller vad dem förväntar sig för service. Men istället för att vara nervösa och klanta till oss har vi valt att inte agera proffsiga servitriser utan spela på vår oerhörda charm. Jag hoppas på ett klirr i drickskassan ikväll. Återkommer med en uppdatering om hur kvällen fortlöpt. / m

Fröken Brogren

Har varit iväg till fröken brogren på väster med farmor o farfar, de ville bjuda mej på fika o de tackade ja ju inte nej till. hemmagjorda scones o massa goa marmelader o latte blev de. underbart o supermysigt verkligen. kommer troligen dra med er alla dit nån mer gång :) de hade dessutom en jättefin liten butik med verkligen min typ av inredning som oxå kommer va värd fler besök. födelsedagspresent till systeryster inhandlades bland annat, farmor tycker de är väldigt praktiskt när jag är med o kan säga vad hon vill ha, är ju inte de lättaste för dom att veta.
kan för övrigt inte fatta att farfar fyller 90 nästa år o farmor 87, dom är verkligen oförskämmt pigga för sin ålder, sköter om ett stort hus helt själva och har dessutom en pedantiskt perfekt skött trädgård o ett jättestort trädgårdsland. ja blir trött bara ja tänker på de. farmor tog priset häromdagen när hon skulle leka med elsa o slänger sej ner på köksgolvet o sätter sej med bena i kors utan att ens blinka- anna&ja bara tittade på varann. impad va ordet!

bikini har blivit inhandlad idag, en typ turkos/skimmrig variant, trosorna va egentligen inte den modellen ja ville ha men behåller dom tills vidare..är ju trots allt fint om de matchar. överdelen gillade ja iaf starkt.
träffade även herr harrysson på stan, vi bestämmde oss för o ta en fika nåndag, ska intervjua han hur han ser på sin framtida fadersroll tänker jag.

jag har även hunnit med att synda idag. inte alls okej.. ja vet att ja är en dålig människa men ja orkar faktiskt inte bry mej för tillfället..

nu iväg till M och jobba!

puss!
/S


Förkyld, tusan dubbel tusan

Jaha då ville jag tydligen bli sjuk. Jag som aldrig blir sjuk verkligen, kan inte ens minnas sist jag var riktigt förkyld. Vaknade hur som helst i går morse med en helt otrolig halsont sen gick jag hela dagen och jag kände att hela kroppen inte mådde som den skulle. På kvällen växte febern fram och jag mådde inte så bra. Nu tror jag iof inte att jag har någon hög feber men jag är väldigt förkyld och det känns somhela huvudet håller på att explodera. Ska jobba idag kl 17 så jag hoppas jag är bättre tills dess. / m

Första dagen.

Första dagen på "jobbet" var nu över och den gick jättefort. Kl 05.30 ringde klockan och då var jag redan uppstigen på grund av min bristfälliga sömn. Sov som ett barn gör inför sin födelsedag eller julafton, var super nervös för allt och inget. Finns så mycket som kan gå fel första dagen och det vore ju inte alls någon hit. Men allt gick bra faktiskt.  En av de som jag gått med idag ville att jag skulle lära mig mycket och allt, så han började med att ge mig bilnyckeln och sa "du kör och jag sitter brevid, hoppas du hittar". Förstås var det lite på skämt men han var seriös med att jag skulle köra. Så varnade att jag nog skulle vara lite ringrostig och oj det var jag minsann. Men krockade inte, fick bara ett kärringstop trotts att bilen faktiskt var hemsk att köra och jag hittade hem till rätt person med vägdirektion men skulle förmodligen inte hitta tillbaka imorgon. Så ska nog kolla upp det där med vad en GPS kan kosta eller så får jag dra runt på en karta som den turist jag är i de där samhällena. Hur ska det vara möjligt att hitta hem till 100 olika hushåll ute i olika hörn av ett super stort distrikt? Aja, men i övrigt så missade jag inte bussen, jag hittade rätt storlek på kläderna, alla var trevliga och välkomnande mot mig, jag fick lära mig trä på stödstrumpor, bädda en säng, knäppa en skjorta, köra en rullstol, försöka föra några konversationer och det viktigaste av allt var att jag fick lära mig hur man öppnar ytterdörrarna med hjälp av en mobiltelefon, tänk vad utvecklingen går framåt. Imorgon är en ny dag eller imorgon är en ny kväll rättare sagt. 
Godnatt mina kära / j



back in the land of Holmsbu

Nu är jag äntligen här. Jag och Linda gick upp 05.15 i morse, packade det sista och begav oss iväg på äventyr. Vi kom inte långt förrän en p-böter flög upp på framrutan och vi fick stanna för att titta på den. Då hade vi visst fått böter över natten. Typiskt. Men men vi åkte iallafall vidare och kom fram i Holmsbu runt 11 snåret. Idag har vi Solat massor, ätit middag på terassen och nu är vi helt utslagna. Inget firande här inte. Linda har däckat på madrasserna och jag väntar på de andra brudarna som är på jobb. Eventuellt blir det en snabb öl ikväll, om jag orkar. På återskrivande. / m

Hej då hej då, men vi ses snart igen.

I torsdag var den stora dagen, sista dagen i skolan, sista middagen med klassen och stort hejdå till alla där. Det var fint och mysigt men som vanligt efter sista dagen och när det närmar sig lov har jag en förmåga att bli helt utpumpad och orklös. Blev ju inget Örebro utan långpromenad och sömn här i Uppsala på torsdagen istället eftersom jag inte orkade och tänkt spara de pengarna för att eventuellt åka till Holmsbu, vill vill vill. Vaknade och taggade sedan till igen på fredagen och jag och min vän gin som varit ifrån varandra ett tag nu gick på förfesthäng ute i solen och sedan blev det utgång med Viktoria & Co. Kvällen, eller hela veckan, avslutade terminen på det allra bästa sättet och jag vet inte om jag egentligen drack lite väl mycket igår och blev för glad men, så kan de gå när man ska ta igen för två nyktra utgångar och måste säga hej då till alla. Sa hej då till Viktoria och Mikael och jag gick sedan mitt i natten och gungade och jag fick äntligen ligga och kolla på stjärnorna i parken. Vi sa också hej då för sommaren och jag begav mig vidare till R som lät mig sova över, mycket generöst. Blev ett hej då där också mitt på dagen idag och jag gick för att säga hej då till Sofia, som turligt nog kommer tillbaka i Juli. Nu finns det snart inte många kvar i denna stad och jag har sagt hej då till de flesta och det känns lite vemodigt. Men några kommer tillbaka och andra har ju lovat att komma och hälsa på och underhålla mig så att jag ej kryper på väggarna i sommar och saknar dem/er för mycket. Men det känns som om den här sommaren kommer bli bra och jag tycker att det är väldigt skönt att slippa packa ner mig själv i en resväska som så många andra gånger. 

/j




Liten har blivit större


E myser fortfarande i mammas mage


hon hade bråttom ut den lilla parveln och fick bandage runt armen som va större än hela hon


spana in fingrarna runt annas tumme, inte va dom stora inte.


efter några veckor fick hon äntligen fick hon komma hem till mamma och pappa.


hon växte till sej tro de eller ej


stor nog att börja på simskola :)


hjälper moster att montera ihop hennes nya hylla, har även fått två fina huggtänder






dags att börja lära sig krypa


älskar denna bild


det blev höst.. och ettårsdagen närmade sej


ettårsdagen var ett faktum. likaså den fina ettårstårtan som hon då fint massakerade med sina knubbiga små fingrar.


plötsligt var hon stor


så stor att hon bättre än mej vet hur cd-spelaren fungerar


att traska runt med dockan i gåvagnen är något av en favoritsysselsättning


liksom att leta efter gosaker

denna fina väska har hon fått av moster S


visar med mindre entusiasm upp sin nya tröja som mormor har stickat med mycket möda och stort besvär

aslutar med min favoritbild på oss:


-Ser fram emot en sommar med massor av tid för att umgås med den här guldklimpen som förgyller ens tillvaro bara med att finnas till, utan att ens veta om det. älskar dej så rackarns mycket Elsa!

/S




Gokväll

Har haft en mycket angenäm kväll på pitchers ihop med marre, erika, jossan, josse, sofia och så mej själv då. jag va extra trevlig ikväll om ja får säga de själv. vi firade att vi från imorrn em har SOMMARLOV! o ja har ju faktiskt sommarlov i närmare en månad nu- o fan va roliga saker ja ska ha för mej då:D
hur som helst blev de en lugn kväll, o ja hade  inte tänkt dricka nåt annat än fanta, men jossan det lilla charmtrollet lyckades ju få ett erbjudande av han som jobbar på pichers o är från karlskoga (liksom henne) att vi hade gratis inträde om vi ville gå dit. känns ju faktiskt väldigt dummt o tacka nej till ett sånt erbjuande så vi tog varsin öl o smet dit en stund. va intressant o se stället med nyktra ögon for once, dock gillar ja de så mkt mer när man ser de med korsade ögon, så får de nog bli på lördag, eller hur MALIN?;)

nu blir de sängen, så ja är hyffsat allert imorrn när vi ska ha föreläsning o lyssna på karl som jobbar både som kirurg och pilot- snacka om att han lär söka spänning i vardagen..




avslutar med lite ögongodis:
jossans affisch som vi genomsökte alla sthlms MQ butiker för att få tag på.. guess he´s worth it. tänk o vakna till dom där ögonen varje morgon..

/S


Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Senaste dagarna har jag fått konstiga erbjudanden och även saker. Det började med att mamma här om dagen pratade om att Anders sagt en kväll att han borde adoptera oss barn, detta är ju självklart inget som skulle ske och det fyller ingen funktion. Men det är ju gulligt av honom att han gillar oss så mycket, känns faktiskt bra för vi gillar ju honom också. Så fortsätter de ju självklart att tjata om den där Mattias som jag är bortlovad till och som jag förövrigt sett på bild nu om jag inte sagt de? Jag snodde mammas kamera och snokade när jag var hemma sist men vet inte riktigt vad jag tyckte, är svårt att säga då han var alldeles skitig i arbetskläder och med keps...
Men det konstigaste och roligaste skedde idag när jag stod vid min innerdörr och plockade bland mina väskor och helt plötsligt hör jag och ser hur mitt brevinkast öppnar sig. Stannar upp och står där blickstilla men det kommer inget brev, och jag hinner fundera över vem som vill ge mig något så här sent på eftermiddagen. Jag har väl inte spelat för hög musik eller något så jag ska få ett argt brev? Men nej, till slut ser jag något komma instickandes och så stängs brevinkastet igen. Jag smyger försiktigt fram till titthålet och ser att en äldre man, kanske runt 80, med rullator precis tagit sig in i hissen och åker ner. Kollar då nyfiket efter vad det kan vara som sitter fast där i dörren och det visar sig vara ett par strumpor. Vita låga strumpor av det sportigare slaget med en grön och en orange blomma på, nya. Tänker då: Vad är detta? Varför denna present? Har de postat dem fel? Eller är det bara så att de inte använder dem? Är det en tidig present från föreningen utan lapp? Är de en muta för något som komma skal ske? Är de som tack för att jag är en god granne som är tyst? Är det en sommarflört?(självklart inte men... ) Ja tankarna for verkligen fram och tillbaka. Men slutade med att jag satte tillbaka dem ifall att de skulle ångra sig. Men när jag nu kom hem 6 timmar senare satt de fortfarande kvar, så förmodar att det var en gåva.
Så tackar och bockar och säger godnatt för idag, ett par strumpor rikare. Tänk vilka snälla människor det kan finnas! 

/j

Mina väskor är inlåsta...

Idag ska jag börja packa mina saker till Norge är tanken. Jag kommer på att jag har en bra väska nere i källaren som jag kan packa skor i. Vad möts jag av där nere mån tro? Jo en lapp på dörren där det står att förrådet tillhör någon annan. Dem har knipsat upp mitt lås och stoppat in en massa grejjer och sen låst in mina saker med deras eget lås. Vafan tänker jag, det här är förtusan mitt förråd. Jag springer upp och kollar vad det är för nummer på min lägenhet och det är typ A13L1B23. Förråden är märkta med allt från A1 - A34 till B1 - B34. Då är det väl inte så konstigt att jag har tagit förrådet med nummer A13? Jag ringde ju till och med till bovärden och frågade innan jag tog förrådet för att vara på den säkra sidan och han gav tummen upp. Detta missöde måste ju betyda att mitt nummer egentligen är B23, MEN jusst det förrådet finns ingenstans. Det nummret har inget förråd. Jag orkar bara inte ta tag i det här. Nu måste jag säkert bära upp alla tunga grejjer till lägenheten igen och det har jag inte tid med. Så nu tar jag mig en dusch, fräschar till mig (sminkar över mitt röda ansikte) och går till en uteservering med mina vänner och dricker vin.
Jag tar det imorgon... / m

RSS 2.0